Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Cariera in armata.
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Iustin98
Tue Jan 05 2016, 11:14AM
Registered Member #10564

Buna ziua ! Am 17 ani, sunt in clasa a XI-a si am inceput sa ma gandesc la o cariera in domeniul armatei de cateva zile.Defapt, nu neaparat in armata, mi-ar placea "sa servesc tara". As vrea sa aud o parere si de la voi in legatura cu acest domeniu si daca s-ar putea sa imi raspundeti la cateva intrebari.
1. Merita sa iti faci o cariera in domeniul acesta ?
2. Daca ar fi sa dau la AFT prin ce intermediar ar fi mai "avantajos" sa candidez ?
3. Care ar fi alegerea voastra daca v-ati gandi la o cariera in zilele astea ? (zic asta pentru ca am vazut pe acest forum ca multi se plang in legatura cu armata).
M-am mai gandit si la Facultatea de Jandarmi din Iasi, are cineva informatii cu privire la aceasta ?
Imi cer scuze, probabil ca intrebarile mele nu au sens, dar ma gandesc de ceva timp ce cariera sa urmez si in domeniul acesta chiar mi-ar placea. Tin sa precizez si faptul ca ma ajuta fizicul (183cm, 78kg) si de asta mi-as cauta o meserie in unul din domeniile acestea.
Sper sa primesc niste intrebari clare, pentru ca deja sunt bagat in ceata cu prea multe informatii de pe diferite site-uri. Va multumesc !

[ Edited Tue Jan 05 2016, 04:35PM ]
Back to top
andyy
Tue Jan 05 2016, 01:30PM
andyy
Registered Member #3496

Incearca ANI uite aici ceva poate te ajuta LINK
Eu asta as alege si as fugi cat pot de tare de MApN nu prea stiu nimic de MI poate mai gasesti informatii pe aici
Back to top
Ragman
Tue Jan 05 2016, 03:09PM
Registered Member #10237

Iustin98 wrote ...

M-am mai gandit si la Academia de Jandarmi din Iasi, are cineva informatii cu privire la aceasta ?

Exista asa ceva ?
Back to top
Iustin98
Tue Jan 05 2016, 04:42PM
Registered Member #10564

Facultatea de Jandarmi*
O sa ma documentez in legatura cu ANI, iti multumesc.
Back to top
truepride
Tue Jan 05 2016, 05:18PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Buna seara, bine ati venit pe forum.

Nu exista nici o facultate ori academie de Jandarmi la Iasi. Exista in schimb Academia de Politie de la Bucuresti, facultatea de politie, arma Jandarmi.
Decizia va apartine in legatura cu viitorul dvs. "Se merita" poate avea o multitudine de dimensiuni, de la cea funanciara la cea umana ori socio-profesionala. Dvs stiti ce este mai important.

Back to top
Terentius
Tue Jan 05 2016, 07:45PM
Terentius
Registered Member #2186

Off-topic: observaţi, domnu' Iostin98, pluralul majestăţii cu care vi se adresează membrii acestui forum. "bine ati venit pe forum", "decizia vă aparţine", "dvs stiţi". Lipsit de semnificaţie, nu credeţi?

[ Edited Tue Jan 05 2016, 07:46PM ]
Back to top
1 User said Thank to Terentius for this Post :
 Bendis (05 Jan 2016, 21:09)
Iustin98
Tue Jan 05 2016, 10:59PM
Registered Member #10564

Terentius wrote ...

Off-topic: observaţi, domnu' Iostin98, pluralul majestăţii cu care vi se adresează membrii acestui forum. "bine ati venit pe forum", "decizia vă aparţine", "dvs stiţi". Lipsit de semnificaţie, nu credeţi?

Buna seara, am observat cum s-au adresat membrii acestui forum doar ca nu stiu unde doresti sa ajungi. Imi cer scuze daca m-am exprimat gresit si te rog sa ma informezi, o seara buna.
Back to top
Boribum
Wed Jan 06 2016, 11:16AM
boribum
Registered Member #2395

Hai noroc, lumea de pe-aici,chiar si când te înjura,o face politicos, folosind pronumele de politete. Acum ai priceput,da ?

La 17 ani, teoretic ai posibilitatea sa faci cam ce vrei în viata. E preferabil sa te folosesti de IQ si nu de înaltime/greutate, sa te documentezi (numai tu stii de ce esti în stare,cât te duce capul,ce bagaj familial ai, ce probleme personale,etc) si sa decizi cam ce vrei sa faci. Dupa ce ai o idee,poti sa vii aici si sa întrebi ,ca lume care sa îti explice se gaseste. Dar n-o sa-ti faca nimeni un compendiu de prezentari a posibilitatilor de a servi tara,de la ANAF la DGIA trecând prin SRI si caile ferate. Multe sunt posibile,dar tu trebuie sa ai o tinta mai limpede.

Spui "sper sa primesc niste intrebari clare, pentru ca deja sunt bagat in ceata cu prea multe informatii de pe diferite site-uri." . Banuiesc ca vrei raspunsuri,nu întrebari.
Back to top
criss-cross
Wed Jan 06 2016, 12:18PM
Registered Member #4853

Iustin98 wrote ...

Terentius wrote ...

Buna seara, am observat cum s-au adresat membrii acestui forum doar ca nu stiu unde doresti sa ajungi. Imi cer scuze daca m-am exprimat gresit si te rog sa ma informezi, o seara buna.

D-le Iustin,mai concret:acesti domni(subtili) incercau sa va determine sa fiti politicos, nu va injurau...adica, la o prima(a doua, a treia...)conversatie cu cineva uzati de niste cuvinte fermecate gen,,d-voastra,va rog,doriti...",ca inca n-ati facut armata impreuna si nici nu v-ati ciocnit valizele-n gara!(asta am invatat si eu de la dumnealor!)
Back to top
truepride
Wed Jan 06 2016, 05:18PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Bun, sa o luam de la inceput:

Ce insemna cariera militara pt dvs? Structuri cu statut militar ale statului Roman ar fi Ministerul Apararii(categoriile sale de forte & structuri specializate), Ministerul de interne(Jandarmeria Romana, Inspecturatul General pt Situatii de Urgenta adica pompierii si Inspectoratul General de Aviatie al MAI) Serviciul Roman de Informatii, Serviciul informatii externe, Serviciul Telecomunicatii speciale, Serviciul Paza si Protectie.Toate aceste structuri au Site-uri proprii, va puteti documenta aditional si de acolo.
Principal ar fi sa stiti in ce directie doriti sa va indreptati, ce anume doriti sa faceti, mai apoi sa identificati o structura in care va puteti pune cunostintele in aplicare.
Referitor la selectie aspectele fizice sunt importante minim spre deloc.Atentie, nu abilitatile fizice, acestea sunt certificate la proba sportiva la admiteri, ci caracteristicile fizice.

Cu privire la intrebarile de mai sus:
1. Merita sa iti faci o cariera in domeniul acesta ? - La intrebarea asta numai dvs puteti raspunde.Aici depinde doar ce este important pt dvs.
2. Daca ar fi sa dau la AFT prin ce intermediar ar fi mai "avantajos" sa candidez ? - ce inseamna "intermediar"?
3. Care ar fi alegerea voastra daca v-ati gandi la o cariera in zilele astea ? (zic asta pentru ca am vazut pe acest forum ca multi se plang in legatura cu armata). Este imposibil sa estimam conditile de astazi pentru un tanar, astfel decizile noastra au fost luate avand in vedere contextul vremurilor respective. "Plans" este putin cam mult spus, constatam si noi, la fel ca oricare sector al vietii din Romania discrepante intre ceea ce ar trebui sa fie si ceea ce regasim in realitatea cotidiana.
Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF