Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: Arta guvernarii
 
<< Previous thread | Next thread >>
Politica noastra...
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
AKM
Mon Apr 14 2008, 08:13PM
Ne-ati bagat in cap de mici ideea ca nu avem drepturi !
Registered Member #768
Joined: Sun Nov 04 2007, 12:06PM

Posts: 439
Thanked 8 time in 8 post
Ce legatura are, frate, Adrian Copilu' Minune cu politica ??? !dodge Si-a pus cineva intrebare daca stie sa scrie si sa citeasca ? Din cate am auzit eu nu stie! Chiar suntem o natie de terminati ? Ne vor acapara, nu ? Imi dau dracu' demisia si ma duc sa spal podele la americani decat sa fiu militar intr-o tara condusa de manelisti si alti "artisti" !
Back to top
spk
Mon Apr 14 2008, 08:22PM
primum non nocere

Registered Member #537
Joined: Fri May 04 2007, 03:38PM

Posts: 2503
Thanked 52 time in 42 post
da' ce?! dolanescu are?zavoranca are? nici vanghelie nu stie sa citeste si nici becali,la americani jenna jameson se visa guvernator de california si a ajuns arnold, nu ma mai mira nimic (sincer, cred ca daca ai terminat liceul la timp nu mai esti bun de politica)
Back to top
8523
Tue Apr 15 2008, 07:05AM
Registered Member #1028
Joined: Wed Apr 02 2008, 03:12AM

Posts: 456
Thanked 4 time in 4 post
dintotdeauna a fost asa;nu am trait noi 2000 de ani sa vedem.
Back to top
ALM
Wed Oct 06 2010, 09:51AM
Registered Member #2039
Joined: Tue Aug 11 2009, 08:44AM

Posts: 2096
Thanked 577 time in 373 post
De aproape un an de zile incerc sa inteleg strategia PDL care, dupa toate aparentele, se duce in pas de defilare catre groapa de gunoi a istoriei. Pare de neinteles sustinerea parlamentara pe care o au din partea transfugilor UNPR si a uniunii etnice UDMR. Dar, UDMR-ul face exact ce a facut mereu: ce agata ca o lindina de parul partidului cu sanse la guvernare si-si vand scump favorurile. Ei nu vor pierde voturile etnicilor maghiari fiindca balanta castiguri-pierderi este relativ echilibrata.

Dar UNPR-ul? Ce reprezinta acest conglomerat de stanga-dreapta-centru-sus-jos? Pentru oricine este clar ca este o formatie a oportunistilor dar, la data cand transfugii au parasit partidele de origine (mai mult sau mai putin), era clar ca nu vor primi functii in guvernul Boc, cu exceptia lui Gabriel Oprea. Si atunci, pentru ce au format un nou partid si, mai ales, cum au reusit sa-l inscrie in timp record? De unde au fondurile care le permit sa-si sustina filialele si sediile? De exemplu, in Bucuresti, filiata Sector 2, detine un sediu a carui chirie nu a putut fi sustinuta de o banca (parca Alpha Bank)! E aproape fara viata, dar chiria nu se plateste in functie de numarul de activisti pe metru patrat! O explicatie poate veni din partea primarului sectorului 2, Neculai Ontanu, fruntas al UNPR. Totusi, faptul ca ieri, Camera Deputatilor a modificat samavolnic Regulamentul, introducand o formatiune politica pe usa din dos, nu poate sa nu ridice intrebarea: CE ESTE ACEST UNPR?

Un scenariu, aproape halucinant, dar validat pana in prezent, este prezentat in ziarul National:

Cristian Diaconescu, arma secretă a lui Băsescu

UNPR este partidul destinat să şteargă de pe faţa PDL-ului ruşinea guvernării de criză. Aşa sună ultima strategie vehiculată în culisele politice, iar ea este parţial adeverită de democraţii care au dat buluc în ultima vreme la poarta UNPR.

Dacă acest plan se va realiza, mai înseamnă şi că “Naţional” a avut dreptate atunci cînd a spus că Teodor Baconschi este doar un iepure fals. UNPR va “înghiţi” PDL-ul bob cu bob şi va defila la prezidenţiale cu Cristian Dia­­conescu în frunte. Acesta este scenariul şi despre el se adaugă că are girul lui Traian Băsescu şi susţinerea grupului intern democrat ajuns în mare vogă – cel format din Udrea, Falcă şi Scripcaru. După cum se vede, PDL nu se poate lipsi de triunghiuri. Zvonul se referă în continuare şi la damnata tripletă “BVB” (Blaga-Videanu-Berceanu), despre care se spune că a păţit-o taman din cauză că nu a fost de acord cu înghiţirea PD-ului de către UNPR.

Aleşii PDL chiar îşi iau lumea în cap

Indiferent de scenarii, cert este că nemulţumirea a atins cote alarmante în PDL. Cel mai rău au intrat în vrie democraţii parlamentari, care se uită cu groază la sondaje şi-şi iau în sinea lor adio de la un nou mandat. Ca nu cumva să rămînă fără de “coledgiu”, mulţi aleşi PDL şi-au făcut ochii roată, în căutarea unui nou partid. Şi ochii s-au oprit asupra UNPR – care are şi avantajul că fiind nou creat şi dispune de structuri nestratificate încă. Adică mai e rost de o funcţie, o poziţie, ceva. Uite aşa s-a făcut că vreo 15-16 parlamentari PDL au bătut deja la uşa lui Oprea, gata de transfer – după cum spun unii şi alţii de prin PDL şi UNPR.

Noua formaţiune se va numi Partidul Poporului

Culmea, nu numai pedeliştii sînt bănuiţi de dor de ducă politic, ci şi… maghiarii. Presaţi de apariţia partidului lansat de Laszlo Tokes, care va radicaliza şi mai mult maghiarimea, liderii UDMR s-au gîndit să renunţe la statutul de partid etnic (care nu le va mai aduce niciun avantaj) şi să se unească cu formaţiunea condusă de Gabriel Oprea. Melanjul politic UNPR (întărit bine prin absorbţia PDL-ului) plus UDMR se va topi, pentru a avea mai multă priză la public, în Partidul Poporului. Pentru a obţine această titulatură însă, noua formaţiune va trebui să-i atragă în proiect şi pe Dan Diaconescu, Constantin Cojocaru şi adepţii acestora – proprietari ai denumirii Partidul Poporului, prin decizia tribunalului.
A.I.


Acest scenariu, care nu este singurul, poate aduce raspunsuri la intrebarea "Ce este acest UNPR?". Pare extrem de fezabil si explica masurile furibunde ale PDL de saracire a majoritatii populatiei si de imbogatire a camarilei prezidentiale. Se pare ca "strategia" basesciana impinge Romania catre un stat de tip feudal (parca m-as feri sa scriu fascist) si nu catre totalitarismul aparent de astazi. Asa, parca devine inteligibila si actiunea BNR, de a pregati "bani albi pentru zile negre", cumparand bonduri de la Federal Reserve a SUA, tocmai in acest moment, cand nevoia de lichiditati este acuta. De ce oare scenariul de mai sus l-a scapat din vedere pe Mugur Isarescu?

[ Edited Wed Oct 06 2010, 09:52AM ]
Back to top
ex-ad
Thu Oct 07 2010, 05:44PM
nosce te ipsum

Registered Member #1
Joined: Tue Feb 28 2006, 11:26AM

Posts: 4678
Thanked 67 time in 37 post
n-am reusit sa inteleg pentru ce a deschis AKM acest topic, dar daca tot a facut-o va propun sa-l pastram in formula unor discutii generale cu privire la politica, fara particularizari... pentru fiecare politician in parte se pot deschide topicuri daca doriti...


si pentru amuzament: LINK

Sa zicem ca esti un idiot. Si sa zicem ca esti membru al parlamentului. Dar asta inseamna deja ca ma repet. (Mark Twain)

Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stand intr-o galeata, incearca sa se ridice tragand de maner. (Winston Churchill)

Un liberal este cineva care se simte indatorat fata de aproapele sau, care datorie este de acord sa o plateasca din banii tai. (Gordon Liddy)

Democratia trebuie sa insemne mult mai mult decat doi lupi si o oaie care voteaza ce sa manance la cina. (James Bovard)

Ajutorul extern trebuie inteles ca un transfer de bani de la oamenii saraci din tarile bogate catre oamenii bogati din tarile sarace. (Douglas Casey)

Guvernul este o mare inventie prin care toata lumea se chinuie sa traiasca pe cheltuiala altora. (Frederic Bastiat)

Daca tu crezi ca sistemul de sanatate este scump acum, stai sa vezi cat va costa cand o sa fie gratuit! (P.J. O'Rourke)

In general, arta de a guverna consta in capacitatea de a lua cat mai multi bani de la o parte de cetateni pentru a o da altora. (Voltaire)

Nici o viata, libertate sau proprietate nu este in siguranta atata timp cat aparatul legislativ este in sesiune. (Mark Twain)

Sa vorbesti este ieftin, nu si cand o face parlamentul. (Necunoscut)

Raul inerent al capitalismului este impartirea neechitabila a bogatiilor. Bunul inerent al socialismului este impartirea echitabila a saraciei. (Winston Churchill)

De ce are nevoie tara asta? De mai multi politicieni fara loc de munca. (Edward Langley)

Un guvern suficient de mare incat sa-ti dea tot ce ai nevoie este suficient de puternic sa-ti ia tot ce posezi. (Thomas Jefferson)

[ Edited Thu Oct 07 2010, 06:23PM ]
Back to top
ex-ad
Thu Oct 07 2010, 05:46PM
nosce te ipsum

Registered Member #1
Joined: Tue Feb 28 2006, 11:26AM

Posts: 4678
Thanked 67 time in 37 post
Stel, replica ta a fost stearsa... sper sa nu se mai intimple. multumesc.
Back to top
Surry
Sat Oct 09 2010, 02:36AM
Cogito
Registered Member #1945
Joined: Mon Jul 06 2009, 11:35AM

Posts: 526
Thanked 1 time in 1 post
Politica noastra este vai de ea . Acolo unde se pregatesc politicienii de maine ,analistii ,etc ,dascalii nu accepta aport personal ,nu suporta sa fii apolitic si nici nu te suporta cand spui ca procentele sunt si asa contrafacute cand vine vorba de alegeri.
Vor sa gandesti ca ei,sa scrii ca ei,sa fii ca ei.
Cu ce ne alegem? Ei cu procente in cont,studentii cu restante nejustificate (nu poti face contestatie pentru ca nu a existat precedent )si Romania cu foamea si vorbele in vant.
Ce inseamna pentru mine politica? Desartaciune si arta inselaciunii cu zambetul pe fata si lacrimi in coltul ochilor, ca in teatrul japonez. Da, poate ca ne-a ramas doar harakirii(kun'yomi).
Poate asa ne salvam onoarea,desi mai intai ar trebui sa valoreze ceva .
Back to top
ALM
Sat Oct 09 2010, 10:00AM
Registered Member #2039
Joined: Tue Aug 11 2009, 08:44AM

Posts: 2096
Thanked 577 time in 373 post
Ce inseamna pentru dvs "apolitic", stimata SURRY? Cred ca faceti o confuzie cu sintagma "fara de partid". Nici macar pusnicii nu erau apolitici, retragerea lor in singuratate fiind o forma de protest fata de comunitate. Toti cei care scriem si/sau citim aici facem politica. Toti cei care avem o slujba, facem politica. Toti cei care platim taxe si impozite, facem politica. Adica ne implicam in viata cetatii sau, macar ne raportam la ea.
Back to top
visitor
Sat Oct 09 2010, 10:47AM
visitor
Registered Member #3366
Joined: Tue Oct 05 2010, 11:37AM

Posts: 23
Thanked 0 time in 0 post
SURRY wrote ...

Acolo unde se pregatesc politicienii de maine ,analistii ,etc ,dascalii nu accepta aport personal ,nu suporta sa fii apolitic si nici nu te suporta cand spui ca procentele sunt si asa contrafacute cand vine vorba de alegeri.
Vor sa gandesti ca ei,sa scrii ca ei,sa fii ca ei.
Cu ce ne alegem? Ei cu procente in cont,studentii cu restante nejustificate (nu poti face contestatie pentru ca nu a existat precedent )


Din păcate, dumneavoastră generalizaţi o situaţie de la o universitate privată către toate mediile academice în care se studiază ştiinţa politică..Aş putea să vă dau atât, atât de multe contraexemple despre cum se studiază acest domeniu la nivel de UB, UBB, UAIC, despre faptul că există un Cod de Etică ce stipulează foarte clar necesitatea păstrării opiniilor partizane în afara mediului academic..despre parteneriate cu Universite Libre de Bruxelles, cu Central European University, profesori români ce predau şi aici şi sunt profesori-invitaţi la Oxford, Cambridge... Acesta este mediul real unde se studiază ştiinţa politică, nu la Spiru Haret, Dimitrie Cantemir etc...
Şi o completare: "acolo" nu se pregătesc politicienii de mâine, credeţi-mă...ci se pregătesc (în cazul universităţilor particulare) viitori plimbători de hârtii angajaţi de mami, unchiu' etc sau (în cazul universităţilor de stat) viitori analişti, jurnalişti, consilieri, politologi sau şomeri...
Back to top
truepride
Sat Oct 09 2010, 11:00AM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996
Joined: Thu Mar 13 2008, 11:32PM

Posts: 3434
Thanked 254 time in 183 post
[quote]
Din păcate, dumneavoastră generalizaţi o situaţie de la o universitate privată către toate mediile academice în care se studiază ştiinţa politică..Aş putea să vă dau atât, atât de multe contraexemple despre cum se studiază acest domeniu la nivel de UB, UBB, UAIC, despre faptul că există un Cod de Etică ce stipulează foarte clar necesitatea păstrării opiniilor partizane în afara mediului academic..despre parteneriate cu Universite Libre de Bruxelles, cu Central European University, profesori români ce predau şi aici şi sunt profesori-invitaţi la Oxford, Cambridge... Acesta este mediul real unde se studiază ştiinţa politică, nu la Spiru Haret, Dimitrie Cantemir etc...
Şi o completare: "acolo" nu se pregătesc politicienii de mâine, credeţi-mă...ci se pregătesc (în cazul universităţilor particulare) viitori plimbători de hârtii angajaţi de mami, unchiu' etc sau (în cazul universităţilor de stat) viitori analişti, jurnalişti, consilieri, politologi sau şomeri...
[/quote1286610919]


Eu nu as face pariu cu actele pe casa pentru afirmatia asta.Cred ca ori nu ati pus piciorul intr-o univeristate din cele mentionate mai sus ori vorbiti din auzite.
Mergand pe logica de mai sus ati spus ca toate institutile statului sunt pline de nepotism(lucru perfect adevarat) numai univarsitatile sunt acea oaza de europeeanism unde priveaza doar competentele.Cred ca nu ati pus piciorul in universitati recent...
Si eu am terminat la "stat" acum ceva timp cand inca se mai facea scoala...



[ Edited Sat Oct 09 2010, 11:56AM ]
Back to top
visitor
Sat Oct 09 2010, 11:41AM
visitor
Registered Member #3366
Joined: Tue Oct 05 2010, 11:37AM

Posts: 23
Thanked 0 time in 0 post
truepride wrote ...

Eu nu as face pariu cu actele pe casa pentru afirmatia asta.Cred ca ori nu ati pus piciorul intr-o univeristate din cele mentionate mai sus ori vorbiti din auzite.
Mergand pe logica de mai sus ati spus ca toate institutile statului sunt pline de nepotism(lucru perfect adevarat) numai univarsitatile sunt acea oaza de europeeanism unde priveaza doar competentele.Cred ca nu ati pus piciorul in universitati recent...
Si eu ma terminat la "stat" acum ceva timp cand inca se mai facea scoala...


Eu nu aş face pariu cu actele pe casă pentru nimic...dar aşa sunt eu... (glumeam evident) Legat de ceea ce credeţi dumneavostră, din păcate trebuie să vă contrazic...ba chiar am pus piciorul, am stat ceva şi chiar am absolvit... Şi da, la "stat" s-a făcut şi încă se face şcoală! Poate pare uimitor, extraordinar, dar încă se menţine un standard..Evident, nimic nu este absolut şi peste tot există excepţii (nepotism în universităţi, profesori nu tocmai la cele mai înalte standarde, studenţi dezinteresaţi), dar faţă de mediul universitar privat, universităţile menţionate chiar sunt "o oază"...Şi credeţi-mă, vă vorbesc din experienţă academică din dublă postură
Iar o mică rugăminte, nu este tocmai politicos să spuneţi că o persoană vorbeşte din auzite doar pentru că are o viziune diferită faţă de a dumneavoastră...Eu v-am vorbit legat de facultăţile în care se studiază ştiinţa politică pentru că acesta este domeniul pe care îl cunosc de-aproape, acum că îmi veţi spune că la Facultatea de Biologie (de exemplu) nu se mai face carte etc. pot presupune că aveţi dreptate, nu aş avea de unde să ştiu...nu am afirmat că mediul universitar de stat în mod absolut, fără excepţii, integral este aşa, am făcut o simplă comparaţie.
Back to top
Boribum
Sat Oct 09 2010, 11:49AM
boribum
Registered Member #2395
Joined: Tue Dec 22 2009, 12:31PM

Posts: 6905
Thanked 1076 time in 756 post
Ia sa zica si Boribum ceva,ca se pricepe si la asta !


Nu stiu cum arata multe scoli românesti pe dinafara,ce sa mai zic despre "dinauntru". Dar,un timp,am observat si eu precum vizitatorul la Zoo produsul din ultimii ani ai acestor leagane autohtone de cunoastere : oameni (cica) politici,absolventi ai Colegiului Natonal de Aparare,a unor facultati (pe hârtie) cu traditie,oameni care (tot asa....cica) au o meserie. Au pe naiba ! Vocabularul politicianului român trecut prin diferite scoli,una mai serioasa decât alta,nu are mai mult de 300 de cuvinte (si pe care nu reuseste întotdeauna sa le foloseasca pertinent). Pe chipurile si în ochii acestor oameni nu citesti decât marginirea,limita,interesul (unic) fata de sine însusi. Ideile personale sunt rare,iar atunci când sunt...sunt simpliste. Fizionomiile tradeaza orice,numai vecinatatea cu cartile -macar într-o perioada a vietii- nu. Îi vezi producându-se peste tot,oricând,oriunde.

Stiu ca exista o lume a universitarilor de foarte buna calitate,dar e o lume practic invizibila.Oameni complet necunoscuti,ai caror nume se termina de multe ori în escu(români,adica) si care sunt niste nume mari...în Occident. La noi,sunt cunoscuti doar de o mâna de initiati,studenti si profesori deopotriva care nu doresc sa iasa nicicum la suprafata baltii noastre. Ceea ce este normal,as zice... .

Am vazut o productie impresionanta de acad.prof.drd.ing,etc care vorbesc în mod curent folosint propozitii simple "eu sunt,eu am,pe mine ma,da,nu,hîc!,sa traiti ! ...si atât. Nu stiu cum e pe dinauntru scoala (generic vorbind) care îi fabrica, rezultatul însa este extrem de comic. Comic pâna la tragism.


P.S Am vazut recent o emisiune TV cu un mic erudit tânar, chel si gras,politician al unui partid oarecare. Omul e pasionat de carti vechi,de alchimie,de piatra filozofala...ma rog. Colectionar de carte vaeche,asadar. L-am ascultat si privit vreme de un ceas,timp în care toate propozitiile lui -explicând dierite continuturi ale achizitiilor sale - au fost cu "bai nene" ,"deci","dîn","pîn","care adica vasazica ca"... .

Mie îmi pare modelul perfect al învatatului românesc contimporan,ce mai e si vizibil pe deasupra datorita diferselor job-uri politice pe care le are.

P.S 2 : daca as putea,as reintroduce scoala obligatorie de luni pâna sâmbata,iar lunea as face-o zi de sport. 8 ore de sport. Înainte mai mergea expresia "ai nostri ca brazii",dar de când cu scoala asta la facultativ fara frecventa la distanta (ca rezultat,spun) si aparitia shaormei în alimentatia româneasca,ne-am pricopsit si cu niste copii firavi,obezi,bolnaviciosi. Daca nu (mai) putem sa fim destepti,macar sa fim puternici.

Tinichigii si ospatari puternici ,vorba domnului diriginte de tara.
Back to top
visitor
Sat Oct 09 2010, 11:55AM
visitor
Registered Member #3366
Joined: Tue Oct 05 2010, 11:37AM

Posts: 23
Thanked 0 time in 0 post
ACH Boribum wrote ...

Stiu ca exista o lume a universitarilor de foarte buna calitate,dar e o lume practic invizibila.Oameni complet necunoscuti,ai caror nume se termina de multe ori în escu(români,adica) si care sunt niste nume mari...în Occident. La noi,sunt cunoscuti doar de o mâna de initiati,studenti si profesori deopotriva care nu doresc sa iasa nicicum la suprafata baltii noastre. Ceea ce este normal,as zice...


Perfect adevărat! Felicitări pentru post, în întregimea lui...
Back to top
truepride
Sat Oct 09 2010, 12:14PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996
Joined: Thu Mar 13 2008, 11:32PM

Posts: 3434
Thanked 254 time in 183 post
Domnule "din auzite" - nu este o insulta, de regula omul isi face o imagine privind unele chestiuni din afirmatile unor oameni, care pot fi intenionat malitioase.
Am mai povestit odata pe forum ce soc am avut cand am fost la facultatea pe care am absolvit-o sa caut un vechi dascal(scolit pe vremea regatului), o somitate in adevaratul sens al cuvantului.Cand am vazut ce oameni erau acolo in locul sau si a altora am ramas mut. Unii dintre ei stiu cum si-au obtinut diploma si stiu si cat a costat, iar acum stau precum colosul din Rhodos, impunatori si aroganti la catedra.Iar rudele decanului ca in orice instutie de stat ce se cespecta ocupa locuri desigur binemeritate.
Daca vreti sa o luam pe exemple, la Dimitrie Cantemir preda Elena Udrea daca bine am inteles, iar la Universitatea Babes din Cluj a predat Emil Boc.Fata de Udrea nu am pretentii, fata de Boc din moment ce a spus ca decizia Curtii Constitutionale este obligatorie in cazul suspendarii presedintelui... iarasi nu mai am nici o pretentie.Si dupa ce si-a adus stimabilul prim ministru toata cohorta de la Cluj de la Stiinte Politice si Drept, in probatiunea iscusintei, competentei deosebite si viziunii a acestor oameni avem Romania de astazi.Acestea sunt fapte si sunt irefutabile.
Invatamantul romanesc privat sau de stat, datorita nepotismului, datorita relei-vointe este lamentabil, fapt confirmat de statistica mondiala.In top 100 universitati de pe mapamond nici urma de vreo universitate romneasca fie ea de stat sau privata.
Sa traim bine, vorba clasicului, "ca competenti" avem si privati si de stat.

Aveti aici un link ( LINK ) cu un topic pe forum unde am discutat si rasdiscutat problematica invatamantului romanesc si dupa cele relatate de unii colegi semperisti ce activeaza in mediul universitar, unii cu vechime destul de mare, spuneti-mi va rog cum sta problema competentei invatamantului de stat.

[ Edited Sat Oct 09 2010, 12:27PM ]
Back to top
Boribum
Sat Oct 09 2010, 01:54PM
boribum
Registered Member #2395
Joined: Tue Dec 22 2009, 12:31PM

Posts: 6905
Thanked 1076 time in 756 post
Un mic si usor off-topic : am vazut mai demult un filmulet pe Youtube. Era o conferinta a unui actor, tinuta la Facultatea de Filozofie (nu are nici o importanta comunicarea în sine,nici valoarea ei). Dar citind comentariile celorlati privitori,studenti la Filozofie judecând dupa continutul comentariilor lor,m-am gândit ca daca mai exista macar o mâna de "copii" de calitatea aceea,poate nu e chiar totul pierdut.

Într-un fel,viata româneasca obliga omul sa se priceapa si la instalatii sanitare,si la mecanica auto,si la tâmplarie,si la tinichigerie,si la asigurari,si la medicina...pentru ca multe lucruri sunt prost facute de meseriasi,si atunci trebuie sa "te pricepi". Partea proasta e ca oamenii chiar au început sa aiba senzatia ca a fi inginer,medic,profesor,doctor în stiinte,agronom...nu e mare smecherie (si nici nu e,în masura în care poti deveni cam orice,daca ai bani si tupeu).Si uite asa s-a umplut tara de intelectuali diplomati la tot soiul de scoli bizare,de boarfe jurist si vatafi de provincie economisti.

Pe de alta parte,acum 20 de ani (e putin timp,judecând "istoric") îi bateam pe studenti cu furtunul si strigam "moarte intelectualilor !" . În plin centru al Bucurestiului,nu prin cine stie ce vagauna din munti ! Asa ca ...nu e de mirare ca lucrurile nu sunt tocmai în regula,nici cu noi,nici cu politicienii (care suntem de fapt,tot noi) nici cu învatamântul (care tot al nostru e). On est ce qu'on est,vorba bulgarului.

Ca încheiere a acestui off-topic : am avut curiozitatea de a citi câteva lucrari de diploma a unor domni foarte galonati,studenti în toate cele. Cu toata lipsa mea de cultura de specialitate în multe domenii,am vazut oceane de copy-paste traduse (prost) în limba româna. Si am înteles de unde vine profuziunea de prof.drd. urmata de gradul respectivului. Problema mea a fost sa explic colegilor mei ca -de fapt- e o mascarada : ei luau de bune toate titlurile acelea. Acum (si nu datorita mie,nu am nici un merit în asta) au priceput si ei cum stau lucrurile pe la noi.
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.