Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
Mai multe informatii despre B.A.T.
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
MariusMg
Sat Jul 17 2010, 09:56PM
MariusMg
Registered Member #1723

Fa raport superiorilor si plange-te ca tu nu ai echipament ca al BgAT-SRI!
SURRY
Mai bine ai face tu niste posturi constructive sau macar cat de cat inteligente.
Back to top
Mihais
Sat Jul 17 2010, 10:24PM

Registered Member #2323

Pe langa trimiteri la starea civila,comentarii nesarate la adresa intelectului si variatii ale zicalei cu capra vecinului,mai spuneti si ceva on-topic?
Back to top
mihai
Sun Jul 18 2010, 02:13PM
Registered Member #153

addri4n wrote ...

vorbiti de lupta impotriva terorismului....de BAT. nu stiu cate operatii reale a eexecutat BAT, si nu ma refer aici la alertele de exercitiu de coborat pisici de pe avioanele din aeroport,sau la demonstrativele alea de pe youtube care stim ca sunt lucrate si superlucrate ca sa iasa asa cum sunt. ma refer sa ia linia de ochire spre ceva viu, care ii poate pune viata in pericol in orice moment. cam astea sunt intrebarile pe care trebuie sa vi le puneti...am auzit de fel si fel de teste fizice care se dau ca sa fii admis la BAT,dar iar vin sa contrazic ideea ca rezistenta nu este utila.toate cursurile de operatii speciale din afara au ca principala proba de admitere rezistenta pe distante de 8-10-15-20km, chiar cu greutate considerabila in spate.
sunt curios daca BAT are si ceva sectii teritoriale, si daca da, cam cati oameni sunt,of si sof. ms

addri4n,daca facem comparatia intre testele fizice ale unitatilor de interventie contrateroriste (law enforcement) si cele ale unitatilor FOS,comparam mere cu pere.de ce?pentru ca misiunile lor sunt foarte diferite.in caz de interventie CT in Romania,BAT-ul nu se duce pe picioare,pentru ca nu opereaza intr-o zona ostila.se deplaseaza cu elicoptere,masini de teren etc.cele mai izolate zone ale teritoriului national ar fi undeva in varful muntelui (Apuseni sau Carpatii Orientali de exemplu),Delta si platformele petroliere din Marea Neagra.deci insertia este oarecum facilitata.
in toate unitatile FOS din lume se pune accent pe marsuri de zeci de km pentru ca intr-un razboi conventional grupurile sau detasamentele sunt parasutate in adancime fara autovehicule.se deplaseaza pe jos.sigur,englezii au folosit inca din al doilea razboi mondial patrule cu masini de teren,datorita mobilitatii,dar asta in desert.in timpul razboiului rece,francezii au introdus un concept de cercetare in adancimea dispozitivului inamic cu blindate (4x4 VBL),concept adaptat pentru zonele de paduri ale Europei Centrale.militarii respectivi faceau parte din regimentul 2 husari (2e RH).patrunderea nu era prin parasutare ci pe roti.din cate cunosc eu,conceptia de a trimite blindate in adancimea dispozitivului inamic (petru ca vorbim de cateva sute de km) exista doar in armata franceza.britanicii foloseau blindatele in cercetarea la contact (formation reconnaissance regiments pe scimitair),americanii la cercetarea prin lupta (armoured cav pe bradley si m1abrabms).
in rest,cercetarea in adancime se facea per pedes.toti militarii din SAS,USSF etc au kilometraju dat peste cap in materie de marsuri.la capitolul asta si militarii romani stau extrem de bine.

cat priveste BAT-ul si terorismul...sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului.USLA este parintele anti-terorismului si contra-terorismului in Romania.cercetasii din grupurile antiinfractioniste,in anii '70-'80,de la uslasi au invatat meserie.si reciproca e adevarata:pana pe la sfarsitul anilor '70,Armata pregatea cercetasii din cadrul Trupelor de Securitate.dupa aia si-au facut si ei subunitati de cercetare prin parasutare (distincte de USLA).
cei din ministerul de interne (politie,jandarmerie) s-au pregatit tot cu USLA/BAT.SPP-ul la fel.chiar si SIE.
deci USLA si apoi BAT au un mare merit in pregatirea multor profesionisti din toate structurile.sa recunoastem asta.
(unii prieteni a caror parere conteaza pentru mine imi vor reprosa probabil in particular anumite aspecte,dar din punctul meu de vedere asta e realitatea:USLA si apoi BAT au avut un aport important la dezvoltarea FOS in Romania.)

pana la urma de ce dintr-o data toate unitatile din Sistem au vrut sa fie antitero,de elita,speciale etc.?
pentru ca dupa 2001 NATO,americanii,dar si UE au inceput sa bage bani in treaba asta.interesele au fost si sunt foarte mari.pana si firmele de paza (ma refer in special la BGS) vroiau sa se bage la paza ambasadelor din Bucuresti.

BAT a produs militari foarte buni (un exemplu de aici de pe forum,care a scris chiar pe acest topic:arabu).dotarea lor este excelenta (de exemplu parasutistii lor au cea mai buna dotare din Romania;de ce au nevoie de parasutisti?am intrebat si eu pe cineva treaba asta acum ceva vreme si mi-a spus 'pentru insertia rapida a lunetistilor';silentios,rapid,la punct fix).
de asemenea,au avantajul integrarii operatii/informatii.
militari din BAT au fost si pe afara,in misiuni.
pe de alta parte,opinia mea este ca o parte dintre factorii de decizie din IPCT/BAT au privit desfiintarea Acvilei (unitate care a fost 'sangele tanar si proaspat' si care a influentat pozitiv multe unitati speciale) cu usurare.poate ca ar fi putut sa faca ceva si totusi n-au facut.sper sa nu vorbesc cu pacat.
de asemenea,BAT a ajuns un organism foarte mare si probabil din cauza asta calitatea si eficacitatea au de suferit.
totusi,cred ca modul de punere a problemei 'cate misiunie are BAT?' e gresit.de acord cu faptul ca germenii terorismului se afla in afara Romaniei,indeosebi in Pakistan (ce spunea adrri4n).dar misiunea IPCT (din care face parte BAT) este ca acei germeni sa nu se dezvolte si-n cadrul comunitatilor musulmane (si nu numai) din Romania.si din punctul asta de vedere,si-au facut treaba.

unul dintre comandantii mei a facut parte din DSS.si desi ca oricine care a crescut in comunism,n-aveam o parere extraordinara despre cei din Securitate,omul ala mi-a castigat respectul prin profesionalism.era dur,dar drept.
pana la urma nu conteaza culoarea uniformei,conteaza educatia si calitatea umana.

Back to top
Surry
Mon Jul 19 2010, 09:12AM
Cogito
Registered Member #1945

Bat nu mai este un organism foarte mare, dupa cum stie toata lumea s-a realizat o "aerisire"!
Si da ,ai dreptate nu conteaza culoarea uniformei ci educatia si calitatea umana.
Cand acestea lipsesc ce ramane?
Back to top
addri4n
Mon Jul 26 2010, 06:33PM
Registered Member #2475

pai tocmai asta am vrut si eu sa zic, BAT nu este FOS. BAT merge cu autobuzul ca sa prinda teroristii,am inteles ideea. orice militar ar trebui sa stie sa marsaluiasca, orice militar ar trebui sa aiba botezul focului sau anduranta.sa faci niste urcari pe franghii nu este suficient.la drum lung se cunoaste omul.cat despre faza cu mexicul(surry),inteleg ca ai niste frustrari,dar trebuie sa ma repet: de ce sa pompam bani pentru ceva care ar avea sanse minime sa se intample, iar daca s-ar intampla am fi spectatori,cand am putea sa echipam tot IGSU, si ar muri mai putini oameni din cauza incendiilor.mor mai multi oameni in romania de foame, sete, caldura, foc,accidente, decat din atentate teroriste. ba chiar mai mult....daca o sa va uitati pe net....au fost mai multi oameni trasniti de fulger decat atentate teroriste.asa ca hai sa dam banii pe ceva cu adevarat util,nu pe o masina pe care nu o scoatem din parcare. P.S.surry...rferitor la starea civila,sa stii ca desi am fost dornic sa-ti rezolv prima frustrare(cea cu BAT-ul),pe a 2-a sunt sigur ca vei gasi pe cineva pe aici si pt tine care sa te ajute.inca o data sa inteleaga lumea: avem pareri diferite si este extraordinar ca ni le putem exprima, dar dragilor din alte structuri, eu nu am zis ceva de rau de BAT, ar fi chiar culmea.au si ei un rost,desi trebuie sa recunosc ca mic...dar suna mare
Back to top
Surry
Mon Jul 26 2010, 07:54PM
Cogito
Registered Member #1945

Cine ti-a zis tie ca baietii de la BAT nu au facut niciodata marsuri? Bro,nu am frustrari legate de starea civila ,avem pareri diferite si eu mi-o sustin pe a mea.Ii stii pe baieti doar de pe youtube? Atunci nu e suficient sa poti vorbi despre ei, eu ii cunosc pe foarte multi personal (si nu in vreun mod frivol cum ti-ai putea imagina) eu le respect munca pentru ca ii cunosc pe multi dintre ei ca si oameni.

"P.S.surry...rferitor la starea civila,sa stii ca desi am fost dornic sa-ti rezolv prima frustrare(cea cu BAT-ul),pe a 2-a sunt sigur ca vei gasi pe cineva pe aici si pt tine care sa te ajute .inca o data sa inteleaga lumea: avem pareri diferite si este extraordinar ca ni le putem exprima, dar dragilor din alte structuri, eu nu am zis ceva de rau de BAT, ar fi chiar culmea.au si ei un rost,desi trebuie sa recunosc ca mic...dar suna mare"

Sincer, cred ca nu iti poti expune o parere fara insinuari ciudate.Nu ma stiu sa iti fi cerut ajutorul in legatura cu ceva,astfel ca te rog sa revenim la topic.
Back to top
tilicaru'
Wed Nov 10 2010, 07:08PM
Registered Member #3466

"Adreeane", parerea mea este ca ar trebui sa fii putin mai rezervat in afirmatii, cu atat mai mult cu cat se pare ca nu prea ai idee despre ce se intampla, mai nou, prin Brigada. In alta ordine de idei, te-as invita, pe tine si alti "luptatori neinfricati", umblati prin "teatre", sa stati langa un luptator CT (contratero) in tot ceea ce inseamna pregatire (fizica si de specialitate). Abia apoi cred ca ai avea dreptul sa-ti dai cu parerea!
Back to top
rlegione
Wed Nov 10 2010, 07:34PM
Registered Member #2075

tilicaru' wrote ...

stati langa un luptator CT (contratero) in tot ceea ce inseamna pregatire (fizica)

Oricand!
ps: daca e domnu' Sarpe pe fir, astept o invitatie la un antrenament, sa-mi mai dezmortesc si eu oasele!
Back to top
Boribum
Wed Nov 10 2010, 09:13PM
boribum
Registered Member #2395

tilicaru' wrote ...

In alta ordine de idei, te-as invita, pe tine si alti "luptatori neinfricati", umblati prin "teatre", sa stati langa un luptator CT (contratero) in tot ceea ce inseamna pregatire (fizica si de specialitate). Abia apoi cred ca ai avea dreptul sa-ti dai cu parerea!

N-o sa-ti spun despre mine,ca eu n-am fosr cu armata româna prin teatre,ci cu altii,prin circuri. Am stat,în schimb,lânga câtiva luptatori CT de-astia,si i-am vazut cum clacheaza dupa 3 zile mai ...cu lipsuri,ca sa zic asa. Asta nu înseamna ca nu sunt buni,ci ca nu sunt neaparat buni.

În alta ordine de idei,aia care merg în teatrele pe care le pui tu în ghilimele,chiar fac lucruri serioase,si mai si mor. Sigur,si CT-ii astia românesti fac si ei antrenamente,dar mai pe uscat (da,stiu,din fericire,caci toti dorim pace în lume &etc). La capitolul pregatire fizica,da-mi voie sa-ti spun ca e 0 (zero) privita dintr-un alt punct de vedere decât cel al omului care merge mult la sala si are legea si logistica de partea lui,la el acasa fiind (poate ti se pare complicat ce zic,dar nu e). As mai spune câte ceva,dar e mai sus postul lui Mihai si chiar e de citit.

Back to top
tilicaru'
Thu Nov 11 2010, 06:41PM
Registered Member #3466

Dumnezeu sa-i ierte pe cei care au cazut la datorie. Tot respectul pentru cei care trec prin situatii prin care altii nici macar nu-si imagineaza, insa nu trebuie uitati nici cei care dau comisioane pentru a prinde misiuni in afara sau care se duc in vacanta pentru ca stie orice militar ca sunt si astfel de personje.
Nu vreau sa ma bat cu pumnul in piept spunand ca brigada este soarele pe pamant ci doar sa incerc sa arat unor oameni pe care ii consider putin rautaciosi si putin lipsiti de modestie, ca pe segmentul CT (conform Legii 535) luptatorii din Bg.A.T., dupa parerea mea, sunt profesionisti.
De ce toata lumea uziteaza fraza: "Fac doar la rece....nu s-au confruntat niciodata cu ceva real...daca s-ar intampla ceva...etc.". Toti romanii ar trebui sa fie fericiti ca nu a avut loc vreun atentat terorist pe teritoriul tarii noastre. Daca, Doamne Fereste , s-ar produce un atentat terorist, sa fiti siguri ca sunt destul de multi cretinei care ar sta la televizor si ar critica asaltul.... daca ar fi fost ei, toti ostaticii erau salvati si teroristii capturati. Sa fim seriosi!!! Ar fi normal sa nu uitam ca tragem toti la aceeasi caruta si sa nu mai fim asa rautaciosi, indiferent de arma.
Back to top
Boribum
Thu Nov 11 2010, 07:03PM
boribum
Registered Member #2395

tilicaru' wrote ...

Toti romanii ar trebui sa fie fericiti ca nu a avut loc vreun atentat terorist pe teritoriul tarii noastre.

Pai nu sunt ? Sunt.
Back to top
Resboiu
Fri Nov 12 2010, 09:13AM

Registered Member #2526

tilicaru' wrote ...

Toti romanii ar trebui sa fie fericiti ca nu a avut loc vreun atentat terorist pe teritoriul tarii noastre.

In cartea Secretele USLA - parca asa se numeste - pe care am descarcat-o de aici, de pe Semper Fidelis, scrie ca au fost. Din ce imi amintesc, o ambasada ocupata de studentii tarii respective si o explozie in care a murit un diplomat strain.
Back to top
Hannibal
Tue May 24 2011, 10:37PM
.
Registered Member #1460

(Sper ca nu-i offtopic) Un filmulet cu BAT pe la exercitii...
Back to top
Surry
Wed May 25 2011, 12:20PM
Cogito
Registered Member #1945

Cred ca este cel mai reprezentativ filmulet despre ceea ce inseamna intr-un anumit procent BGAT-Sri.
Patrie si Onoare!("Prietenii stiu de ce!")
Back to top
Hannibal
Wed May 25 2011, 01:17PM
.
Registered Member #1460

Surry wrote ...

Cred ca este cel mai reprezentativ filmulet despre ceea ce inseamna intr-un anumit procent BGAT-Sri.
Patrie si Onoare!("Prietenii stiu de ce!")

Merci!
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF