Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
O armata Europeana/Europa vrea armata proprie
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Undeva
Sat Nov 10 2018, 10:10PM
Registered Member #10932

Ce credeți?
Europa nu mai are încredere în America?
Sau Europa sa cam saturat sa lupte pentru interesele unei țări?
Momentan depindem de Americani sau nu? America ne apără continentul?
Ce părere aveți? E bine sau nu?

Macron insistă că Europa are nevoie de armată proprie: Rusia poate fi o amenințare, nu mai putem conta doar pe americani.
”Trebuie să ne protejăm în ceea ce privește China, Rusia și chiar SUA”, a spus Macron unui post francez de radio.

Daca Europa va avea Armata proprie ce rost mai are N.A.T.O ?
Vor fi niste neintelegeri... voi ce parere aveti ?

[ Edited Mon Nov 12 2018, 12:21AM ]
Back to top
Undeva
Mon Nov 12 2018, 12:40AM
Registered Member #10932

Impreuna cu NATO am mers la Restaurant.
Am asezat mesele,am facut curat,am pregatit mancare,am pierdut bani,am avut oameni care au disparut(amin) sau acidentat , cearta si neintelegeri.
Unii din NATO au mancat au pus si in sacosica si au plecat.
Altii din NATO au plecat dar au facut si curateniE , au spalat si vasele si au plecat flamanzi, obositi cu sacosele goale si cu pierderi mari sau mici.

Deci nu prea suntem noi egali in fata la NATO...Am crezut ca NATO este o Organizatie care ne face sa fim linistiti si sa traim in liniste fara razboaie si fara probleme. NATO trebuia sa fie un fel de sperietoare pentru cei care ne vor raul.

Sunt un Analist si cred ca NATO se lupta cu niste tari in care oamenii sunt greu de controlat si de organizat.
Back to top
truepride
Mon Nov 12 2018, 04:17PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

De pe site-ul lor: "NATO's purpose is to guarantee the freedom and security of its members through political and military means." - Da, avem nevoie de nato, conform scopului declarat.
Armata Europeana, poate fi un plus pentru NATO, dar nu cred ca poate fi un NATO paralel. Traim vremurile in care comemoram faptul ca sistemul de alinate European poate ceda. Ca nu va ceda ca in 1914 sau 1939, da clar. Dar Brexitul poate fi un exemplu.
Parerea mea.
Back to top
spk
Mon Nov 12 2018, 09:15PM
primum non nocere

Registered Member #537

O armata europeana e de fapt un NATO fara SUA, Canada si Turcia. Nu vad rostul inca unui mecanism de cooperare care consuma mai mult decat produce (gen UE, NATO, ONU, etc).
Back to top
truepride
Wed Nov 14 2018, 05:13PM

Registered Member #996

Depinde as spune de scopul declarat. NATO a ramas fara obiect juridic dupa dispariatia Armatelor tratatului de la Varsovia. Actualmente actioneaza precum un jandarm planetar, lucru foarte bun de alt fel. O armata europeana, deservind scopul declarat de aparare a granitelor Uniunii ar putea fi util, cred eu. Nu stiu cum va functiona acel articol 5, legendarul art 5, cand SUA spune cu subiect si predicat ca are rezerve in acest sens in conditiile in care anumite tari nu au o executie de 2% din PIB pe ordonatroul de credite generic numit aparare. Corect din punct de vedere logic as zice si mai important, crorect juridic. Daca o parte contractuala are o executie culpabila partial, in mod cert si cealalta parte va executa partial obligatiile. Spunea un profesor pe vremuri ca dreptul international este un drept civil mai elegant si la scara planetara.
Practic, cand romanul care ii cu un picor in afara UE, afla ca mai trebuie sa dea bani si pentru NATO si pentru Armata Euro, cred ca se va sui pe pereti: dar cum bai frate, ca noi nici pt armata romana nu dam bani, ce-s cu figurile astea?(n.a sunt sigur ca asa ar formula un om care gandeste in acesti parametrii).
Parerea mea.
Back to top
Undeva
Sat Nov 17 2018, 10:19PM
Registered Member #10932

Cred că avem o armata simbolică. Bine a zis cineva pe undeva "Nici noi nu știm ce căutăm în NATO" dar suntem.
Vom fi la fel și în armata Europeana fara bani și fără Amerecani.

[ Edited Sun Nov 18 2018, 07:28AM ]
Back to top
Undeva
Sat Nov 24 2018, 07:06PM
Registered Member #10932

Ce se întâmplă Domnilor prin Franța ? FUEL Protest?
Back to top
spk
Sun Nov 25 2018, 02:03PM
primum non nocere

Registered Member #537

Ce se intampla in Franta este "drumul european", liberte, egalite, fraternite, ca doar suntem francofoni.
Back to top
truepride
Mon Nov 26 2018, 05:01PM

Registered Member #996

Din ce citesc eu, francezii sunt pusi pe scandal si nu de ieri de azi, ci de cam 200 de ani: cand au marit taxele la studenti s-au trezit in prag de razboi civil.Acum cu preturile la benzina, la fel.
Cred ca ceea ce s-a intamplat in Romania, in Franta intra la categoria picnic.
Back to top
Terentius
Mon Nov 26 2018, 08:12PM
Terentius
Registered Member #2186

La fel s-a întâmplat şi prin 97 (parcă 97), când guvernul francez a vrut să mărească vârsta standard de pensionare. Exact ca zilele astea.
Back to top
Undeva
Sat Dec 08 2018, 01:24AM
Registered Member #10932

Se pare că francezii au cam reușit.. cel puțin momentan .
Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF