Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Demisie MApN
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
cosmonat
Sun Jun 05 2016, 03:44PM
Registered Member #10260

Buna ziua. As dori sa stiu care este termenul in care ar trebui sa primesc un raspuns la raportul de trecere in rezerva. Ofiter, primul an de contract.
Back to top
Klaus
Sun Jun 05 2016, 04:00PM
Registered Member #3279

Teoretic, 30 zile de la depunerea raportului.
Practic, 7-10 zile.
Dureaza ceva timp pana iti calculeaza decontul ... Banuiesc ca esti direct din academie si ai contract.

Chiar asa de suparat esti?

[ Edited Sun Jun 05 2016, 04:01PM ]
Back to top
chimistul
Sun Jun 05 2016, 09:10PM
Registered Member #1234

@cosmonat - eu zic să stai bine să cântărești totul la rece înainte de a lua această decizie,să-ți faci ceva calcule mai ales dacă ai făcut și LM-ul, cu bune și rele, cu toate că fii sigur că la sfârșit nu-ți va ieși nici așa ,nu lua decizii pripite la nervi că nu folosesc nimănui mai ales ție și ține cont că mizerii și târlani sunt peste tot.A și apropo să știi că în viața civilă găsești mai mulți nemernici în armată sunt acele regulamente care dacă le stăpânești bine și-ți vezi de treaba ta nu ai probleme .A fost un punct de vedere .Eu îți doresc să ei decizia cea mai buna pentru tine și poate pentru familia ta. Mult noroc!
Back to top
Cristi
Mon Jun 06 2016, 10:16AM
jmenarul1
Registered Member #7305

Cine poate sa ma lamureasca si pe mine de ,,demisie prin acordul partilor"?
Back to top
Cristi
Mon Jun 06 2016, 10:20AM
jmenarul1
Registered Member #7305

Si aici ma refer cum trebuie sa procedez,se aproba nu se aproba etc.As avea nevoie de niste detalii.Multumesc

[ Edited Mon Jun 06 2016, 10:20AM ]
Back to top
Hannibal
Mon Jun 06 2016, 11:45AM
.
Registered Member #1460

Chimistule, permite-mi sa nu fiu de-acord cu tine. Sa luam aspectul asta al "mizeriilor si marlaniilor" (ai scris "tarlani" - banuiesc ca ai vrut sa scrii "marlani"), mai exact lovirea superiorului de catre inferior si viceversa.
Potrivit art. 355 din Codul Penal, lovirea superiorului de către inferior sau a şefului de către subordonat se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.
Acelasi Cod Penal zice (prin 336) ca Lovirea inferiorului sau subordonatului de către un superior sau şef se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an.
Ei, pe baza primului articol, superiorii sterg pe jos cu noi, uneori la propriu. Asa ceva n-ai sa vezi nicaieri, in civilie. Pentru ca, daca ai de-a face cu neanderthalieni (asa cum am eu, de pilda), daca efectiv nu te poti intelege cu ei cu vorba buna, in ultima instanta (dupa ce diplomatia si pacifismul au esuat ), n-ai ce face si trebuie sa-l caftesti. Aici nu poti, pentru ca vin astia cu balantele pe umar.
Personal, nu am intrat in armata cu gandu` ca voi fi umilit de un (ma repet, scuze) neanderthalian coborat din munte, facut subofiter la apelul bocancilor, pentru care normele comportamentale specifice unei comunitati civilizate sunt total absente.
Dar, asta e. Am luat teapa. Toti gresim, omul cat traieste invata. Noi sa fim sanatosi!

OFF-TOPIC: Care aveti gargauni si vreti sa intrati in armata, daca nu intrati la ofiteri, nu mergeti mai jos de-atat...

[ Edited Mon Jun 06 2016, 11:56AM ]
Back to top
1 User said Thank to Hannibal for this Post :
 Karma (02 Feb 2019, 17:41)
Klaus
Mon Jun 06 2016, 04:50PM
Registered Member #3279

Cristi wrote ...
Cine poate sa ma lamureasca si pe mine de ,,demisie prin acordul partilor"?

Din păcate, de multe ori este auzită sintagma greşită „demisie prin acordul părţilor”, făcându-se o confuzie între două dintre cele mai folosite modalităţi de încetare a contractului individual de muncă: încetarea prin acordul părţilor şi încetarea prin demisie. LINK
Back to top
chimistul
Mon Jun 06 2016, 06:21PM
Registered Member #1234

@Hannibal - am scris bine ,,târtan,, LINK

@Cristi - eu cred că nu ți se aproba în forma pe care vrei tu - răspuns mato grosso , știu că tu așa ai vrea dar mai trebuie să vrea și ei - pentru că așa cum a menționat și Klaus va trebui să ți se întocmească decontul în cazul în care provii din instituțiile militare de învățământ și ești sub contract.Dacă provii pe filiera ,,indirectă,, (doamneeee ce-mi place cuvântul ăsta >:) ) , cred că depinde de șefii tăi ierarhici ....sunt mulți factori care se iau în considerare ...și trebuie să cauți ușile care trebuie.
Back to top
Cristi
Mon Jun 06 2016, 06:39PM
jmenarul1
Registered Member #7305

Eu momentan sunt SGP de doi ani de zile,voi mai avea de achitat o suma de bani pentru ca nu mi-am indeplinit contractul de patru ani de zile.Eu am luat probele la MAI Politie pe incadrare directa.Acum nici nu prea as vrea sa intru in preaviz si ma gandeam ca in codul muncii la art.55 lit.b daca nu ma insel este si acest timp de demisie.

[ Edited Mon Jun 06 2016, 06:46PM ]
Back to top
Cristi
Mon Jun 06 2016, 06:40PM
jmenarul1
Registered Member #7305

Nu vad de ce nu mi s-ar aproba.Care ar fi motivele?
Back to top
cosmonat
Mon Jun 06 2016, 07:18PM
Registered Member #10260

Sunt sigur ca fiecare are nemultumirile lui (mari ori mici) raportate la conditiile de munca in MApN si de viata in Romania. La fel de important e si nivelul de toleranta al fiecaruia. In cazul meu, sunt absolut hotarat de plecare, motivele nu le voi evidentia aici deoarece suntem pe un forum public. Sunt in ziua cu numarul 25 si inca astept, de aceea eram nedumerit cu privire la perioada de primire a unui raspuns.

[ Edited Mon Jun 06 2016, 07:19PM ]
Back to top
Cristi
Mon Jun 06 2016, 08:45PM
jmenarul1
Registered Member #7305

La ce raspuns te referi?
Back to top
cosmonat
Mon Jun 06 2016, 08:59PM
Registered Member #10260

La un "ok. fa-ti bagajele" mai pompos. Deobicei nu poti pleca fara asa ceva, adica poti, dar am impresia ca te numesti dezertor dupa.
Back to top
Klaus
Mon Jun 06 2016, 09:10PM
Registered Member #3279

cosmonat wrote ...

La un "ok. fa-ti bagajele" mai pompos. Deobicei nu poti pleca fara asa ceva, adica poti, dar am impresia ca te numesti dezertor dupa.

Ai dreptate, nu poti pleca pur si simplu.

Cat despre raspunsul la rapoarte, am avut experienta unui sef de directie care nu mi-a raspuns la primul, nu mi-a raspuns la al doilea, dar la al treilea raport (de mutare) dupa trecerea a 32 de zile l-am prins in drum spre toaleta (el) si l-am intrebat de ce nu-mi raspunde cu Da sau Nu la raportul meu. M-a apostrofat ca de ce ii cer socoteala, a urmat o discutie in contradictoriu, dupa care ajuns la birou mi l-a aprobat.
Asa ca ai face bine sa te si interesezi de soarta lui, daca tii neaparat sa pleci. Fiind un act unilateral, trebuie doar luat la cunostinta si declansata procedura pentru iesirea din sistem.

In vechiul M.92/2008 pentru aprobarea R.G.-1, Regulamentul de ordine interioară în unitate, abrogat in martie 2016, scria:

Art. 131.

(1) Răspunsurile asupra modului de rezolvare a rapoartelor personale se comunică, verbal sau în scris, celor interesaţi, de către comandantul în competenţa căruia revine soluţionarea acestora, în termen de 30 de zile de la data prezentării.

(2) În mod excepţional, pentru anumite rapoarte personale cu caracter de propuneri, sesizări sau reclamaţii ce nu pot fi soluţionate în timpul stabilit, comandantul poate prelungi cu maximum 15 zile termenele de soluţionare şi are obligaţia de a aduce acest lucru la cunoştinţa autorului.

Art. 132.

(1) Militarul care nu a primit răspuns la raportul său în termenul prevăzut are dreptul să se adreseze, verbal sau în scris, comandantului nemijlocit celui căruia i-a adresat raportul personal.

(2) Dacă a primit răspunsul la raport, dar acesta nu îl satisface şi este convins că problema nu a fost analizată pe baza legilor şi reglementărilor în vigoare, militarul poate să se adreseze, cu un raport personal, comandantului nemijlocit celui căruia i-a adresat raportul personal anterior, menţionând şi răspunsurile primite de la eşaloanele ierarhice cărora li s-a adresat.
LINK

[ Edited Mon Jun 06 2016, 09:24PM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 cosmonat (06 Jun 2016, 21:22)
cosmonat
Mon Jun 06 2016, 09:24PM
Registered Member #10260

Multumesc!
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF