Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: Arta guvernarii

<< Previous thread | Next thread >>
Politica noastra...
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Fri Apr 15 2016, 08:23PM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

Marian Munteanu este acuzat de către toţi adversarii mai vechi ai săi, precum şi de toţi adversarii PNL pentru fapte de o gravitate excepţională. Că este legionar sau simpatizat legionar. Că este anti-american, anti-occidental şi marcat de un naţionalism de tip extremist. Că este un fel de taliban creştin-ortodox. Nici unul dintre aceste păcate nu a fost, vreodată, dovedit. Şi, probabil, nici nu va putea fi. Sunt simple palavre. Dar care au scopul de a-l crucifica pe candidatul PNL.
......................................................................
în 1994, Marian Munteanu, însoţit de unul sau doi prieteni şi îmbrăcat cu ie ţărănească, strânsă într-un brâu lat, a sărbătorit cu nişte veterani legionari asasinarea prim-ministrului României, I.C.Duca. Pe peronul gării din Predeal.

Marian Munteanu nu e "crucificat" de nimeni, iar demonstratia vederilor lui pro-legionare nu e deloc greu de facut. O parte mica : LINK

Cum se îmbraca Marian Munteanu în 1994, nu stiu. Dar în 1986 purta cu siguranta si ie, si brâu, si opinci. Le vedeam când pe el, când întinse la uscat : faceam meditatii la limba româna cu doamna mama dânsului. Ca era omul convins de ceva ori ba, nu stiu (era oricum un tip mai mare decât mine, îi lipsea un dinte în fata, era cam flegmatic si-l preferam pe frate-sau,D., ca vorbeam despre karaté )

Ma tem ca legatura lui Marian Munteanu cu domnul Magureanu dateaza înca dinainte de 1990, iar incidentul cu minerii si Hristos al nostru de bulevard sa fi fost un accident de filmare.

Back to top
djebel
Fri Apr 15 2016, 08:43PM
Registered Member #3603

Daca tot ati amintit de MM:
Miron Cozma, despre Marian Munteanu: "Unul dintre tinerii în care eu am crezut în Piaţa Universităţii" LINK
Am crezut ca nu vad bine!!!
Back to top
Mihais
Sat Apr 16 2016, 01:05PM

Registered Member #2323

Boribum wrote ...

Marian Munteanu nu e "crucificat" de nimeni, iar demonstratia vederilor lui pro-legionare nu e deloc greu de facut. O parte mica : LINK

Cum se îmbraca Marian Munteanu în 1994, nu stiu. Dar în 1986 purta cu siguranta si ie, si brâu, si opinci. Le vedeam când pe el, când întinse la uscat : faceam meditatii la limba româna cu doamna mama dânsului. Ca era omul convins de ceva ori ba, nu stiu (era oricum un tip mai mare decât mine, îi lipsea un dinte în fata, era cam flegmatic si-l preferam pe frate-sau,D., ca vorbeam despre karaté )

Ma tem ca legatura lui Marian Munteanu cu domnul Magureanu dateaza înca dinainte de 1990, iar incidentul cu minerii si Hristos al nostru de bulevard sa fi fost un accident de filmare.

1.Ca avea omul simpatii,foarte bine.Nu e cu idei comuniste in cap,nu e cu internationalismul,excelent.
2.Ideea lui cu democratia participativa mi se pare mult mai relevanta decat orice haina ar purta.Ca poarta opinci,ca poarta camasa verde sau ca poarta cascheta de securist in suflet.Dupa cum stii,eu is mare fan al sistemului elvetian.Daca,nationalistii extremisti-ortodocsi bla-bla vin cu asa idee,excelent.La mai mare.

Din cine stie ce pricina,tovarasii,indiferent daca flutura carpa rosie pe fata sau mai ascuns,nu prea doresc sa formeze natiuni responsabile de soarta lor.

3.Io am o mare ''simpatie'' pt institutul Weasel.Cine e injurat de astia,are un merit.
4.Dupe cum am zis,nu cred ca scopul e sa-l puna pe MM sa umble cu cizme in apa de la o canalizare sparta,sau sincronizeze semafoare.e mai degraba un test.
5.Ilegalist erati orisicum.Sa discuti si sa practici karate in vremea aia ...Unul cu straie populare,altul cu kimono
Back to top
Boribum
Sat Apr 16 2016, 03:55PM
boribum
Registered Member #2395

Institutul "Elie Wiesel" nu prea înjura, din ce stiu. Daca totusi "înjura" , cei priviti de înjuraturile lor sunt cei cu extrema-dreapta, cu legionarismul, cu fascismul, cu "Holocaustul a fost o chestie buna". Daca zici ca aia au un merit, am ajuns într-o fundatura.

A-propos de extreme si de viziunea ta de coagulare e Estului, viitoare posibila putere regionala : astia din Vest au vazut comunismul la televizor si l-au citit în carti. Aici nu e considerat, asa cum ar merita , o ideologie care -aplicata- incita la crima. Nu prea pricep de ce noi (mai ales noi, românii, oameni cu judecata la noi...) nu am facut si nu facem chestia asta : sa declaram comunismul ideologie criminala.

Edit : sa nu-mi spui ca nu vrea U.E sau ca dormim în cizme. O astfel de condamnare, facuta documentat si argumentat, ar fi un semnal ca stim ce ni s-a întâmplat. "Fascismul a omorât oameni, comunismul a omorât oameni. La noi, astea doua si simpatizantii lor sunt în afara legii",de exemplu. Sigur ca e mai complicat, ca de Antonescu ne place multora (de Hitler nu mai zic) si oameni cu pozitii importante în defunctul PCR avem si azi în politica.

[ Edited Sat Apr 16 2016, 04:01PM ]
Back to top
Mihais
Sat Apr 16 2016, 04:45PM

Registered Member #2323

N-am zis ca holocaustul a fost o treaba buna.Da' restu' e cu nuante.Taman in nuantele alea se baga omuletii de la institutul respectiv.Desigur,tot o nuanta e ca acolo e cuib de ideologi comunisti si pui de asa naparci.Din acest motiv,indiferent de ce o fi facut nea Wiesel ala pe plan mondial,versiunea romaneasca e o chestie super politizata si excesiv de bagareata.
Pana una-alta,extrema dreapta la noi nu exista,pt simplul motiv ca la noi nu prea e cu extreme.
Iar cu legionarii,noi sa fim sanatosi.Cu Antonescu la fel. In genere astea is subiecte pt care nu trebuie sa faci puscarie,indiferent ce zici.De aici iubirea mea fara margini pt institutul cu pricina si jeniile care au votat legi tiranice .

La noi,chinuit si aiurit,in scopuri ce au fost electorale,comunismul a fost declarat ideologie criminala.
De ce nu se intampla asta in vest?Parerea mea care nu-i a mea ci a unor vestici,e ca admiterea unui asemenea fapt ar cauza probleme unora de la varf si unor 'telectuali.Bonus,ar da de pereti cu mitul fondator al vestului modern,care este al doilea razboi mondial.E bine sa lupti contra unora ce ucid 6 milioane de oameni si sa eliberezi jumatate de Europa.Dar e de bine sa faci asta aliati cu unii ce au ucis 100 si de milioane?Si e de bine sa ai simpatizanti si apologeti ai astora,care-s omuleti cu greutate si prestanta?

Back to top
Boribum
Sat Apr 16 2016, 10:50PM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

Pana una-alta,extrema dreapta la noi nu exista,pt simplul motiv ca la noi nu prea e cu extreme.

Nu e cristalizata si nu e organizata, asta e drept (PRM-ul lui Vadim sau hidrocefalii aia cu Noua Dreapta sunt niste glume...de prost gust, fireste). Dar antisemitismul, rasismul si xenofobia nu sunt deloc straine românilor ,si nu un A.C Cuza sau Eminescu o vor nega

Eu (ma) întrebam de ce nu condamnam noi comunismul, nu de ce nu o fac altii. Sigur, Basescu a facut-o (cât si cum, dar a facut-o) dar de la a condamna (bla, bla,bla) la a interzice e cale lunga. Fascismul (ne) e interzis de altii.
Back to top
Mihais
Sat Apr 16 2016, 11:10PM

Registered Member #2323

Foarte bine.Sa fie cunoscute romanilor.La ce fleacuri de doi lei se considera astazi a fi rasism si xenofobie si ''ura'',nu e nimic dezonorant in a fi etichetat astfel,astazi.
Argumente pt condamnare s-au gasit la noi din plin.De interzis insa as prefera sa nu.Din principiu.Is liberi sa fie idioti.Daar,tot din principiu imi rezerv dreptul sa-i tratez cum trata NKVD dusmanii poporului.
Back to top
Marius Titulesc
Wed Jul 06 2016, 08:29AM
Registered Member #10833

djebel wrote ...

Raspuns: DA, e reala. Toate ziarele o pomenesc, da' masili se misca mai greu. Sau pricep mai greu. Sau chiar nu pricep nimic.

Pff... nu se mai satura. Iar au depus ceva amendament pentru mai multe drepturi.
Wed Jul 06 2016, 09:59AM
Registered Member #3603

@Marius Titulescu, te rog sa dezvolti pentru ca nu-mi mai aduc aminte in ce context am scris cele de mai sus. Merci.
Back to top
chimistul
Fri Jul 15 2016, 09:31AM
Registered Member #1234

Tipul ăsta mi-a citit gândurile! şi e clar că ştie ce vorbeşte. Doar îl cheamă Spartakus!
Pe cât punem pariu ca cel putin 90% dintre corbii ăştia sunt pe ajutor social de la Primarie şi nu au muncit în viaţa lor o singură zi pe cartea de muncă,plus plătit vreo taxă?Are cineva curaj să facă pariu???
Ăştia sunt votanţii psd în acţiune.....
Acum este momentul să fie luate la întrebări ONG-urile ce le "apara" drepturile ăstora, cu atâta îndârjire şi elan european!!!! Ca sunt foarte vocale şi vehemente când cineva îi trage la răspundere pe ţigani, dar în astfel de situaţii se dau la fund si tac......

LINK

Ultimii oameni de pe Planeta maimuțelor

Dac-ar fi știut conu Mihalache Kogălniceanu că o parte din țiganii pe care atâta s-a luptat să-i salveze din robie o să ajungă să-i robească ei pe români, probabil că mai bine și-ar fi băgat un băț în cur și-n ziua aia ar fi mers la curve cu Vodă Cuza, lăsându-i pe magraoni de izbeliște. Însă el i-a eliberat, crezând, cum cred și azi mulți oengiști, naivi sau doar parșivi, că toți oamenii se pot civiliza. Da, e drept, oamenii se pot civiliza și dovada cea mai bună e că există azi mulți țigani mai civilizați și decât românii. Însă bipezii din Argeș, care au luat în sclavie zeci de cetățeni români, în România secolului XXI, n-ar trebui considerați oameni. Sunt mai curând niște maimuțe, de pe o planetă devenită, pe zi ce trece, a maimuțelor agresive cărora oamenii cumsecade, ca dl Kogălniceanu sau dna Merkel, le-au dat nas - sau, mă rog, bot, fiindcă maimuțele n-au nas.

Că garoii din Argeș, Dâmbovița, Teleorman și alte județe sunt certați cu munca știam. Știam că fac o droaie de copii ca să trăiască din alocațiile lor – și între timp au aflat asta și englezii, francezii și alte nații care-i căinau, după Revoluție, cu șapte rânduri de lacrimi. Dar pentru nimic în lume nu mi-aș fi putut imagina că ei ar fi în stare să-i robească pe români, punându-i la muncă. Asta este culmea lenei: țiganul să nu ridice un pai de jos, ci să stea, ca un bulibașă, la palat, iar românii să spele rufe, să dea cu mătura, să taie lemne. Un om care n-a muncit în viața lui să-i pună pe alții să muncească pe brânci, și legați în lanțuri. Ce ziceați voi? Că România e la nivel de Evul Mediu? Hai, împingeți puțin mai în jos, că am progresat deja la Epoca de Piatră.

De ce s-a ajuns aici? Din cauza indolenței oamenilor. În Berevoiești sunt vreo 3.000 de locuitori, din care 800 romi. Din restul de 2.200, care știau ce se întâmplă, nici măcar unul n-a deschis gurița, în opt ani de zile, să sune la 112 și să spună că în satul său sunt sclavi care taie pădurile – retrocedate, evident, ilegal. Fostul și actualul primar – dintr-o pură coincidență tată și fiu – susțin că n-au văzut, n-au auzit, nici usturoi n-au mâncat. Foștii și actualii demnitari locali nu știau, mititeii, nici ei nimic. Miniștrii și alți granguri de la București, nici atât, deși e drept că, mergând cu elicopterele prin zonă, vedeau cum dispar, an după an, mii de copaci, dar nu se întrebau cine-i taie.

Oricât ne-ar șoca, ceea ce s-a întâmplat la Berevoiești e doar un avertisment pentru ce va fi. Am dat atâtea drepturi minorităților, mai multe chiar decât am dat majorității, încât acestea consideră acum că e nu doar dreptul, dar și datoria lor să ne pună în lanțuri. Ceea ce Michel Houellebecq anticipa în cartea sa, ”Supunerea”, se întâmplă sub ochii noștri: vom deveni robi, nu doar la figurat, ci și la propriu, ai unor minorități agresive, care nu se vor sfii să ne readucă la nivelul comunei primitive.

Cine-i de vină? Pe lângă nepăsarea egoistă și naivitatea stângistă a celor care privesc cerul și cred în ”oameni frumoși”, principalii vinovați sunt politicienii din actualul sistem politic, din PDL, PNL și, mai ales, PSD. De câțiva ani, văzând că electoratul tradițional al tovarășului Iliescu pleacă în vacanță veșnică la loc cu verdeață, cutrele astea caută să-și formeze un nou electorat. Un electorat analfabet și dependent de ajutoare și alocații, certat cu munca și pus doar pe făcut copii. Partidele se bucură văzând că au, an de an, mai mulți posibili votanți, dar în inconștiența lor criminală, nu-și dau seama că încălzesc un monstru la sân. Că peste nu mulți ani, minoritatea devenită majoritate nu va mai vota PSD sau PNL, ci un partid propriu, al său, care va mătura actualele politice și va tăia și spânzura, cam ca-n romanul lui Houellebecq, punându-ne pe toți în lanțuri, cum astăzi i-a pus pe amărâții din Berevoiești. Iar utopia din ”Planeta maimuțelor” se va transforma atunci în realitate, doar pentru că noi, ultimii oameni de pe planeta asta, ne-am dat seama prea târziu că bâta-n cap și cuțitul înfipt până-n prăsele sunt mai tari ca PET-ul lovit de asfalt.
Back to top
truepride
Wed Jun 21 2017, 05:30PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Ce prosti…

Ca altcumva oricat ma gandesc nu am cum sa incep postarea. Dintr-o data ca sa ii treaca 100% 1000% la Dragnea motiunea s-a dus sa negocieze cu UDMR.Zis si facut. Pe fondul negocierilor a iesit la suprafata un nationalism…. vetust. Ar fi trebuit sa fi trecut de mult vremurile cand poti miza pe incultura si pe ura fata de alti cetateni romani de alta nationalitate pentru a impinge pe unii si pe altii in tot soiul de lupte. Citeam in media aceasta post adevar ca Dragnea negociaza Transilvania. Nu ca ar putea el vreodata asa ceva dar in fapt s-au discutat sustinerea pentru doua legi aflate in parlament, legi care pot sau nu sa fie votate. O lege (modificare a unei legi existente deja, sa fim totusi corecti) prevede posibilitatea ca acolo unde apare o minoritate de 10% sa se poata folosi si, vital de important acest si, limba respectivei minoritati in administratia publica. Nu ca ar scrie ceva de genul in Proclamatia de la Alba iulia din 1918….Culmea exista deva insa pragul este mai inalt, respectiv 20%, sper sa nu gresesc. Cu ce ma deranjaza pe mine ca ma duc te miri unde si pot sa vorbesc, daca as sti, si maghiara la ghiseu? Dar vorbeasca ce dracu au fi vrand daca eu imi rezolv poblema in 20 de minute si 4 ore. A doua propunere 15 martie ziua maghiarilor de pretutindeni, sa fie declarata sarbatoare. Aici pot sa inteleg si cred ca trebuie sa existe un program de „impacare“nationala. La fel cum noi celebram la 1 Decembrie un process inceput cu arma in mana, 15 martie este o zi in care maghiarii celebreaza in fapt o galceava cu sine, imperiul Habsburgic si mai toate tarisoarele apropiate. Vrei sa vezi ce-i aia galceava mare, da o tura prin istoria scotiei si mai apoi minuneaza-te cum pot sa stea umar la umar cu englezii. Ca sa nu mai zic de rivalitatea germano (prusaco) franceza soldata cu milioane de vieti pierdute in 1000 de ani.
Ei pe fondul asta, un nene pune in parlament “Transilvanie Frumoasa” de pe telefon. Dom’le daca puneai Transilvanie frumoasa si mai apoi faceai pe dracu in patru pentru investii in zona aia te credeam. In fapt a fost provocat un gest artificial de nationalism bazat pe stegulet ce mie imi provoaca scrba. Daca ai iubi steagul ala ai face tot ce poti sa ajuti tara, in nici un caz sa iti votezi salarii si pensii cat un militar nu castiga intr-o viata. Zic de un militar "normal", carne de tun, nu unul de s-a culcat plutonier s-a trezit general cu multe stele si acum se gandeste cum sa ajunga maresal.
Si ca tot vorbim de militar, pai patriotismul nu se rezuma la comportamentul de ieri si umflarea cu pompa a unui confict ce trebuia incheiat de zeci daca nu sute de ani.Cum indraznesti sa vorbesti de steag, tu parlamentar, cand Armata Romana este subfinantata de ani de zile? Cum indraznesti sa imi spui ca ungurii sunt baiul in tara asta nu subfinantarea cronica a armatei, educatiei sportului etc. Nu dai bani pentru copii sa vezi acei olimpici cu poarta steagul pe tot globul, nu dai bani acelor sportivi ce se antreneaza in conditii sub orice critica doar in speranta ca vor sta si ei candva pe podium si vor auzi imnul. Imnul ala cu Stefan, Mihai, Corvine… Corvine care mai ca l-am face putin uitat daca se poate pentru ca a fost roman dar si ungur. Nu dai nimic pentru cultura ca poate o data un roman sa isi puna in vitrina un premiu nobel, nu doar o sasoaica plecata din Romania care se declara fara echivoc germana (nemtoaica) pentru ca etnia ei a fost vanduta de unul ca Ceausescu ca vacile… per cap de vita furajata.
Hai pe final macar sa lamurim si porcaria aia cu autonomia- > autonomie teritoria, pe criteriu etnic-> este un non-sens, nu exista asa ceva nicaieri in lume. Eventual niste republici dubioase in locuri etern-agitate de pe glob. Poate autonomie locala mai mare, eventual descentrazilare respectiv regionalizare (exista deja, pe regiuni de dezvoltare!). Autonomia locala este statuta deja prin legea din 2001. O eventuala regrupare ca sunt prea multe consili judetene face un anumit grad de sens.Asta ar insemna exact ce a zis “Chioru” care ne-a promis solemn ca merge la pensie, cata autonomie este la Caracal atat va fi si la Harghita.Scurt si clar.In rest sunt baliverne pe care un incult le crede si este ferm convins ca Janos cu a sa sapa va bate la usa la vecinului Ion sau sa-i fure Ardealul de sub fund.
Bai da chiar ne credeti pe toti prosti ca o scandura si cand fluturati steagul uitam de tot si de toate? Voi nu aveti dreptul sa purtati acel steag, nici sa-l folositi.

Back to top
djebel
Fri Oct 06 2017, 03:28PM
Registered Member #3603

In sfarsit l-am gasit pe cel mai capabil sa-i numere ouale Lui Nastase!!! Varujan Vosganian (fost ministru al economiei) dixit:
"Fiecare ou mâncat de la găină din curte ‘văduveşte’ bugetul de cincizeci de bani!" LINK
Bine, el zice mai multe despre autoconsum uitand ca 50%din populatia tarii traieste in mediul rural (daca tot faci comparatie cu Franta si Danemarca, macar fa-o pana la capat).
Back to top
Boribum
Tue Oct 10 2017, 03:34PM
boribum
Registered Member #2395

Deh...

LINK
Back to top
apkah
Tue Oct 10 2017, 04:01PM
arcan
Registered Member #566

Mai e pana aici :

Back to top
Boribum
Tue Oct 10 2017, 04:48PM
boribum
Registered Member #2395

După cum evoluează lucrurile, chiar nu mai e mult.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF