Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: NATO

<< Previous thread | Next thread >>
NATO-Discutii post Summit 2008
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Altair
Wed Apr 02 2008, 10:53PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Stiu ca suntem abia la inceputul acestui eveniment,dar cred ca deja putem schimba cateva impresii.
1.Ne nepadesc maidanezii fratilor!! Talibanii sunt cei mai mari fraieri ca nu au venit pana aici sa lege vreo doua bombe de coada cainilor comunitari,ca reuseau sa decapiteze lejer toate statele NATO de conducatori.
2.Dupa 500 de ani am reusit sa schimbam Inalta Poarta cu Casa Alba.Suntem intr-o vadita stare de vasalitate profunda fata de SUA,cu cateva mentiuni.
Macar pe vremea Imperiului Otoman turcii ne luau odraslele si ii mai scoleau pe acolo.Acum,studentii se chinuie sa primeasca o viza de studii.De burse nici nu poate fi vorba.O alta deosebire este ca turcii luau cu japca ce vroiau,iar acum americanii primesc si ne multumesc cu maxima politete.Avem un tratat bilateral foarte productiv: noi dam-ei primesc,ei ne dau-noi platim,ne spun ca avem o tara frumoasa cu multe bogatii si ne multumesc ca o punem la dispozitia lor gratis.
Pe scurt,noi dam in continuare trupe,sprijinim neconditionat SUA in toate dezideratele fara a tine cont de interesele noastre (nu inteleg ce interes avem noi in aderarea Ucrainei si Georgiei) si pentru asta ei nu ne ajuta cu vizele (primim in continuare raspunsuri de genu ca nu corespundem cerinteleor si good bye),cazul peter e ingropat in aceeasi masura ca si regretatul artist,si colac peste pupaza,pt ajutorul dar in faultarea Rusiei americanii ne lasa sa ne descurcam singuri in problemele cu ei mai ales de ordin energetic.Sunetem niste yes-men.
3.Sunt uimit de invitatia de aderare adresata Macedoniei si Albaniei.Pai mai fratilor cand noua ne-au dat cu flit la Madrid eram de 7 ori mai pregatiti si cu 20 de ani inaintea acestor state ca si civilizatie.Pai atat in Macedonia cat si in Albania aia inca isi taie capetele ca pe vremea lui Iancu de Hunedoara,n-au economie,n-au lege,n-au stabilitate sociala.Sunt rupti in cur,si mai mult de atat,singurele lucruri pe care le au sunt arme la discretie si un temperament extrem de exploziv.Ce mai,sunt macelarii Europei.

In rest,toate bune si frumoase,Secret Service a venit si ne-a demonstrat cum un serviciu poate intimida si fi transparent in acelasi moment,Bush ne-a aratat relaxarea pe care ti-o da puterea,si parea mai acasa decat Basescu,inghetata pare sa fie buna anu asta,jandarmii fac muci un pluton de copii,poltia e confundata cu jandarmeria,noi ne facem iar de ras,presa mananca kkt,in mare nimic nou sub soare.Poate doar lipsa de diversitate a programelor tv.
Back to top
Doru
Wed Apr 02 2008, 10:58PM
doru
Registered Member #14

Nu stiu daca ati inteles subtilitatea cu inghetata romaneasca-Ce fabrica a avut Presedintele Basescu cu fratele dansului?
Back to top
Doru
Wed Apr 02 2008, 11:07PM
doru
Registered Member #14

In privinta NATO cred ca mergem intr-o directie gresita viitorul nu il reprezinta "axa Bucuresti-londra-Washington" ci Uniunea europeana si structuri de securitate solide ale uniunii.
Politica americana este foarte pragmatica,suntem bagati in seama pentru ca ei au interes cu noi in acest moment,in rest capitala acelui stat de pe malul Marii Negre se numeste Budapesta.
Back to top
legionaru
Thu Apr 03 2008, 10:21AM
Registered Member #819

summitul asta seamana cu o telenovela de doi lei. actorii principali, in frunte cu base si bush joaca f prost. figurantii, respectiv sarmanii care vor si ei sa prinda un loc, chiar si pe scari sau acoperisul autobuzului care se cheama nato, joaca la fel de lamentabil. poate singurii care au luat intalnirea asta in serios sunt serviciile de securitate.
Back to top
Umbra
Thu Apr 03 2008, 01:44PM
Registered Member #201

A place without a name
Under a burning sky
There's no milk and honey here
In the
land of God

Someone holds a sign
It says we are human, too
And while the sun goes
down
The world goes by

White dove
Fly with the wind
Take our hope under your
wings
For the world to know
That hope will not die
Where the children cry

Waves,
big like a house
They're stranded on a piece of wood
To leave it all behind
To
start again

But instead of a new life
All they find is a door that's closed
And
they keep looking for
A place called hope

White dove
Fly with the wind
Take our
hope under your wings
For the world to know
That hope will not die
Where the
children cry

Na na
Na na na na
Na na na na na na na na
Na na
Na na na na
Na
na na na na

Can anyone tell me why (can anyone tell me why)
The children of the
world (the children of the world)
Have to pay the price (pay another price)

And now
your telling me
You've seen it all before
I know that's right but still
It
breaks my heart

Well, the golden lamb we sent
Makes us feel better now
But you
know it's just a drop
In a sea of tears

White dove
Fly with the wind
Take our
hope under your wings
For the world to know
That hope will not die
Where the
children cry

White dove
Fly with the wind
Take our hope under your wings
For the
world to know
That hope will not die
Where the children cry
Back to top
Altair
Thu Apr 03 2008, 04:30PM
Registered Member #385

Ce este NATO azi?
In mod clar nu mai este clubul select din trecut.Ca dovada avem printre membrii cel mai criminal stat european,adica Albania.Continua sa ma depaseasca motivele pentru care un stat care exporta exclusiv criminalitate in special organizata si cu obiecte de activitate ca traficaul de droguri,persoane si armament,cu o economie praf,(stiu ca nici a noastra nu e vreo bijuterie,dar totusi) este invitat sa adere la acest....nici nu stiu cum sa ii spun,la ceasta alianta in fond.
Si mai continua sa ma uimeasca ceva: nici macar dupa ce Franta si Germania ne-au aratat de ce e bine sa nu tinem isonu SUA in problema Ucraina si Georgia,noi (adica iluminatii din fruntea tarii)tot nu sutem in stare sa vedm interesul national mai departe de niste amarate de vize si un proces mort si ingropat.Aveam o buna sansa sa reluam relatiile cu Rusia intr-un mod prietenos care ne-ar fi putut aduce beneficii atat in problema energetica cat si in cea care priveste Moldova,si cine stie,poate primeam macar puii din tezaur.Asa,am ales sa tinem partea SUA care nu ne ajuta cu absolut nimic,ci doar zambeste cand mana li se face grebla, si am tradat oarecum un prieten(Franta) care ne-a sustinut in 97 cand actualul tovaras (SUA) ne-a inchis usa sec in nas.Apropos,si atunci eram peste Albania zilei de azi.
Pe langa toate acestea,interesul nostru direct in cazul Bastroe si Insula Serpilor mie imi pare a ne pozitiona impotriva aderarii Ucrainei.Evident ca atunci cand vor intra,chiar ca nu vom maio avea ce face si nici macar nu vom mai avea cum sa ii strangem cu usa.
Asadar am observat o pozitionare inversa a Romaniei din toate punctele de vedere.De ce oare?

Back to top
Radu Patrascu
Fri Apr 04 2008, 10:26PM
Old Blood and Guts
Registered Member #159

Si daca tot am ajuns la capitolul lirica, cititi va rog si va minunati. Este nevoie, intr-adevar, de putin geniu ca sa inventezi atat de repede ceva care sa fie deopotriva manelistic si sa mai pastreze o reminescenta din spiritul patriotico-tembeluto-comunist al poeziilor omagiale de acum doua decenii:

Suntem cei mai tari din lume
NATO ne-a facut renume
C-au venit din 4 zari
Sefi ai marilor puteri
La summit, in Bucuresti
Sapte ani sa te mandresti
Bush, francezu Sarkozy,
Putin si toti smecherii
Au ajuns la noi acasa
Si-au stat la aceeasi masa
Basescu, persoana fina
Le-a dat la toti limuzina
Le-a pus pe masa de toate,
Vinuri bune si bucate,
De chiar ca i-a dat pe spate.
L-a mai dus pe-american
Care-i satul de ocean
Pe faleza de la mare
Cu Maria la plimbare
Care l-a vrajit pe Bush
Ca-i frumoasa de te-mpusti
S-au unit fortele NATO,
Toti ceilalti au incurcat-o,
Bush le spune tuturor
Sa-si vada de treaba lor,
Cu NATO nu scapi usor!
Si sa afle tot Pamantul:
Romanii si-au luat avantul
Romanasului ii place
Cand e liniste si pace,
Dar de e rost de razboi,
Nu dam un pas inapoi,
Ca SUA-i mereu cu noi.
Cu NATO-maneaua mea
Eu fac praf America.
IATA ADEVARATA REACTIE ROMANEASCA LA SUMMIT-UL NATO !
Back to top
baghdad-rider
Sat Apr 05 2008, 12:46AM
Registered Member #915

Ce parere aveti de "copii" anarhisti saltati de jandarmi si de interventia jandarmeriei?
Back to top
baghdad-rider
Sat Apr 05 2008, 12:47AM
Registered Member #915

"copiii"...
scuze!oboseala isi spune cuvantul...
Back to top
ex-ad
Sat Apr 05 2008, 01:02AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

1. vezi ca s-a tot discutat de sta, pe unul dintre topicurile jandarmeriei.
2. si vezi ca iti poti edita replicile, in caz ca gresesti ... nu trebuie sa postezi de mai multe ori.
Back to top
ronin
Tue Apr 08 2008, 03:07PM
Registered Member #70

Nu stiu de unde si-a 'procurat' T.Basescu paranormalii...!? NATO.

LINK

07 aprilie 2008
Revoltator!!! Sub pretextul intalnirii NATO in Romania s-a oficializat statul dictatorial politienesc!
Am vazut cu totii ca Romania a aruncat drepturile omului la cosul de gunoi cu ocazia summitului NATO si le-a strivit acolo bine de tot cu ajutorul bocancului de jandarm. Unii ziaristi au fost indignati vazand modul abuziv in care s-a actionat pentru reprimarea si anihilarea oricarei manifestari anti-NATO, fara a se respecta in vreun fel libertatile democratice sau prezumtia de nevinovatie. Altora scenele de violenta le-au amintit de reprimarea talhareasca a yoghinilor in martie 2004.

Recent, in spatele usilor inchise, in secret, s-a legalizat statul dictatorial-politienesc, inlaturandu-se si orice opreliste in a cunoaste viata privata a fiecarui cetatean. Nici Ceausescu n-a reusit asa ceva! Totul se face pe banii nostri si fara a exista prevederi care sa apere cetatenii de abuzuri. Iata dovada daca cineva se mai indoia de acest fapt:

Fratia urechii
Basescu si Tariceanu se inteleg perfect cand vine vorba de intarirea statului politienesc * Mai mult, o fac ferit de ochii electoratului, prin Decizii secrete sau Hotarari de Guvern adoptate pe sest * In 25 martie 2008, CSAT, sub comanda presedintelui, a decis in secret ca toti operatorii de telefonie si Internet sa-si puna serverele la dispozitia SRI spre interceptare

Profitand de Summit-ul NATO si de faptul ca acest eveniment a captat toata atentia presei si opiniei publice, autoritatile romane au adoptat in cel mai mare secret o serie de hotarari prin care statul isi intareste structurile de supraveghere a cetateanului si de interventie in forta impotriva celor pe care ii considera un pericol public. Sedinta din 25 martie 2008 a CSAT poata fi considerata momentul in care presedintele Basescu si premierul Tariceanu si-au dat mana pentru intarirea statului politienesc.

Guvernul a decis infiintarea Centrul National de Coordonare a Actiunilor de Ordine Publica (CNCAOP) - prin care sa poata propune instituirea starii de urgenta sau sa declare stare de alerta in domeniul ordinii publice. Serviciul Roman de Informatii a capatat puteri sporite in privinta interceptarii comunicatiilor de orice fel. Daca pana acum exista o suspiciune ca serviciile secrete ne asculta, cu mandat sau fara, prin hotararea CSAT se risipeste practic orice posibilitate de a avea parte de o minima confidentialitate a discutiilor telefonice sau a schimburilor de informatii prin orice alt mijloc electronic.

Decizia din 25 martie
In urma deciziei CSAT din 25 martie 2008, toti operatorii care furnizeaza retele si servicii de comunicatii electronice vor fi obligati sa puna la dispozitia Serviciului Roman de Informatii "serverele de management al interceptarilor si consolele de administrare si operare pe care le detin in vederea asigurarii functiei de interceptare". Aceasta masura, potrivit unei decizii a presedintelui Autoritatii Nationale pentru Reglementarea in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI), obliga firmele care furnizeaza servicii de telefonie mobila, fixa sau Internet sa "puna la dispozitia autoritatii nationale in materia interceptarii comunicatiilor serverele de management al interceptarii si consolele de administrare si operare pe care le detin in vederea asigurarii functiei de interceptare legala a comuncatiilor". Informatia ne-a fost confirmata de reprezentantii Asociatiei "Semper Fidelis", o organizatie neguvernamentala, care se ocupa de aspecte ce privesc securitatea nationala. Nu stim care a fost ratiunea acestei mutari strategice in domeniul interceptarilor, dar este clar ca prin aceasta, SRI capata puteri nelimitate.

Interceptari ilegale in voie
Pana la adoptarea acestei hotarari, SRI avea oricum posibilitatea sa acceseze din punct de vedere tehnic echipamentele furnizorilor de servicii de comunicatii pentru a-si realiza interceptarile. De acum inainte, firmele de telefonie si internet sunt obligate sa acorde sprijin tehnic pentru realizarea interceptarilor, dar trebuie si sa predea Centrului National de Interceptare a Comunicatiilor (CNIC) din cadrul SRI toata logistica (servere si console-n.r.) pentru a-i permite sa faca interceptarile ferit de ochii lumii, din sediile sale. Culmea este ca din punct de vedere financiar, se poate considera ca suntem ascultati pe banii nostri, deoarece toate operatiunile destinate operatiunilor de interceptare a comunicatiilor sunt suportate de firmele care furnizeaza aceste servicii. Fiind vorba de operatori privati, acestia trebuie sa-si recupereze pagubele si cum ar putea sa faca acest lucru mai simplu decat sa mareasca facturile clientilor. Iata cum, printr-o hotarare secreta a CSAT si printr-o decizie a unui presedinte al unei agentii aflate in subordinea prim-ministrului, se modifica radical conditiile si metodele destinate interceptarilor.

Liber la abuzuri
In spatele usilor inchise, Guvernul Tariceanu a dat mana libera angajatilor CNIC sa poata asculta pe oricine si oricand. Spunem acest lucuru, deoarece prin decizia presedintelui ANRCTI, "furnizorul de retele sau de servicii de comunicatii electronice are obligatia de a lua toate masurile tehnice necesare in vederea punerii de indata in executare a autorizatiilor sau mandatelor de interceptare a comunicatiilor emise potrivit legii". Din cauza caracterului ambiguu a formularilor din decizia presedintelui ANRCTI, exercitarea puterii de interceptare poate da nastere cu usurinta la abuzuri cu consecinte negative pentru o societate democratica. Interceptarea comunicatiilor poate fi privita ca necesara intr-o societate democratica numai daca sistemul de supraveghere secreta contine garantii adecvate impotriva abuzurilor. Legea romaneasca este invechita si nu ofera garantii impotriva abuzurilor. Nu este intamplator ca s-au adoptat aceste masuri chiar acum, folosindu-se pretextul organizarii Summitului NATO, deoarece este an electoral si anumite cercuri ale puterii doresc cu orice pret sa stie ce face adversarul. Oricum, in conditiile in care adoptarea pachetului de legi privind securitatea nationala treneaza de atata timp, este dubios cum se reglementeaza pe ascuns o problema atat de spionoasa cum este cea a interceptarilor.

Megastructura politieneasca
Pentru a fi asigurati si din punct de vedere legal in cazul in care situatia o va impune, guvernul a decis sa infiinteze si o megastructura prin care sa poata propune instituirea starii de urgenta sau declararea starii de alerta in domeniul ordinii publice.
Prin infiintarea unei noi institutii, denumita oficial Centrul National de Coordonare a Actiunilor de Ordine Publica (CNCAOP), Guvernul Romaniei isi intareste structurile de represiune specifice unui stat politienesc. CNCAOP va functiona in cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative si va coopta reprezentanti din zece ministere si patru servicii secrete. Practic, in urma infiintari CNCAOP, statul va avea acoperire legala pentru interventia in forta, impotriva oricaror manifestari de amploare, deoarece membrii acestui Centru pot considera de acum incolo, ca orice actiune de strada sau miting reprezinta un potential pericol la adresa ordinii publice.
[..]
Ziua - 7 aprilie 2008

Back to top
ronin
Tue Apr 08 2008, 03:09PM
Registered Member #70

Si, de ce nu, am si eu o poezie...:

Foaie verde foaie lata
Am un frate in armata
E' tocmai la Medgidia
Pentru ca-si iubeste glia.

Back to top
ronin
Tue Apr 08 2008, 04:02PM
Registered Member #70

E clara, suntem dusi…

Basescu si Tariceanu se cearta de ochii lumii… amundoi sunt parte dintr-un scenariu care depaseste granita Romaniei.
Tactica asta o folosesc atat masonii cat si iezuitii…sunt frati intre ei, dar dispusi in tabere adverse… creaza impresia unui conflict, in realitate, ei lucreaza impreuna…
Inteleg si de ce Bivolaru a fost ‘atacat’ prin presa si inteleg si de ce el, Bivolaru, a primit azil in Suedia, de ce atat de multe ‘material’ despre masoni, etc…toti sunt agenti (putini constienti) in slujba unei « puteri » care uraste libertatea de orice fel…JJJ
Asistam la o propaganda enorma … republicanii impotriva democratilor, taricenii impotriva basestilor, rusii contra americanilor, fesebisti contra ciaisti, siiti contra suniti, arabi contra evrei, crestini contra musulmani, etc…

Amenintarea cu « Noua Ordine Mondiala Masonica » pregateste lumea pentru acceptarea si sustinerea « Noii Ordini Mondiale Crestin-Spirituale » in ‘spatele’ careia se gaseste Vaticanul cu armata lor de « Iezuiti », Armata Neagra a Papei. (J. Stalin)

9/11 WTC-USA…arata ca americanii au ajuns sa renunte la modul lor de a lupta pentru apararea liberatatilor… libertati care au fost castigate cu pretul vietii…’testul 9/11’ , printre altele, a aratat ca America poate fi manipulata si folosita in sustinerea unor proiecte care sunt straine intereselor cetatenilor americani si lumii intregi.
Poporul asteapta ca guvernele sa le rezolve problemele… luindu-se prea putin in calcul intrebarea : ce se poate intampla daca « Guvernul » este impotriva cetateanului… ???!!!

Ce se poate spune de Romania… ???
« Rezistenta era strivita de taranul roman transformat peste noapte in politruc… !!! »

In 2008 <<< « rezistenta » este strivita de ‘Batalioanele Armate Unite’ (BAU)…coordonate de popi… in sutane romane… cu grade si scoala… pacat… !!! batalioanele se retrag la ‘baza’ cu sentimentul unui job ‘well done’ iar popii ‘bat’ medalii, unele noi … in ‘cinstea’ noii victorii…

Invingatorii Manipulati !
De Mr. Ronin
2008
Back to top
Altair
Tue Apr 08 2008, 10:07PM
Registered Member #385

Frate Ronin,toata tarasenia dintre Base si Tari nu prea are treaba cu NATO.
Back to top
TEO
Wed Apr 09 2008, 07:37PM
Registered Member #1036

De ce trebuie sa facem plecaciuni si sa stam drepti in fata NATO.
De ce trebuie sa ne trimitem soldatii in misiuni in afara granitelor tarii cand noi nici macar nu avem acelasi nivel de inzestrare cu al partenerilor nostrii.
De ce trebuie sa cheltuim de la buget zeci de milioane de euro pentru tot felul de summit-uri cand exista oameni care mor de foame si de frig.
De ce trebuie sa ne dam drept zmei cand noi nu suntem decat niste oi.
De ce trebuie sa fim intr-o disputa continua cu vecinii nostrii in loc sa cooperam mai strans cu acestia.
De ce trebuie sa contribuim ffinanciar la bugetele NATO si UE cand poate era mai indicat sa mergem pe o singura directie?
Poate ca actorii nostrii principali sunt ca maimutele...nu dau drumu la o creanga pana nu se prind de alta.Numai ca ei au uitat sa dea drumu la o creanga si acest lucru cred ca ne va dauna intr-un viitor nu prea indepartat.Deocamdata NATO cere iar noi nu facem altceva decat sa ne supunem neconditionat asteptand ca la un moment dat, cineva sa ne arunce si noua o bucatica din tort.
Politica americanilor ne-a lasat cu ochii in soare si in 44 cand am ajuns la mana rusilor.Pe noi nu ne intereseaza decat niste vize si trecem cu vederea lucrul care a dus la declansarea razboiului din Irak si nu numai. Vorbesc despre ,, dreptul la aparare preventiva legitima "al SUA pe care Strategia de Securitate a Uniunii Europene nu il recunostea. Oare ,, dreptul la aparare preventiva legitima " nu ne va afunda mai rau in noroi decat suntem acum? Poate ar fi fost mai bine sa pariem pe o singura carte si anume Structurile de Securitate ale UE

Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF