Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Subofiter / Maistru militar
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
truepride
Thu Mar 08 2018, 05:21PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Puteti sa dezvoltati un pic? Scoala de agenti scolarizeaza efective mari, pe la 1000 de persoane. 1000 de persoane nu au cum sa fie scolarizate in Franta. Este un cost enorm.In completare, ca sa devina ofiteri ei vor trebui sa fie absolventi de studii superioare, ceea ce scolile de agenti/subofiteri nu pot face. Dupa cum v-a spus si colegul mai sus, scolile de subofiteri sunt echivalate unor scoli profesionale.Academia de Politie in schimb, de la Bucuresti, este o institutie de studii superioare astfel la absolvire permite incadrarea pe o functie de ofiter cu grad de ofiter.
Sigur nu este vorba de un simplu schimb de experienta/vizita de lucru?
La Mapn, exista o domnisoara, absolventa de West Point, dar ea intitial a fost admisa la o Academie militara din Romania. Ulterior pe baza unor intelegeri intre SUA si Romania domnisoara si-a perfectat si finalizat studiile la West Point iar acestea au fost echivalate in Romania conform legislatiei.
Back to top
djebel
Thu Mar 08 2018, 11:17PM
Registered Member #3603

truepride wrote ...

La Mapn, exista o domnisoara, absolventa de West Point, dar ea intitial a fost admisa la o Academie militara din Romania. Ulterior pe baza unor intelegeri intre SUA si Romania domnisoara si-a perfectat si finalizat studiile la West Point iar acestea au fost echivalate in Romania conform legislatiei.

La fel ca in cazul de mai sus, am avut un coleg de pluton in Institutul militar (na, nici Scoala de ofiteri, nici Academie!) care a intrat la Saint-Cyr in urma unor examene date in ROU si care a terminat acolo. Ironia sortii: colegul meu a fost coleg la Saint-Cyr cu comandantul sectiunii mele din Legiune. Ce mica e lumea!

[ Edited Thu Mar 08 2018, 11:21PM ]
Back to top
Incognito
Fri Mar 09 2018, 07:54PM
Registered Member #11436

Multumesc. Da, asta era si ideea interesanta. Subofiter fiind cu postliceala terminata, sa te trimita in Franta la academia lor pentru a deveni ofiter; dupa care, cum ati si mentionat, echivalarea conform legislatiei de aici. Deci, este posibil. Am inteles.

Nu a specificat nimic de a fi doar un program de schimb de experienta.

Cunoasteti cumva daca la mapn, se poate intra la un program de master la buget? Eu, venind din afara?

"Pe locurile finantate de la buget pot participa doar persoane incadrate in aistemul national de aparare"

Eu, din asta inteleg ca pot lua parte la cursuri doar pe un loc cu taxa. E corect sau e gresit? O seara frumoasa.
Back to top
djebel
Fri Mar 09 2018, 10:09PM
Registered Member #3603

Nu, nu ai înțeles! Institutul militar a fost o struțo-camila, adică un hibrid care a făcut trecerea de la școala de ofiteri la Academie. Adică studii superioare cu echivalare în viața civilă și cu durata de 4 ani. Institutele militare au avut viață scurtă, undeva în perioada 1991-1993. Nu puteai sa pleci la Saint-Cyr de la subofițeri.

Edit: Ca să fiu mai explicit, absolventul de institut militar ieșea ofițer.

[ Edited Fri Mar 09 2018, 10:13PM ]
Back to top
RexVictrix
Tue Apr 03 2018, 10:47PM
Registered Member #11256

Stie cineva cand incep probele sportive pentru maistrii/subofiteri? Eu apartin de Alba-Iulia, iar cei de la BIR au spus ca ma vor contacta ei cand sa ma prezint. Problema e ca nu pot sta in stand-by asteptand telefonul lor, vreau ca idee sa stiu perioada cand se dau aceste probe. Multumesc si imi cer scuze daca e off-topic.
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF