Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
SALARIZARE JANDARMI
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
om_bun_2007
Sat Apr 12 2008, 08:51PM
Registered Member #745

Azi am vazut o noutate in Romania. Politia Nationala face miting in capitala! Dar, conform legii, orice miting necesita masuri de securitate si ordine publica. Cine asigura ordinea publica in aceste situatii? Jandarmeria Romana, ca atributie stabilita conform Legii 550. Ca si in alte cazuri....
Oricine vrea bani mai multi la salariu, face greva foamei sau miting. jandarmii nu au sindicat care sa ii ajute si le este interzis prin lege dreptul la greva, drept constitutional!!!.
Oricum, asta nu ar fi o mare problema, pentru ca in momentul venirii in sistem am acceptat aceste conditii.
Dar am dori sa beneficiem si noi dupa greva fratilor din Politia Nationala, ceea ce mi se pare foarte corect, pentru ca impartim aceleasi sentimente, facem aceeasi treaba, si lucram sub aceeasi palarie! Este clar ca Legea 360 Statutul Politistului este mult mai modern si mai european decat Legea 80 - Statutul Cadrelor Militare, foarte mult depasit, cu toate modificarile si completarile facute din 1995 incoace.
Oricum , politistii au foarte mare dreptate cand isi cer drepturile. Si ei si jandarmii au niste salarii foarte misi, comparativ cu cele din alte ramuri bugetare, sau alte ramuri ale economiei nationale. Si aici vorbim de salariul brut, fara alte sporuri si indemnizatii. Un salariu curat de ofiter, fara prime, sporuri sau indemnizatii nu trece de 1500 RON. iar apoi este discrepanta prea mare intre functiile de conducere si cele de executie. In timp ce un ofiter simplu are un salariu de 2000 - 2600 lei, functie de vechime, ofiterii cu functii de conducere au salariile duble, desi se presupune ca fac aceeasi treaba.
Dupa ce ca salariul este cum este, iti mai ia si statul din el, daca se poate, cat mai mult. Va dau doar doua exemple.
1. Primele sunt "de doua ori impozitate" sau asa pare. Odata iti este impozitata prima cand o primesti, apoi a doua oara iti este adaugata la salariu/venitul lunar fiind iarasi impozitatata.
2. Cand mergi la curs ti se opresc toate sporurile, inclusiv norma de hraha (ordinul 50), desi la curs esti trimis de unitate. Dupa ce ca mergi la institutia de invatamant care organizeaza cursul si te inscriu la masa obligatoriu, lunadu-ti banii pe hraha, iti sunt opriti banii si la unitate, pentru aceeasi hrana.
IATA CUM CASTIGA STATUL DE PE URMA NOASTRA, SI NE MAI MIRAM CA FOARTE MULTE CADRE ISI DAU DEMISIA, MERGAND SA LUCREZE IN FEL DE FEL DE COMPANII, GRUPURI DE SECURITATE, ETC. ESTE O "MALADIE"!
Consider ca trebuie schimbat cadrul legislativ dupa care suntem platiti- Legea 80/1995, Legea 138/1999, etc.Sunt foarte depasite!
Cred ca nu am atins toate problemele oamenilor din sistem, dar as dori sa stiu si opiniile dvs. legate de cele prezentate pana acum! Poate daca suntem uniti putem schimba ceva in bine!
Va multumesc!
Back to top
Roxana I
Sat Apr 12 2008, 09:15PM
Registered Member #238

Vezi ca exista deja un topic pentru acest subiect,deschis de AKM!
Back to top
om_bun_2007
Sat Apr 12 2008, 09:16PM
Registered Member #745

Dar problemele sunt de noutate si in alt context!!!
Back to top
Roxana I
Sat Apr 12 2008, 09:21PM
Registered Member #238

TOT ACOLO SE VOR SCRIE!
Back to top
om_bun_2007
Sat Apr 12 2008, 09:29PM
Registered Member #745

Ok, nu conteaza unde se scrie, ci este important ce se scrie, chiar daca sunt mai multe topicuri cu acelasi subiect! Scopul scuza mijloacele! Scrie si la tine, asa ca las-o balta, te rog.
Back to top
Roxana I
Sat Apr 12 2008, 10:23PM
Registered Member #238

BA ARE IMPORTANTA CATE TOPICURI SUNT DESCHISE PE ACEST SUBIECT.
DC DE INCAPATZANEZI SA SCRII IN ALTA PARTE,DOAR PT CA TIE TI SE PARE CA,,problemele sunt de noutate si in alt context,,.Te-ai vbt cu Ronin,k ala deschide 7000 de topicuri pt un singur subiect.
Back to top
Roxana I
Sat Apr 12 2008, 10:28PM
Registered Member #238

A,si eu ma refeream la niste scopuri mai importante....si la alte mijloace......think-think,om_bun_2007!!!

[ Edited Sat Apr 12 2008, 10:29PM ]
Back to top
om_bun_2007
Mon Apr 14 2008, 05:44PM
Registered Member #745

Ce surpriza! Dupa cum vad eu nu prea sunt jandarmi inregistrati sau persoane pe care sa le intereseze salarizarea jandarmilor, luand in calcul replicile si vizualizarile mesajului.

SE PARE CA NE MERITAM SOARTA!
Back to top
ex-ad
Mon Apr 14 2008, 06:34PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

azumi, lasa omul in pace, ca abia a ajuns pe forum...

om bun, sint foarte multi jandarmi p-aici, asa ca vei avea cu cine discuta...
Back to top
AKM
Mon Apr 14 2008, 08:44PM
Ne-ati bagat in cap de mici ideea ca nu avem drepturi !
Registered Member #768

Suntem frate o gramada de jandarmi pe aici. Am mai deschis un topic, referitor la orele in plus. E simplu, pana acum. Facem revolutie, ca altceva nu avem voie. Parca da cineva doi bani pe ce parere avem noi despre salarizare. Din contra, se uita lumea stramb cand te aude ca nu iti convine ceva. Esti un potential agitator. Un element turbulent in subunitate. O amenintare la adresa moralului acesteia, un factor destabilizator care prin actiunile tale determini dezinteresul trupelor pentru buna executare a misiunii, implicit subminand autoritatea comandantului de subunitate... Au infiintat Asociatia " Grigore Al. Ghica" sa ne protejeze interesele... Mda... Nu-ti bate capul, fa ceea ce faci cel mai bine si, mai ales fa asa cum ti se pare tie cinstit si corect, statuie nu iti face nimeni, cine e smecher tot smecher va ramane... Muncesti pentru patrie ! Iar patria daca ar putea nu te-ar plati deloc, asa ca pana la noi ordine, pe loc repaus.
Back to top
un jandarm
Fri Dec 05 2008, 07:46PM
un jandarm
Registered Member #1163

LINK
Back to top
mercurie
Fri Dec 05 2008, 09:55PM
Registered Member #1034

Totusi avem si vesti bune: scapati de infractorul ajuns ministru. Dea Domnul sa vina un om de caracter si bun profesionist.
Back to top
piticu13
Fri Jan 09 2009, 04:41PM
Registered Member #1330

E ceva concret s-a marit norma de hrana cu 6 lei/zi, bani ce ii vom lua in Ianuarie. Si inca ceva s-a dat un ordin prin care se cere ca :CEI CE AU DEPASIT NR. DE ORE INTR-O LUNA SA SE PLATEASCA SAU SA SE RECUPEREZE PRIN LIBERE.
Nu stiu cum o sa se faca treaba asta ca sunt luni cand am facut si 288 de ore, ar fi f. bine sa se aplice .
Back to top
Altair
Fri Jan 09 2009, 06:55PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

S-a marit norma dar s-a marit si pretul mesei servite in unitate.Totusi mai ramane ceva pe langa.Cat sa mai cumperi o piesa din tinuta,ca la aia oricum ramanem cu promisiuni.

[ Edited Fri Jan 09 2009, 07:01PM ]
Back to top
nexu
Mon Jan 12 2009, 06:41PM
nexu
Registered Member #224

asta cu numarul de ore pe lune e zvon sau v-a fost prezentata oficial????
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF