Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
POLITIA DE FRONTIERA
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
sebiv
Thu Jul 31 2008, 12:11AM
sebiv
Registered Member #1147

Daca tot suntem la forumul dedicat MAI - MIRA (sau cum s-o mai fi numind ministerul) si exista destule subiecte despre Politie si Jandarmerie, de ce sa nu existe ceva si despre Politia de Frontiera? In special cei care cunosc institutia, dar si cei care nu o cunosc prea bine ar putea sa spuna parerea lor despre multitudinea de probleme existente si in acest segment al ministerului. Ar fi interesanta si o clarificare macar partiala a viitorului sau, in special dupa aderarea la Spatiul Schengen.
Back to top
sebiv
Sun Aug 03 2008, 10:09PM
sebiv
Registered Member #1147

se pare ca nu prea am colegi pe aici, ori nu sunt interesati de ceea ce se petrece in PFR. Sau sunt multumiti de felul in care decurge situatia.
Back to top
ex-ad
Tue Aug 05 2008, 10:19PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

se pare ca esti singurul frontierist de pe site.... dar nu renunta, fiindca asa s-a intimplat cu toate armele si specialitatile - intii unul, apoi multi...

cit despre topicul propus, ma intreb ce fel de probleme ar putea fi la politia de frontiera, altele decit cele care deja cunoscute care au distrus sistemul? mai ales ca pentru noi, privitorii pe geamul institutiei, baietii de la frontiera sint niste fericiti ai sortii...
Back to top
spk
Tue Aug 05 2008, 10:27PM
primum non nocere

Registered Member #537

cei mai multi prieteni de-ai mei din academie sunt frontieristi
Back to top
sebiv
Tue Aug 05 2008, 10:49PM
sebiv
Registered Member #1147

pai problemele sunt aceleasi ca si in toate celelate componente ale sistemului, si in mare sunt cam aceleasi care l-au adus in satrea din prezent. Sa spicuiesc cateva din ele - nepotismul generalizat in unele unitati, prostia, lacomia, ingamfarea exagerata, gandirea de stilul "las ca e bine daca imi merge mie bine" in cazul unora dintre sefi. Dar nici cei de jos nu sunt niste ingerasi - multi doar asteapta sa treaca ziua la serviciu pt a ajunge acasa, nu sunt procupati deloc in a progresa ca nivel de cunostinte sau sunt prea lacomi si ei (aici nu ii invinovatesc prea tare pt ca stim nivelul salariilor la care adaugam grijile nu doar grija zilei de maine). Fericiti ai sortii au fost cei care lucrau in PTF-uri, ceilalti nu prea. Nu e o placere deosebita sa patrulezi in camp pe ploaie sau temperaturi de -15, -20 de grade toata noaptea, fara sa ti se respecte dreptul la un ceai cald, la refacerea capacitatii de munca. Asta insa e o parte a institutiei care nu e prea cunoscuta si nici bagata in seama, deoarece in presa trebuie sa apara doar partile frumoase, interesante si din cand in cand cele legate de coruptie. Nu neg ca nu ar mai exista si azi astfel de "fericiti ai sortii", dar sunt foarte putini, fata de ce era in urma cu 5 - 10 ani. Exista destule probleme pe care le resimtim noi cei de jos, care nu avem un cuvant de spus in fata sefilor.
Back to top
ex-ad
Tue Aug 05 2008, 10:49PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

or fi, dar nu intra pe semper ca sa-i raspunda lui sed_lex....:)
Back to top
spk
Wed Aug 06 2008, 01:49AM
primum non nocere

Registered Member #537

oricum inca nu sunt incadrati asa ca nu stiu cu ce se mananca, cert e ca le convine unde sunt si multi de la alte structuri vor sa se mute dupa ce termina acad tot la igpf
Back to top
sebiv
Sun Aug 10 2008, 06:44PM
sebiv
Registered Member #1147

e pacat ca s-a ajuns ca unitatile ajung sa fie mosii de familie unde seful/sefii isi aduc rude/prieteni/apropiati. In loc sa se tina cont de pregatire se tine cont de relatia cu seful. Cred ca asta e una din cauzele pentru care nici nu gasesc alti colegi pe acest forum, pe care majoritatea celor care scriu arata ca vor schimbarea mentalitatii din institutiile statului. Ar fi culmea sa doresti o schimbare a ceea ce iti convine de minune.
Back to top
spk
Sun Aug 10 2008, 07:00PM
primum non nocere

Registered Member #537

pestele de la cap se impute, trebuie schimbati cei de sus, ei stabilesc standardul(calitatea) subordonatilor iar asta nu se poate decat politic, logic ar fi ca prin votul cetateanului sa se schimbe ceva, dar...
Back to top
ANNIE
Fri Aug 29 2008, 09:36PM
Registered Member #741

cei de sus sunt comunistii romaniei....eternii "graniceri" ai PFR
Back to top
sebiv
Fri Sep 05 2008, 09:13AM
sebiv
Registered Member #1147

Stii care e culmea? Ca persoanele care fac parte din conducerea centrala a IGPF-ului nu au fost nicunul graniceri, toti au fost politisti (e drept, unii incadrati direct). Cred ca nu e vorba direct de acestia , ci de alti sefi aflati sub ei, la niveluri ierarhic inferioare lor. Oricum in prezent e mai bine decat in trecut. Actualul inspector general e om fata de Neagu, cel care a fost inainte, care nu prea era.
Back to top
mercurie
Sat Sep 06 2008, 10:15AM
Registered Member #1034

Cu nepoti sau fara, Romania este mult prea mult expusa la fluxurile migratoare actuale. Adica exista legislatie la greu pentru combaterea acestora , dar ....De la chinezul si sacosa s-a trecut la forme de import migratori mult mai elaborate. Ultima vazuta de mine, se realiza prin intermediul unei "congregatii" pastorale neoprotestate, de catier , inventata ad-hoc si care exploata carentele sistemului..., care pana la coada inseamna indolenta din partea lucratorilor..."importatii" erau exclusiv din Nordul Africii.. Mai nou , din ceea ce am observat , au reusit s-o puna de0un viitor ghetou.
Back to top
DESTEPTUL
Sat Sep 06 2008, 03:20PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011

Noi suntem curati ca lacrima? Ia sa vedem?
O reţea de traficanţi de persoane, care sub acoperirea unei firme de transport aerian a trimis în Marea Britanie şi în Israel peste 100 de falşi piloţi şi însoţitori de bord români, a fost anihilată de poliţiştii de frontieră.

În urma investigaţiilor începute în acest caz cu aproape doi ani în urmă, anchetatorii români au reuşit să dea de urma liderului reţelei - Udrea Olteanu, 43 de ani, din Giurgiu - cu ajutorul poliţiştilor britanici.

Instanţa a decis, ieri, ca traficantul, fosta sa soţie, Cristina, 38 de ani, şi doi dintre „locotenenţii“ lor - care au obţinut de pe urma acestei „afaceri“ câteva zeci de mii de euro - să fie cercetaţi în libertate.

Concret, potrivit anchetatorilor, Olteanu şi-a înfiinţat „o firmă de apartament“, Sky Euro Aviation, având ca obiect de activitate transportul aerian. Racolaţi fie prin intermediari, fie în urma unor anunţuri la mica publicitate, migranţii ilegali achitau sume cuprinse între 2.000 şi 5.000 de euro, primind în schimb legitimaţii de pilot sau însoţitor de bord, ecusoane şi uniforme. Mai mult, în paşapoarte le-au fost lipite colante false ce atestau că ar face parte din „staff-ul tehnic“ al Organizaţiei Internaţionale de Aviaţie Civilă (OACI). Dotaţi cu aceste documente, românii au obţinut vize de tranzit aeroportuar pentru Anglia sau Israel.
Back to top
mercurie
Sat Sep 06 2008, 03:28PM
Registered Member #1034

De acord, dar acestia plecau si erau de-ai nostri....Eu nu doresc ca Romania sa devina ghetou de fluxuri migratoare, in conditiile in care hotii au expulzat, pur si simplu, pana la trei milioane de romani. Nu am ales democratia pentru asa ceva..Vamesii nu-si fac datoria....
Back to top
DESTEPTUL
Sat Sep 06 2008, 11:09PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011

Sunt mai mult de 3 milioane!
Am scris un numar mare de randuri..cu multe d'alde "fu.." amestecate cu scuipati pe care le-am sters de rusine. Stau si ma gandesc de multe ori: oare sunt atat de dement de ma apuca asa nebunia asta in care strig ca un apucat despre antiromanismul asta practicat pe fata?!Ah...imi vine sa intru in iad..cu inca vre'o cativa cunoscuti romanilor dar si cu unii "nevazuti"...cu ei de gat. Ce sa facem? Suntem in tara in care tinerilor nu le-a mai ramas decat sa concureze la Academie 9 pe loc...sa intre in armata...sa intre in Politie...etc...etc..Ce sa mai zic?Cei din sistem spun ca e bine ca tinerii se indreapta catre...dar ma gandesc...oare ..de ce sunt asa disperati sa se angajeze in sistemul de aparare?De drag? Ce sa mai apere acesti tineri care nu stiu nici care e imnul tarii sau care se feresc sa spuna ca sunt romani in multe situatii atunci cand ies afara?Pe imbuibatii ultimilor 18 ani...activistii de ieri?Ce sa ..si cui sa slujeasca? Ora asta si nerviid e dupa meciul Romaniei ma afecteaza dar...sunt ganduri pe care le am mai demult.

[ Edited Sat Sep 06 2008, 11:11PM ]
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF