Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Intelligence-ul romanesc

<< Previous thread | Next thread >>
Intelligence privat. Perspective ?
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Cassius
Sun Nov 17 2019, 08:23PM
Achtung ! Zeit für spannungsbogen ! 🎯
Registered Member #29535

Aș zice că nu mi-am ales totuși o perioadă bună cu acest subiect - forumul pare a fi într-o stare de letargie.

Revenind la problemă, cred că principalul inconvenient la piața românească sunt banii (sau, mai exact, lipsa lor).
Ca și la detectivi, astfel de servicii implică mărișoare costuri. Singurele organizații ce ar avea buget pe măsura intereselor sunt:a) firme mari (corporații), b) partide, c) anumite ONG-uri, cu surse majore și constante de finanțare.
Cândva aș fi înscris și media în aceste categorii, dar nu prea mai e cazul. Ziarele (mari cotidiene) au dispărut sau agonizează, iar TV-urile sunt parte a unor lanțuri (deci le-am acoperit la punctul a.).
Ar mai fi, desigur,statul - dar sä-l lăsăm deocamdatä. Încerc să gândesc proiecția într-un context realmente privat...

Ar fi suficientă această paletă de clienți ? Măcar pentru subzistență, în primă fază, căci a pofti și dezvoltare rapidä e deja utopic.

[ Edited Sun Nov 17 2019, 08:30PM ]
Back to top
1 User said Thank to Cassius for this Post :
 Keiko Gozen (25 Dec 2019, 17:11)
Keiko Gozen
Sat Nov 30 2019, 07:05PM
Registered Member #30622

Pai,de ce sa nu fie suficienta ? Depinde cat poftesti a castiga.
Daca toate firmele, partidele sau ONG-rile (paleta ce-ai enumerat-o) ti-ar deveni clienti, ai pune ceva banuti la pusculita...
Ce ar mai trebui ? Mi-e ca se simte vant de lacomie, 😂!

Oricum, interesant subiect. Si interesanta atitudinea. Cam prea vadit anti-american ca sa fii filo-rus dar, cine stie...
Back to top
1 User said Thank to Keiko Gozen for this Post :
 Cassius (01 Dec 2019, 17:35)
Cassius
Sun Dec 01 2019, 05:34PM
Registered Member #29535

Eh, anti-american nu sunt. De fapt nu disprețuiesc "uncheșul", ci mimetismul ăsta ínfioràtor - s-a ínlocuit "furculision" cu "furculișân".
Ín fine, asta mai puțin importă - și nimic exportă..haha..

Revenind la subiect, corect, paleta prezumtivei clientele ar fi de ajuns. Am enumerat posibilitățile nu din "pofte" cumulative, ci pentru că, în România, nu te poți baza (în calcule) pe niciuna.
Și nici comenzile n-ar fi similare - deși poate tehnicile de îndeplinire ar fi oarecum apropiate. Căci una e să concepi niște tactici pentru un partid politic, alta pentru o societate comercială.

Oricum, pentru a se înțelege mai bine sfera spre care...năzuiesc, atașez un link cu ce s-afàcut (și s-a fàcut bine) ín afarà.
La anglo-saxoni, evident, să nu mai avem interpretări.
intelligence_companies.pdf
Back to top
 Keiko Gozen (01 Dec 2019, 17:53)
Steve J
Mon Dec 02 2019, 06:40PM
Registered Member #30669

Cassius, mi-am (re)facut contul pe semperfidelis numai pentru a-ti spune ca exprimarea ta in limba romana este ori de la Chisinau (ceea ce nu e neaparat rau) sau prima limba pe care o vorbesti este limba rusa (nici asta nu este neaparat un lucru rau).
Ca exemplu, in romana nu avem pofte cumulative, nici comenzi similare si nici tehnici de indeplinire - astea erau prin dictionarele DSS dupa ce s-a schimbat limbajul SSI cu cel introdus de NKVD...in "campul informational" evident
Atat vroiam sa spun, in rest numai de bine - "furculita" e foarte bine, "вилка" nu ne-a intrat inca in vocabular, desi unii dintre noi au invatat rusa cu forta
Back to top
1 User said Thank to Steve J for this Post :
 Keiko Gozen (02 Dec 2019, 23:09)
Keiko Gozen
Mon Dec 02 2019, 11:23PM
Registered Member #30622

Hi-hi-hi !
Temerarule @Cassius, te joci cu viespiile...hi-hi-hi !
Eu nu de exprimarea ta m-am mirat (complimente) ci de...acceptiuni.
Caci tu duci conceptul de "intelligence" in zona...mlastinoasa a "masurilor active". Scoalâ bunâ. Scoalâ veche. N.K.V(eche) D.
Dar eu nu sunt ultragiata. Chiar putin stârnita. Ca decat probleme de pompieri, nostalgii de plantoane, sau alte ieftinisuri...macar aici cascam ochii.
Hai, de dragul meu...cine te pastoreste ?
Back to top
 Cassius (03 Dec 2019, 08:23)
Cassius
Tue Dec 03 2019, 08:23AM
Registered Member #29535

Doamnă (d-șoarā ?) Keiko, deși aveți un avatar fermecātor, vã remarc puțin malițioasã. Sā nu lezãm pompierii - fiecare uniformā íși are problemele sale.
Cât despre "māsuri active", sā le zicem și așa, nu conteazã - important sā le facem ín sfera privatā. Cam ãsta e subiectul, dacā nu mā ínșel.

Iar pentru onorabilul @Steve J...vaya con Dios !

Semnat - "Miorița" (pāstoritā de planuri...temerare)
Back to top
 Keiko Gozen (25 Dec 2019, 17:10)
Keiko Gozen
Tue Dec 03 2019, 08:42AM
Registered Member #30622

Ai dreptate, am fost cam rautacioasa. N-am vrut sa lezez pe nimeni, am tot respectul fata de pompieri, doar ca forumul mi se pare asa...anost.
Imi cer scuze (sau, ca sa pastrez "farmecul" avatarului, gomen nasai !).

Iar ca sa revenim la subiect, vorba ta, din lista atasata mi-au atras atentia cei de la compania Hakluyt. Par cei mai...penetranti, dar imi vine greu sa cred ca nu e vorba tot de MI6
Back to top
 Cassius (06 Dec 2019, 18:33)
Cassius
Fri Dec 06 2019, 06:44PM
Registered Member #29535

Cei de la "Hakluyt" sunt mai misterioși, da. Și eu mă cam îndoiesc de independența lor, mai ales că aproape toată echipa fondatoare recunoaște deschis că sunt foști MI6, iar în conducere apar și foști decidenți cu rang guvernamental.
Intrigă și ermetismul abordării - nu-și fac reclamă. E ca și cum ar avea asigurate comenzile, sau doresc a-și selecta clientela - ciudat pentru o entitate privată, "aventurată" pe piața liberă.

E și greu de comentat, de vreme ce nu-și publică oferta. Judecând însă după ce scandaluri au mai avut, ínclin a crede că nu etica e prima lor grijă.
Back to top
 Keiko Gozen (25 Dec 2019, 17:01)
Keiko Gozen
Wed Dec 25 2019, 05:09PM
Registered Member #30622

E totuși o importanta diferenta intre lumea occidentala (din care sunt exemplele listei) si amestecatura noastra balcanica.
In Vest, primele treceri ale "intelligence" in privat au fost incepand din anii '70. Si banui ca nici la ei n-a fost simplu.
Exemple precum Hakluyt sunt seducatoare astazi, 2020. Dar la inceputuri...nu cred ca mergeau "struna".
Dar, ca sa raspund la intrebarea bazala a topicului (si ca sa dovedesc ca nu sunt malitioasa) cred ca DA, exista viitor si piata pentru asa ceva si la noi.

Doar ca "pionierii" trebuie sa fie ai naibii de curajosi.
Back to top
 Cassius (26 Dec 2019, 20:34)
Cassius
Thu Dec 26 2019, 08:34PM
Registered Member #29535

O ! Un răspuns...tocmai când îmi luasem gândul că va mai opina cineva.
Mulțumesc, Keiko-san. Și da, bănuiesc și eu că debuturile celor din vest n-au fost chiar ușoare.
Dar, de ce ar trebui atâta "curaj" ? Părerea aceasta coincide cumva cu cele enunțate de @Huhurez. Și seamănă și cu reținerea în a se aborda acest subiect - în pofida unui număr considerabil de vizualizări.
Dacă e viitor, și e și piață...atunci, de ce teama ? Sau, în fine, inhibiția ?
Considerați-o ca pe o întrebare deschisă.

[ Edited Thu Dec 26 2019, 08:35PM ]
Back to top
Keiko Gozen
Mon Dec 30 2019, 07:04PM
Registered Member #30622

Eu am o singura reticenta - nu-i aici locul potrivit. Aici opineaza doritori a se angaja cat mai iute la stat,sau cei foarte suparati pe stat.
Nu vei gasi parteneri de discutie, decat scurt. Ori nu se pricep, ori lucreaza la stat...deci nu-ti raspund, ori daca au plecat, nu mai vor a avea de-a face cu asemenea domeniu.
Te vei convinge.
De vrei sa mai persisti in idee, cautam alt mod / loc de discutie.
Back to top
Huhurez
Sat May 09 2020, 06:55PM
Registered Member #5091

Hai sa vedem cat ADN de private intelligence officer gasim pe aici! Daca am fi avut firma de private intelligence acum, cum analizam situatia care a aparut din cauza Covid ? Ce riscuri (in afara celui medical) si ce oportunitati ? Ce trenduri prevedem in vari domenii ? Clientul sa zicem ca ar fi fost o banca de investitii. Ce ii raportam ?
Back to top
1 User said Thank to Huhurez for this Post :
 Cassius (09 May 2020, 22:47)
Cassius
Sat May 09 2020, 11:08PM
Registered Member #29535

Păi depinde de criteriile concrete ce ar fi solicitate de comanditar.
M-aș hazarda a crede că asistăm la germenii unei majore schimbări de paradigmă, ín politic, social, implicit economic.
Și nu mă refer la schimbări ridicol trâmbițate (tip "telemunca" sau "angoasele") ci la inițierea unui trend revoluționar, ín cel mai clar sens al cuvântului.
Deocamdată aș prezice că 2020 nu și-a íncheiat surprizele majore. Prezum că ín ultimele 4 luni ale anului vom asista la evenimente cu magnitudine, posibil cu violențe. Epicentrul acestor evenimente vor fi alegerile din SUA, unde taberele sunt atât de radicalizate (ca niciodată) íncât existà premise chiar pentru secesiune.
Strict legat de acest moment electoral se vor gestiona tensiunile cu China. Nu cred că va fi un conflict militar, dar nu m-ar mira declanșarea unui nou "ràzboi rece" (ce există deja, sub forma ràzboiului comercial).

Ín România, valul de tip revoluționar (anti-globalist, anti neo-libéralism) cred că va debuta, după analizele mele, prin 2022 - ín legătură cauzală directă cu problemele economice, austeritàți, etc. Nu există íncă o platformă sau partid care să-și ínsușească o agendă "trumpistă", dar va apare, ínsușindu-și retorică tip "Q" și radicalizând adepții.
Back to top
Cassius
Thu May 14 2020, 05:04PM
Registered Member #29535

Amplificarea tensiunilor între China și blocul anglo-saxon e inerentă. S-a început prin aparente alegații "sporadice" în presă, s-a trecut la asumări declarative ale unor oficiali de "liga a doua", iar acum s-a ajuns la represiuni economice.
Obligatoriu se va reconfigura tabloul circuitelor economice, și se va căuta înlocuirea Chinei ca mega-furnizor ín lanțurile globale de aprovizionare.
România ar putea juca o carte bunà pe acest fundal, dacà ar ști (a se citi "vrea") să negocieze. Poate forța de muncă nu ar fi la fel de atractivà ca cea galbenā (prin raport cost/eficiențà), dar ar fi un bun substitut, după criteriile ălora cu sparanghel & Co.
Tezele lui Călin Georgescu ar putea deveni viabile...dar una e potențialul, alta e acțiunea directā (unde noi suntem deficitari sub limita penibilului).
Back to top
Pârvu Florin
Mon May 18 2020, 12:49AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Stiti ca eu sunt mai cu etica, asa...
Si am invatat in locul in care traiesc un concept extrem de interesant, el se cheama "bussines with soul".

Data fiind situatia, i-as sfatui pe investitori sa bage ceva banuti in cateva companii care au ca obiectiv sa creeze urmatoarea generatie de baterie reincarcabila.
Toata lumea asteapta de mai bine de zece ani de la baietii astia cu bateriile ceva peste Li-Ion sau Li-Po, si cine o sa scoata primul o chestie viabila economic si sigura in exploatare va da lovitura intr-un fel de neinchipuit.

De aici incolo cred ca spun truisme...

Altfel, lucrurile din care ies bani nu cred ca se schimba, doar trendul se accelereaza, inteligenta artificiala, biotehnologiile, telecomunicatiile, farmaceutica, robotica, e-comertul, e-learningul, telemedicina, sunt primele lucruri care imi vin in minte...

La polul opus, transporturile in general vor fi pe minus, si tot pe baza de etica, le-as spune sa stea departe mai cu seama de transportul aerian, e poluant si opinia publica a inghitit pastila ajutoarelor de stat acordate dupa criza din 2008, dar a doua oara sunt sceptic ca se va mai intampla.
Turismul va fi, evident, in gaura rau de tot, petrolul va scadea, dar cred in continuare ca e o paine de mancat acolo, sportul si entertainmentul se vor duce in cap crancen de tot...

Cam la asta ma duce pe mine capul acum....

Edit: am incercat sa imi dau seama ce se va intampla cu retailul, si e greu tare sa imi dau seama... nu cred ca romanii vor renunta usor la cultura mersului la magazin si pipairii produsului pe care intentioneaza sa il cumpere, asadar cred ca in Romania evolutia va fi in functie de actor.

[ Edited Mon May 18 2020, 01:07AM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Cassius (18 May 2020, 23:27)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF