Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Agentiile de paza privata
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Altair
Sun Jan 18 2009, 02:32PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Este clar ca e vorba de un interes financiar.Daca nu ar fi asa s-ar gasi destul de usor solutii.Sunt unitati a caror paza e asigurata de pm combinat cu personal din unitatea respectiva,pt ca pm avem cam peste tot,dar sunt cam putini.
Back to top
truepride
Mon Jan 19 2009, 06:30PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

normal....banu' dicteaza... dar pe de alta parte daca se intampla ceva (doamne' fereste) vreau sa vad ce face "ajentu' vigilent de paza" cu al sau spray paralizant...
Back to top
Altair
Mon Jan 19 2009, 06:41PM
Registered Member #385

Eu sunt curios ce statut au acesti agenti.Acelasi cu al unei santinele? Eu pe care i-am vazut erau inarmati cu Carpati.
Back to top
dorobant
Mon Jan 19 2009, 08:07PM

Registered Member #457

... in MApN sunt destul de multe unitati militare pazite de societati private.
Explicatia este foarte simpla, s-a decis reducerea efectivelor ... nu mai sunt militari pentru paza. Aici este descris tot procesul LINK
si ca sa nu cititi tot am facut si un extras cu copy-paste
Pentru a ajunge la un total al efectivelor de 90.000, din care 75.000 militari şi 15.000 civili, se va continua procesul de reducere şi restructurare a personalului, astfel încât în perioada 01.03.2007- 31.12.2009, numărul de ofiţeri să se reducă de la 14.252 la 11.250, numărul de maiştri militari şi subofiţeri să crească de la 22.954 la 25.500, numărul de gradaţi şi voluntari să crească de la 29.292 la 38.250, iar numărul de civili să se reducă de la 17.451 la 15.000. În aceste efective nu este inclus, potrivit legii 346/2006 de organizare şi funcţionare a Ministerului Apărării, personalul din domeniul sănătate de pe statele anexe M şi cel aflat în pregătire în instituţiile de învăţământ.

... paza cu societati private costa mai putin decat cu militari ...

[ Edited Mon Jan 19 2009, 08:10PM ]
Back to top
truepride
Tue Jan 20 2009, 01:03PM

Registered Member #996

Mama porcariilor: cand s-au hotarat asupra numarului militarilor au luat in considerare doar cifra 90.000... nu s-au gandit daca efectivele sunt necesare pentru functionarea insttutilor militare.
Facem o 3 simpla: daca bulgaria la o populatie de 8 mil a socotit ca 45.000 de militari acopera efectivele necesare...noi la 22 mil am socotit ca 75.0000 acopera efectivele necesare....
Practic nu ne ajunge nici sa ne aparam unitatile militare... asta este Romania.

P.S. stie cineva ce statut au agentiile astea...cum poarta ei asa usor arme(unii)... ca altii sunt cu spray-ul de muste

[ Edited Tue Jan 20 2009, 01:05PM ]
Back to top
Altair
Wed Jan 21 2009, 12:34AM
Registered Member #385

Din cate stiu,formula pt nr. de trupe necesare este de 0,5% din populatie pe timp de pace.asta ar veni cam 111.000.Oricum la cum se cheltuie bugetu apararii nu am fi in stare sa intretinem ca la carte nici macar aia 45.000 ca si Bulgaria.Apropos,dupa ce ii vezi pe bulgari iti dai seama ca totusi se poate si mai rau ca si la noi.Asta daca incalzeste pe cineva.Pe mine nu,dar macar nu mai zic ca mai rau nu se poate.

[ Edited Wed Jan 21 2009, 12:37AM ]
Back to top
truepride
Thu Jan 22 2009, 03:00PM

Registered Member #996

Nici pe mine nu ma incalzeste, ideea este sa tindem spre ceva mai bun... pentru mine un mod ideal de organizare militara o are Germania(Germania care iarasi dicteaza directia europei)
Exact Altair - 111.000 - aceasta cifra insemna paza unitatilor, asigurarea logisticii aferente tuturor institutilor auxiliar-militare: Tribunale militare, Spitale militare...etc
Deci suntem pe minus cu cateva zeci de mii de oameni si atunci angajam(carpim in stil pur romanesc) "neste gadibarzi"- cum spunea un forumist, sa faca traba unor militari cu pregatire specifica...
Back to top
Altair
Thu Jan 22 2009, 03:48PM
Registered Member #385

De-ar fi numai asta.Da problema cea mare este ca nici in locurile "fierbinti" treaba nu e oabla.Dupa cum spuneam,nu suntem in stare sa punem pe roate o armata la jumatate din dimensiunea actuala.Daca am avea si acest 20% in plus,iti inchipui cam cum am fi.Cam ca si bulgarii sau mai rau.Ne-am laudat ca transformam cantitatea in calitate.Acum nu mai suntem multi si nepregatiti/nedotati.Suntem putini si slab pregatiti/dotati.S-a facut un infim progres.Mult prea mic fata de ce se anunta si ce este nevoie.De platiti,acolo dupa cum se vede,suntem incapabili sa numaram cat primim.
Back to top
Radu89
Wed Nov 14 2012, 06:13PM

Registered Member #918

CFR Călători vrea servicii de pază pentru vagoanele de dormit
Written by M.N.
Sunday, 11 November 2012 09:15

CFR Călători organizează în data de 16 noiembrie 2012, la sediul societății, o procedură de achiziţie ce are ca obiect cumpărarea de: ,,Servicii de pază pentru vagoanele de dormit, cuşetă, restaurant şi bar şi a obiectivelor aflate în administrarea SNTFC CFR Călători SA”.

cod CPV: 79713000-5 - Servicii de paza (Rev.2)

Aceasta se realizează prin „negociere cu publicarea prealabilă a unui anunţ de participare”, ANEXA 2B, cu publicarea anunțului pe site-ul LINK, cu respectarea reglementărilor OUG 34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii.

Documentaţia de atribuire se poate obţine, în urma unei solicitări scrise a operatorului economic, de la sediul CFR Călători SA, B-dul Dinicu Golescu nr 38, sector 1, etaj IV, camera 17.

Candidaturile se vor depune la sediul societății, etaj IV, camera 17, până la data de 16.11.2012, ora 9:30, iar deschiderea acestora şi a documentelor care le însoţesc va avea loc în aceeași zi, ora 10:00, la sediul autorităţii contractante, etaj IV, sala de consiliu. Limba de redactare a candidaturii și a ofertei: limba română.

Locul prestării serviciilor: Incinta Reviziei de Vagoane București Grivița și a celorlalte obiective, conform Caietului de sarcini.

Procedura se va finaliza cu atribuirea unui contract de prestări servicii pentru o perioadă de 12 luni de la semnarea acestuia, pentru o cantitate de 107.208 ore/contract. Valoarea totală estimată a contractului este de 617,518.08 lei, fără TVA, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut.

Sursa : LINK
Back to top
truepride
Wed Nov 14 2012, 06:42PM

Registered Member #996

La cheltuielile cfr-ului fix de asta este nevoie...
Si ce bine le-a iesit auditul data trecuta sunt sigur ca la ei este vorba de excedent bugetar si nu au unde sa cheltuiasca banii.

Edit:
Iminent o prompterista va spune: "Marirea pretului se va resimiti in buzunarele calatorilor..."

[ Edited Wed Nov 14 2012, 06:45PM ]
Back to top
Radu89
Fri Nov 16 2012, 12:41AM

Registered Member #918

Autostrăzi păzite cu arma

15 Noiembrie 2012

Autostrăzile din România ar putea fi păzite non-stop de agenţi de pază care vor fi dotaţi cu arme şi muniţie letale. CNADNR intenţionează ca de la anul, cei 400 de kilometri de autostrăzi să fie păziţi. Valoarea totală a contractelor a fost estimată la peste 5,5 milioane euro. Ideea le surâde şi celor de la CFR, având în vedere accidentele cauzate de furturile de cale ferată.

Sursa : LINK
Back to top
Boribum
Fri Nov 16 2012, 01:19AM
boribum
Registered Member #2395

Va rog sa le transmiteti si celor de la sosele si poduri,si celor de la CFR ca pentru suma asta le pazesc eu singur si soselele si trenurile. În caz de oarece probleme,cu 1/2 din suma îmi angajze avocatii de la Goldman-Sachs (si mai si câstig procesul)

Serios acum : România a fost scoasa din lista unui mare tur-operator de turism...cu astfel de masuri tâmpitii aia vor sa dea un aer de Gaza,sau ce ? Sa dea banii aia la Politie,si sa-si faca oamenii treaba. Auzi,angajeaza..samurai !
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 djebel (16 Nov 2012, 08:55)
alexius
Fri Nov 16 2012, 02:26PM
Registered Member #2949

Boribum nu te speria, că tot cu hăueli și strigăte vor acționa băieții ăștia. Nu va trage nimeni niciun foc, stai liniștit.
La cât de speriați sunt aștia când se vor vedea cu pistolul la brâu, mai bine se fac că nu văd clica de țigani care vor fura parapeții metalici.

În cazul CFR-ului se impune deoarece găștile de țigani au început de 2 ani să oprească trenurile de marfă pentru a fura materialul feros transportat. Se urcă din mers în vagoane (trenul merge la nodul feroviar cu 10 km/h) și acționează sistemul manual de frânare. Acționează în grupuri de 15-20, majoritatea sub 18 ani. Nu se sperie de polițiști ci îi atacă cu pietre și cu răngi. Vreo doi polițiști știu eu că au fost răniți de un țigan care avea pistol cu bile. Asta la mine în urbe.

La noi există și așa o armofobie, incoculată din anii 50 de sistemul democrației populare.

Păi la noi polițiștii deschid dosar de cercetare penală și dacă găsesc în mașina ta un pistol de airsoft.
Back to top
Boribum
Fri Nov 16 2012, 03:47PM
boribum
Registered Member #2395

Uite,eu -care sunt cam împotriva armelor pentru civili- ma gândesc ca ar fi bine sa de dea,totusi,liber la treaba asta cu armele : la un eventual Referendum ar iesi un numar din 3,hai 4 cifre. Cine nu e capabil sa supravietuiasca,asta este !

Siguranta si securitatea cetatenilor trebuie sa fie numai treaba politiei si jandarmeriei,si daca aia nu pot sa-si faca treaba...sa se investeasca în ei (mai ales ca CFR asta e cam a statului...). Altfel,încet dar sigur,antideturnarea avioanelor o sa ajunga la "Vulturescu SRL",paza centralei atomice la "Atomescu Vasilica -servicii speciale SRL",etc. Nu e firesc ca statul sa delege obligatia de a asigura securitatea cetatenilor lui. Si daca o face,atunci sa-si dea dracu' demisia,statul.
Back to top
alexius
Fri Nov 16 2012, 04:18PM
Registered Member #2949

Păi statul și-a cam dat demisia demult Boribum. Orice interes public este interesul nimănui. Dacă nu există un interes personal sau de grup cuplat la o inițiativă publică, orice proiect moare în fașă.

Din moment ce Poliția spune că nu are oameni și mijloace pentru a asigura paza unor autostrăzi, iar Jandarmeria nici atât. În plus, mulți polițiști consideră că e mult sub demnitatea lor să alerge niște hoți de fier. În plus tarifele cerute de Jandarmerie sunt considerate foarte mari.

Și la asta se leagă și interesul unor oficiali din ministerul Transporturilor care au niște prieteni sau rude, patroni de firme de pază. Trebuie să trăiască și ei că d-aia a deenit vărul secretar de stat la minister, să întocmească împreună caietul de sarcini pentru licitație.

"Ia zi vere, ai 80 de mașini în parcul auto al firmei", "Nu vere, am 50" "50 punem la cerințe". Uite așa , în mod clar, transparent se fac caietele de sarcini pentru licitații.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF