Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
SRI se modernizeaza de luna viitoare, dar isi schimba organigrama in vara
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
DESTEPTUL
Wed Apr 16 2008, 09:37PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011

Miercuri, 16 aprilie 2008

Reprezentantii SRI au anuntat miercuri, la bilantul anual al serviciului, ca restructurarea cadrelor va incepe in vara. Deputatul Ion Stan, a declarat ca modernizarea SRI va incepe mai devreme, chiar de luna viitoare. Pe de alta parte, prezent la eveniment, presedintele Traian Basescu s-a arata nemultumit de faptul ca pachetul legislativ privind securitatea nationala nu a fost inca adoptat de Parlament.

Deputatul Ion Stan a declarat ca Serviciul se afla intr-un proces amplu de modernizare. Incepand cu luna urmatoare se aplica strategia de modernizare si restructurare a SRI, aprobata recent de CSAT, iar Serviciul este in masura acum sa fie compatibil cu serviciile similare din NATO si UE, a declarat Ion Stan. Potrivit reprezentantilor SRI, planul de restructurare a posturilor de conducere, ce face parte din strategia de modernizare aprobata de Consiliul Suprem de Aparare al Tarii (CSAT), va fi aplicat efectiv din vara.

CSAT a aprobat pe 25 martie noua structura organizatorica si regulamentul de functionare ale SRI. Reprezentantii SRI au anuntat ca printre obiectivele noului plan de organizare se numara: reducerea cu peste 20% a numarului unitatilor centrale, diminuarea, in ansamblu, a punctelor de decizie din interiorul sistemului, optimizarea fluxurilor informationale si adaptarea la dinamica provocarilor actuale, disparitia unor paliere de conducere, responsabilizarea esaloanelor inferioare prin coborarea nivelurilor de luare a deciziilor.

Purtatorul de cuvant al SRI, Marius Bercaru a mentionat ca obiectivele cuprinse in planul de restructurare au fost mentinute, dar ca nu s-a convenit asupra unei cifre exacte a posturilor de conducere care vor fi restructurate.

Nemultumirile presedintelui Basescu

La bilantul SRI a participat si presedintele Basescu, care nu a facut nici un fel de comentariu legat de subiectele dicutate cu seful SRI George Maior. Secretarul Comisiei de Control a SRI, deputatul Ion Stan a declarat ca presedintele a avut si cateva nemultumiri, dar acestea au fost adresate parlamentarilor. Presedintele s-a aratat nemultumit de faptul ca dupa trei ani inca nu a fost adoptat pachetul de legi privind securitatea nationala. El a transmis politicienilor sa se abtina de la a rezolva pe picior acest pachet legislativ, a declarat Ion Stan. Pana in prezent Parlamentul a adoptat o singura lege din pachetul legislativ, anume statutul profesional si de cariera al ofiterilor de informatii. Vicepresedintele Comisiei de Control a SRI a mentionat ca presedintele a solicitat ca decizia CSAT prin care se aproba planul de restructurare sa fie pus in aplicare cat mai repede.

Primele rezultate

Potrivit reprezentantilor SRI, unul dintre rezultatele planului de modernizare este reprezentat de constituirea Centrului National CYBERINT, care are misiunea de a asigura capabilitatile de prevenire, protectie, reactie si management al consecintelor in situatia unor atacuri cibernetice. In opinia reprezentantilor SRI, programul de modernizare si restructurare va avea ca rezultat: intarirea componentei de securitate organizationala intr-o structura consolidata de protectie a personalului, fizica, procedurala si informatica; imbunatatirea capacitatii analitice si evaluativ-predictive; eficientizarea prelevarii datelor si elementelor informationale din surse deschise; dezvoltarea unui concept modern privind managementul cunoasterii, bazat pe o infrastructura informatica integrata.

[ Edited Wed Apr 16 2008, 09:40PM ]

[ Edited Fri Nov 07 2008, 06:13PM ]
Back to top
Mr.Z
Wed Apr 16 2008, 10:37PM
Registered Member #874

Modernizarea SRI trebuia facuta de acum 18 ani nu acum cand deja nu mai are nici un rost!!SRI-ul trebuie sa isi schimbe si statutul ca nu este posibil ca serviciul roman de informatii sa fie controlat de parlament si anume de cei care sunt urmariti!Asta se intampla numai in Romania !!
Back to top
8523
Thu Apr 17 2008, 04:46AM
Registered Member #1028

parlamentul "controleaza" Serviciul foarte lejer.De fapt,comisia cere socoteala pentru unii bani cheltuiti (cer chitante ),aproba bugetul,cheama directorii pentru lamuriri,le mai cer note...,etc.sunt destui sri-isti destepti incat sa nu mai asculte de unii parlamentari xare se cred experti.din cate am vazut ..serviciile sunt ori in armata ori pe spatele unor ministri.dar Zete ...nu mai conteaza cine crede ca le controleaza....ca oricum acum le are presedintele.
Back to top
free sky
Thu Apr 17 2008, 07:57AM
Registered Member #4

si de cine ai vrea Mr. Z sa fie controlate serviciile?
Back to top
Mr.Z
Thu Apr 17 2008, 01:55PM
Registered Member #874

Economic as vrea sa fie controlate s-au mai bine zis finantate de Parlament!Nu imi place ideea ca unii sunt numiti pe criteriul politic!Conducerea as vrea sa fie indepedenta de mediul politic, sa existe un departament care sa nu se schimbe la 4 ani,si care sa cunosca cu adevarat ce se vrea!!Eu am sanse peste 8 ani sa devin ministru si controlez unele institutii de care nu am habar!ti se pare corect?
Back to top
8523
Thu Apr 17 2008, 03:19PM
Registered Member #1028

parlamentul nu poate finanta nimic,este organ legislativ;nu prea poti sa faci servicii fara politica, pentru ca prin politica ajung la putere cei ce controleaza serviciile.si faza cu perioada de 4 ani este pentru a se evita "inradacinarea",asa e democratia...comunism v2.0 .
Back to top
spk
Thu Apr 17 2008, 06:21PM
primum non nocere

Registered Member #537

faza cu 4 ani e buna pt ca asa se imbogatesc mai multi, domnu marinar mai are si fete, doar nu le lasam notari publici,le bagam la putere sa pape si ele din cascaval
Back to top
DESTEPTUL
Fri Apr 18 2008, 08:17PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011

Au inceput modernizarile: Presedintele Basescu i-a acordat gradul de general adjunctului SRI - Florian Coldea..azi..Vineri, 18 aprilie 2008
Back to top
kidd
Sun Apr 20 2008, 11:12AM
Registered Member #880

mda... e ceva, la 37 de ani, dupa 12 ani de la absolvirea ANI a ajuns general omu... adica a luat 7 grade, ma gandesc ca aproape toate la exceptional... capabil
Back to top
matusa tamara
Mon Apr 21 2008, 01:01AM
Registered Member #729

Incalzirea globala le urca "gradele" ... la unii, pe semne dl Coldea a stat cu fundu spre soare:) asa se explica efectul de sera
Back to top
mercurie
Sun Apr 27 2008, 11:47PM
Registered Member #1034

Eu am 11 ani de studii academice, adica sunt doctor inginer si astept si acum gradul de capitan..., dar ma doare in... de gradul lor. Ar fi uramat sa mi-l dea un umflat al Pactului de la Varsovia , dar numai daca as fi facut sluj in fata sa.
SRI-ul are o problema grava privind calitatea agentului.
1. Racolarea se face aprope exclusiv dupa gradele de rudenie.
Si acesta nu de azi de ieri, ci de cateva decenii. Au inceput sa se casatoareasca intre ei, sa se inrudeasca, altii cu clanul, ca asa s-au pomenit ei de cand au fost bagati de rusi cu tancul in isntitutiile statului roman. Un dezastru ...Reeditam dezastrul care a dus la cucerirea Indiei de catre musulmani.Politica de casta. O rusine. Primitivism la superlativ.Comisia parlamentara SRI face figuratie.
2. Informatorii sunt rasplatiti, inca, cu functii in aparatul de stat. Majoritatea sunt "niste" handicapati sociali - masura agentului SRI, adica media coeficiuentului de inteligenta. Este o jale in administratie. In loc sa lase institutia sa-si aleaga oamenii, dupa criterii profesionale, agentii SRI su fortat introducerea , in masa, a informatorilor racolati pe te miri unde, de unde si idiotizarea institutiilor statului.Normal este sa lasi institutiile sa-si angajeze oamenii, dupa criterii profesionale, si abia apoi intervi ca agent in racolarea lor ca informatori.
2. In majoritatea statelor dezvoltate agentii au studii sperioare. In cazul nostru ar fi firesc ca acestia sa fie absolventi ai Academiei SRI sau de alte studii superioare.
Ai nostri au inca o portita pentru baietasii care nu prea au chef de carte. Din cei cu pofte pentru aventuri, bani, fetite ...., cocolositi ai parintilor lor. Aici as fi tras o injuratura, dar ma abtin.
3. Cobaii pe care se instruiesc agentii PSI. Sunt o gramada si sunt un instrument primitiv - reflexul unei scoli staniliste, la care au ajuns sa invite, ca schiburi bilaterale, si agenti ai tarilor NATO. Este o rusine. Un cobai este un om insemnat, un om fara destin, aflat la dispozitia .... Vai si amar de familia celui ales pt a fi cobai. Sunt constransi pt a fi la dispozitia sistemului...Pt a-I tine in “frau” toata familia este stigamtizata. Sunt stransi controlati d.p.d.v.financiar pentru a nu se misca. Miscarea cobaiului inseamna bani in plus cheltuiti de institutie. Cei din vest vin aici , la acest gen de scoala, pt ca la ei acasa acest sistem nu mai exista de mult, daca o fi existat vreodata la dimensiunea …
Ideea este ca, inca exista o categorie de oameni pusa la dispozitia unei institutii, sacrificati pentru instruirea altora. Aici nu vorbim de infractori sau alte categorii jenate de oameni. Unii sunt racolati de copii, crescuti precum gainile de Crevedia si …, dupa utilizarea lor , omorati pentru a nu rasufla nimic.
Bine ati venit in mileniul 3 in Romania.
Si ar mai fi, …..(aici ar fi potrivita o injuratura), dar sunt sfintele sarbatori de Pasti. Sunt unii care tin Romania in frau, draconizand-o prin intermediul diferitelor instititii ale statului.
Back to top
mercurie
Sun Apr 27 2008, 11:53PM
Registered Member #1034

4. In toate statele dezoltate informatorii sunt rasplatiti cu bani, nu cu functii in institutiile statului. Introducerea unui agent intr-o institutie este un caz rar , aparte ...La noi este fenomen de masa care duce la idiotizarea statului.
Back to top
mercurie
Mon Apr 28 2008, 12:25AM
Registered Member #1034

5. Dea Domnul sa nu mai fie organizati in sistem piramidal,in sistem rusesc, ci pe orizontala. Un simgur sef la cati mai multi agenti, iar acestia din urma cu mai multe atributii. Aceasta presupune un profesionalism ridicat in randurile agentului. La noi , inca , nu este cazul. Poate doar cei ce fac exceptie: ceva studii superioare, experienta, inteligenta, etc. Ceva gen codului 007 din MI5. Aparent romantic, dar inca pragmatic.
Back to top
mercurie
Mon Apr 28 2008, 09:51PM
Registered Member #1034

Sa ma iertati pentru oarecarea incoerenta in "etalarea" celor 5 "puncte", dar am facut-o sub imperiul sarbatorilor de Pasti, intre doua pahare de vin....
Back to top
Roxana I
Mon Apr 28 2008, 09:57PM
Registered Member #238

doar 2?
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF