Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Cadrul legislativ

<< Previous thread | Next thread >>
Pedeapsa capitala, o solutie buna?
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
bushes
Thu Oct 04 2012, 11:09PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

ma faci acum si criptocomunist...

nu e normal ca ue sa impuna respectarea drepturilor tuturor minoritatilor (si puscariasii tot o minoritatea sint) inainte sa impuna respectarea drepturilor pentru majoritate,sau crede cumva ca lucrurile normale sint rezolvate la noi si nu ne-a mai ramas de facut decit asta ?

ue vad ca are grija de la detinuti pina la animale ,de cetatenii obisnuiti nici macar nu-i pasa ...
Back to top
Boribum
Thu Oct 04 2012, 11:20PM
boribum
Registered Member #2395

Nu e intentia mea sa te fac criptocomunist (nici comunist),te asigur. U.E se ocupa de minoritati si defavorizati pentru ca (printre altele) s-a demonstrat experimental ca astia sunt cei care au probleme,nu majoritatea. La noi majoritatea pretinde ca ar fi o minoritate. Cum ar veni,sa ne faca UE spitale,scoli,drumuri,salarii,etc. ! Nu ! De-aia sunt alegeri,aleg oamenii ce vor,alegerile nu sunt trucate (decât un pic,dar nesemnificativ) ,e democratie,unde e problema ? Oamenii îsi fac viata,iar U.E vine si zice : aveti grija cu detinutii,aveti grija cu chilotii chinezesti,cu paiankenul albastru de Cluj,cu mai stiu eu ce... . Se baga cam mult U.E,inclusiv în ce si cum sa cultivi si sa manânci,dar trebuie sa recunoastem ca la noi e teren viran. Si prinde ! Ai vazut tu manifestatii anti-UE la noi ? Haida-de,ne vindeam si sufletele sa intram,ca acum în Schengen.
Back to top
truepride
Sun Oct 07 2012, 04:21PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Cu iertare sa fie stimabile, ma prinde batranetea din urma si am incurat datele, adevarat ultima executie in 77' si abolirea pedepsei in 81.
Revin la aspecte juridice( deformatie profesionala)-> va referiti cumva la dreptului la viata ocrotirea juridica a acestui sistem de relatii sociale?
Cat despre pedeapsa detentiunii pe viata in sine, sa inteleg ca sustineti sistemul american de sanctiune(cumul aritmetic spre deosebire de cumul juridic ca la noi).Mai explicit instanta americana aduna pur si simplu pedespele "cap-la-cap" iar rezultanta fiind "brutul", daca doriti, caruia i se aplica toate mijloacele juridice de reducere a pedepsei.Adica la 210 ani de inchisoare se palica liberarea conditionata dupa ce a executat 2/3 din pedepsa respectiv dupa ce in ingropa + 50 de ani.
Back to top
Boribum
Sun Oct 07 2012, 04:38PM
boribum
Registered Member #2395

Nu sustin sistemul juridic american (nu îl cunosc îndeajuns) ci sustin cam orice alternativa la pedeapsa capitala. Cam asta exclude torturile,schingiuirea si alte frumuseti inventate de mintea umana.
Back to top
truepride
Mon Oct 08 2012, 07:52PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Nu ma refeream la sistemul juridic american cu totul ci metoda de calcul a sanctiunii.Si eu sunt de parere ca un apel la civilizatie este bun si se poate incepe ceva din acel punct dar mai apoi vad ce pot unii sa faca in raport cu semenii lor si stau si ma gandesc: daca eu sunt fiinta sunt nu doar pentru ca am niste trasaturi fiziologice si fizionomice specifice ci ca am abilitatea de a relationa, reactiona si functiona social.Aceste fiinte ce comit astfel de lucruri decad automat din statul de fiinta umana cu toate drepturile si obligatile ce decurg.
Parerea mea..

Back to top
2 User said Thank to truepride for this Post :
 bushes (08 Oct 2012, 20:00) , alexius (08 Oct 2012, 23:51)
Axinia
Tue Oct 09 2012, 07:53PM
Registered Member #2088

Da, sunt de acord cu pedeapsa capitala, sau macar " inchis pe viata ".
Nu este normal ca un criminal sa scape.
Este inacceptabil sa vezi cum criminalii se bucura de o viata mai buna si de compatimirea unora.
Zilele trecute o televiziune prezenta o comparatie, comparatie care a socat lumea, lume care cere sa se faca dreptate, adica prin dreptate sa se inteleaga ca toti criminalii sa primeasca ceea ce merita, ca in statul american Texas.
Comparatia televiziunii:
- Este normal ca un cetatean care a comis o infractiune de furt ( a furat borduri ) sa fie condamnat la opt ani?
In schimb, tiganul nenorocit de la Giurgiu, care a ucis pe sportivul de culoare american, a primit doar, doar sase ani, pe motiv ca are un copil in intretinere si ca nu a mai comis infractiuni. Este normal? Ce sa intelegem, ca poti sa omori pe oricine, ca de... instanta va fi intelegatoare in hotarare, iar pe timpul executarii pedepsei daca participi la jocuri sportive si spui poezii patriotice, vei beneficia de reducerea pedepsei. Incredibil, numai in Romania poti intalni asa ceva.
- Alt caz:
un inginer este inchis pentru douazeci de ani pentru evaziune fiscala, in schimb criminalul care a ucis pe acel elev de scoala cu ceva timp in urma a primit numai, numai saisprezece ani, la care criminalul a exclamat in sedinta publica din tribunal: " uite, pentru un prost primesc atatia ani...".
Cum este posibil?
Oare in balanta magistratilor cantareste mai mult infractiunea de evaziune fiscala, fata de infractiunea de omor? Ce sa intelegem? Ca viata omului este aproape nula in viziunea magistratilor romani?
Alt caz:
O batrana a fost condamnata la zece ani de detentie pentru infractiunea de a incalca proprietatea altuia, mai pe romaneste batrana n-a vrut sa mute gardul pentru-ca de mosi in mosi pamantul e al ei, in schimb un sofer criminal care a ucis pe trecerea de pietoni o femeie, mama a trei copii, a fost condamnat la un an cu suspendare cu motivatia instantei ca a participat la cheltuielile de inmormantare si ca este la prima abatere.
Ce sa intelegem? Ca trebuie ca sa mai omoare ca sa fie inchis pe drept?
Noroc ca batrana a fost gratiata de presedintele Romaniei, pentru a repara onoarea Justitiei romane.
Deci nu muti gardul, magistratii te condamna la ani grei, in schimb daca omori pe trecerea de pietoni un om nevinovat si daca mai participi si la inmormantarea victimei, victimelor, sigur magistratii devin induiosatori.
" Curat murdar ".
S.a.m.d.
Cineva spunea: " dupa fapta si rasplata ". Intr-adevar " rasplata ".
Ce bine era si este in unele zone geografice ale lumii: " Legea talionului ".
In alta ordine de idei, problema este ca Justitia romana a inceput caderea libera decat unii politicieni, unii magistrati au devenit la randul lor criminali, ca atare si-au pregatit terenul reducand pedepsele, ca sa le fie mai usor, iar pe laga ei scapa si altii. Nu-i normal.
Si nu in ultimul rand, sa nu le scapam pe " doamnele de onoare " ale Justitiei romane, respectiv pe Monica Macovei, care pentru ea este mai scumpa viata unui caine decat viata omului, pe Codruta Kovesi, care impreuna cu procurorii din subordinea ei, asistau la comiterea de crime, noroc cu ambasada Japoniei ca i-a trezit, si nu ultima Alina Bica, secretar de stat in Justitie, care a militat si militeaza pentru reducerea pedepselor, ca de suntem o tara democratica... ca atare oamenii cad victime criminalilor iar ei criminalii sunt compatimiti de Alina Bica.
Oare de ce?
Societatea civila, ce face?
Nimic, doarme, dar atentie, cand americanul de la ambasada a provocat accidentul in care a murit Teo Peter, societatea s-a trezit, cerad bani, despagubiri s.a.m.d., in schimb cand tiganul giurgiuvean la ucis impreuna cu borfasii lui pe sportivul american, societatea a, a adormit. Sau a uitat sa se mai manifeste.
Va mai aduceti aminte de cazul din Bulgaria, caz in care un tigan a ucis un trecator pe trecerea de pietoci? Ei, ce-au facut bulgarii? Imediat s-au mobilizat i-au dat foc la casa si au plecat in urmarirea lui, ca la americani. Noroc cu Politia bulgara ca a fost mai rapida si la prins pe criminal, scapand astfel de furia multimii, dar nu si de Justitia bulgara.
In schimb la noi, ca la nimeni.
Nu vreau raul nimanui, dar cine ucide, violeaza, talhareste si fura, trebuie sa simta asprimea Legii si a societatii.
Cred ca magistratii sunt prea ingaduitori de incompetenta si spaga pe care o primesc, si mai cred ca inasprirea pedepselor pana la pedeapsa capitala ar fi bine venita. Salasam gargara cu Democratia si Uniunea europeana si sa dam valoare Vietii Omului.

Axinia.
Back to top
1 User said Thank to Axinia for this Post :
 bushes (14 Sep 2013, 13:46)
Axinia
Tue Oct 09 2012, 08:11PM
Registered Member #2088

Si inca ceva, tot la televiziunea respectiva arata o dobitoaca de doamna ofiter psiholog de Penitenciare, ofitereasa care arata ca din dispozitia ei, elevii de la Scoala de agenti si studentii de la Academia de Politie aflati in practica trebuie neaparat sa-si petreaca timpul cu detinutii, sa relationeze, sa socializeze, si chiar elevii sa-i scoata pe detinuti la un film, sa invete sa se apropie de ei, sa le arate societatea... s.a.m.d.
Iti vine sa vomiti de scarba care ti se face din ceea ce vezi in Justitia romana.
Eu stiu ca la americani detinutul nu sufla in fata gardianului, in schimb la noi elevii de stagiu de Penitenciare trebuie sa-i scoata la film, si ce sa invete elevul de Penitenciare de la detinuti? Cum sa...
Va las placerea sa completati.
E durere, soro-frate, cum ar zice romanul.
S-a dus Justitia, dar totusi sa speram ca doamna Mona Pivniceru, noul ministru la Justitie, impreuna cu eechipa sa va revigora Justitia.
Succes doamna.
Back to top
Boribum
Tue Oct 09 2012, 08:19PM
boribum
Registered Member #2395

Doamna,nu vreau sa fiu nepoliticos dar poate ca voi fi. Asa ca va rog anticipat sa ma scuzati.

1. Logica este absenta din ceea ce scrieti : totul nu e decât impresie bazata pe ce vedeti la televizor (ultima fraza "sa dam valoare vietii omului" e o tâmpenie în raport cu ce scrieti mai sus : sa-l executam.)

2. Daca tot cunoasteti judecatori care iau mita,sunati la linia verde si fierbinte a luptei anticoruptie. Le spuneti cine sunteti si va vor asculta,cred.

3. Daca dupa o viata petrecuta printre oameni si o viata dedicata salvarii vietii lor ati priceput ca prin crima se rezolva raul lumii,atunci va spun ca sau n-ati priceput nimic din viata,sau sunteti un pic luata de emisiunile alea inteligente de la televizor,sau sunteti la capatul rabdarii (cam ca mine,asa..). Oricum ar fi,scriind lung,mult si prost puteti face memorii catre cine vreti dumneavoastra ca sa beneficiati de o Justitie adevarata. Lasati moartea,ca nu-i de joaca cu asa ceva.
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 djebel (09 Oct 2012, 20:22)
Boribum
Tue Oct 09 2012, 08:31PM
boribum
Registered Member #2395

Axinia wrote ...

Si inca ceva, tot la televiziunea respectiva arata o dobitoaca de doamna ofiter psiholog de Penitenciare, ofitereasa care arata ca din dispozitia ei, elevii de la Scoala de agenti si studentii de la Academia de Politie aflati in practica trebuie neaparat sa-si petreaca timpul cu detinutii, sa relationeze, sa socializeze, si chiar elevii sa-i scoata pe detinuti la un film, sa invete sa se apropie de ei, sa le arate societatea... s.a.m.d.
Iti vine sa vomiti de scarba care ti se face din ceea ce vezi in Justitia romana.
Eu stiu ca la americani detinutul nu sufla in fata gardianului, in schimb la noi elevii de stagiu de Penitenciare trebuie sa-i scoata la film, si ce sa invete elevul de Penitenciare de la detinuti? Cum sa...
Va las placerea sa completati.
E durere, soro-frate, cum ar zice romanul.
S-a dus Justitia, dar totusi sa speram ca doamna Mona Pivniceru, noul ministru la Justitie, impreuna cu eechipa sa va revigora Justitia.
Succes doamna.

Doamna,insultati pe cineva vazut la televizor,va dati cu parerea despre ce ar trebui sa învete politistii si ...sperati ! Nu sunteti doar ridicola prin trezirile astea de foliculina,dar pareti a detine si o oarecare expertiza în domeniu.

Sa va zic ceva (e gratis si poate sa fie foarte folositor) : nu toata societatea (fie ea si româneasca) se trateaza cu Rivanol si multe vorbe,ca la dispensar. Daca ofitereasa activa de la televizor spunea ceva,poate ca ofitereasa în rezerva care sunteti trebuia sa ia niste notite. Totusi nu sunteti decât o locotenenta,domana doctora primara (si-n gândire,nu doar în vorbire).

Vreti sa fie ca-n Texas ? Sa va fereasca codu' penal ! Aia condamna la moarte si retardatii mental.
Back to top
Axinia
Tue Oct 09 2012, 09:34PM
Registered Member #2088

Da, multumesc de raspuns.
Si totusi, dumneavostra sunteti de acord cu ceea ce se intampla in ziua de azi? Sa fiu mai precisa, in timp ce acel criminal nenorocit ucidea, procurorii si politistii erau " ocupati " cu anchetarea cetatenilor din mediul rural, respectiv cu " tanti Aglaia ", chemata la interogatoriu sa spuna daca a fost la vot sau nu si cu cine a votat?
- emisiunile prezentau cazuri adevarate si nu fictiune.
- in opinia dumneavoastra un criminal ar trebui iertat?
- " ...viata omului ... ", domnilor, din moment ce iertati un criminal, atunci ce este viata pentru dumneavoastra?
- salvam vieti zi de zi si vom salva cat vom mai fi in putere. In schimb nu vom ierta pe criminali niciodata. Ca atare suntem pentru pedeapsa capitala, si nu numai noi, ci o lume intreaga.
Salvarea vietii... inseamna ca nu ati inteles nimic. Acest lucru, adica a salva o viata este un lucru magic. Acest lucru nu te face sa treci cu vederea ceea ce dumneavoastra ati dori, adica sa iertati un criminal sau mai stiu eu ce.
- Daca domnia voastra ati afla ca o ruda apropiata a fost ucisa, l-ati ierta pe criminal, ati trece cu vederea, fara sa rabufniti si sa cereti executarea lui? Ma indoiesc.
- mda, am inteles aluziile dar nu ati inteles dumneavostra ca ofitereasa trebuie sa-i invete ca fiecare are locul lui, adica detinutul este detinut iar elevul si studentul sa se pregateasca temeinic pentru a face fata tuturor incercarilor si greutatilor meseriei lui de politist-gardian. In niciun caz politistul nu trebuie sa stea cu detinutul la bancuri.Unul trebuie sa-si ispaseasca pedeapsa pentru faptele comise, celalalt sa-si faca datoria.
- " modul de a scrie ", am priceput si noi, dar stimabile noi scriem direct. Cand vom deveni scriitoare si scriitori, vom da la corectat si recorectat, si dupa aceea o sa publicam.
-Dumneavoastra sunteti chiar asa perfecti/perfecte? Intai va corectati mesajul si dupa aceea il postati? O sa facem si noi la fel.
- Ramanem si votam pentru pedeapsa capitala, sau macar inchisoare pe viata, ca sa se plateasca corect.

-Ma bucur ca suntem in " discutii ". Nu trebuie sa ne cerem scuze, ne grabim, citim si scriem.
Sper ca nu se supara nimeni, nici macar cei " mental ... ".
Tind sa cred ca suntem pe acest site din dorinta de a cunoaste si parerile altora, sa aducem la cunostinta ceva nou, sa comentam, sa intram in discutii contradictorii, s.a.m.d., fara sa se supere cineva.
Am inteles aluziile cu " locotenenta ", si alte " gramaticale ", dar ce sa-i faci, mergem inainte.
Am mai explicat odata, ca atat noi rezervistele cat si ofiteresele active, ne spuneam " locotenenta " in loc de " locotenent ". Credeti ca este o greseala asa mare? Atunci sa ne scuzati ca ne-am alintat. Va rog frumos sa nu va mai legati de acest lucru, pentru-ca si voi va alintati,va place sa vi se spuna intr-un fel s.a.m.d.
Fara sa fiu lipsita de modestie / sa fim lipsiti de modestie, va spun ca atat eu cat si colegele si colegii mei am salvat destule vieti, am vazut oameni care se agatau de orice pentru a mai trai o clipa.
De aceea nu-i putem ierta pe criminali, criminali care nu pun pret pe viata omului.
Ati fost vreodata in Africa? Ati tinut in maini un copil african si sa vezi ca se stinge sub ochii tai pentru-ca nu mai ai ce sa faci? Imi aduc aminte cum un medic englez era gata sa-si dea viata lui in schimb numai sa traiasca acea faptura venita pe lume deja bolnava.
Si atunci cum sa ierti pe cineva care ucide fara sa-i pese. De ce ne-ar pasa noua celorlanti...?
Mergem mai departe, nu?
Uf, iar am scris prea mult. Iertare.

Axinia.

Back to top
Boribum
Tue Oct 09 2012, 09:52PM
boribum
Registered Member #2395

Axinia wrote ...

Ati fost vreodata in Africa?

Of,doamna,of,of,of... . Faceti bine unde puteti si lasati-i pe altii sa razbune,sa judece si sa masoare. Zau !
Back to top
criss-cross
Tue Oct 09 2012, 10:01PM
Registered Member #4853

off...si tu,Boribum, ce esti asa neintelegator si nui lasi si pe ceilanti sa se exprime? pedeapsa se da sau se primeste.....
Back to top
Lagardere
Tue Oct 09 2012, 10:04PM
si vis pacem,para bellum.
Registered Member #2888

Si nici pe departe nu am ajuns inca la ....capat
Back to top
Boribum
Tue Oct 09 2012, 10:07PM
boribum
Registered Member #2395

E de râs,desigur. Dar ma gândesc ca dintre toate sondajele si referendumurile facut de-a lugul anilor,unul singur -si cel mai important prin relevanta lui- ar fi unul cu tema sanatatea mintala a locuitorilor patriei. Medical facut.
Back to top
Lagardere
Tue Oct 09 2012, 10:18PM
si vis pacem,para bellum.
Registered Member #2888

Si poate cu acest ocazie masuram si distanţa dintre nebunie si geniu.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF