Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
politia rurala
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
kogaion17
Wed Nov 26 2008, 06:09PM
Registered Member #1117

Am tinut neaaparat sa abordam acest subiect,pentru ca mie mi se pare un subiect de o importanta majora!
Am avut prilejul sa calatoresc in toata tara in diferite scopuri si sa lucrez indeaproape cu politia rurala.Din pacate ceea ce am constatat in aceste calatorii, nu a fost de loc placut, ba chiar in unele locuri situatia parea rupta din filmele cu Louis de Funees.
In primul rand am constatat ca politistii de la sate sunt din ce in ce mai putin pregatiti, mai putin antrenati si cu o doza considerabila de indolenta. Am vazut caz in care poltistul a fost amenintat de turbulent, sa plece, ca in caz contrar va fi "violentat" in mod barbar, iar politistul s-a conformat, batausul lovind cativa sateni si plecand fara sa fie avertizat macar. In alta localitate politistul, in varsta de 45 ani, si singur la post, a fost dat afara din postul propriu de catre contravenient, pe cand il amendau jandarmii. In multe alte localitati, politistii sunt cei mai buni prieteni cu infractorii, pe motiv ca " Frate pana vine SPIRu', ma taie astia, asa ca mai bine ne intelegem cu ei", si exemplele de neprofesionalism ar putea continua.
In special, in satele cu mai multi rromi, oameni sunt pur si simplu terorizati si nimeni nu-i ajuta. Intra peste ei in casa, si nimeni nu face nimic. Respectul fata de politist, asa cum era el pe vremea lui Nea Nicu, a disparut definitiv, iar politistul este pur si simplu o marioneta.
Situatia mi se pare ingrijoratoare , avand in vedere ca acest gen de situatii sunt din ce in ce mai frecvente, indeosebi in localitatile cu rromi, iar politistii nu mai reprezinta absolut nimic in comunitate.
fac apel catre cei care au puterea de decizie pentru a remedia cat mai curand situatiile de acest gen, care , repet, sunt din ce in ce mai frecvente. Imaginea politistului de la ordine publica este CATASTROFALA si nimeni nu intreprinde nimic in acest sens. Sunt pur si simplu batjocoriti de infractori, si majoritatea se complac in aceasta situatrie, fie de frica lor, fie din nu stiu ce alt motiv.
va multumesc pentru rabdarea de a citi acest mesaj si sper ca cineva sa se trezeasca pana nu vom ajunge precum in vestul salbatic!
Back to top
spk
Wed Nov 26 2008, 06:33PM
primum non nocere

Registered Member #537

asa cum au facut miting pt marirea salariilor ar trebui sa faca si pt recastigarea puterii in fata contravenientului, doar stiti vorba aia "la placinte inainte la razboi inapoi"
Back to top
Babalau
Wed Nov 26 2008, 07:47PM
babalau
Registered Member #1269

si ce ti se pare anormal ? binenteles ca dau inapoi, o mana se spala pe alta. Hotii fura, politia se uita in alta parte, dar are cota parte ... Stiu ca asa se intampla prin niste sate si comune din judetul CTA. Plangere impotriva politiei degeaba, tot nu s-a rezolvat ...
Back to top
blackrangers
Thu Nov 27 2008, 02:28PM
Registered Member #1265

Haideti fratilor sa o punem de o potera, daca altfel nu se mai poate.

"pe lup picioarele il hranesc"
Back to top
pui_mic
Thu Nov 27 2008, 06:29PM
Registered Member #636

eeeehheeeee...ce bine ar fi.......de vis pt unii!!mai vb..!!
Back to top
ex-ad
Thu Nov 27 2008, 10:35PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

bai, nu va inteleg.... kogaion semnaleaza o problema extrem de serioasa, pe care cred ca toti am constatat-o nu numai in ultimii ani... ma intreb ce sistem de control exista la nivelul politiei rurale? de cind nu s-a mai facut o evaluare (daca s-a facut vreodata) la acest nivel?
Back to top
sebiv
Fri Nov 28 2008, 12:28PM
sebiv
Registered Member #1147

am colegi care lucreaza in politia rurala. Unii se plang cat de greu le este, asta pt ca nu se pregatesc deloc si nu sunt interesati decat sa vina salariul, sa vina omu' sa le lase un porc, o gaina, sa prinda pe unu' cu o masina de lemne ca sa fie un ban de sarbatori s.a.m.d. Dar am alti colegi care recunosc ca e greu, dar spun ca de aici poti invata cu adevarat meserie de politie, desi la un nivel mic, pt ca sunt de intocmit dosare penale, faci munca de preventie, asta daca seful gandeste si nu e si el din prima categorie, faci politie rutiera, faci mai de toate, si asta te poate ajuta daca vrei sa ajungi sa-ti dezvolti cunostintele profesionale, sau sa urci in cariera. Dar marea parte a celor de la posturile de politie rurala nu sunt interesati pt ca ori se multumesc sa ramana la nivel apropiat de zero, ori nu simt nici un stimulent si stiu ca vor ramane ani buni sau tot restul carierei la posturile de politie din mai stiu ce comuna pierduta de civilizatie, pt ca altii mai "jmecheri", mai cu pile, vor lua posturi pentru care nu au nici un fel de experienta. Cred ca la inceputul carierei orice politist care a trecut printr-o scoala de politie, trebuie sa inceapa de la baza, pentru a stii ce are de facut - politie rurala, rutiera, siguranta publica ori criminalistica. Degeaba ajungi rapid la un compartiment de investigatii criminale sau investigarea fraudelor etc., fara sa ai cunsotinte de baza necesare in munca pe care o vei face. Ce sa mai zic de cei care imediat dupa scoala ajung la financiar, MRU sau alte birouri de genul, unde nu ai nevoie de pregatire ca politist, statul nu trebuie sa piarda bani cu o persoana pentru a-l pregati sa devina politist de birou, pentru asta exista clasica sursa externa sau cei ajunsi la o anumita varsta sau cu o stare a sanatatii nu asa buna. Scuze pentru devierea de la subiect.
Back to top
apkah
Thu Dec 11 2008, 04:43PM
arcan
Registered Member #566

Aici avem un cerc vicios.Pe deoparte intradevar , se complac , sint indolenti si lenesi, prost pregatiti si prost echipati.Pe dealta parte, legea nu ai apara, nu mai au autoritate in fata oamenilor si mai ales a infractorilor , pentru ca asta e linia data de cei 17 ani de guvernare.Se vrea sa nu avem Justitie puternica, ci una corupta, sa nu avem Politie puternica ci una corupta si neaparata de legi , sa avem o Armata slab echipata si o Jandarmerie care are o multime de atributii si prea putini oameni capabili.Zicea cineva de militianul de pe vremea lui Ceausescu ?Pai atunci daca intra noaptea intr-un bar unde era un scandal , doar simpla lui aparitie linistea spiritele.Altfel ai ducea la post si ai batea de le ieseau okii.In Romania e dovedit ca romanii in toata istoria lor numai de frica au facut treaba.Niciodata din convingere, din datorie sau din alt motiv.De frica sau daca au avut ceva de castigat .Asta e .
Back to top
Leul Alb
Thu Dec 11 2008, 06:33PM
whiteboy
Registered Member #1283

Warlord, nu mai stiu in ce sat, agentul de politie a arestat un tip pt furt, tipu a executat pedeapsa, si, dupa eliberare, l-a lovit pe politist cu toporu in bufetul satului...politistul a murit si a fost avansat post-mortem la gradul de subinspector.
Back to top
apkah
Fri Dec 12 2008, 07:47PM
arcan
Registered Member #566

Asta e legea in tara asta....
Back to top
sebiv
Fri Dec 12 2008, 08:51PM
sebiv
Registered Member #1147

pai e bine ca l-au avansat la subinspector, saracu' doar asta cred ca isi dorea de la munca de politie. In loc sa-ti protejezi oamenii mai bine ii avansezi post-mortem.
Back to top
Doru
Fri Dec 12 2008, 10:45PM
doru
Registered Member #14

Dumnezeu sa-l ierte si sa-i ierte pe toti politistii cazuti la datorie,insa trebuie sa se stie ca aceasta meserie nu-i o meserie de domnisoare,se mai si moare.
De ce politia rurala are o imagine proasta?Pai in primul rand datorita conducerii politiei romane ,conducere formata inca din militieni,pestele de la cap se-n pute.
Sistemul de selectie ,scolarizare,control al politiei rurale lasa mult de dorit,marea majoritate a agentilor sunt facuti la apelul bocancilor,nu poti forma un agent de politie in cateva luni .
Back to top
Sofast
Sun Dec 28 2008, 09:29PM
Registered Member #789

Ne trebuie un nou cadru legislativ care sa protejeze politistul. Oare se face ceva in acest sens?
Back to top
spk
Sun Dec 28 2008, 10:38PM
primum non nocere

Registered Member #537

da, se dau afara politisti
Back to top
pui_mic
Mon Dec 29 2008, 12:36PM
Registered Member #636

Ar fi bine daca s-ar mai duce prin licee si colegii..cei care se ocupa de promovare imaginii politiei romane(daca se mai ocupa cineva).Sa mai invite si 2-3 oameni care lucreaza in teren si stiu care-i realitatea si s-o expuna pustilor intersati!!!Multi care intra in hora asta habar nu au ce inseamna cu adevarat munca de politist...le sunt servite numai gogosi pe la admitere..si alta..politistul care iese pe poarta institutiei de formare..are undeva intre 165 si 175 de cm,e plin de el parca totul i se cuvine acu ca e gabor ,colega lui politista e mai inalta ca el si daca o intrebi unde vrea sa lucreze o sa respunda sec "La birou pe undeva..vad eu!!"sincer..politiste la rurala le numeri pe degete pt fiecare judet!!De la o mana !!..
Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF