Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Modificarea legii 80/1995 prin 101/2019
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
crinuldeargint
Wed May 22 2019, 04:42PM
Registered Member #16394

Să trăiți domnilor! Sunt elev al Școlii de Subofițeri de pompieri și protecție civila "Pavel Zăgănescu" - Boldești. Aveți idee, ținând cont că legea 80/1995 art2 lit A s-a modificat prin legea 101/2019 și acum primul grad la subofițeri este Sergent, nu sergent major, voi fi inaintat doar Sergent la absolvirea școlii, tinand cont ca din 1988 pana in prezent toate generaltiile au fost inainte Sg Maj la absolvire? Vă mulțumesc și aștept părea dumneavoastră!
Back to top
truepride
Thu May 23 2019, 04:07PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Buna ziua,
Find vorba de lege, aplicarea acesteia este de indata sub rezerva dispozitilor suspensive sau al unui termen prevazut in lege. As spune, daca nu apar derogari de la lege prin varii mijloace, ca veti dobandi gradul de sergent.
Poate va ajuta putin sa intelegeti logica din spate: Intradevar primul grad de la subofiteri a fost cel de sergent-major, sergentul fiind la trupa si nu in corpul subofiterilor. Acest lucru pe temeiul unuor argumente pe care eu cel putin nu le consider valide s-a modificat in functie de minister. La admiterea in NATO, Mapn-ul in mod ciudat a avut o situati speciala. In mapn primul grad de la subofiteri a fost si este cel de sergent pe cand in structurile MAI si altele primul grad de la subofiteri a ramas cel de sergent major.Stupizenia asta rezida chiar in lege existand un articol 2 si un articol 2 indice (1) care definea gradele separat pentru Mapn. Prin acesta lege se incearca cu o intraziere de 15 ani corectarea acestei nici nu stiu cum sa-i spun. Discrepante in aplicare au fost generate de-a lungul timpului, subofiteri ai aceleasi scoli, respectiv scoala de subofiteri si maistrii militari de la Pitesti dobandeau fie grade de sergent fie grade de sergent-major in functie de minister. Instructia la aceasta scoala pentru specialitati auto spre exemplu atat pt Mapn cat si MAI sunt comune din 2002 din cate stiu eu.
Back to top
spk
Fri May 24 2019, 01:14PM
primum non nocere

Registered Member #537

E foarte probabil ca actualilor sergenti majori sa li se prelungeasca stagiul in respectivul grad cu 3 ani pentru a compensa "saltul" peste primul grad. La fel au patit si locotenentii majori cand a disparut acest grad.
Back to top
Pârvu Florin
Fri May 24 2019, 11:29PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Am fost ultima generatie din MApN care a fost avansata la absolvirea scolii la gradul de sergent major, in momentul absovirii era deja in vigoare prevederea legala potrivit careia primul grad de subofiter e cel de sergent, dar, dat fiind faptul ca multi dintre absolventi erau fosti militari angajati pe baza de contract sariti de 30 de ani chestia asta crea complicatii enorme in ce priveste evolutia ulterioara in cariera, spre exemplu, limita de varsta in gradul de sergent era de 35 de ani, in timp ce stagiul mimim in acelasi grad era de trei ani , ori daca aveai 33 de ani si te avansau sergent la absolvire, trebuiau sa te treaca in rezerva dupa doi ani, si au rezolvat problema asta intr-un mod cat se poate de romanesc, ne-au avansat pe toti la gradul de sergent, ne-au trecut pe toti in rezerva si a doua zi ne-au reactivat si ne-au avansat la gradul de sergent major.

Back to top
truepride
Mon May 27 2019, 04:21PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Asta este un exemplu bun de derogare generat de situatii obiective.
Back to top
crinuldeargint
Sun Jun 02 2019, 10:58PM
Registered Member #16394

Vă mulțumesc pentru răspunsuri!
Back to top
Darius B.
Sun Aug 04 2019, 08:11PM
Registered Member #11216

A mai auzit cineva ceva mai concret?
Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF