Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: Arta guvernarii

<< Previous thread | Next thread >>
Politica noastra...
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Mon Oct 11 2010, 01:27PM
boribum
Registered Member #2395

Multumesc pentru sugestie,visitor. Pâna acum am evitat lucrarile contemporanilor (un à priori fondat pe...alte à priori-uri),dar am sa citesc.

Ca sa înveselesc putin topicul : am aflat din întâmplare ca primarul Vanghelie (sau fratele lui geaman) lucreaza pentru o companie de deminaj umanitar. Neputând împarti gluma cu autorul forografiei (nu stie nimeni cine naiba e Vanghelie,în Africa în orice caz) o împart cu voi. Iata dovada :

Back to top
rlegione
Mon Oct 11 2010, 03:15PM
Registered Member #2075

Vanghelie, still a bad man .Seamana mult cu el, o fi frasu geaman!
Tare treaba, daca este adevarata.M-as baga si eu la Nea'Marean la firma, cu ocazia asta vizitez si Africa!!
Back to top
Boribum
Mon Oct 11 2010, 03:38PM
boribum
Registered Member #2395

Poza e foarte reala. Toti avem un alter-ego...numai ca nu e mereu evident de gasit.
Ca tot e topicul despre politicieni si ocupatia lor : îsi mai aduce cineva aminte de contele-deputat Zambra ? Ala ca avea un partid format din el si maica-sa ? Ce-o mai face ? Deasemenea,ce a devenit Partidul Liber-Schimbist ?

Doamne,ce distractive erau permisiile pe vremurile acelea...
Back to top
visitor
Mon Oct 11 2010, 05:22PM
visitor
Registered Member #3366

005 wrote ...

Ce inseamna politica secolului XXI in Romania?Ce urmareste,si cum se "practica"...?

În literatura de specialitate, nu există un anume concept pentru "politica secolului XXI", cum de asemenea nu există o "contorizare" a scopurilor şi a metodelor prin care acest act este îndeplinit...
În momentul în care ne referim la "politica secolului XXI", domeniile din spectrul ştiinţelor politice care tratează acest aspect sunt: istoria (prin urmare se poate vorbi despre evenimente majore în România secolului XXI, deci referitoare la politica internă) sau relaţiile internaţionale (care vor prezenta în linii mari evoluţia României din punct de vedere politic pe plan extern).
Nu există un mod de "practicare" al politicii care să conţină acea specificitate încât să facă obiectul unor lucrări academice...Tot ce se poate face este comparaţie cu celelalte secole (care erau priorităţile politice în secolul XVIII, XIX, XX şi care sunt acum), dar din nou, din perspectivă istorică.
Ca "tendinţă" generală, România practică în secolul XXI o politică pro-europeană, pro-vestică, pro-globalizare, integrantă, promovând statul de drept şi drepturile fundamentale ale omului, înscriindu-se în "lupta secolului XXI" şi anume împotriva terorismului şi a criminalităţi organizate globale..Aceste postulate se regăsesc în Strategiile României de Securitate şi de Apărare (SSN şi SNAp).
Câte puţin despre aceste aspecte se pot regăsi în următoare volume pentru o impresie generală:
· Mihai Răzvan UNGUREANU, Întotdeauna loial. Note diplomatice pentru o Românie modernă (2005-2007), Polirom, 2008
·Iulia MOTOC (coord), Şerban Filip CIOCULESCU(coord.), Manual de analiză a politicii externe , Polirom, 2010
· Eric HOBSBAWM, The Age of Extremes: The Short Twentieth Century, 1914-1991, 1994 - foarte, foarte interesant volum...explică pe larg toate transformările secolului XX în marile state ale lumii...Discută despre eşecul predicţiei, eşecul tendinţelor imperialiste, eşecul comunismului...foarte interesant!
Back to top
Stel
Mon Oct 11 2010, 05:55PM
Registered Member #2461

Draga @truepride, imi pare sincer rau ca tonul meu "suna" atat de dur dar nu reusesc sa controlez asta. (Poate ar trebui sa folosesc emotes...).

Nu am "penibilizat" opinia ta, nu mi-as permite, am vrut doar sa spun ca si ALM pe un alt topic: nu trebuie sa arunci si copilul odata cu laturile din copaie. Poate ca mai sunt putini universitari de mare valoare profesionala si umana, dar chiar daca ar fi unul singur ar fi cu atat mai pretios si cu atat mai nedrept ar fi sa beneficieze de acelasi tratament cu toti ceilalti.

truepride wrote ...

@Stel - cand "penibilizezi" opinia cuiva, mai si argumentezi de ce.Eu personal sunt satul de oameni care ascund mizeria sub pres ca poate-poate nu o vede cineva.Ceea ce am vazut mai sus este "pai lasa domnule ca nu'i chiar asa rau". Argumente zero

Ceea ce ai vazut mai sus este: "Atentie! Printre atatia carbuni tocmai buni de aruncat in foc mai sunt si cateva diamante!" Si nu-i nevoie de argumente, pentru ca tu stii ca este asa.

truepride wrote ...

Oricum este o bucurie cand vad pe cienva periodic cum se chinuie sa iti spuna ca cerul este verde, si iarba albastra.Cum ne prezinta acele elite pe care sensibilul de mine nu le vede, cum exista acea Romanie subterana ce tace si face.

Ciudat! Eu am obosit de cand tot spun ca iarba este verde, cerul albastru ca dincolo de nori e soare mereu si...chiar exista acea Romanie subterana care tace si face. Si e o bucurie pentru mine daca periodic ... iti aduc o bucurie.
truepride wrote ...

Dar vad ca am lovit o coarda sensibila, intreb si eu cine exact te plateste pentru propaganda asta.Si eu am lucrat putintel in domeniul universitar dar nici Rockafeller nu are atitia bani incat sa ma faca sa scriu astfel de "ineptii"- ca sa citez un distins forumist.

Am sa te dezamagesc: sunt o idealista si nici macar Rockefeller si Rothschild la un loc nu m-ar putea convinge sa scriu altceva decat gandesc...chiar daca sunt ineptii. Deci, fac asta gratis, cu entuziasm si din convingere.
truepride wrote ...

Si ca sa nu mai fie discutii imi este scarba de mediul universitar si de justitie.Si culmea viata ma obligat sa activez in ambele.

Ei, vezi, truepride?! Activezi in mediul universitar si spui ca nu mai sunt diamante printre carbuni!

"Ma semnez un sensibil al naibii de rezistent la frig, la foame, la umilinte cu tot tacamul... dar care nu mai suporta minciuna ordinara nici doua secunde".

Asta numesc eu un Roman.

"Si intre noi fie vorba daca scrii asemnea lucruri inca nu ti-a ajuns baioneta la os".

Ba da, dar ma doare mai tare nedreptatea.

Back to top
truepride
Mon Oct 11 2010, 08:20PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

@Stel:
Apreciez schimbarea de ton, apreciez argumentarea in loc de insulte.Incepem o noua pagina atunci.

O precizare: nu mai activez, am activat in mediul universitar.Decat sa imi incalc onoarea mai bine am renuntat.
Spunea un bun prieten mult mai "orientat", ca eu sunt precum omul calcat pe trecerea de pietoni. Mori cu dreptatea in mana... si cu ce te ajuta?

[ Edited Mon Oct 11 2010, 08:21PM ]
Back to top
Surry
Mon Oct 11 2010, 09:48PM
Cogito
Registered Member #1945

Sa te uiti in ochii oamenilor.Si asta mi se pare important,cat despre materialele prezentate, sunt interesante ,dar nu sunt folosite in practica,si nici respectate. Mai ales ca se preconizeaza o alianta de neuitat,care daca nu se va intampla, va pierde tot procentajul de pana acum. Depinde insa de obtinerea legitimitatii cat si de numarul de membri, care sa ramana activi in cadrul partidelor si dupa alegeri.
Asta, tinand cont ca in general, gasesti doar femeia de serviciu si portarul. ( atunci cand lipseste nu iti poate inregistra nimeni o cerere.)

[ Edited Mon Oct 11 2010, 09:50PM ]
Back to top
visitor
Mon Oct 11 2010, 09:53PM
visitor
Registered Member #3366

SURRY wrote ...

Sa te uiti in ochii oamenilor .Si asta mi se pare important,cat despre materialele prezentate sunt interesante dar nu sunt folosite in practica,si nici respectate.

Am şi eu o întrebare, la ce vă referiţi mai exact...? Citând nişte versuri de-ale lui Eminescu: "Deşi vorbeşti pe înţeles/ eu nu te pot pricepe..."
Back to top
Stel
Tue Oct 12 2010, 02:24AM
Registered Member #2461

msimula wrote ...

In privinta domeniului universitar, va rog, un pic de condescendenta, nu vreau sa dau exemple de mari somitati universitare, sunt (inca) destule, sufera in liniste, iar unii in uitare … .

Dar de ce nu vrei sa dai exemple, scumpete?! Tocmai tainuirea acestor nume a transportat in uitare acele somitati universitare a caror suferinta este pretul modestiei lor proverbiale.

@005
Draga mea, politica Romaniei in secolul XXI este parte integranta a politicii internationale a secolului XXI. Politica internationala este setata unidirectional pe GLOBALIZARE cu orice pret, scopul unic al unor minti bolnave de putere. Ca mijloace de realizare a dezideratului lor folosesc ...orice:
-Constrangerea statelor mici, prin metode economice, financiare, etc, sa "adere" la gruparile continentale;
-Crearea de conflicte (de preferinta interetnice) in tarile refractare la ideile lor, avand ca si consecinta deplasarea in zona a misiunilor Natiunilor Unite de mentinere a pacii - o metoda mascata si foarte originala de preluare a controlului;
-Declansarea de razboaie sub pretextul luptei impotriva terorismului;
-Manipularea populatiei, considerata doar cobai, obiect de studiu, masa electorala si de manevra, prin toate mijloacele, si in primul rand prin mass media aservita.

Mai sunt si altele dar ma opresc aici.

In acest context, Romania nu prea are alternativa. Este o tara mica aflata la rascruce de vanturi, abia scapata din ghearele altei tentative de globalizare. Mult prea naiva si saracita dupa 50 de ani de comunism, mult prea disperata dupa 20 de ani de democratie originala, minciuna, tradare, manipulare, sfidare, Romania pare sa se fi retras in mituri si legende...
Back to top
justme
Sat Feb 18 2012, 01:15PM

Registered Member #2073

A inceput campania electorala. Nu oficial, ci cu e-mail-uri laudative. Ma numar si eu printre "fericitii" destinatari, desi adresa la care am primit e-mail-ul niciodata nu a fost facuta publica. Si alti utilizatori de internet, dupa cum vedeti in continuare LINK , au primit semnalul ca incepe "lupta de clasa"...

Nici cu cei de la Putere nu mi-e rusine, Romania risca sa piarda 3,5 miliarde de euro si ei au timp sa intocmeasca liste despre "chiulangiii" din Opozitie. Mare-i gradina Domnului si mereu se muta gardul...

[ Edited Sat Feb 18 2012, 03:16PM ]
Back to top
djebel
Mon Apr 30 2012, 10:33AM
Registered Member #3603

Si pentru ca vin alegerile, sa conjugam verbul „a vota”:

eu votez
tu castigi
el/ea pierde
noi ne nenorocim
voi va imbogatiti
ei/ele merg in somaj
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 ŽELJKO (30 Apr 2012, 11:13)
Radu89
Mon Apr 30 2012, 03:27PM

Registered Member #918

Mi se pare un articol bunicel , transpunand actuala viata politica cu cea trecuta.Iar titlul este de o nuanta sublima , daca as putea spune.Imi parea rau daca nu il postam si eu pe undeva pe aci, asa ca am riscat. Totodata , salut postarea lui djebel, o postare foarte creativa , cu semne de amuzament , si puncte reale in actualul sistem politic.

CHESTIA ZILEI: Tremur viaţa me, nu mai putem merge cafiné!
26.04.2012 , CTP , gandul.info LINK
wrote ...

Nu cred să intre în călindar sfânta mare mucenică Roberta, asasinată pentru credinţa ei, la fel de neclintită ca şi ea, în idealul pedelist al mântuirii prin hoţie. N-o să avem niciun martir Sever. În Mioriţa nu e omorât ungureanul.
Iar V. Ponta, acest Che Guevara înarmat cu pocnitori până-n dinţi, un emul al lui T. Băsescu („Un fleac! I-am ciuruit!”), n-are ce face cu ciuruirea pedeliştilor, vrea doar să mai câştige niscai voturi. Şi, cu adevărat grav, e că le poate câştiga.
Căci există în clipa de faţă în România prea mulţi oameni – subsemnatul am întâlnit destui – care evocă transportarea capilor PDL pe năsălie. Şi aşa se simt mai bine.
„Veni-le-ar numele pe telegramă, ardi-i-ar focu, nu le-ar mai muri mulţi înainte, să rămână câţi oi lăsa eu! ” sunt blesteme româneşti care n-au omorât pe nimeni dar mai descarcă năduful.
Vorbind ca nişte Gudurăi – „Ameninţat moarte. Viaţa, onorul nesigure. Tremur viaţa me, nu mai putem merge cafiné” – Roberta şi suita văz că vor să contracareze ura prin ridicol, în loc să se întrebe cum au ajuns să fie omorâţi din vorbe.
Back to top
Pârvu Florin
Wed May 02 2012, 09:02AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Aici sunt banii dumneavoastra. Si ai mei.
Back to top
Boribum
Wed May 02 2012, 05:19PM
boribum
Registered Member #2395

...jenant.

Totusi ma srtabate-un gând : ce figuri or face oamenii (masilii,vreau sa spun) daca li s-ar da în loc de 3 mici & 1 bere câte un exemplar din Istoria Literaturii Române a lui Calinescu. Ce dracu' ar face lumea cu tomul respectiv ?
Back to top
Pârvu Florin
Wed May 02 2012, 07:00PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Fara a minimaliza importanta cartii la care ai facut referire, mi se pare totusi ca o lectura care merge mai bine cu micii si berea aia ar fi
LINK
Chiar, daca vreun strateg de campanie electorala de la vreun partid trece pe aici, poate ia in calcul o astfel de pomana electorala...
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF