Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
Bilantul si transparenta
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Storm
Mon May 15 2006, 01:00PM
Registered Member #28

stai linistita dana ca astia de la SRI si-au mai luat vreo 200 de masini acu 1 an sursa sigura
Back to top
don plotoner
Mon May 15 2006, 10:35PM
Registered Member #44

N-am lucrat acolo dar citesc ziarele. Parerea mea este ca sunt destui oameni capabili si totodata necunoscuti. Personal, cred ca prezenta lui Medar este exact ce trebuia. Din cate stiu eu, Medar nu este numai un bun profesionist ci si un bun tactician.
Back to top
don plotoner
Mon May 15 2006, 10:54PM
Registered Member #44

ME wrote ...

plotonere, aia cu datoria fata de tara, sa fim seriosi.. cred ca doar tu de pe forumul asta iti mai inchipui ca serviciile secrete fac ceva pentru tara asta.. poate ca si-au facut datoria fata de basescu.. iar de schimbat nu au fost shimbati pentru ca basescu nu are cu cine. daca ai fi mai bine informat, ai sti asta. iar intre astia doi care macar stiu ce au de facut chiar daca nu sunt de incredere si altii care tot nu ar fi de incredere dar le-ar mai lua 6 luni sa afle despre ce e vorba in propozitie, base a ales solutia cea mai practica. daca nu stii, exista si acum consilieri la cotrceni care au fost ai lui iliescu.. nu ma lua cu profesionalismul lor, daca nu ai lucrat acolo, nu stii despre ce e vorba...

Cine stabileste daca cei doi sunt de incredere sau nu?
Back to top
ex-ad
Tue May 16 2006, 12:36PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

alooo, don plotoner, aici e vorba de SRI si masini, nu de cadrele SRI si Medar. Vezi ca ai gresit iarasi postul.

Si cind citesti ziare, incearca sa te tii ceva mai departe de acest forum, ca l-ai umplut de bale laudative la adresa serviciilor.

Ne bucuram cu totii ca esti intr-o fericire orgasmica cind se pune problema de functionarea institutiilor din SNS, dar cind doi iti spun ca esti beat, nu crezi c-ar trebui sa te duci la culcare?
Back to top
free sky
Tue May 16 2006, 01:18PM
Registered Member #4

Atentzie, don plotoner a tras concluzia ca lucreaza si oameni capabili acolo. Pai don plotoner ce facetzi, va luatzi dupa ce scrie presa? Pe topicul celalalt spunetzi ca presa e singura fortza oculta din Romania. Vai, iar atzi uitat sa va luatzi medicamentele.
Back to top
don plotoner
Tue May 16 2006, 10:27PM
Registered Member #44

Tinere, a citi nu inseamna si a impartasii.
Back to top
don plotoner
Tue May 16 2006, 10:42PM
Registered Member #44

Pt.ME
Ce-am scris este p.m.d.v. la ce-ai scris.
Back to top
don plotoner
Tue May 16 2006, 10:47PM
Registered Member #44

Pt. admin.
Scurtcircuitarile de care ma bucur din partea dvs.,ma determina sa va dau un raspuns foarte scurt:Multumesc.
Numai zambet.
Back to top
ex-ad
Wed May 17 2006, 12:13AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

1. Ai putea sa postezi si tu mai putin fragmentat.
2. Ti-am mai spus ca balariile n-au ce cauta pe acest forum. N-am vazut nimic argumentat din partea ta pina acum, doar replici goale si de cele mai multe ori neavenite.
3. Exista si alti membri cu opinii prosistem accentuate (zic eu) si laudative pe acest forum, dar acestia incearca sa construiasca un dialog eficient - vezi DOG de ex, si nu numai el. Ei spun ceva si frazele lor au consistenta si logica.
4. Ne adunam pe acest forum nu pentru ca n-avem ce face, ci pentru ca ne pasa.
5. Se pare ca iti place acest rol de oaie neagra si dai impresia majoritatii ca o faci intentionat. Dar nu vei reusi sa strici bunul nume al acestui forum, asa cum n-ai reusit nici in versiunile lui anterioare.
6. Nu te impiedica nimeni sa te exprimi in mai mult decit o propozitie. Se pare ca nu poti.
7. Orice coarda intinsa face plici. Stii bine ca te apropii cu pasi mari de banarea definitiva.

[ Edited Wed May 17 2006, 02:09AM ]
Back to top
me
Thu May 18 2006, 09:28PM
me
Registered Member #11

plotonere> "impartasii" scris in postarea din Tue May 16 2006, 10:27PM demonstreaza, asa cum am banuit la un moment dat, ca porti cel mult gradul din nick. nu ne mai cauta..
Back to top
don plotoner
Mon Jun 19 2006, 10:18PM
Registered Member #44

Nu port domnule nici un grad. Am fost si sunt civil. Sincer vorbind, eram dupa un sprit scurt si probabil de aceea am asternut gresit gramatical. Probabil si fara sprit , exprimarea era la fel. Interesanta in ghilimele, este maniera in care analizati dvs. personagiile care posteaza. Sunt bucuros sa constat ca nu ati avut ( nici nu ma gandesc la prezent) un loc la AS.
Lasati domnule si pe altii sa aiba puncte de vedere.
Back to top
bufnita006
Wed Jul 20 2011, 01:48PM
bufnita006
Registered Member #3500

BOMBA: SRI si scurgerile de informatii controlate din presa. Virgil Magureanu are sansa sa ajunga in fata Tribunalului Militar. Un general acuza

După 1990, odată cu inflaţia de politologi şi psihosociologi în centrele de decizie, pregătirea de bază a ofiţerilor de informaţii nu a mai fost cea juridică. S-a trecut astfel de la rigoarea raţionamentelor juridice la judecăţile emoţional-speculative, nepotrivite cu disciplina pe care o reclama activitatea secretă de informaţii. În planul practic al activităţii, consecinţa a fost aceea că a început să câştige tot mai mult teren practica sinucigaşă a „sifonării“ informaţiilor către presă. Această substituire ilegală a beneficiarului natural al informării avea să erodeze ireversibil profesionalismul şi credibilitatea serviciilor. Nu este exclus să se fi urmărit un astfel de rezultat.
Fetişizarea presei, care ducea la o diseminare haotică a informaţiilor „aruncate pe piaţă“, a vulnerabilizat serviciile, expunându-le la serioase riscuri contrainformative, şi le-a implicat în numeroase evenimente şi scandaluri. „Scurgerea controlată de informaţii“ poate fi acceptată, în principiu, ca procedeu de lucru, dar numai în operaţiuni specializate strict reglementate. Din păcate, lucrurile nu au stat aşa.
Ofiţerii profesionişti au dezavuat alimentarea presei cu diverse subiecte şi s-au opus compromiterii Serviciului pe această cale. Virgil Măgureanu a fost directorul cel mai prezent în presă, atât la vedere, cât şi în subteranele ei. Au existat ziare privilegiate, care şi-au ţinut tirajul şi cititorii pe seama generozităţii directorului S.R.I. Dar au existat şi proprietari de gazete care au cumpărat informaţii şi dosare. Virgil Măgureanu xerocopia în mod uzual notele de informare pe care le primea, cel mai adesea fără blank pe antetul, caracterul şi numărul documentelor. Apoi le împăturea în patru şi le punea în buzunar. Nu de puţine ori, fiţuicile preferate pentru diseminarea infracţională a informaţiilor le-au publicat cu antetul complet, caracter, număr şi dată. Era o cale sigură pentru a determina sursele serioase să nu mai colaboreze cu un Serviciu care îşi publica la gazetă informaţiile secrete.
Documentele clasificate sustrase în timpul evenimentelor din decembrie 1989 din sediul unei securităţi judeţene din „secuime“ se publicau, în serial, în presa locală de limbă maghiară. Sursa era cunoscută. Când documentele au fost ridicate şi depuse acolo unde le era locul, cine s-a scandalizat ? Cel deposedat ? Nu. Directorul Serviciului !
Încet-încet, asemenea scurgeri de informaţii au căpătat ţinte şi sensuri politice : atac la un ministru, apoi la altul… Au urmat şi editorialele pe temă dată, care aveau să-l pună în dificultate pe primul-ministru şi, nici o grijă, nu avea să fie iertat nici preşedintele. Dacă preşedintele sau vreun membru al guvernului se arăta contrariat, răspunsul era invariabil : „Ăştia sunt securiştii ! Până nu scăpăm de ei… “ [...]
Din Aurel I. Rogojan (foto dreapta sus) – Fereastra serviciilor secrete. România în jocul strategiilor globale, Editura Compania, Bucureşti, 2011
LINK
Back to top
Radu89
Sat Mar 29 2014, 08:22PM

Registered Member #918

Prezent pentru ultima oară în calitate de şef al statului la bilanţul anual al Serviciului Român de Informaţii (SRI), Traian Băsescu a rememorat evoluţia instituţiei în anii săi de mandat, dând-o exemplu de depolitizare şi performanţă pentru alte instituţii ale statului român.

“Încep cu o amintire. Când am preluat funcţia de preşedinte al României, SRI avea un director care folosea maşină de la Sorin Ovidiu Vântu, SRI era amestecat frecvent în diverse scandaluri politice, iar generalul cu trei stele Coldea era maior. Este o evoluţie extrem de importantă a Serviciului, care a avut ca unul din piloni şi numirea în fruntea Serviciului a unui om politic din Opoziţie”, şi-a început Băsescu discursul la SRI, punctând rapid trei oameni cheie din istoricul rapid al SRI: precedentul director Radu Timofte, actualul director George Maior şi omul despre care se spune că este cel care conduce cu adevărat SRI – generalul-locotenent Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI, avansat în grad la începutul acestei săptămâni de Traian Băsescu.

LINK

George Maior a prezentat bilantul SRI pe 2013: Coruptia ramane o vulnerabilitate a statului roman

Directorul Serviciului Roman de Informatii (SRI), George Maior, a prezentat, miercuri, bilantul activitatii in anul 2013, subliniind ca una dintre vulnerabilitatile statului ramane coruptia in administratie si justitie.

Ca in fiecare an, la bilant a participat si presedintele Traian Basescu, care isi incheie al doilea mandat de presedinte in acest an. La final, cei doi oficiali romani au sustinut declaratii de presa.

Directorul SRI a subliniat inca de la inceput ca starea de securitate nationala a Romaniei a fost "buna" in acest an si datorita activitatii serviciului.

"Nu am fost surprinsi de evenimente majore cu efect negativ", a punctat George Maior, adaugand ca "interesele strategice ale statului in domenul securitatii nationale au fost prezervate si conservate bine".

Peste 9.000 de informari

Directorul SRI a afirmat ca in anul 2013 SRI a facut peste 9.000 de informari autoritatilor abilitate, incepand de la Presedintie si Guvern si pana la cele locale.

Informarile au vizat "diverse paliere ale securitatii nationale" de interes pentru stat si cetatean, a mai declarat acesta.

"Coruptia in administratie si justitie, o vulnerabilitate care inca afecteaza serios buna functionare a statului, va ramane o constanta in activitatea noastra", a dat asigurari directorul SRI, la fel ca si combaterea evaziunii fiscale.

Totodata, SRI a abordat "frontal si in forta" multe aspecte legate de criminalitatea organizata transfrontaliera, a mai declarat George Maior.

In plus, a fost intensificata activitatea de contraspionaj, mai ales in contextul actual "extrem de complex", cu efecte geostrategice ce pot afecta direct Romania, a mai subliniat directorul SRI.

"Am dezvoltat noi capacitati in ce priveste securitatea cibernetica, securitatea economica, energetica a statului", a mai adaugat acesta.

De asemenea, SRI a desfasurat si activitati de preventie si contracarare pe dimensiunea antiterorista sau a extremismului.

"Prin masuri de preventie am reusit sa evitam incidente sau evenimente catastrofale pe teritoriul Romaniei", a mai spus George Maior, facand apoi referire si la extremismul de factura etnica, legat de care autoritatile au fost informate pentru a lua decizii la timp, inclusiv prin declararea unor persoane ca indezirabile pe teritoriul Romaniei.

In ceea ce priveste anul in curs, SRI va tine cont de "evolutiile complexe din proximitatea geografica a Romaniei", concentrandu-se pe o mai buna cunoastere a situatiei si informare a principalilor beneficiari ai activitatii serviciului.

Totodata, SRI isi propune in 2014 sa puna la punct un "baraj informativ bun pentru a proteja interesele geostrategice ale Romaniei, in principal securitatea energetica a statului".

Din punct de vedere legislativ, George Maior a spus ca prin adoptarea noilor coduri legislatia in domeniul securitatii s-a imbunatatit.

"Din multe privinte suntem adaptati la exigentele legate de riscurile si amenintarile noi specifice sec. XXI. Avem capacitati adecvate pentru a raspunde prompt, informa, dezvolta compontente de analiza" necesare decidentilor in stat, a mai declarat George Maior.

Despre candidatura la presedintie si viitorul sef al statului

La final, George Maior a facut trimitere la cele doua runde de alegeri din acest an si la faptul ca presedintele Traian Basescu isi incheie activitatea, dupa 10 ani petrecuti in fruntea statului.

George Maior a spus ca "2014 va fi un an complex din punct de vedere al unor evolutii politice si sociale", dar SRI isi va pastra valori fundamentale: "independenta, neutralitate, profesionalism".

"As vrea sa fiu eliminat din aceste scenarii adesea vehiculate in legatura cu diverse candidaturi. Avem multa treaba pentru a asigura securitatea nationala in calitate de director al acestei prestigioase institutii", a declarat George Maior, respingand inca o data zvonurile conform carora ar putea candida la alegerile prezidentiale.

In incheiere, George Maior i-a multumit lui Traian Basescu pentru "toti acesti ani de colaborare foarte buni" si "pentru sprijinul acordat modernizarii acestei institutii cu un trecut foarte complicat".

Directorul SRI a reamintit ca se implinesc 24 de ani de la infiintarea serviciului si a remarcat evolutia acestuia pana la stadiul de "institutie credibila, apreciata de populatie si capabila sa asigure informatii pentru decidenti".

"As vrea ca si viitorul presedinte al Romaniei, cine o fi, el sau ea, sa inteleaga aceste valori pe care se asaza serviciul si ca va fi in interesul sau sa beneficieze de activitatea acestei institutii. Cunoasterea informativa il va ajuta sa ia deciziile cele mai bune in niste vremuri care se arata extrem de complicate pentru Romania", a incheiat George Maior.

LINK
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF