Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Invatamantul romanesc
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
truepride
Fri Dec 26 2008, 12:00PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Observ ca pe toate topicurile de discutie inevitabil se ajunge la acest subiect...dar chiar la toate pe cuvant.

Astfel m-am hotarat sa deschid aceasta tema de discutie unde putem aborda intreg invatamantul romanesc de la nivel primar la nivel universitar de la cadre didactice exceptionale la cadre didactice corupte...

Cu acestea find spuse astept ceva opinii si impresii din partea colegilor semperisti care se lupta inca prin transeele universitare si nu numai...

Back to top
spk
Fri Dec 26 2008, 12:41PM
primum non nocere

Registered Member #537

parerea mea e ca invatamantul gimnazial si universitar functioneaza relativ bine, din pacate liceul e dezastruos, acolo cred ca ar trebui lucrat, iar pactul de la Bologna referitor la invatamantul universitar iar mi se pare o mare tampenie, cel putin in cazul ATM-ului degeaba au redus cu un an ca tot treuie facut si masteru
Back to top
Babalau
Fri Dec 26 2008, 01:34PM
babalau
Registered Member #1269

inafara de 1-8 nu se face scoala. Se invata doar daca vrea copilul sa invete, invata, daca nu ... nu si trec si prin liceu si facultate cu 10 pe linie ... Nu ca ar conta, dar lasa de dorit sistemul
Back to top
spk
Fri Dec 26 2008, 03:43PM
primum non nocere

Registered Member #537

prin facultatea mea nu treci tocmai cu 10 pe linie, si in general prin academii nu treci chiar asa, din pacate nu pot spune acelasi lucru despre invatamantul civil, problema mea nu e legata de cum treci prin scoala ci de ce inveti in scoala, programa scolara de gimnaziu si facult sunt ok in timp ce in liceu se invata toate aberatiile posibile
Back to top
Anadir
Fri Dec 26 2008, 09:56PM
Registered Member #615

in liceu se trece ca prin branza.......dak te luminezi si iti dai seama ca e bine sa citesti si sa inveti anumite chestii bine dak nu esti lasat sa putrezesti in zeama ta....
cat despre facultatea in civilie (depinde ce facultate faci - particulara sau de stat) aici se mai schimba lucrurile in sensul in care nu mai treci asa usor fara sa inveti... sau dak treci ajungi cu restante in anii superiori si tot trebuie sa inveti la un moment dat mai mult sau mai putin.. (la fac de stat)
Eu am facut snspa si mi s-a parut o fac bunicica la care inveti cate ceva - mai ales dak vrei -.. din pacate nu am constientizat de la inceput necesitatea studiului intens dar pe parcurs am incercat sa repar anumite greseli...
eu am terminat specializarea relatii internationale si studii europene.. si va spun ca mi s-au parut multe lipsuri in programa de fac.. nu am avut si noi un curs de intelligence, nu am avut un curs de studii de securitate.. ma rog multe lipsuri zic eu...

de fapt cel mai tare deplang eu lipsa unor campusuri universitare unde sa stai peste noapte sa ai cantina sa poti sa faci sport sa studiezi acolo.. ca dak stai sa te plimbi cu autobuzul pana la scoala si inapoi, trafic , mai ai si casa diverse probleme.... nu poti sa zici ca ai invatat prea mult

[ Edited Fri Dec 26 2008, 09:57PM ]
Back to top
mercurie
Fri Dec 26 2008, 11:20PM
Registered Member #1034

Am stat 11 ani intr-o universitate si pot sa afirm ca sunt la pamant. In primul rand organizatoric. Profesorii nu-s conditionati sa ofere calitate studentului. Nici conduita nu prea exista. Coruptia este la inaltime - profesorii vand examene, vand licenta, vand doctorate. Daca politia ar dori sa gaseasca cazuri, tare teama mi-ar fi ca ar trebui sa procedeze invers, adica sa-i gaseasca pe cei putini ramasi corecti.
Antonescu si-a mai aratat o data talentele de ministru si n-a fost bine. Invatamantul romanesc, per ansamblu , are nevoie de restructurare si inca il rapido.
Back to top
truepride
Sat Dec 27 2008, 08:20PM

Registered Member #996

facultati de stat= facultati private

Hai sa nu ne mintim pe noi insine si sa incercam sa le diferentiem - sunt tot aceeasi marie si tot cu aceeeasi palarie.

Spuneti-mi va rog care este diferenta? si la stat si la privat se intra pe dosar(o sa sun ca un batran acum dar pe vremuri admiterea, dom'le era admitere - 10-20 pe loc la facultatile care se respecta).

Si la stat si la privat - banu' dicteaza si doar BANUL .

Renumele de care inca mai tin cu dintii unele universitati...se va duce in maxim 10 ani pe apa sambetei...

In concret: acum ceva vreme am fost la o renumita facultate pentru a vizita un vechi profesor - un om deosebit - ce mai tot - o somitate cu doctorat de Sorbona. Acest om desi a fost decan al facultatii a fost mazilit de proprii lui ex-studenti ajunsi si ei cu chiu cu vai din niste "tocilari lamentabili" mari cadre universitare. Aceste "mari cadre univeristare" de ceva timp tocmai le-am vazut in exercitiul atributiunilor profesionale si mi-e rusine sa spun ca am calcat aceleasi holuri cu ei - niste oameni slab pregatiti, incompetenti, aroganti, fara o viziune clara si cu siguranta fara nici un fel de pricepere didactica(pe ideea: daca tu nu pricepi cum mama dracului vrei sa faci pe altu sa priceapa?).
Cu parere de rau am pus acest semn de egal cu si mai mare parere de rau ma gandesc ca unii fosti profesori se rasucesc acum in mormant de mahnire.

Privesc Academiile ca putinele locuri inca respectabile dar nu pot sa nu intreb:

Domnilor unde sunt acei profesori si ofiteri cu diploma de Saint Cyr sau de Deutsche Kriegsakademie...?
In actualul context astept pe aceia cu diploma de West Point..

Concluzionez prin a fi pe aceeasi lungime de unda cu Mercurie: calitate in invatamant(privat sau de stat)...NICI VORBA!!!!!

[ Edited Sat Dec 27 2008, 08:24PM ]
Back to top
mercurie
Sun Dec 28 2008, 12:47PM
Registered Member #1034

Truepride, as avea o mica obiectie: nu se poate pune semn de egalitate intre invatamantul de stat(universitar) si cel privat. Cel privat se afla inca in faza in care efectiv diploma se plateste, fie ca participi sau nu la cursuri si sunt foarte toleranti cu studentii, ca sa nu-i sperie, nici pe ei , nici bani lor. La stat exista aceasta sansa: poti sa-ti cumperi diploma sau ti-o poti lua cinstit, dar cu ceva efort. Din fericire, majoritatea celor de la stat, adica in jur de 80% si-o iau cinstit, la nivelul de care este capabil fiecare. Pe mine altceva m-a ingrozit "la fata locului" in cei 11 ani de universitate: s-a creat un mecanism , prin intermediul secretarelor, de vanzare a tot...Norocul nostru este ca majoritatea studentilor n-au bani , caci altfel...
Back to top
spk
Sun Dec 28 2008, 12:54PM
primum non nocere

Registered Member #537

n-su studentii bani, dar are Beeeecali, Vanghelie....
Back to top
truepride
Sun Dec 28 2008, 02:32PM

Registered Member #996

80% cinstit... stimate mercurie...esti foarte optimist, un lucru foarte bun in ziua de astazi.
Eu mi-am facut un obicei din a nu da nume... dar daca iti spun ce "baieti si fete cu nume sonore" au intrat in SNS si nu numai pe salarii grele cu diplome (fie de stat fie private) ai ramne perplex. Problema este ca bagajul de cunostinte ce trebuia asimilat in cei 4 ani de facultate, nu ca are lacune, este totalmente inexistent.
Pe langa asta vechiile cadre universitare au primit un elegant sut in fund si locurile lor au fost luate de niste neica-nimeni care nu au nici cele mai elementare cunostinte. Astfel si daca ar dori cineva sa invete cei 80%... nu prea au de la cine.
Si eu am batut holurile unei facultati de renume de stat dar imi pare rau sa spun ca nu mai avem cu ce sa ne laudam...
Oricum cine doreste sa invete (si are de la cine) invata si la stat si la particulare care dupa cum spuneam au ajuns acelasi lucru.
Si la stat "plicul" este rezultatul care rezolva orice ecuatie...

Si ca sa imi si sustin acuzatile:
Uite aici o tanara jurista, competenta desigur, cu DIPLOMA DE LA UNA DIN CELE MAI PRESTIGIOASE FACULTATI DE DREPT DIN TARA:

LINK

P.S. unul din cei mai corecti magistrati pe care i-am vazut la banca judecatorului a terminat o facultate de drept privata...
Deci eu personal pun egalitatea intre stat si privat dar nu egalitatea intre toate facultatile de stat si toate facultatile private... si statul are uscaturile lui si privatul are uscaturile lui desigur...
Back to top
truepride
Mon Dec 29 2008, 01:13PM

Registered Member #996

Oricum trebuie ca acest sistem de invatamant sa fie restructurat integral... nu se mai poate asa...

Acum eu cred ca toti forumistii au trecut la un moment dat de anumite scoli... ma asteptam la ceva mai mult "imput"...

Back to top
8523
Mon Dec 29 2008, 01:55PM
Registered Member #1028

Truepride
Cativa dintre tinerii de care vorbesti,cei care trebuie sa restructureze institutiile (si dupa parerea mea si mentalitatile) ii gasesti si aici pe semper.Dar sunt prea putini.
Spuneai ceva de tinerii de azi care pot face ceva.Mereu au existat si vor exista aceste 2 cazuri generale:
1.Tanarul nu este influentat de situatie prezenta si isi vede de treaba facand lucruri onorabile.
2.Precum predecesorii lui, face magarii asa cum a vazut la ai mai mari(parinti,prieteni,superiori) si ajunge sa ocupe postul cu aceeasi mentalitate-neschimband nimic in bune.
Ce vrei tu sa spui e ca si cum as spune eu ca " dau un format C:".
Toti gandim asa...
Back to top
mercurie
Mon Dec 29 2008, 05:37PM
Registered Member #1034

Truepride, o universitate nu devine universitate pana nu mor cateva generatii de profesori. In interiorul universitatii trebuie sa se formeze o scoala, care sa poata produca, la randul ei, valoare - cadrul universitar: organizare, o baza de plecare in studiu - materialul didactic, o psihologie, traditie,...Maine, daca ai avea pe maini miliarde si ai dori sa faci peste noapte o universitate, ai descoperi ca produsul tau, in ciuda celor mai buni profesori cumparati, precum jucatorii de fotbal, nu se afla la inaltimea asteptarilor. Vezi universitatile arabe , unde de cateva decenii se pompeaza bani cu nemiluita, dar rezultatele sunt slabute.. Ca sa intelegi fenomenul, este rost aici de ceva sociologie, psihologie, ... Stai de vorba cu un universitar din domeniu si ai sa intelegi...
Back to top
chimistul
Mon Dec 29 2008, 07:58PM
Registered Member #1234

Consider ca nu are nimeni interes pentru dezvoltarea invatamantului romanesc.Oamenii cu o pregatire mai modesta sunt mai usor de manevrat
Back to top
spk
Mon Dec 29 2008, 08:37PM
primum non nocere

Registered Member #537

ma indoiesc ca cei de sus gandesc asa departe, e comoditatea si lipsa de initiativa a romanului, ii bagi unui ministru putin cascaval in buzunar ii zici sa stea cuminte si nu mai ia ala decizii pana iese la pensie
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF