Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SPP

<< Previous thread | Next thread >>
Catalin Voicu care este
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
truepride
Fri May 14 2010, 06:18PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Asa colegu' sa putem comenta si noi stirea.
Pai ce sa ne putem astepta de la indvividul acesta? Astept cu interes trimiterea lui in judecata. Va fi interesant, ba chair foarte interesant, omul in cauza vazandu-se strans cu usa(usa puscariei desigur) va scoate o multime de detatlii picante cu privire la PSD

[ Edited Fri May 14 2010, 06:20PM ]
Back to top
justme
Sat May 22 2010, 12:45AM

Registered Member #2073

Poliţiştii lui Voicu se înghesuie la pensionare

Liliana Năstase, Ionel Stoica
Vineri 21 mai 2010

Comisarul-şef Mihai Călinescu, adjunct la comanda Inspectoratului General al Poliţiei Române, şi comisarul-şef Dan Călin Vicenţiu, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Capitalei, ale căror nume apar în stenogramele din dosarul senatorului PSD Cătălin Voicu, şi-au depus cereri de pensionare.

„Am făcut acest lucru din motive personale, fiecare om are anumite calcule", a declarat Mihai Călinescu. Cei doi poliţişti au fost audiaţi în calitate de martori de procurorii anticorupţie.

Senatorul, la judecată
Fostul senator PSD Cătălin Voicu a fost trimis, ieri, în judecată pentru două acuzaţii de trafic de influenţă şi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. În acelaşi dosar au mai fost inculpaţi fostul şef al Secţiei Civile de la Curtea Supremă, judecătorul Florin Costiniu, acuzat de complicitate la trafic de influenţă, şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic - învinuiţi pentru cumpărare de trafic de influenţă. DNA a pus sechestru pe un imobil al lui Locic, până la concurenţa sumei de 119.000 de lei, şi au poprit 200.000 de euro aparţinând lui Căşuneanu.

Cătălin Voicu este cercetat într-un dosar separat, pentru trafic de influenţă, alături de senatorul PSD Alexandru Mazăre- şi judecătorul de la Curtea Supemă, Cristian Jipa.

LINK
Back to top
truepride
Sat May 22 2010, 01:01PM

Registered Member #996

Si detalile incep sa apara, si sa produca efecte.
Back to top
dorobant
Sat May 22 2010, 02:07PM

Registered Member #457

Efectul cel mai placut pentru mine ar fi cam asta: anunt la televiziunile de "stiri si informare" cum ca IGP ar fi achizitionat "catuse la preturi mai mari decat ..., fara licitatie" !!! speciale, sa nu produca rani si umflaturi, pentru demnitari, oameni de afaceri si personalitati politice.

[ Edited Sat May 22 2010, 02:09PM ]
Back to top
justme
Wed May 26 2010, 03:39PM

Registered Member #2073

ÎCCJ a decis menţinerea în arest a senatorului Cătălin Voicu

25 mai 2010, 16:43
NewsIN

ÎCCJ a decis, marţi, să menţină arestarea preventivă în cazul senatorului Cătălin Voicu, trimis în judecată de procurorii DNA pentru corupţie, după ce a constatat legalitatea mandatului emis pe numele acestuia la sfârşitul lunii martie, însă decizia poate fi atacată cu recurs.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat în discuţie, marţi, legalitatea stării de arest în cazul senatorului Cătălin Voicu, trimis în judecată de procurorii DNA pentru corupţie.
Şedinţa de judecată de marţi a fost secretă, iar avocatul Ioan Cazacu, care l-a reprezentat pe senator, a declarat la ieşirea din sală că a cerut cercetarea în libertate a clientului său, pentru a se bucura de un tratament egal cu celelalte persoane deferite justiţiei în acest dosar, respectiv fostul preşedinte al Secţiei civile a instanţei supreme, Florin Costiniu, şi oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu.

De asemenea, avocatul a precizat că decizia pe care urmează să o ia judecătorii nu este una definitivă şi poate fi atacată cu recurs.
În ceea ce priveşte interdicţia de a părăsi ţara dispusă pentru Costiniu, Locic şi Căşuneanu, care s-au prezentat în instanţă marţi, judecătorii ÎCCJ au stabilit pentru joi termen pentru verificarea legalităţii.
Senatorul Cătălin Voicu este arestat preventiv din 30 martie, prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Ulterior, la sfârşitul lunii aprilie, instanţa supremă a decis prelungirea, cu încă 30 de zile, a mandatului de arestare.

Potrivit Codului de procedură penală, atunci când o persoană este trimisă în judecată în stare de arest, instanţa care soluţionează dosarul are obligaţia de a verifica, periodic, dar nu mai târziu de 60 de zile, legalitatea şi temeinicia arestării preventive. De asemenea, prima verificare a legalităţii, imediat după trimiterea în judecată, se face în Cameră de consiliu, potrivit legii.

LINK
Back to top
truepride
Wed May 26 2010, 05:48PM

Registered Member #996

Don' jeneral va sta mult si bine la racoare...ca oricum vin caldurile, deci pana la urma tot la sanatatea dansului ne gandim.
Eu sunt curios de alt aspect insa...cand va incepe Voicu sa povesteasca putin despre psd...
Back to top
justme
Sat May 29 2010, 12:02AM

Registered Member #2073

Voicu: cum l-a împins “Vanghelică” la MI ca să-şi asigure liniştea. Vanghelie “Nu mă dezic de Voicu, dar gata cu vrăjeala lui Băsescu”

de Marian SULTĂNOIU

Cătălin Voicu şi Marian Vanghelie au revenit joi în atenţia opiniei publice. De această dată, este vorba despre transcriptul unei discuţii interceptate de către procurori, inclusă în rechizitoriul întocmit de DNA şi care a intrat în posesia Mediafax. Voicu spune despre Marian Vanghelie că este direct interesat ca el să ajungă ministru de Interne, prezenţa sa în acest post conferindu-i "linişte" primarului.

• "Vanghelie nu că are un interes, este direct interesat în toată povestea asta, să ajung acolo. Prezenţa mea la Interne lui îi conferă linişte" , îi spunea Voicu atunci lui Alexandru Mazăre, şi el senator PSD, precum şi judecătorului Cristian Jipa.

Cătălin Voicu explică acestora cum a fost susţinut de Vanghelie pentru a ajunge senator şi cum a fost ales de "lumea interlopă" din colegiu, indiferent că va ajunge sau nu ministru de Interne. În acelaşi context, Voicu mai spune că, în cele din urmă, i-a părut bine că nu a ajuns ministru. "Tot ce mi-a părut bine e că n-am ajuns ministru, că nu puteam să-mi ţin cuvântul cu ce le promisesem... Pentru că mă omora... suna jandarmii. Şi era clară! Că atunci, dacă nu-ţi ţii cuvântul, efectu' e mai rău, colegu'!", le povestea Voicu lui Jipa şi lui Mazăre, cei trei aflându-se împreună, într-un restaurant din centrul Capitalei.

Am trecut la senatori pentru că aşa "a vrut Vanghelică"

"Aici, la minister, tre' să te duci când ai banii, tu!", continuă Voicu. El le mai povesteşte interlocutorilor, potrivit transcrierii, că a schimbat calitatea de deputat cu aceea de senator pentru că aşa "a vrut Vanghelică". "Când s-au trecut la aia, Vanghelică a fost, a vrut să fie foarte sigur că ies! Vanghelie nu-şi putea ris... î... ă... cum să zic?, n-a vrut să rişte nicio secundă şi când s-au făcut simulările de către Zgonea. Simulările, a zis că cel mai sigur colegiu la Senat e ăsta, din Bu... tot Bucureştiul".

Voicu povesteşte cum a "parlamentat" Boc cu ţigăncile din Zăbrăuţi

Cătălin Voicu mai descrie foarte colorat colegiul în care a fost ales senator, unul "foarte controlat de votanţi de-ai lu' Vanghelie şi inclusiv cu lumea interlopă". "Pentru că o mare parte din... au treabă cu ei unde voturi mi-am luat aproape în unanimitate. În zona aia, cea mai rău... cea mai săracă din... Zăbrăuţi, Ferentari, Amurgului... ă... Iacob Andrei... ă ... zonele astea, care sunt... ă... Toporaşi... Iacob Andrei, calci pe seminţe, e ceva... Nu poţi să intri acolo, nici nu mai... nu intră nimeni acolo, am fost singurul parlamentar. A vrut Boc să intre după ce toate alea... Boc să-i facă şi i-au luat ţigăncile alea mari, cu fuste pe ele, de la p... şi au băgat în gură, «Stai, mă, să-ţi dăm, piticule, f... morţii!»... Sau îţi dă cu copilu-n cap, de n-ai ce să faci, nu... Deci, acolo n-a, n-a, n-a putut să intre nimeni! Am intrat acolo, toată lumea ştiau din auzite, din descrieri, din astea şi... Au fost băieţii mei de la Poliţie, şefii de secţii şi Vanghelie, care a dat mesaj. I-a chemat şefii de secţie pe toţi... «Bă, vedeţi, omul ăsta este om care toată ziua, ăsta ne-a ajutat pe noi toţi!»... Eu am răspuns de Parchetu' din ... toţi erau ba arestaţi, ba băgaţi în banditism, erau tineri şi-am crescut odată cu ei!", spune senatorul Cătălin Voicu.

Vanghelie nu se dezice, dar respinge categoric

În replică, Marian Vanghelie a declarat pentru Gândul că s-a săturat de "toate făcăturile politice" îndreptate împotriva lui.

• "Toate astea sunt făcăturile lui Băsescu şi ale PDL de care m-am săturat. Tot felul de afirmaţii şi discuţii scoase din context, cu Voicu, cu Mazăre, cu ăştia toţi. Au găsit iar un moment ca să agite apele, că vede că toată lumea e disperată. Eu le-am spus, transcripturile pe care le-au ţinut ca să dea câte puţin, şase luni, la oameni, au rămas cu ele", spune Vanghelie. El consideră că "făcăturile puterii" nu mai au trecere la oameni. "Au văzut şi ei ce li se-ntâmplă şi de unde vine. Eu spun încă o dată, nu mă dezic de Voicu, e prietenul meu, dar unele lucruri mai sunt şi greşit interpretate, scoase din context. Dar gata, acum nu mai ţine cu toate vrăjelile astea. Lumea are alte griji", a mai spus Vanghelie.

LINK
Back to top
justme
Tue Jul 10 2012, 06:25PM

Registered Member #2073

Ce-a ajuns România: Cătălin Voicu, naşul Mafiei din Justiţie, îl concediază pe preşedintele ţării

Autor: Ionel Stoica
Marţi, 10 Iulie 2012

Cătălin Voicu, individul care demola statul de drept cu dosarele sale trafi cate la cel mai înalt nivel din Justiţie - pe sute de mii de euro -face acum dreptate în Parlament. "Purificare! ANI e un căcat, tot la Parchet trimite dosarele şi acolo le omorâm, lasă-le dracu", afirma în gura mare senatorul PSD, care vorbea deschis de o reţea de influenţă care să subjuge Internele, Parchetele şi Înalta Curte, indiferent dacă PSD ar fi fost la Putere sau în Opoziţie. Demantelarea reţelei Voicu, operată în 2009, a fost unul dintre cele mai importante dosare de corupţie din ultimii 20 de ani. Astăzi, Voicu, senator PSD, continuă să facă legi în Parlament şi a votat suspendarea duşmanului său, Traian Băsescu.

"Ascultă-mă un pic! Dacă eu m-am dus la Interne, omule, ai toată Procuratura României, ai toată Justiţia în mână, ai toată Curtea", este una din replicile celebre ale lui Cătălin Voicu.

Scandalul de corupţie în care era implicat senatorul PSD a izbucnit în 2009. Interceptările telefonice realizate de SRI au devăluit reţeaua lui Cătălin Voicu: magistraţi, poliţişti, politicieni şi oameni de afaceri.

"Dacă mă duc acolo, în trei ani de zile pot face toată reţeaua din România! Acu’, dacă pierdem alegerile, reţeaua e în funcţiune (...). Până acum n-am ministeru’ asta, înţelegi? Ai reţea, rezişti ca să facem gherila urbană", îi explica Voicu colegului său -parlamentarul PSD Alexandru Mazăre.
Senatorul PSD se lăuda că poate rezolva dosarele penale ale baronilor PSD şi cele comerciale ale sponsorilor. Odată ajuns la şefia Ministerului de Interne, Cătălin Voicu vedea o nouă ordine în Justiţie.

Oamenii săi erau puşi la şefia inspectoratelor de poliţie, a Parchetelor şi instanţelor. "Purificare! Nu mai e DNA, Direcţia de Crimă Organizată şi Anticorupţie! Am demult proiectul ăsta în cap. L-ai adus pe Miclescu de la pensie, l-ai pus acolo, ai terminat, e fiară!", exclama Cătălin Voicu.

"Şi ANI e o instituţie fără nicio forţă juridică, e un căcat. Tot la Parchet ţi le trimite, şi acolo le omorâm, lasă-le dracu’!", se mai lăuda senatorul PSD. Astfel, erau anihilate ANI, DIICOT şi DNA.

Obsesia Băsescu
Parlamentarul PSD îi ameninţa pe cei care l-ar fi putut trăda. "Să-ţi fie foarte clar: dacă-mi tăvăleşti numele acuma, să mă prindă Băsescu, să arunce cu căcat pe piaţă, că intervin, că fac, că dreg, reţine un singur fenomen - te duci jos", îl ameninţa Cătălin Voicu pe omul de afaceri Marius Locic.

Senatorul PSD trăia într-o teamă continuă faţă de preşedintele României. Procurorii DNA arată cum Cătălin Voicu trecea şpăgile drept contracte de consultanţă avocaţială.

"Eu n-am nevoie de un leu şpagă. Băsescu s-ar putea... Bănuiesc că aţi văzut că e obsedat. Vă dau un sfat, ca la un frate. Un contract între mine şi dumneavoastră legal, acoperă", încerca să-şi acopere şmenurile, Cătălin Voicu.

Nemulţumit că n-a putut corupe completul
Senatorul PSD îşi vărsa furia pe preşedintele României şi în discuţiile pe care le avea cu legătura sa de la Curtea Supremă, judecătorul Florin Costiniu, preşedintele Secţiei Civile.

Atunci când magistratul l-a sunat să-l anunţe că a pierdut procesul pentru care Cătălin Voicu a intervenit, acesta a cedat nervos. Scena este demnă de nuvelele lui Ion Luca Caragiale.

"Asta-i România lui Traian Băsescu, înţelegeţi? Bani, şantaj, asta-i crima organizată, nu automatu’ pe stradă! Că-ţi vine să ieşi cu arma în mână la un moment dat pe stradă, să nu mai ţii cont de nimic. Că nici în '89 nu au fost abuzuri şi atrocităţi, domne, şantaj pe faţă", a izbucnit, supărat, parlamentarul.

"Dacă mă duc acolo (ministru de Interne - n.r.), în trei ani fac toată reţeaua din România. Ai toată Justiţia în mână."
CĂTĂLIN VOICU, senator PSD

"Purificare! ANI e un căcat. Rezolvăm tot la Parchet", era visul dement al celui care voia să supună toată România în faţa unei reţele

Voicu a intrat cu TAB-ul în revoluţionari

Cariera politică şi militară a lui Cătălin Voicu este strâns legată de patru persoane cu influenţă foarte mare în statul român: fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, şi generalul (r) SPP Dumitru Iliescu.

Ultimul l-a promovat în structurile SPP şi i-a asigurat un loc în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Ion Iliescu l-a avansat la gradul de general, l-a decorat de mai multe ori şi l-a angajat consilier la Administraţia Prezidenţială. Cât timp PDSR a fost în opoziţie, Dumitru Iliescu şi Cătălin Voicu au fost parteneri şi au înfiinţat o firmă de protecţie şi pază, un adevărat serviciu privat de informaţii. În 2000, la al doilea mandat al lui Ion Iliescu, Voicu a revenit consilier prezidenţial la Cotroceni şi a fost reconectat la pârghiile puterii.

A reprimat Revoluţia pe 21 decembrie

În Parlamentul României a ajuns, în 2004, cu ajutorul lui Viorel Hrebenciuc. A fost ales deputat într-o circumscripţie din Bacău. În 2008, este ales senator în sectorul 5, circumscripţie aflată în subordinea liderului PSD, Marian Vanghelie.

Acensiunea fulminantă a lui Cătălin Voicu a început în decembrie 1989. Avea 24 de ani şi activase ca ofiţer în anturajul lui Nicu Ceauşescu, de care s-a lipit la Sibiu, unde a terminat Transmisiuni. În noaptea de 21 decembrie, Regimentul 3 Mecanizat, din care făcea parte, a reprimat brutal revoluţionarii din Piaţa Universităţii. TAB-urile au spart baricada improvizată din dreptul Hotelului Intercontinetal. La conducerea regimentul se aflau trei ofiţeri: Ionel Marin, Dumitru Iliescu şi Gabriel Nagy.

Generalul (r)–magistrat Dan Voinea, unul dintre procurorii care au anchetat Revoluţia din decembrie 1989, şi-a amintit că primele informaţii certe despre activitatea lui Cătălin Voicu, la Revoluţie, apar din data de 22 decembrie 1989.

"A venit la Procuratura Generală şi a spus că a primit ordin să-l apere pe procurorul general Nicolae Popoviciu. Aşa a început să aibă primele relaţii cu judecătorii şi cu procurorii", a rememorat Dan Voinea. Pe 9 ianuarie 1990, Gheorghe Robu este numit procuror general al României, iar Cătălin Voicu este promovat aghiotantul acestuia.

Scadenţa, în toamnă
Pe 1 iunie 2012, senatorul PSD Cătălin Voicu a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare de trei judecători ai instanţei supreme.

În aceeaşi cauză, oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au primit câte patru ani cu suspendare, respectiv cu executare, sub acuzaţia de cumpărare de influenţă.

Fostul judecător suprem Florin Costiniu s-a "pricopsit" cu patru ani de închisoare cu suspendare sub acuzaţia de complicitare la trafic de influenţă. DNA a făcut recurs la acestă decizie, considerând pedepsele prea mici.

Instanţa supremă nu a stabilit încă termenul de judecată la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În martie 2010, demnitarul a fost arestat preventiv şi a stat închis un an şi patru luni, ulterior fiind cercetat în libertate.

Potrivit procurorilor, în 2009, Voicu ar fi primit de la Căşuneanu 250.000 de lei şi 200.000 de euro pentru a interveni la diferiţi magistraţi de la ÎCCJ, prin intermediul lui Florin Costiniu, pentru a câştiga mai multe procese pe care acesta le avea pe rolul instanţei.

LINK
Back to top
unQ
Thu Jan 24 2013, 03:24AM
Guest
Thanked time in post
o mina de aur pt contraspionaj,cat detaliu,cata invidie:)
Back to top
justme
Sat Feb 02 2013, 08:08PM

Registered Member #2073

Când ei sunt mai puternici

Cred că orice jurnalist din această țară trebuie să citească raportul Comisiei Europene. Și să-și pună câteva întrebări.

Și mai cred că orice jurnalist din această țară trebuie să citească postarea lui Cătălin Tolontan despre ce făcea George Copos când era puternic. Eu m-am gândit mult la ce a scris Tolontan. Pentru că, inevitabil, mi-am amintit câteva episoade pe care poate aș fi vrut să le uit.

2007. De luni bune bâjbâiam pe lângă un subiect. Întrebam, căutam, nu se lega nimic. Nimeni nu-l știa, cine era logic să-l știe se schimba la față când îi întrebam de Cătălin Voicu. De vreo opt ani mă ocupam deja de PSD iar ca acreditat pe Cotroceni pe ultimul mandat al lui Ion Iliescu mi se părea o greșeală impardonabilă să nu-l știu pe Voicu. De Mitică Iliescu auzisem. Numele îmi trecuse pe la ureche de multe ori. Nu-l întâlnisem efectiv niciodată. Știam că avea o oarecare influență. Dar nu realizam cât de mare și...repet, nimic nu se lega.

În 2007, ajungeam des și pe la Parlament. Cum-necum, ochii tot pe Voicu îmi cădeau. Într-o zi, îl prind pe cameră semnând condica de prezență și pentru alții. Îl iau la întrebări. O ia la fugă pe tot holul de la P1. Din reacții, îmi dau seama că nici nu voia să fie filmat. Și mai interesant, gândesc. Rămân atentă la personaj. Din ce făcea, tot timpul lăsa impresia că se pitea. Că nu voia să fie văzut.

În mai, în plină suspendare din funcție a președintelui Băsescu, conducerea redacției îmi spune că ar fi bine ca eu să mă ocup de acum înainte de Palatul Cotroceni, de președintele Băsescu. Să-mi folosesc incisivitatea acolo.

Eu protestez. Ce treabă aveam eu cu administrația Băsescu? În plus, nu știam efectiv niciun consilier. Nu fusesem niciodată acreditată pe PD. Nu mă interesa subiectul, domeniul. Mă săturasem de Cotroceni. Mă ocupasem de administrația Constantinescu și Iliescu. Mai mult, realizam că e un fel de misiune imposibilă având în vedere că însuși Dan Voiculescu se aflase în fruntea comisiei de suspendare. Cum să afli informații de primă mână de la niște oameni pe care nu-i cunoști, când patronul tău suspendă șeful statului? Două săptămâni mă cert cu conducerea redacției. Până la urmă, cedez. O iau ca pe o nouă provocare. Mă ocup de Cotroceni.

Între timp, din când în când, inevitabil mai ajung și pe la PSD. Aflu că Marian Vanghelie are o mare problemă cu mine. Ce treabă aveam eu cu Vanghelie? Niciuna. Ceva nu se lega. Aflu că și Mircea Geoană are o problemă cu mine. Ce-i făcusem eu lui Geoană? Nimic. Îmi transmite, prin intermediari, că nu e adevărat. Tot nu se lega. Ceva nu era ok.
Într-o seară, mă apuc să scriu de Voicu pe acest blog. Se poate verifica. 14 iunie 2007. "Nașul" lor. Urmează sfaturile: nu e deloc bine ce faci, ai să vezi.

2008. Am continuat să scriu de Voicu. Tot pe blog. Cătălin Voicu candida pentru un nou mandat în Parlament, în sectorul lui Vanghelie. Se mutase din Bacăul lui Hrebenciuc, în sectorul 5. În timp, începusem să fac din ce în ce mai bine legăturile. Îmi devenise aproape clar că întrebările mele despre Cătălin Voicu- Mitică Iliescu iritase rău PSD. "Incisivitatea" mea era bună numai la Cotroceni, pentru că nu mai era acceptată de ei.
Într-o noapte, absolut întâmplător, descopăr că mă urmărește o mașină. Mă mutam. Nu aveam timp ziua, o făceam după serviciu. Doi indivizi la 2 dimineața, în beznă totală, citeau ziarul în mașină în fața scării mele. Am zis- sunt nebună, nu se poate să fie adevărat. Le iau numărul și mă duc la ei. Mă apropii, și ei dispar. Verific numărul zilele următoare. Era fals.

Decembrie 2008. Negocierile pentru formarea Guvernului PDL-PSD. Cătălin Voicu vrea neapărat să fie ministru de Interne. Scandal în PSD, în Comitetul Executiv. Presa îl caută pe net. Singurele referiri despre profilul acestui om duceau la blogul meu. Încep discuțiile pe unele televiziuni. Ziariști mă sună să mă intrebe. Evit să mai răspund, dar continui să scriu. Simțeam iritarea unei părți din conducerea redacției.

Ianuarie 2009. Miniștrii de Interne încep să pice ca popicele. Îmi era clar în ce film eram. Eram eu și... restul lumii. Postul îl susținea în subteran pe Voicu și fățis pe Vanghelie, Mitică Iliescu, Geoană - candidat la Președinție.

În vara lui 2009, apar dezvăluiri, apar scandaluri puternice, DGIPI, se rupe Guvernul, Vanghelie se întâlnea cu Moș Crăciun pe bancă în parc, era cea mai tensionată campanie prezidențială. Pentru mine, multe aveau o explicație. Constant, scriu pe blog.

Într-o zi, un moment tensionat în redacție care n-avea nicio legătură cu mine, ci cu altcineva. Dintr-o dată mi se strigă apăsat de către cineva din conducere: "Și tu oprește-te cu blogul ăla. Oprește-te cu Voicu că nu mai pot. Oprește-te dacă nu vrei s-o pățești rău". N-am zis nimic. Dar nopți întregi n-am dormit. Zilele următoare am căutat explicații. Nu era normal ce se întâmpla de foarte mult timp. Însă toți dădeau din umeri. Ținea de demnitatea mea să nu mă opresc. Știam că am dreptate. Și am zis din nou: nu mă opresc, orice ar fi.

21 Octombrie 2009. Eram la BEC. Geoană își depune candidatura la Cotroceni în aceeași zi cu președintele Băsescu. Nebunie, oboseală, susținători, cabluri, înghesuială fantastică. Fiecare se lupta pentru cel mai bun unghi. Geoană vine primul. Lume multă. Se urcă în lift. Lângă el, Vanghelie care mă oprește și răbufnește brusc: "Și tu, bagă-ți mințile în cap, pricepi? Cu Voicu ești într-o mare eroare! Să vii în birou la mine să-ți explic eu cum e cu Voicu, mă auzi?" "Nu sunt în nicio eroare, nu e adevărat. Iar la dumneavoastră în birou nu calc"- i-am zis. Știam că, teoretic, Vanghelie nu prea are ce să-mi mai facă. Dar niciodată nu poți să ghicești chiar tot...

9 Noiembrie 2009. Deja știam pe cazul Voicu toate legăturile importante. Știam și că Mitică Iliescu se reactivase foarte puternic. Știam că sună ziariști. Președintele Băsescu, candidat la prezidențiale, face declarații pe aeroport. Pleacă la Berlin. 20 de ani de la căderea Zidului. Pleacă cu un tânăr pe care-l prezintă public, un tânăr a cărei mamă fusese ucisă la Timișoara, în timpul evenimentelor din 1989. Evenimentul este transmis în direct, în condițiile în care postul nu dădea în direct aproape nimic din ce făcea candidatul Băsescu.

Brusc, începe o agitație ciudată. Cineva luase foc. Știind că legăturile lui Mitică încep de dinainte de '89, am un feeling. Zic- nu se poate.. Cineva fusese sunat și informase conducerea redacției că "oameni din apropierea președintelui Băsescu" au ucis-o de fapt pe mama băiatului. Sunt chemată și rugată să scriu eu materialul cu care trebuia să înceapă jurnalul principal al zilei. Ba, mai mult, eu să fac și o transmisie în direct pe tema asta - din care să reiasă că președintele Băsescu, candidat la Președinție, acoperea și era, de fapt, în strânsă legătură cu criminalul mamei băiatului.

Aveți vreo dovadă, ceva? - am întrebat. Nu, caută și tu, vezi tu, te descurci...- a fost răspunsul aproximativ.

Am simțit atunci, efectiv, cum văd stele verzi. Adică eu trebuia să acuz un președinte al României că acoperă criminali? Cam asta era esența. Am zis că eu nu fac așa ceva. Cu orice preț. Mi s-a spus că trebuie s-o fac. Și trebuie s-o fac neapărat eu. Scandal, ceartă. Mizeriile lui Mitică Iliescu să le facă cine-o vrea. Eu, niciodată. Mi se spune iar că trebuie să mă potolesc cu Voicu și cu Mitică Iliescu, că voi lua amendă pentru că nu mă supun cererilor redacției. Eram oricum dispusă să demisionez. Amendă n-am luat. Ar fi fost prima din viața mea. Dar materialul a fost scris de conducerea redacției și difuzat. Următoarele săptămâni tensiunea se menține între mine și conducere.

11 Decembrie 2009. După cinci zile de turul doi al prezidențialelor, Cătălin Voicu este săltat de DNA din fața casei. Eram la Bruxelles, la Consiliul European. Am zis- gata, s-a terminat. Înseamnă că nu sunt nebună. Dar nu se terminase. În țară ajunsă, devin un fel de inamic public al unei părți din conducerea redacției. Nu aveam voie să vorbesc cu nimeni pe subiect, nu aveam voie să discut nici cu colegii care mă întrebau- "ea nu are ce informații să dea pe acest subiect", postul îl prezenta pe Voicu drept o victimă a sistemului. Mă sunau și colegi din presă. Mă invită să vorbesc la posturile lor de Voicu. Cer permisiunea conducerii redacției știind că n-am nicio șansă. Normal. Mi se spune că n-am voie. Am un contract cu postul ce presupune exclusivitate. Corect. Dar blogul meu n-avea legătură cu contractul. Evident că nu ne înțelegem. Mă epuizase psihic oricum toată povestea. Știam că vena și puroiul erau atât de mari și întinse în ultimii 20 de ani, încât oricine va face eforturi să-l acopere pe Voicu se va discredita.

Și s-au discreditat. Cu bună știință unii. Pentru cunoscători, amintesc doar halucinantul episod Locic. Pe care, deloc suprinzător și pe altă speță, l-am văzut acum ceva timp, într-o oarecare măsură, reeditat.

Ce-a urmat după aceea este public. Stenogramele, nebunia, judecători, politiști, procurori, politicieni...

Pe 1 iunie 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe Voicu la 5 ani de închisoare cu executare. Decizia nu e însă definitivă. Până pe 25 februarie 2013, când se judecă recursul, Voicu este nevinovat.

LINK
Back to top
justme
Wed Jul 23 2014, 02:44PM

Registered Member #2073

Fostul senator Cătălin Voicu, cercetat într-un nou dosar de corupţie

Fostul senator Cătălin Voicu este urmărit penal într-un nou dosar, în care este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, întrucât ar fi intervenit la funcţionari de la Electrica şi Ministerul Economiei pentru ca o firmă să primească preferenţial contracte de achiziţie a unor produse, potrivit DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat miercuri, într-un comunicat de presă, că în cazul lui Cătălin Voicu s-a dispus extinderea urmăririi penale pentru infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor, în perioada 2004-2005, Cătălin Voicu, "în calitate de consilier la Administraţia Prezidenţială şi ulterior deputat", ar fi intervenit în mai multe rânduri pe lângă funcţionari din cadrul Electrica SA, Electrica Serv SA şi respectiv din cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului, pentru ca o firmă să fie favorizată în relaţia cu aceste societăţi comerciale, dar şi cu SISE Moldova şi SISE Muntenia Nord, în cadrul unor proceduri de achiziţie publică cu privire la produse sau materiale de protecţie a muncii.

"Concret, suspectul a solicitat acestora acordarea de contracte firmei respective, pentru livrarea de produse din domeniul protecţiei muncii, în condiţiile în care societăţile beneficiare aveau astfel de produse pe stoc, peste necesar şi la preţuri supraevaluate, achiziţionate de la acelaşi furnizor", se arată în ordonanţa de efectuare a urmăririi penale.

Aceste "intervenţii" au vizat, pe lângă încheierea contractelor, şi efectuarea cu prioritate a plăţilor către firma respectivă, au precizat procurorii.

Ca urmare a acestor "intervenţii" a fost produs un prejudiciu total de 6.180.299,73 lei, din care 5.284.892,82 de lei (echivalent cu 1.391.339 de euro), reprezintă diferenţa de preţ între valoarea de cumpărare şi valoarea de revânzare practicată de firma respectivă în relaţia cu SC Servicii Energetice Moldova SA (succesor în drepturi şi obligaţii al Electrica SA, respectiv Electrica Serv SA) şi 895.406,90 lei (echivalent cu 252.796 de euro), reprezintă diferenţa de preţ între valoarea de cumpărare şi valoarea de revânzare practicate de firma respectivă în relaţia cu SC Electrica Serv SA - SISE Muntenia Nord, a precizat DNA.

Cătălin Voicu a fost adus miercuri din penitenicar la DNA, pentru a i se aduce la cunoştinţă noile acuzaţii.

Fostul senator PSD Cătălin Voicu a fost condamnat definitiv, în 22 aprilie 2013, de instanţa supremă, la şapte ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru corupţie. El a fost găsit vinovat pentru că a primit mită de la oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, pentru a interveni, prin intermediul fostului judecător de la instanţa supremă Florin Costiniu, la magistraţi şi poliţişti, pentru a obţine decizii favorabile în dosarele în care cei doi erau implicaţi.

Cătălin Voicu a fost, în perioada 2001-2004, consilier pentru Ordine Publică şi Siguranţă Naţională la Administraţia Prezidenţială, Departamentul Securităţii Naţionale, iar în mandatul 2008-2012 a fost senator, până la judecarea sa pentru corupţie.

LINK
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF