Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: De toate pentru toti

<< Previous thread | Next thread >>
Loteria nationala - megatzeapa
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ex-ad
Fri Nov 14 2008, 06:28PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Iata ce circula pe internet de citeva zile.
Dupa ce cititi, dati o fuga la loto si jucati!

LOTO - TEAPA NATIONALA
Potul de 10 mil euro de saptamana asta a declansat isteria "Loto 6/49" in Romania ! Tot romanul, impatimit al jocului sau din contra jucator de ocazie, a inceput sa viseze la marele premiu. La OTV s-a facut o cheta de 137000 euro pt "marele bilet" de 23 de numere! Ce e bine ca odata cu isteria asta s-au declansat si adevarate anchete mediatice in legatura cu corectitudinea jocului! Foarte multa lume injura OTV-ul, de multe ori pe buna dreptate, dar cel putin, de data asta au gasit probe care dovedesc clar ca loteria poate alege numerele castigatoare dupa bunul plac! A fost suficient ca directoarea agentiei nationale sa pronunte numele "Editec" (compania care produce suflanta, bilele si softul aferent) ca telespectatorii sa intre in rolul de detectiv. Si s-au descoperit lucruri extrem de interesante!

Pe site-ul Editec LINK puteti afla ca in interiorul fiecarei bile din cele 49 exista o tablita de indentificare cu un cod format din 22 cifre, asa numitul ARS , cod ce este citit de suflanta si apare automat in calculator! Deasemenea, toate cele 49 de bile trebuie sa apartina aceluiasi set se bile. In caz ca, una sau mai multe bile apartin unui alt set de bile, acestea nu sunt recunoscute de suflanta!

Alt element foarte important! Fiecare bila inainte de a fi introdusa in suflanta trebuie sa fie verificata cu sistemul producatorului. Acesta are 3 inele prin care trebuie sa treaca fiecare bila. Primul inel citeste bila sa fie din acelasi set cu celelalte, inelul al doilea verifica dimensiunile si al treilea greutatea! Acuma. Ce a pezentat Loteria Romana ? Mai multe televiziuni au aratat cum se cantaresc bilele. Cu un cantar, obisnuit, de bijutier!!! Si atunci se nasc mai multe intrebari. De ce asa si nu cu aparatul producatorului, care evident, le-a fost livrat impreuna cu suflanta? De ce nu a fost prezentat si acest sistem? De ce nu s-a mentionat ca suflanta poate identifica orice bila? Are Loteria Romana ceva de ascuns?

Pai are! Iata cat de bine este pus la punct sistemul. Imaginea alaturata ne prezinta ce apare pe calculator in momentul cand bila trece prin primul inel al sistemului de verificare! De la anul de fabricatie pana la culoare si setul de bile din care face parte! Atentie! Daca bila nu face parte din acelasi set cu celelalte nu poate trece de primul inel! OK. Loteria Romana a aratat ca are doua seturi de bile.. Deci daca sa spunem in suflanata sunt introduse 6 bile din setul 1 si 43 din setul 2, cele 43 de bile din setul 2 nu au nici o sansa sa iasa, pt ca nu sunt recunoscute de suflanta!
Si ca si cum toate astea nu erau suficiente, bomboana pe coliva o pune chiar producatorul sistemului. In cartea tehnica a masinariei, producatorul precizeaza ca softul poate controla jocul! Cu alte cuvinte masinaria asta poate juca corect sau nu, in functie de cum decide Loteria Nationala ! Asta poate ca explica mai bine de ce poturile mari din istoria loteriei s-au castigat doar in momente de sarbatoare (alegeri, Paste, Craciun sau Revelion)!

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE
CATEDRA DE CONTABILIATE, AUDIT SI CONTOL DE GESTIUNE
Lect.univ.dr. STÃNILÃ GEORGIANA OANA

Back to top
truepride
Fri Nov 14 2008, 09:11PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Fac si eu ca micea badea acum: Da serios, se astepta cineva ca niste sume mamut sa fie acordate aleator unui individ...

Nu ni se da nici un motiv sa nu credem in teoria conspiratiei de la primul esalon pana la ultimul.
Back to top
Doru
Fri Nov 14 2008, 11:13PM
doru
Registered Member #14

Personal nu cred ca premiul la categoria 1 este shmenuit,se da pe bune,shmekeria se face in a tzine cat mai multe saptamani categoria 1 pentru a creste potul.
Chestia este destul de simpla,ultimul bilet la loterie se da duminica pana la ora 13.00 sau 14.00 iar pana la 19.00 cand se efectueaza tragerea este timp berechet pentru a centraliza variantele jucate pe calculator si tot el calculatorul da variantele nejucate si care daca ar fi extrase nu ar fi nici un castigator la categ.1 .Bani loteria isi trage la greu deoarece nu toti bani jucati sunt bagati in premii ci un procent,interesul lor e ca premiul la categ. 1 sa fie cat mai mare.
Back to top
ex-ad
Sat Nov 15 2008, 04:19AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

bai, oricum minareala e pe undeva.. io cred ca-i pina la capat, ca-n Romanica atunci cind se fura, se fura pina la capat, nu cu jumatati de masura.... ca asa sintem noi, oameni dintr-o bucata...
Back to top
truepride
Sat Nov 15 2008, 07:04PM

Registered Member #996

Aici vedem ochi la ochi problema ex-ad, la noi nu se fura ca in occident- vreo 20-30% la noi se fura 90-99%...
Ca daca s-ar fura cu "bunul simt" am avea mai putine lamborghini, maybach si aston martin si mai multe autostrazi terminate.

Si mai vreau sa va povestesc ceva:
Eu am terminat un liceu de informatica, si am fost printre primele generatii care s-au bucurat de "tehnica de calcul de ultima ora" adica niste 386 cred.
La materia informatica propriu-zisa ni sa cerut la un moment dat sa realizam un program ce extrage aleator un set de numere dintr-o multime finita de numere.
Ultimul ragnet in materie de programre pe verema aia - pascalul - avea o fnctie predefinita pt o astfel de cerinta.
O linie de comanda in plus pe langa aceasta functie facea ca numere extrase sa nu mai fie luate aleator ci dupa un anumit algoritm(algoritm definit dupa BUNUL PLAC AL ULTILIZATORULUI).
Nu am urmarit o cariera in domeniul informaticii si nu sunt la curent cu ultimele dezvoltarii in domeniu dar daca la nivelul anilor 90 era literalmente la mintea unui copil de liceu sa masluiasca un soft de genul respectiv...pai acum in 2008 s-ar putea maslui cu nemilulita.
Ori daca exista 1. obiectul infractiunii(suma) 2.motivul infractiunii( dorinta de imbogatire) 3.circumstante extrem de favorablie(un sistem usor de maipulat)... vrea sa vina cineva sa imi spuna ca infractiunea propriu-zisa nu exista ca cineva nu doreste sa fure pentru ca are prea mult bun simt?
Sincer ma indoiesc...
Back to top
8523
Sun Nov 16 2008, 06:29PM
Registered Member #1028

Referitor la ce a spus truepride, pentru a fi mai aproape de realitate, sa luam in calcul faptul ca exista o "pauza" de aproape 5 ore intre ora inchiderii agentiilor si ora extragerii (in alte tari,din auzite,am inteles ca aceasta "pauza" este mult mai mica, chiar inexistenta),ceea ce denota faptul ca au timp sa isi calculeze sumele alocate pentru categoriile II si III.Verosimil,nu?
Pe de alta parte eu ma gandesc la un soft ce poate fi rulat de la inceputul fiecarei saptamani incepand cu primul bilet jucat astfel incat sa ofere o flexibilitate si sa nu se aglomereze in ultima zi.
Back to top
8523
Sun Nov 16 2008, 06:32PM
Registered Member #1028

Cine este/sunt cel/cea/cei care fura din L.R.?
Eu ma gandesc ca ar putea fi 2 situatii:
-bani merg spre persoane;
-banii merg la stat;
....
sau se face o rotatie ca la politie cand se da orasul...cu rota tie

Back to top
truepride
Sun Nov 16 2008, 06:52PM

Registered Member #996

Stimabile 8523, suntem aproape de realiate ,eu am dat doar un exemplu spre cum se poate maslui tragerea, iti dai seama ca modaliatile sunt infinite...

Cine beneficaza de "tepe"?...asta este intreabrea de 100 de puncte...

Pentru cunoscatori... hai cu CARITASU'...

[ Edited Sun Nov 16 2008, 06:53PM ]
Back to top
Radu89
Fri May 11 2012, 12:32PM

Registered Member #918

Postez aici , cateva discutii dintre membri , privind vechea problema a loteriei nationale, preluat dintr-un topic deschis mai recent(2012) avand acelasi subiect LINK , pentru a putea exista o continuitate si o paleta mai larga spre dezbateri viitoare privind problemele Loteriei Nationale, ce dau nastere la modalitati de evaluare si avertizari semnificative create de membri , poate spre o deschidere a sferei de gandire a participantilor inraiti la un astfel de joc.

ionuth Tue May 01 2012, 12:30PM
ionuth wrote ...

Există șanse mari ca extragerile de la acest joc să fie arânjate!!!!!!

Propunere:
Eu zic să facem o petiție în care să cerem Loteriei Nationale ca numerele la 6/49 să fie extrase de către un copil cu vârsta de 5-6 ani. Cred că ar fi cea mai bună soluție. Sunt curios dacă se va face acest lucru, cât de repede se va câștiga premiul cel mare și nu numai.
Cu siguranță că astfel ne vom da seama dacă intr-adevăr extragerile din trecut au fost aranjate.
Cât durează să fie extrase în direct, dintr-un bol, 6 numere de câtre un copil? Deci nu ar fi ceva foarte complicat.

Aștept părerile dvs.
O zi minunată!

Boribum Tue May 01 2012, 12:32PM
Boribum wrote ...

Pe de alta parte,copiii spun (si fac) lucruri traznite. Nu te astepta la un miracol. Mai bine schimbati loteria în tombola.

ALM Tue May 01 2012, 12:45PM
ALM wrote ...

Mda, am citit că la jocurile astea super computerizate, câştigul stă în pixul programatorului. Nu ştiu dacă este adevărat, dar este perfect posibil. În server se află banca de date cu toate variantele jucate, bilele sunt marcate electronic (informaţia asta e sigură!), clapeta o deschide computerul.

Părerea mea? Dacă nu sunt sigur că jocul este cinstit, nu joc!

ionuth Tue May 01 2012, 01:30PM
ionuth wrote ...

'Părerea mea? Dacă nu sunt sigur că jocul este cinstit, nu joc!'
Dar de ce să nu luăm inițiativă și să îi lăsăm să fraierească un popor întreg?
De aceea nu ne respectă nimeni, mai ales cei care ne conduc, pentru că evităm să luăm inițiativă, evităm să ne unim, etc. 'Ei' știu foarte bine acest lucru și de aceea profită la maxim, profită de ignoranța noastră.
Chiar nu vede nimeni, că 'Ei' ne-au manipulat în așa fel încât să nu ne unim, să nu ne susținem, etc.
'Ei' = cei care ne conduc...
Dezbină și cucerește ....

ALM Tue May 01 2012, 01:47PM
ALM wrote ...

@ Ionuth
Dragă domnule, ce are una cu alta? Luaţi iniţiativă, chiar vă rog! Schimbaţi regulile convenabile statului şi aduceţi cinstea pe primul plan. Sincer, vă doresc succes! Dar, eu tot nu joc ...

Radu89 Tue May 01 2012, 03:07PM
Radu89 wrote ...

@ionuth Aveti un punct de plecare puternic si hotarat , invatat cu munca cinstita dar si cu ura fata de aproapele care iti fura din munca ta.Sa stiti ca majoritatea dintre noi , plecam la batalie cu astfel de idei , dar in timp , ne dam la brazda , din varii motive.Eu va incurajez si va sustin intr-o astfel de initiativa , dar nu uitati ca daca vrem sa schimbam ceva in bine ne trebuie oameni cinstiti , bineinteles , nu adunati din cosul cu mere dar si o educatie in care sa nu mai fim ignoranti , sa ne spunem toti si uniti pasul si sa facem ceva.Cine vine cu ideea , ala se apuca de treaba.Incercati sa schimbati regulile jocului , in favoarea intregii cetati si nu in interesul unui grup restrans de oligarhi; dar bineinteles , sa nu va apucati singur de treaba.
Exista aici un topic , in care puteti sa adunati toate ideile ce pot deveni solutii pentru ca noi sa o ducem mai bine. :LINK bineinteles daca stimabilul ALM asta a dorit de la inceput in topicul dedicat.Daca nu , un nou topic vom crea , unde noi vom juca si tot noi vom centra.... pana intr-o zi.
''Cine indrazneste , invinge '' a spus un premier britanic.
Back to top
apkah
Fri May 11 2012, 06:58PM
arcan
Registered Member #566

Eu am incetat sa mai cred ca pot castiga acum ceva ani cand loteria s-a facut de cacao in direct, bila blocandu-se iar tanti a anuntat numarul desi bila nu se vedea...
Deci, clar stia ce numar va iesi.
Back to top
truepride
Sun May 13 2012, 06:14PM

Registered Member #996

Ulima data cand am fost sa cumpar un bilet la loto, am plecat cu ceva mai multi bani de acasa si in drum era o librarie.De atunci ma duc lunar la "loto" si vin cu o carte, doua depinde de buget...
Nu cred in acesta mizerie si soarta mi-a pus o librarie in drum... asadar am doua motive excelente sa nu imi "incerc norocul"...
Back to top
4 User said Thank to truepride for this Post :
 Mihais (13 May 2012, 21:15) , justme (13 May 2012, 22:39) , svejk (15 May 2012, 10:52) , djebel (16 May 2012, 10:34)
djebel
Wed May 16 2012, 10:39AM
Registered Member #3603

La mine, din pacate, in drumul spre loto am o crasma .
Back to top
Radu89
Wed Jun 06 2012, 11:15PM

Registered Member #918

Am gasit o imagine , si chiar imi parea rau daca nu o postam , cu riscul de a atrage mustrarile celor din jur.

Aceasta invitatie , dateaza din anul 1964. In prezent , o astfel de invitatie daca ar fi facuta de departamentul de comunicare , ar parea deja suspecta in ochii celor care fac in prezent jocurile.
Invitatia , se pare ca este destul de reala pentru acele timpuri. Poate s-au facut atatea consfatuiri cu cetatenii , incat metodele folosite la sistemele de joc , au ajuns sa devina secret personal , profesional , de stat ( alegeti dvs. secretul)

Back to top
Boribum
Wed Jun 06 2012, 11:32PM
boribum
Registered Member #2395

Te mustrez eu,ca sa fii linistit

Schimb de experienta între câstigatori ? Pe dracu',voia Militia sa-i numere si le era lene sa mearga pe la adresele alora. La loto (ca si la cazino) singura data când câstigi cu adevarat e când jefuiesti localul. Daaar...multe lucruri pe lumea asta functioneaza pe baza prostiei oamenilor,iar Loto-ul e pe locul 3.
Back to top
2 User said Thank to Boribum for this Post :
 ALM (07 Jun 2012, 18:11) , djebel (08 Jun 2012, 10:23)

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF