Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Invatamantul romanesc
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Klaus
Wed Feb 03 2016, 11:56PM
Registered Member #3279

@criss-cross - nu v-ati obisnuit? Fiecare ministru cu reforma lui
Back to top
criss-cross
Thu Feb 04 2016, 10:01AM
Registered Member #4853

LINK

Ministerul Educaţiei va organiza o dezbatere privind noul plan-cadru pentru învăţământul gimnazial
03.02.2016

În contextul încheierii dezbaterii publice referitoare la proiectul de plan - cadru pentru clasele V-VIII, propus de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice va organiza marţi, 16 februarie, la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din Bucureşti, o dezbatere având ca temă elaborarea noului plan-cadru pentru învăţământul gimnazial.
La eveniment vor fi dezbătute concluziile consultărilor, recomandările grupului de lucru pe curriculum, precum şi propunerile pentru noul plan-cadru aferent ciclului gimnazial.
Vor participa ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi ai Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei. Printre invitaţi se vor număra, de asemenea, reprezentanţi ai grupului de lucru pe curriculum, ai inspectoratelor şcolare judeţene, ai sindicatelor din educaţie, ai elevilor şi ai părinţilor, precum şi ai organizaţiilor neguvernamentale.
Reamintim că la finalul anului trecut, Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei a lansat în dezbatere publică trei propuneri de plan-cadru pentru clasele V-VIII. Timp de o lună, toţi cei interesaţi - cadre didactice, specialişti în curriculum, elevi, părinţi sau reprezentanţi ai societăţii civile - au avut posibilitatea de a participa la această consultare şi de a-şi exprima punctele de vedere şi sugestiile pe acest subiect.

BIROUL DE PRESĂ

Back to top
criss-cross
Thu Feb 04 2016, 11:18AM
Registered Member #4853

LINK
Ligia Georgescu Golosoiu este persoana care a venit cu o idee pragmatica pentru copii: realizarea unui manual de educatie financiara prin care sa le explice minorilor notiunile financiare de baza.Ea este si cea care s-a luptat pentru introducerea in scoli a acestei discipline inca din 2007.
„Ideea transmiterii noii generatii a unor notiuni de baza din domeniul financiar s-a infiripat dupa ce am participat la o emisiune cu copii despre bani si banci”.
Vazand ca elevii vor sa stie cat mai multe, pun intrebari si sunt curiosi sa cunoasca istoria banilor, Ligia Golosoiu a cautat pe piata carti care sa le transmita copiilor aceste notiuni de baza.

Back to top
djebel
Thu Feb 04 2016, 03:31PM
Registered Member #3603

Primul raspuns LINK
Back to top
Boribum
Fri Feb 05 2016, 02:39AM
boribum
Registered Member #2395

Ar trebui adusa canalizarea si apa curenta la aia aproape cincizeci la suta dintre românii care înca mai fac caca în curte,si-apoi s-o mai civiliza si restul vietii. Si reformele astea vor veni natural, din nevoia oamenilor, nu din spusul autoritatilor. Autoritati care, à-propos, au si ele copii, unii în clasa a doisprezecea.

Îhî !
Back to top
criss-cross
Fri Feb 05 2016, 09:36AM
Registered Member #4853

Nu stiu de ce, dupa atatia ani in care au fost pregatiti atatia profesori, se incearca din ratiuni financiare sa se faca atatea schimbari ,cu atatea urmari fara efect scontat...profesori stand cu teama ca nu-si vor mai avea norma,ca disciplina pe care o predau se transforma, peste noapte, in altceva de dragul reformei, cursuri de reconversie(nu sunt rele)sau de initiere in schimbare, materii scolare care primesc din ce in ce mai putina atentie...djebel,al doilea(al treilea, al...) raspuns in doua cuvinte:lasati-ma naibii( sa nu zic dracului) sa intru in clasa!De restul, se ocupa scoala pe care am urmat-o...stiu sa aplic didactica pe care am invatat-o acum,aha,de ani si sa ies din tiparele manualului daca vreau...poate, stiu si sa fac interdisciplinaritate,ca fara ea nu se poate; in bancile alea stau niste minti amestecate de atatea principii didactice nerespectate si niste suflete(iar!) asteptand sa le spui ca-ti pasa...se lasa greu convinse, dar cand se-ntampla,e o multumire ce nu se compara cu nimic! Lasati-ma sa intru in clasa, de restul se ocupa felul in care ma folosesc de ,,mana didactica"(termen inventat acum) sa asez lucrurile cu atentie si competenta la locul lor sau in atatea alte locuri la care sa ajunga copiii!
Back to top
djebel
Sat Feb 06 2016, 12:03PM
Registered Member #3603

criss-cross wrote ...

...djebel,al doilea(al treilea, al...) raspuns in doua cuvinte:lasati-ma naibii( sa nu zic dracului) sa intru in clasa!

Nicio problema, eu va ascult si va las (naibii/dracului) sa ... Decat ca nu stiu cine nu va lasa sa intrati in clasa: cei care comenteaza de pe margine (ca mine) sau cei care de 25 de ani tot o tin intr-o reforma si fac rahatul praf?

[ Edited Sat Feb 06 2016, 12:07PM ]
Back to top
chimistul
Sat Feb 06 2016, 01:59PM
Registered Member #1234

Despre reforma din învățământ.....
Un punct de vedere cunoscând un pic sistemul....
Atat timp cât corpul profesoral tace și înghite aberațiile sistemului, părinții tac și înghit și ei, sindicatele sunt aservite în totalitate ministerului, iar acesta este plin de fosile care nu au calcat pe la catedră, nu se va întâmpla ceva spectaculos cu învățământul. Degeaba mârâie cate un nemulțumit ici colo,ursul merge, caravana trece!Reforma nu se face cu Spiru Haret să fie clar!Toată lumea vrea diplome peste diplome dar fără să memoreze o frază...
Reforma înseamnă bani foarte mulți pentru dotări materiale şi resurse umane foarte bine pregătite nu idei trăznite servite de experţi care nu au predat o oră la catedră și vă rog să mă credeți că știu ce spun. Reformele sunt bune doar pentru ei....au edituri, librării....mai vând şi ei cărţi sau hârtie pentru întocmit hârţoage....Profesorul şi elevul, ca şi cetăţeanul de rând se va alege cu....praful de pe tobă...Punct.Vreau din suflet să mă înșel și să fi gândit eu aiurea
Back to top
criss-cross
Sat Feb 06 2016, 02:54PM
Registered Member #4853

djebel wrote ...

criss-cross wrote ...

...djebel,al doilea(al treilea, al...) raspuns in doua cuvinte:lasati-ma naibii( sa nu zic dracului) sa intru in clasa!

Nicio problema, eu va ascult si va las (naibii/dracului) sa ... Decat ca nu stiu cine nu va lasa sa intrati in clasa: cei care comenteaza de pe margine (ca mine) sau cei care de 25 de ani tot o tin intr-o reforma si fac rahatul praf?

Ma straduiesc sa nu bag in seama comentariile rautacioase(oriunde ar fi si oricine le-ar face)asa ca intratul in clasa nu mi-l poate lua decat o reforma care sa fie de parere ca disciplina X nu mai are loc in trunchiul comun, fiind absorbita de noile materii (interdisciplinare) create...predau o materie care are ceva pierderi de ore de cativa ani incoace...in fiecare toamna, grija pentru cele 18 ore de predare exista!
Back to top
djebel
Sat Feb 06 2016, 03:51PM
Registered Member #3603

Stimata doamna, departe de mine gandul de a intra in polemica cu dvs. (sincer, mi-e de ajuns meciul pe care l-am vazut pe Off-topic si cat m-am produs moi-meme pe topicul cu geopolitica), dar nu eu am fost cel care a dat-o cu naibii, cu dracului. Link-ul pe care l-am pus se referea in principal la faptul ca Istoria va fi inlocuita cu te miri ce. Sa-mi fie cu iertare, dar de aici pana la a nu va lasa sa intrati in clasa e cale lunga. Adesea de nestrabatut. Si ca sa nu va mai deranjeze un profan ca mine, pe topicul asta voi urma/adapta cuvintele lui Cezar : veni, vidi,... uşchi.
O zi faina va doresc!
Back to top
criss-cross
Sat Feb 06 2016, 04:07PM
Registered Member #4853

djebel, referirea mea la tine si la ,,raspuns" s-a vrut o continuare la ideea pe care tu ai insinuat-o si nu inteleg de ce te-ai simtit vizat! Era, pur si simplu,o solicitare catre cei in drept s-o auda...pfiuuu, ori am eu nevoie de o imbunatatire a comunicarii cu ceilalti, ori toata lumea are tendinta de a se simti in vizorul celuilalt,cu sau fara motiv.
...si n-ai citit raspunsul meu?! parca spuneam clar ca m-am referit la intrarea in clasa, functie de ,,daca" si ,,cate" ore as putea avea...si asta nu depinde de tine sau de altcineva de pe-aici!
Back to top
djebel
Sat Feb 06 2016, 06:20PM
Registered Member #3603

Gata, m-am linistit. Dupa cum spuneam, probleme de soft. Al meu. Mea culpa.
Back to top
Terentius
Sat Feb 06 2016, 07:29PM
Terentius
Registered Member #2186

@criss-cross: ce materie predaţi, dacă nu sunt indiscret?

[ Edited Sat Feb 06 2016, 07:32PM ]
Back to top
criss-cross
Sat Feb 06 2016, 08:02PM
Registered Member #4853

Terentius wrote ...

@criss-cross: ce materie predaţi, dacă nu sunt indiscret?

...sunteti!
...in general, pe cea din manual; in special,pe cea care e de folos, vreodata!
Back to top
Terentius
Sat Feb 06 2016, 09:29PM
Terentius
Registered Member #2186

...vreo limbă străină, în nici un caz. Doamne fereşte!
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF