Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
Serviciul Roman de Informatii vrea un departament de spioni “psy”
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
0050
Sat Nov 27 2010, 11:24AM
Registered Member #1997

Draga @Bufnita006,si eu am citit "Metacontact".Si da orice serviciu secret urmeaza acele tipare..Dar sa sti ca nu este o regula..Fiecare agent psy este unic.Cu capacitati extrasenzoriale deosebite.Cum poate ajuta un astfel de agent in SRI?Pai si eu ma intrebam acelasi lucru...Si la fel ma intreb cum ajung sa fie recrutati..Am urmarit diverse documentare,am citit diverse articole,dar nu cred ca este ceva reprezentativ..Despre agentii "psihotronici",servicile nu vor furniza informatii,iar modul de recrutare si de pregatire este strict secret din pacate..SI eu astept un raspuns daca se poate,fara glumite ironice
Back to top
rlegione
Tue Nov 30 2010, 04:02PM
Registered Member #2075

Din pacate, mai on_topic_de-atat nu se poate:
Back to top
bufnita006
Sat Dec 04 2010, 03:05PM
bufnita006
Registered Member #3500

E putin of-topic dar poate asemenea oameni cauta cei din respectivul departament
LINK
Back to top
Boribum
Sat Dec 04 2010, 03:29PM
boribum
Registered Member #2395

Momentan,cred că au alte preocupări. La donna tre’ să fie mobile,zilele astea. Iar o Mamă Omida găsesc oricând. General de brigadă Tata Omid. Ce,e exculs ?
Back to top
bufnita006
Sat Dec 04 2010, 06:02PM
bufnita006
Registered Member #3500

Toate mamele omizi nu cred ca-i ajung nici la degetul mic de la picior de la respectiva tipa.
Urmariti si linkurile conexe link-ului de mai sus,sunt interesante.
Back to top
Boribum
Sat Dec 04 2010, 06:17PM
boribum
Registered Member #2395

Era desigur o glumă,ceea ce spusesem mai sus. E interesant,aşa e. La Moscova,de pildă,nici măcar nu puteai să treci pe trotuarul din faţa Institutului lor de cercetare a chestiilor astea paranormale….
Back to top
rlegione
Sat Dec 04 2010, 07:46PM
Registered Member #2075

Pe scurt,ca sa nu ma repet.Deci...indoitul de linguri,furculite si alte tacamuri, lipitul monezilor,cutiilor de conserve si fiarelor de calcat pe asa-zisul "corp magnetizat",operatiile fara bisturiu, mersul pe carbuni incinsi etc. sunt niste excrocherii ,facute in general in exhibitii publice,contra cost de catre niste sarlatani, multi dintre ei plecati rau de tot cu capul.

Adevaratii "speciali" nu apar in presa sau la tv, nu leviteaza, nu merg pe apa si nu trec prin ziduri fara sa le darame.Sunt niste oameni cu calitati native deosebite,pe care si le-au descoperit sau le-au fost descoperite si pe care si le-au perfectionat.Cum ? printr-un mod de viata special, o alimentatie speciala si cel mai important intr-un mediu propice.

Dom'le nu poti sa fii shaman intr-un apartament de bloc din cartierul Drumul Taberei.Pur si simplu nu se poate. Shamani intalnesti printre indienii Hopi din nord-vestul Arizonei, in desertul african, in America Latina pe malurile Amazonului, unde oamenii straiesc aproape de natura, in locuri neatinse inca de civilizatia moderna, hranindu-se cu plante sacre ca ayahuasca si mescalina, care le induc anumite stari euforice de meditatie transcedentala etc.
La bloc in Salajan, cu mirosul de mici in geam si zgomotul de manele in surdina, e ceva mai complicat.
Eu ma indoiesc ca SRI-ul are un astfel de departament.Si chiar daca il are, sunt convins ca nici un Aliodor Manolea de-al lor, nu poate sa-mi desfaca mie sireturile de la adidasi, doar miscandu-si sprancenele.

James Randi Exposes Telekinesis
Back to top
Boribum
Sat Dec 04 2010, 08:10PM
boribum
Registered Member #2395

Mai ales dacă ai bascheţi cu arici,atunci chiar că-i e imposibil.
Back to top
bufnita006
Sat Dec 04 2010, 09:46PM
bufnita006
Registered Member #3500

LINK
Back to top
0050
Sat Dec 04 2010, 09:53PM
Registered Member #1997

Spionajul comunist şi armele psihotronice
Autor: Ionel Văduva

STUDII. La comanda lui Ceauşescu, specialiştii români au pus la punct, voluntar sau involuntar, bazele unor tehnologii revoluţionare, prin care acesta controla populaţia.

Sursa: Arhiva EVZPe lângă construcţiile megalomanice şi cultul personalităţii, Ceauşescu visa să revoluţioneze armata şi ştiinţa românească, pentru a se şti în siguranţă. Astfel, el a ordonat construirea unor arme şi dezvoltarea unor tehnologii şi mijloace de luptă neconvenţionale, cum ar fi tehnicile de manipulare psihică la distanţă şi tunul orgonic.

De asemenea, regimul comunist a dispus supravegherea electronică a indivizilor şi a grupurilor de indivizi care prezentau potenţial nociv la adresa conducerii statului. Tot înainte de ’89, specialiştii au încercat să obţină energie din Marea Neagră, tot prin tehnici neconvenţionale.

Telefonul-spion de la Electromagnetica

Ani de-a rândul, Ceauşescu a vrut să supravegheze cât mai mult din populaţia României. Astfel, la Uzinele Electromagnetica din Bucureşti a fost inventat un telefon-spion, cu ajutorul căruia se putea asculta tot ce se discuta într-o încăpere, chiar dacă receptorul era pus în furcă. „Prin 1985-1986, era o campanie de schimbare a aparatelor de telefon din casele românilor.

Veneau cei de la compania de telefonie cu argumente de genul «telefonul acesta este mai performant şi mai miniaturizat etc.», aparatul fiind, de fapt, unul de ascultare, produs al cercetării neconvenţionale româneşti“, povesteşte general de brigadă dr. Emil Străinu, cercetător militar, specializat în radare şi arme geofizice şi climatologice.

România, apărată prin tehnici neconvenţionale

Înainte de 1989, toate persoanele cu capacităţi psihice şi hipnotice dezvoltate erau monitorizate de către instituţii militare specializate. Acestea, împreună cu Miliţia şi reţelele de informatori, îi racolau pe indivizii în cauză, unii dintre ei fiind chiar folosiţi la acţiuni de spionaj şi contraspionaj. „Deveneau atât militari de carieră, cât şi civili încadraţi pe funcţii militare, fiind grupaţi în două unităţi, una de supraveghere internă şi alta de protecţie împotriva atacurilor parapsihologice externe“, explică Emil Străinu. Cu privire la acest subiect, reprezentanţii Ministerului Apărării (MAp) au subliniat că „instituţia nu dispune de laboratoare specializate pentru cercetări în domeniul psihotronicii, nefiind înregistrate rezultate notabile în domeniu“.

Tunul orgonic, luptă fără pierderi

Tot înainte de Revoluţie s-au mai efectuat studii şi cu privire la energia liberă, precum cea orgonică. Aceasta materializează puterea gândului sub forma unor câmpuri energetice, care pot fi captate, direcţionate, amplificate şi folosite în diverse scopuri. Unele institute şi centre de cercetări psihologice au încercat să dezvolte pentru industria militară latura aplicativă a utilizării energiei orgonice, în acea perioadă punându-se bazele realizării aşa-numitului „tun orgonic“. „Tunul ar fi putut scoate din luptă adversarul, fără a se trage niciun cartuş„, spune generalul Emil Străinu. În principal, această energie este focalizată şi concentrată cu ajutorul unor cristale mari şi deosebit de bine prelucrate.

Energie din Marea Neagră

Experţii militari ai vremii l-au mai informat pe fostul dictator că în apele Mării Negre există zeci de miliarde de metri cubi de hidrogen sulfurat. Dacă ar fi fost extras, zilnic putea fi oferit combustibilul necesar unei termocentrale de 4.000 de megawaţi. De asemenea, s-ar fi putut obţine cantităţi imense de sulf coloidal şi apă grea (necesară proiectului de dezvoltare a primei arme nucleare româneşti). Luând în calcul toate acestea, fostul lider comunist a decis să construiască o termocentrală lângă Năvodari.

Ca să-l descurajeze pe Ceauşescu, ruşii au contrazis analizele chimiştilor români şi au pretins că apa de mare nu conţine destul hidrogen sulfurat, iar termocentrala ar fi nerentabilă.

Verificările ulterioare, realizate de cercetătorul francez Jacques-Yves Cousteau şi de profesorul Robert Ballard, de la Institutul de Explorări Oceanice al Universităţii din Delaware, au confirmat prezenţa din abundenţă a hidrogenului sulfurat în apele de adâncime din Marea Neagră.

STUDII

Arme cu energie dirijată

Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM) din cadrul MAp studiază, în prezent, potenţialul armelor cu energie dirijată. Acestea se bazează pe energia cinetică sau chimică a unui proiectil şi pot lovi ţinta cu particule subatomice sau unde electromagnetice. În această categorie intră şi tehnologia laserelor de înaltă energie (HEL), care formează fascicule puternice ce lovesc ţintele precis şi de la distanţe mari, fără pierderi colaterale.

De asemenea, se studiază tehnologia impulsurilor electromagnetice nucleare şi nenucleare (microunde de mare putere - High Power Microwaves - HPMurile), arme care opresc duşmanul în vehicule fără a-l răni, arme care pot scoate din funcţiune sau distruge sisteme de comunicaţii, reţele de calculatoare şi dispozitive electronice, care pot întrerupe alimentarea cu energie electrică, lăsând intactă întreaga infrastructură. Armele acestea pot lovi cu viteza luminii, fără a lăsa cel mai mic indiciu referitor la locul de unde au fost lansate.

CERCETĂRI. Preşedintele RSR era fascinat de noile descoperiri tehnologice

INSISTENT

Brevet pentru aurul din adâncurile mării

Şi fizicianul Silviu Dragomirescu a înaintat forurilor competente o cerere de brevet pentru o instalaţie de extragere a hidrogenului sulfurat şi a apei grele din Marea Neagră, încă din 1981. Acesta a trimis din nou, în anul 1999, întreaga documentaţie oficialităţilor române.

Însă reprezentanţii Institutului Naţional de Geologie şi Geoecologie Marină i-au spus că „este oportună iniţierea unor cercetări complexe geologice în acest caz“. Studiile au fost reluate abia în anul 2004, de o echipă de la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice din Râmnicu-Vâlcea.

Directorul ştiinţific al acestei instituţii, Vasile Stanciu, a propus, în 2005, o nouă soluţie, de ardere „in situ“, adică în adâncuri, a hidrogenului sulfurat cu ajutorul unei pile de combustie cu ardere galvanică.

Aceste pile desfac molecula formată din doi atomi de hidrogen şi unul de sulf şi transformă hidrogenul în energie electrică.

ALTE DESCOPERIRI

În caz de pericol, şobolanii pot comunica între ei

Inginerul Vasilie Nikolic, şeful Laboratorului de Tehnologii Neconvenţionale din cadrul fostului Institut de Cercetări Alimentare (ICA), a descoperit întâmplător că şobolanii îşi comunică la un nivel inteligent soluţiile de evitare a unor pericole, descoperirea putând avea implicaţii majore în cercetări atât civile, cât şi militare.

În primă instanţă, Nikolic trebuia să găsească o soluţie de combatere nontoxică a rozătoarelor din fabricile de pâine. A format un lot martor de cinci şobolani, din cei zece pe care îi avea, şi i-a băgat într-o cuşcă electrificată. A generat curent electric şi a început să le înregistreze sunetele „de groază“, pentru a le amplifica şi reda ulterior în incinta fabricii.

De frică, unul dintre şobolani a găsit soluţia de a se urca pe un fir de alimentare, acolo fiind în siguranţă. Peste noapte, animalul a comunicat la un nivel încă necunoscut tuturor celorlaţi şobolani soluţia de a nu fi electrocutat. Toate rozătoarele testate a doua zi s-au urcat pe firele de alimentare, chiar înainte ca inginerul să conecteze cuşca la sursa de energie electrică.

ÎNCREDERE. Ideile lui Ceauşescu aveau susţinere în Partidul Comunist Român

LINK
Back to top
Boribum
Sat Dec 04 2010, 11:46PM
boribum
Registered Member #2395

005 wrote ...

Ani de-a rândul, Ceauşescu a vrut să supravegheze cât mai mult din populaţia României. Astfel, la Uzinele Electromagnetica din Bucureşti a fost inventat un telefon-spion, cu ajutorul căruia se putea asculta tot ce se discuta într-o încăpere, chiar dacă receptorul era pus în furcă. „Prin 1985-1986, era o campanie de schimbare a aparatelor de telefon din casele românilor.

Veneau cei de la compania de telefonie cu argumente de genul «telefonul acesta este mai performant şi mai miniaturizat etc.», aparatul fiind, de fapt, unul de ascultare, produs al cercetării neconvenţionale româneşti“, povesteşte general de brigadă dr. Emil Străinu, cercetător militar, specializat în radare şi arme geofizice şi climatologice.

O tâmpenie ! Campania de schimbare a telefoanelor a fost foarte reală,dar nu e nimic paranormal şi neconvenţional în transformarea unui aparat cu galena într-un receptor ambiental.

Cred ca e doar o scriere proastă din partea unui ziarist (prost).
Back to top
0050
Sun Dec 05 2010, 12:08AM
Registered Member #1997

ACH Boribum wrote ...

005 wrote ...

O tâmpenie ! Campania de schimbare a telefoanelor a fost foarte reală,dar nu e nimic paranormal şi neconvenţional în transformarea unui aparat cu galena într-un receptor ambiental.

Cred ca e doar o scriere proastă din partea unui ziarist (prost).

"Crezi"? ..avand in vedere faptul ca nu eram nascuta pe atunci nu pot sa te contrazic..Dar poate are totusi e explicatie...
Back to top
Boribum
Sun Dec 05 2010, 12:38AM
boribum
Registered Member #2395

005 wrote ...

"Crezi"?

Cred ca e doar o scriere proastă,căci nu mi-l închipui pe gen.Străinu spunând asemenea tâmpenii,cum că un astfel de aparat ar fi produsul cercetării tehnologiilor neconvenţionale.

Acum sper că e limpede.
Back to top
0050
Wed Jan 05 2011, 12:53AM
Registered Member #1997

Pentru pasionatisi nu numai,am sa va spun cate ceva despre atacurile Psi.
Termenul de "atac psihotronic" ,a fost introdus de catre profesorul Zdenek Rojdak .
Stim ca atacurile parapsihologice( psihotronice) sau energetico-inforationale, se bazeaza pe emiterea unor unde-fluxuri energetice intr-un spectru de frecventa situat intre 4 si 13 hertzi,ce te pot influenta sa comiti anumite fapte sau sa-ti stopeze vointa,sa-ti induca anumite ganduri,sa cazi intr-o stare de letargie pentru o anumita perioada de timp ,iti pot incetini ritmul cardiac sau accelera,te pot imbolnavi sau chiar omori.
Printre metodele utilizate se numara si tehnologiile avansate cum ar fi aparate care produc unde ce influenteaza negativ organismul uman.Americanii se afla pe primul loc la acest capitol.
Exista doua tipuri de atac parapsihologic: din partea uni persoane fara pregatire ocultista,care se poate simti desconsiderata de noi sau care va invidiaza,este geloasa ,se simte tradata-fie in urma unor evenimente reale,fie imaginare.Fara stirea acelei persoane,energia negativa poate sa se exteriorizeze in directia noastra.
De asemenea exista atacul deliberat-voit cu scopul de a face rau.In urma unor astfel de atacuri persoana tinta,este "lovita" intotdeuna in punctul sau slab.
Poate fi vorba de sanatate( imbolnavire) sau de atitudine mentala( depresii,nervozitate,angoasa-neliniste etc).Atacul psihic este poate mai epuizant decat apararea psihica.
Pentru a putea face fata unui atac,trebuie ca aura noastra sa fie puternica.Cu cat aura este mai dezvoltata, cu atat atacul energetic devine mai slab.
Aura este asemeni unei armuri.Natura gandurilor noastre,o face puternica sau slaba.
Imaginea mentala pe care ne-o cream despre noi insine este foarte importanta.
Cei ce ataca voit au chiar ei insisi nevoie de vindecare.
Aura este formata dintr-o aura psihica si una electrica.Odata intarita aura psihica automat se va intari si cea electrica ( a sanatatii).
O aura bine dezvoltata reprezinta nu doar protectie ci si un ajutor-vindecare a oamenilor cu care intram in contact..
Pentru a ne apara este nevoie de a ne cunoaste cat mai bine .
Autoapararea psihica ne ajuta sa contientizam lumea spirituala.Poate cel mai mare success in aceasta viata il reprezinta contientizarea si comuniunea cu sinele superior.
Tipologia “vampiriilor psihici” este foarte variata.
Cei ce au intrerupt contactul cu sinele superior si care incearca sa formeze grupuri de elevi ale caror energii sa le poata elibera in mod ritual si absorbi sau un oarecare om in varsta-bolnav,care se simte bine in preajma celor tineri dar nu isi da seama ca cei din jurul sau devin epuizati.
Se spune ca in preajma persoanelor ce le banuim de “vampirism” este bine sa incrutisam picioarele ,gleznele sau bratele.Se recomanada ca acestea din urma,sa fie fie incrucisate in dreptul plexului solar-partea superioara a abdomenului.
De asemenea se recomanda sa nu stam fata in fata cu acea persoana,indiferent ca stam in picioare sau asezati iar atunci cand ii privim ,sa ne concentram asupra ochiului sau stang.
Daca vorbim este recomandat sa vorbim putin intr-o parte iar cand nu vorbim sa tinem gura inchisa si capul usor inclinat inainte.
O metoda des utilizata de catre ocultistii adevarati este aceea prin care se incearca atacarea din interior-inducerea sentimentelor de vinovatie.Pentru a face fata unui astfel de atac se recomanda neluarea in seama a acestui sentiment iar daca ne simtim coplesiti de acest sentiment este bine sa ne iertam.O metoda foarte buna este rasul.Se stie ca rasul reprezinta unul dintre cele mai bune antidoturi psihice.
Persoanele evlavioase ne vor castiga respectful si ne vor recunoaste dreptul la libera credinta daca ne exprimam directia noastra spirituala.
Un atacator va folosi ceva ce ne apartine pentru a putea trasmite ceea ce doreste.Un sfat ar fi sa nu acceptam nimic din partea unui presupus atacator sau daca am primit ceva ,este recomandat sa ne descotorosim rapid de acel obiect fie el cat de mic sau neinsemnat.
Exemple ar fi multe dar..
Data viitoare am sa va vorbesc despre modul in care putem sa ne intarim Turnul de Lumina

[ Edited Wed Jan 05 2011, 01:07AM ]
Back to top
0050
Wed Jan 05 2011, 07:58PM
Registered Member #1997

Cate ceva despre aura.
In general aura poate fi stralucitoare sau terna, mai ingusta sau mai larga, multicolora sau unicolora, maculata sau pura.
Diferitele culori reflecta atitudini, reactii si tipuri diferite de energie.
Aura are mai multe culori: rosu,galben,verde,albastru,negru,alb.
Rosu este energia datatoare de viata. Poate indica pasiune,
minte si vointa puternica. Este o culoare dinamica ce poate reflecta furie, dragoste, ura si schimbari neasteptate. Este o culoare ce afecteaza sistemul circulator al corpului, sistemul reproductiv si trezirea unor energii, talente si capacitati aflate in stare latenta.

Galben este culoarea activitatii mentale. Reflecta noi posibilitati de memorare, iluminare, intelepciune si inteligenta.
Verdele reflecta dezvoltare, simpatie si calm. Este culoarea bunastarii, fortei si a prieteniei. Poate denota o persoana de incredere, pe care te poti baza si deschisa la minte.

Albastru reprezinta calmul si linistea. Reflecta adevar si seriozitate. Poate indica o imaginatie activa, o buna intuitie, un sentiment de singuratate sau cautarea de o viata a divinului.

Albul contine toate culorile astfel incat atunci cand apare in aura cu o mare intensitate acest lucru este in legatura si cu alte culori. Cand apare ca o culoare de sine statatoare, reflecta adevar si puritate.

Negrul este o culoare de protectie. Atunci cand apare ca o culoare a aurei poate indica faptul ca individul se afla intr-o stare de autoaparare.
Sclipirile argintii indica o creativitate sporita. Daca apar in aura unui individ indica posibilitatea aparitiei noului in viata acestuia.
In privinta aurei majoritatea oamenilor pot fi impartiti in 2 mari categorii: o parte care nu cred in existenta campului auric iar
cealalta parte considera ca ar putea exista un astfel de camp energetic dar nu crede ca poate fi vazut.

Metode de a ne intari aura-Turnul de Lumina

-Respirati profund si regulat
-relaxati-va progresiv intregul corp.
-stati drept fara a fi rigid,cu bratele pe langa corp
-vizualizati de jur-imprejurul vostru o lumina de forma elipsoidala de culoare albastru stralucitor.
-dupa ce reusiti sa vizualizati foarte bine acest camp de lumina albastra care va inconjoara,vizualizati spre varful acestei aure,desupra capului un glob de lumina alba stralucitoare
-vedeti cum acel glob luminos trimite in jos o lumina alba.Vizualizati cum aceasta lumina va inunda aura ,strabatabdu-va corpul ca o vibratie.Vedeti conturul albastru distinct al invelisului puternic protector al aurei voastre.
-mentineti aceasta vizualizare atata timp cat este nevoie sau atata timp cat reusiti.
Aceasta metoda trebuie practicata sincer si cu credinta.Trebuie luat in seama faptul ca nimic nu este posibil daca noi nu credem –ne indoim.
Aceasta metoda ,este recomandata in situatii de pericol ,fie psihic fie fizic.Rezultatele sunt remarcabile.
Vartejul purificator
Este un exerciţiu de vizualizare pentru curăţarea şi purificarea întregului cîmp auric – un excelent exerciţiu pentru sfîrşitul zilei, mai cu seamă în perioadele cînd intri în contact cu multe persoane. Te ajută să îndepărtezi reziduurile energetice, cvitînd astfel acumularea lor şi crearea de dezechilibre în cîmpul aurie. Durează aproximativ cinci minute pentru a obţine efectul dorit.
1. Aşază-te confortabil şi efectuează o relaxare progresivă. Tehnica respiratorie descrisă mai sus este o pregătire benefică pentru acest exerciţiu. De asemenea, ai putea rosti o scurtă rugăciune sau o mantra. Nu uita că prezentarea de mai jos constituie doar un exerciţiu orientativ, pe care trebuie să înveţi să-1 adaptezi propriilor tale energii;
2. Cu ochii minţii, vizualizează cum începe să se formeze, ca un mic vîrtej, o flacără albă, cristalină, la aproximativ 7 m deasupra ta. Arată ca o mică tornadă spirituală. Pe măsură ce-şi conturează pîlnia, vizualizeaz-o ca fiind destul de mare ca să-ţi poată cuprinde cu totul cîmpul auric. Capătul îngust al pîlniei trebuie imaginat ca şi cum ar pătrunde prin creştetul capului, străbătînd în jos axa centrala a corpului tău (vezi figura de mai sus).
3. Acest vîrtej de foc spiritual trebuie văzut ca şi cum s-ar roti în jurul propriei axe, în sensul acelor de ceasornic. Pe măsură ce-ţi atinge aura, vizualizează-1 cum aspiră şi arde toate reziduurile energetice pe care le-ai acumulat.
4. Vezi, simte şi imaginează-ţi cum se deplasează în jos, străbătîndu-ţi întreaga aură şi corpul. Ştii că această mică tornadă îţi curăţă cîmpul energetic de toate energiile exterioare acumulate în timpul zilei.
5. Pe măsură ce înaintează prin corp, permite acestui vîrtej energetic să iasă prin tălpile tale, mistuindu-se chiar în inima pămîntului. Vizualizează cum vîrtejul poartă cu sine aceste reziduuri energetice înspre adîncuri, unde sînt folosite ca îngrăşămînt pentru forme de viaţă inferioare din afara şi din interiorul pămîntului.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF