Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Demisie MApN
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Vrednic
Mon Jun 06 2016, 11:14PM
Registered Member #5172

Hannibal wrote ...
Asa ceva n-ai sa vezi nicaieri, in civilie. Pentru ca, daca ai de-a face cu neanderthalieni (asa cum am eu, de pilda), daca efectiv nu te poti intelege cu ei cu vorba buna, in ultima instanta (dupa ce diplomatia si pacifismul au esuat ), n-ai ce face si trebuie sa-l caftesti.

Pe civvy street difera incadrarea juridica. In rest, tot faci parnaie.
Back to top
Hannibal
Tue Jun 07 2016, 01:35PM
.
Registered Member #1460

Nu se ajunge la Politie, in 99% din cazuri...
Back to top
Cristi
Tue Jun 07 2016, 02:51PM
jmenarul1
Registered Member #7305

Hannibal te referi la postarea lui Vrednic? Sau a mea?
Back to top
justme
Thu Jun 09 2016, 08:31AM

Registered Member #2073

Oameni buni, hotarati-va asupra unuia din cele doua topicuri: asta sau LINK . Unul dintre ele va fi închis. Nu mai deschideti aiurea topicuri când există altele similare.
Multumesc.
Back to top
cosmonat
Thu Jun 09 2016, 08:39PM
Registered Member #10260

Klaus wrote ...

(1) Răspunsurile asupra modului de rezolvare a rapoartelor personale se comunică, verbal sau în scris, celor interesaţi, de către comandantul în competenţa căruia revine soluţionarea acestora, în termen de 30 de zile de la data prezentării.

Deocamdata nimic. Am vorbit cu cmd-ul, se pare ca va intarzia. Care ar fi solutiile in continuare? Ma gandesc ca ar trebui sa formulez un nou raport, dar situatia bate dinspre incompetenta spre nesimtire.
Back to top
spk
Tue Mar 13 2018, 04:34PM
primum non nocere

Registered Member #537

Marius123 wrote ...

Salut!
Recent mi-am dat demisia din MApN, unde am fost încadrat de când am terminat academia(un an și 7 luni).
Întrebarea mea este: Din cheltuielile de scolarizare prevazute în Bia, pe lângă suma scăzută direct proporțional cu perioada petrecută în armată, se scad sumele cu hrana aferente zilelor în care am beneficiat de permisii, concedii medicale.. Etc.? Conform ordinului ministrului M 111/2011 trebuie să plătesc conform datelor din Bia, dar mă gândesc că acolo este trecută suma pentru un student 'ideal' care nu a beneficiat pe parcursul anului universitar de nici o permisie. Dacă mă puteți ajuta, vă rog să îmi dați și o referință la o lege.

Back to top
truepride
Tue Mar 13 2018, 05:42PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Buna ziua,
Bine ati venit pe forum, va rugam treceti pe la "reguli", colegul SPK a repostat aici deoarece nu se deschid topicuri noi pe tematici deja in discutie care au thread deschis.

Referitor la problema de mai sus, va fi conform Buletinului. Dupa cum ati sesizat M 111/2011 nu face diferenta de situatii "ideal", "neideal" etc astfel suma va fi aceeasi. Sumele la nivel de Mapn functioneaza pausal oarecum.
Desigur logic ar trebui adaptate in sensul in care spuneti dar normativ si aplicativ nu se intampla acest lucru.
Desigur dvs aveti tot dreptul sa va adresati instantei in cazul in care va considerati prejudiciat.

Edit: nu am statistica in fata dar pe chestiuni financiare rata de castig in instanta nu sta in favoarea Mapn.Ca fapt divers va spun...

[ Edited Tue Mar 13 2018, 05:43PM ]
Back to top
spk
Tue Mar 13 2018, 06:49PM
primum non nocere

Registered Member #537

truepride wrote ...

Edit: nu am statistica in fata dar pe chestiuni financiare rata de castig in instanta nu sta in favoarea Mapn.Ca fapt divers va spun...

Confirm, plus ca au evidente proaste pe parte de logistica/cazarmare si baga cheltuieli teoretice, grija mare la acea baza de calcul care determina suma de plata ca nu intotdeauna e corecta.
Back to top
Marius123
Wed Mar 28 2018, 12:48AM
Registered Member #11465

Înțeleg. Mulțumesc pentru răspunsuri. Am "aruncat un ochi peste reguli", dar nu în întregime, sunt oarecum ocupat cu faptul că a trecut mai mult de 1 lună și nu a venit ordinul de trecere în rezervă. Nu prea mă ajută nimeni din "interior" cu vreo veste. M-am documentat mai bine și am aflat că se trimite o adresă la academie și se solicită nr zilelor de învățământ și zilelor de permisie, se face diferența și se înmulțește cu costul de hrană și cazare/zi dat tot de academie. La astea se mai adaugă o sumă modica cu transportul, instrucția etc. Dar acum am dat de o altă problemă, la suma finală se adaugă un procent, în funcție de inflație?
Back to top
Hannibal
Wed Mar 28 2018, 11:32AM
.
Registered Member #1460

Amenintari de genul ”du-te in civilie, sa vezi acolo cum e” n-ai primit?

[ Edited Wed Mar 28 2018, 11:32AM ]
Back to top
1 User said Thank to Hannibal for this Post :
 Karma (02 Feb 2019, 17:46)
cosmonat
Sun Jun 07 2020, 02:06AM
Registered Member #10260

Ah si au trecut ceva ani, chiar 4 in timp ce scriu.

Ce s-a intamplat e ca am primit in final un raspuns la raportul inaintat, mi s-a calculat suma de bani ce aveam de primit - aproape 2.500 ron ( suma in principal constituita din zilele de concediu de care nu am beneficiat in primele 6 luni aprox precum si alte drepturi ). Calculul scolarizarii a ajuns in jurul sumei de 30.000 ron, s-a luat in considerare si inflatia, care pe un an a fost negativa, cred 2015.

A fost o perioada inaintea raspunsului, in care mi s-a propus mutarea la alta unitate ce imi oferea posibilitatea de a pune in aplicare cunostintele dobandite in academie. Am refuzat si privind inapoi, sunt convins ca am luat o decizie buna.

Am plecat in UK, am locuit cateva luni la un complex HMO ( house of multiple occupants ), unde chiria a fost 70 lire/saptamana si a acoperit tot ( apa lumina net etc ), dormitor individual ( fara pureci si fara 15 colegi de camera ) baie la comun ( apa calda toata ziua, nu doar o ora, wc normal, nu turcesc ) bucatarie la comun ( diferit de conservele consumate in pat cu briceagul prin caminele oferite de MApN ).

M-am mutat apoi in chirie intr-o casa semi-detached, ca idee - 500 lire pe luna, pentru toata casa ( 2 dormitoare, camera de zi, bucatarie, baie, camera de utilitati, gradina ) fara bill-uri ( facturi ). In timpul asta eram angajat cleaner la spital, curatam teatre de sange si altele (cea mai relaxata perioada din viata mea. Nici o raspundere, 6 ore de munca maxim. 30 ore pe sapt.)

Am aplicat la un centru, sa ii zicem - profesional/educational, unde am lucrat fara plata in industria de prelucrare ( prin aschiere ) ca operator CNC. Am facut 2-3 conexiuni, iar la finalul perioadei am fost co-optat de alta firma ca inginer debutat ( fiind inginer licentiat de la ATM ).
Acolo prin 2018 am cumparat si casa in care stau acum ( cu rata la banca, nu va imaginati ca am scos bani la loto ).

De acolo m-am mutat la alta firma de produse finite, pe un post de design engineer, relatiile facute din spate asigurandu-mi recomandari valoroase.

Firma a trecut prin niste restructurari in 2019 cand piata din S-E Asiei a cazut, am primit o avansare - nu ca meritam prea mult ci din pricina faptului ca au plecat foarte multi cu experienta din firma, iar cei ramasi trebuia sa umplem golul.

Multumesc celor 5 ani de MApN ca m-au invatat ce inseamna rabdarea, sa stau in conditii destul de umile ca sa nu zic altcumva, cu mancare pe masura precum si faptul ca mi-au inradacinat initiativa de a ma ridica.

Iar celor de sunteti inca in "transee", daca veti intalni situatiile prin care am trecut eu, nu va pot indemna decat sa nu va compromiteti. Mai ales din postura de ofiteri pe filiera directa.

[ Edited Sun Jun 07 2020, 02:46AM ]
Back to top
2 User said Thank to cosmonat for this Post :
 Pârvu Florin (07 Jun 2020, 02:30) , spk (07 Jun 2020, 12:57)
apkah
Mon Jun 08 2020, 09:12PM
arcan
Registered Member #566

Sa fi sluga in alta tara in comparatie cu a fi ofiter MApN in tara ta,si sa te si mandresti cu asta...asta inseamna sa fi imigrant mandru de statutul tau.
Prin sat pe la mine umbla o vorba ,,decat codas la oras,mai bine in satul tau fruntas,,.Dar asta mno..e valabil prin satul meu..

[ Edited Mon Jun 08 2020, 09:45PM ]
Back to top
cosmonat
Tue Jun 09 2020, 03:47AM
Registered Member #10260

Apkah, e decizia ta. A fi ofiter inseamna mai mult decat a lua in salariu mai mare decat urmatorul in ierarhie, ori a avea in statut superior si atat.

Imprejurarile de care am dat, nu ar trebui tolerate. Reactia superiorilor a fost de a inchide ochii la activitatile , sa le zicem imorale, sa nu zic ilegale.

Adauga lipsa de disponibilitate a dansilor de a se alatura demersului facut de mine de a aduce conditii de munca mai bune pentru cei din subordine. Nu e foarte ok sa stai langa in set de bai chimice intr-o cladire prost ventilata sau sa ploua prin tavan pe instalatia de 400 volti ce muta macaraua samd. Au urmat apoi cateva telefoane in care mi se cerea expres sa imi vad de treaba.

Apoi mai e si un subject tabu in Romania, sanatatea mentala. Doamne fereste ca cineva sa faca un pas in fata sa spuna ca sufera de stres profesional.

Prefer sa stau aici frumos, in casa mea, pe pamantul meu, cumpararate cu banii mei, nu de la Tata, nu de la Mama, nu din furt, nu din invartit hartii, nu, din munca, cu hobbyurile mele, relaxat, practicand in domeniul meu, platit in linie cu salariile din zona pentru pozitia pe care o detin, unde nu trebuie sa imi compromit integritatea in activitatea de zi cu zi. "sluga", bine. Mai bine sluga decat hot.

Sanatate si spor acolo unde esti.

[ Edited Tue Jun 09 2020, 04:40AM ]
Back to top
apkah
Tue Jun 09 2020, 11:04AM
arcan
Registered Member #566

Constat cu surprindere ca,nimeni nu mai vrea sa construiasca ceva..toti vrem totul de-a gata si daca nu e asa, ne luam jucariile si plecam.
De asemenea,totul pare a fi banul...nu mai conteaza nimic decat banii. Acceptam orice,pentru bani. Nu mai ne intereseaza demnitatea,onoarea,tara,parintii,copii,istoria,stramosii sau trecutul familiei. Doar banul.
Trist...

P.s.
Nu ti se adreseaza in mod special...sunt doar niste reflexii asa...in pustiu...
Back to top
Pârvu Florin
Tue Jun 09 2020, 10:13PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Tocmai fiindca sunt niste reflectii fara tinta, o sa-mi permit sa iti atrag atentia ca devii usor ridicol cu tonul asta de fecioara ultragiata.

Stii foarte bine ca genul asta de poveste nu e despre lene si bani, ci e despre vise sfaramate si despre lipsa de respect fata de cel care munceste...

Pârvu Florin wrote ...

Nu i-am cerut niciodata tarii asteia nimic, nu i-am cerut onoruri, nu i-am cerut decoratii, nu i-am cerut functii, nici macar bani nu i-am cerut! Si cred ca intotdeauna, inainte de a ma intreba ce poate sa faca tara pentru mine, m-am intrebat ce pot sa fac eu pentru tara.

I-am cerut numai sa ma lase sa o slujesc cu credinta, dupa puterile mele, si sa ma lase sa fiu un model pentru fii-mea.

Se pare ca pana si asta e prea mult...

LINK

Si repet! chiar nu e niciodata, dar absolut niciodata!!! despre bani.

Pârvu Florin wrote ...

AlxFireX wrote ...

Pârvu Florin wrote ...

Am mai spus ca as fi putut cere pensie militara in urma cu cativa ani, n-am facut-o si in momentul asta zic ca nici nu o voi face vreodata, pur si simplu mi-e prea rusine sa fiu coleg de pensie militara cu unii dintre fostii pompieri, asa ca-i fac cinste statului roman cu banii aia, sa faca el ce vrea cu ei.

Aici mie greu sa te înțeleg
Mai degraba i-ai dona unui azil de batrani sau vreunei case de copii orfani sau cu probleme decat sa ii lasi statului. Cred ca asa as proceda dacā nu i-as vrea pt mine

Asta nu ar reprima in niciun fel repulsia mea fata de unii militari-prostituate pompieri, indeobste ofiteri, care se vand ieftin pe ei si isi vand ieftin camarazii si a caror valoare reala e exact asta, nici mai mult, nici mai putin!

[ Edited Wed Jun 10 2020, 11:28PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF