Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
SMURD - Cadru legal si Functionare
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
FlorinC
Mon Feb 15 2016, 12:47AM
Registered Member #10570

salut stie cineva pentru a lucra la SMURD trebuie sa fii membru IGSU ? sa faci scoala de subofiteri ? sau doar sa fii asistent ?
Back to top
Klaus
Mon Feb 15 2016, 01:40AM
Registered Member #3279

Teoretic se poate ca voluntar la SMURD, dar in IGSU nu am prea auzit, mai repede pe langa UPU (de la spitale).
Uite cateva link-uri, banuiesc ca pe majoritatea le-ai citit - LINK LINK LINK LINK LINK LINK LINK
Back to top
Mese
Mon Feb 15 2016, 12:34PM
Registered Member #1078

Ca sa poti lucra la SMURD trebuie sa ai curs de paramedic. Ca sa faci curs de paramedic trebuie sa fie angajat la IGSU (pompieri). Una fara alta nu poti.
Nu am vazut sa aiba voluntari. Doar doctori doar si pe masinile de C1. Pe celelalte nu ai unde. Sunt mici si deja sunt 2 oameni in spate si mai este si pacientul.
Dar cumzicea si @k... poti face voluntariat la SAJ si/sau UPU/CPU cu mai mult success si mai multe cunostiinte decat la SMURD. Asta in conditiile in care deja esti asistent si stii cu ce se mananca asistenta medicala.
Back to top
Tudor
Tue Feb 16 2016, 03:47PM
Registered Member #10640

curiozitate... pe la voi cum e? paramedicii fac garzi si pe stingere sau sunt permanenti pe ambulante? era ceva ordin care zicea sa faca fiecare paramedic garda pe stingere minim 4 luni pe an sau asta ramane la decizia comandantului?
Back to top
Cristi72
Tue Feb 16 2016, 05:30PM
Registered Member #10632

Asta cu efectuarea garzii si pe masini de apa e la decizia cdt.la noi e ordin si nu prea se respecta .e ca fiecare paramedic sa se roteasca lunar si pe apa si pe ambuy
Back to top
Cristi72
Tue Feb 16 2016, 05:32PM
Registered Member #10632

Acolo unde sant cate 2 echipaje de smurd pe tura
Back to top
palmas
Sun Mar 13 2016, 04:03PM
Registered Member #9956

Cred ca terbuie clarificat un aspect si anume "ne-am angajat la pompieri nu la SMURD",cand s-au facut angajari din sursa externa la greu 2006 si 2007 era in vigoare HG 1492 care la art. 11 al.i spune cam asa " executa, cu forte proprii sau in cooperare, operatiuni si activitati de instiintare, avertizare, alarmare, alertare, recunoastere, cercetare, evacuare, adapostire, cautare, salvare, descarcerare, deblocare, prim ajutor sau asistenta medicala de urgenta, stingere a incendiilor, depoluare, protectie N.B.C. si decontaminare, filtrare si transport de apa, iluminat, asanare de munitie neexplodata, protectie a bunurilor materiale si valorilor din patrimoniul cultural, acordare de sprijin pentru supravietuirea populatiei afectate si alte masuri de protectie a cetatenilor in caz de situatii de urgenta;" deci nu putem invoca faptul ca nu am stiut ce ne asteapta, dar cred ca problema se pune gresit in cazul echipajelor de prim ajutor, adica daca SAJ nu este liber merge SMURD indiferent de situatie si cod, deci protocolul nu se respecta nici 25%.
Acum durerea cea mare, hai sa facem un exercitiu de sinceritate daca de maine se stabileste un echipaj standard pe SMURD cum a fost inainte (tot aceasi si ca parere personala era mai bine)si acest echipaj datorita solicitarii de tot felul va fi salarizat cu 30% mai mult ca restul, eu cred ca va fi aglomeratie (sa nu zic examen)la incadrarea acestui echipaj, ei ce ziceti sincer!!! Am onoarea sa va salut!!!
Back to top
Mese
Sun Mar 13 2016, 06:27PM
Registered Member #1078

Ce inseamna echipaj standard "cum era inainte"?
Si ce inseamna solicitarii de tot felul?
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF