Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
Mai multe informatii despre B.A.T.
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Leul Alb
Thu May 26 2011, 09:42PM
whiteboy
Registered Member #1283

Am citit pe un blog ce parea destul de bine documentat ca a fost o situatie cu uun avion TAROM pe aeroportul din Varsovia (prin anii '70) si s-a reusit evitarea interventiei unitatii 0544 care era precizata ca avand ca atributii combaterea terorismului si interventia contraterorista in plan extern.Ce se mai stie de aceasta unitate ? O fi chiar... Grupul Anti-terorist?
Back to top
Surry
Thu May 26 2011, 10:30PM
Cogito
Registered Member #1945

Daca te referi la "Soimi" uite aici,vei auzi de ei doar ca sub o alta denumire in viitor.
LINK

[ Edited Thu May 26 2011, 10:30PM ]
Back to top
Leul Alb
Thu May 26 2011, 11:30PM
whiteboy
Registered Member #1283

Nu la Soimi ma refer, respectiva unitate se ocupa cu aniterorismul pe plan extern nu doar pt aeronave si era componenta DIE / CIE
Back to top
Leul Alb
Tue May 31 2011, 08:23PM
whiteboy
Registered Member #1283

LINK

Comunicat de presă

20-05-2011

Vineri, 20 mai 2011, maistrul militar pirotehnist Radu Constantin, cadru militar al Brigăzii Antiteroriste a Serviciului Român de Informaţii, s-a stins din viaţă în urma rănilor suferite într-o explozie accidentală a materialului pirotehnic procesat.

În ziua de 3 mai 2011, în jurul orei 10.30, pe timpul pregătirii unei misiuni specifice, una din lumânările fumigene utilizate în simularea situaţiilor tactice s-a declanşat accidental rănindu-l pe militar. Din cauza politraumatismelor şi a leziunilor complexe iniţiale, evoluţia stării generale a acestuia a evoluat progresiv nefavorabil prin instalarea disfuncţiilor multiple.

Cu toate eforturile depuse de personalul medical pentru salvarea vieţii sale, maistrul militar pirotehnist Radu Constantin a decedat.

Militarul, în vârstă de 40 ani, era căsătorit şi avea doi copii. Era o persoană experimentată, apreciată profesional la nivel intern şi internaţional, colegii descriindu-l ca pe un profesionist desăvârşit, un spirit generos şi altruist.

Directorul Serviciului Român de Informaţii, domnul George Cristian Maior, împreună cu conducerea instituţiei îşi exprimă profundul regret şi sunt alături de familia îndurerată.

O anchetă complexă este în curs de desfăşurare pentru determinarea tuturor circumstanţelor în care s-a produs tragicul accident.

RIP
Back to top
Surry
Tue May 31 2011, 11:16PM
Cogito
Registered Member #1945

din pacate in meseriile astea tributul se plateste intr-un mod tragic.Cei care au fost la inmormantarea unui coleg,prieten sacrificat pe altarul meseriei stiu ce inseamna .
Cred ca tacerea noastra ar fi cel mai intelept omagiu pe care i-l putem aduce.
Back to top
Sari
Sun Aug 21 2011, 01:30PM
Registered Member #4521

Salut tuturor.Am gasit din intamplare acest forum si dupa ce am citit cateva postari pot spune ca ma simt bine la voi.
Intrebarea mea ar fi una simpla.Cat de greu este sa ajungi in brigada antiterorista din cadrul sri si daca ajungi merita, sau stai toata ziua sa tai frunze la caini?
Am studiat Krav Maga in Israel pana la nivelul 3B.Am facut parasutism(sportiv) si am invatat cateva tehnici militare tot in israel.Problema cea mai mare la mine este ca am dubla cetatenie.Sunt jumatate Iordanian si jumate Roman.Am trait mai mult in romania am crescut in romania dar parca ceva imi spune ca nu prea suna bine.Si inca ceva.Am citit tot la voi pe forum ca in sri functioneaza nepotismul.Este valabil oriunde in sri sau mai exista zone in care poti intra cu ajutorul abilitatilor?
Multumesc anticipat!
Back to top
ALM
Sun Aug 21 2011, 01:44PM
Registered Member #2039

Salut Sari!
1. Capacitatile pe care la aveti, mai ales parasutismul, nu cred ca vor fi intrebuintate eficient in cazul brigazii antitero. Mai degraba ar merge la Politia Locala ( glumesc, scuze!).
2. Dubla cetatenie este un handicap puternic pentru angajare in SRI. Candva era de netrecut.
3. Nepotismul este valabil pentru functiile de birou. In operativ, acolo unde se munceste la greu, nu prea se inghesuie nepotii.

Oricum, nu luati drept litera de Evanghelie (Coran, Talmud) ce scriu eu. Poate o sa apara cineva cu informatii la zi.
Back to top
Sari
Sun Aug 21 2011, 02:07PM
Registered Member #4521

Multumesc pentru raspuns.In primul rand sunt crestin.Doar asa ca fapt divers.In al doilea rand as fi dispus sa renunt la cetatenie daca este nevoie.Si totusi cred ca daca stiu limba araba e mai degraba un lucru bun avand in vedere cu ce se ocupa sri-ul.
Back to top
ALM
Sun Aug 21 2011, 03:05PM
Registered Member #2039

@ Sari
Eu nu ştiu ce credeţi dvs despre SRI. După cele scrise până acum, văd că sunteţi un tânar activ, cu atracţie spre sport, în plus şi vorbitor al unei limbi străine. Mai degrabă v-aş vedea într-un post de traducător (sunt şi firme private care se ocupă de traduceri) şi cu o bogată activitate sportivă în timpul liber. De ce să deveniţi amploaiat la stat, să vă tremure inima când se fac restructurări, să vă fie diminuat venitul convenit iniţial după cum bate vântul guvernării? Dar, fiecare cu aspiraţiile lui. Personal, dacă astazi aş fi pus în situaţia de a alege o slujbă, mai degrabă m-aş angaja om de serviciu la o multinaţională decât amploaiat la stat ...
Back to top
Radu Patrascu
Sun Aug 28 2011, 02:50PM
Old Blood and Guts
Registered Member #159

Oarecum off-topic. Sari, nu v-ati gandit sa incercati mai degraba la SIE ?
ALM, ca siguranta materiala, da, un post de traducator ar fi mai nimerit. Se pare, insa, ca omul cauta ceva cu totul diferit. E clar ca valorile sale sunt altele si aici poate ca e vorba de vocatie. Care te alege ea, de obicei, indiferent de riscuri.
Back to top
iceman
Mon Jun 06 2016, 09:09PM
Registered Member #10534

In cadrul BAT pot fi admisi si sgp din cadrul intern sau doar cadre ? probele sunt dificile?
Back to top
geogeutz
Mon Jan 09 2017, 07:11AM
Registered Member #11064

Imi poate spune cineva cum pot sa aplic pentru BrAT de la SRI??am practicat sport de performanta multa vreme,am inteles ca e un avantaj..o mica indrumare daca ma poate ajuta cineva va rog..
Back to top
Pârvu Florin
Mon Jan 09 2017, 11:36AM
Eu nu strivesc corola de lumini a lumii...

Registered Member #1287

In mod normal, ar trebui sa poti gasi toate informatiile de care ai nevoie la Directia judeteana de informatii din judetul tau.

Lista completa a lor o gasesti aici LINK

Ca o informatie neoficiala, angajarea in BAT se face in general pe baza de recomandare facuta de cineva din interior.

Daca ultimul pasaj nu te coafeaza, poti sa o consideri o opinie personala pe care o poti ignora linistit si sa te duci cu curaj sa-ti faci numarul, ca doar nu ai nimic de pierdut!

Mult succes!

[ Edited Mon Jan 09 2017, 11:37AM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 geogeutz (09 Jan 2017, 19:04)
geogeutz
Mon Jan 09 2017, 07:04PM
Registered Member #11064

Multumesc frumos !
Back to top
cda18
Sun Apr 16 2017, 08:17PM
Devenim ceea ce suntem
Registered Member #9371

Seara buna la toata lumea. Am si eu o curiozitate, baietii care absolva AFT-ul arma cercetare sau infanterie,dar au ca beneficiar SRI-ul,devin ofiteri in brigada antitero,nu?
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF