Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
criss-cross
Wed May 02 2012, 01:00AM
Registered Member #4853

in primul rand,cred ca a fost socul pe care nu l-am mai cunoscut :sa fiu luata la-ntrebari deodata de Klaus si Boribum...mai lipsea Parvu si eram pierduta ,de-a binelea !(va cunosteam din postari dar nu mi-am inchipuit reactia voastra la prezenta mea aici)
apoi,asteptam demult sa fiu aici...de ce?! nu stiu,poate ca ma simt in siguranta pe langa voi...poate, as vrea sa am patima,ratiunea si curajul opiniei pe care le intalnesc aici
cam asa...
Back to top
Klaus
Wed May 02 2012, 01:23AM
Registered Member #3279

Daca ne-ai dat Buna seara, era (totusi) politicos sa ti se raspunda de bun-venit...
Pe mine asa m-a invatat tovarasa educatoare cu multi ani in urma

Oricum, imi place sa cred ca si cei din sistemul educational au patima, ratiunea si curajul opiniei personale pe forumurile lor (desi pe LINK , de exemplu, nu prea vad dispute ci, mai repede probleme administrative), desi ei au exercitiul manuirii cuvintelor si al argumentatiei.

Concluzia - vorbeste cu @ex-ad, poate te indruma cum sa deschizi un forum dedicat.
Back to top
Klaus
Wed May 02 2012, 04:21PM
Registered Member #3279

Klaus wrote ...

@theodor - as-ul este inca perfect, dar cu viitor incert
Asta daca te pricepi la anagrame (ANAGRÁMĂ s. f. 1. schimbare a ordinii literelor unui cuvânt ... pentru a se obține un alt cuvânt... LINK.

Clasic in viata, ma autocitez

Dupa cum am prezis, as-ul lui F. va fi schimbat...

LINK

PSD va schimba prefecții și secretarii de stat

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că secretarii de stat şi prefecţii vor fi schimbaţi, pentru că lucrează cu Guvernul şi îl reprezintă, el precizând că schimbările politice se vor opri la acest nivel.

„Secretarii de stat şi prefecţii vor fi schimbaţi, pentru că lucrează cu Guvernul şi îl reprezintă", a spus Ponta.
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 theodor (02 May 2012, 19:02)
Pârvu Florin
Wed May 02 2012, 06:50PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Klaus wrote ...

Fapt pentru care numarul lor, al scafandrilor, este in continua scadere.

Daaaa? si eu care ma gandeam ca in IGSU calci pe scafandri ca pe dude! caci ce alt motiv plauzibil ar exista ca sa-l dai afara pe unul care poate n-ar fi vrut sa plece?
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 theodor (02 May 2012, 18:54)
theodor
Wed May 02 2012, 07:10PM
Registered Member #4856

@ Klaus
"Clasic in viata, ma autocitez

Dupa cum am prezis, as-ul lui F. va fi schimbat..."

Revin in aprecierile mele cu rugamintea de a te invita sa fii mai atent cu prezicerile tale mai mult sau mai putin anagramate... In acest sens repet, fiindca stiu asta, ca F are si alte resurse in maneca chiar la culoarea momentului de dupa 07.05. Problema consta in intrebarea daca acesta va mai accesa aceste posibilitati si daca acesta mai exista in baza de date al celor de culoarea prezentului.

[ Edited Wed May 02 2012, 07:12PM ]
Back to top
Klaus
Wed May 02 2012, 09:59PM
Registered Member #3279

@Parvu Florin - ai informatii cum ca printre cei disponibilizati au fost si scafandri?
Eu stiam ca sunt bob numarat si li s-au mentinut functiile.

@theodor - pentru ca schimbam idei despre F. (fiind barbati noi nu barfim, doar schimbam idei ), am o chimie aiurea fata de el, fiind tipul de ofiter opus idealului pe care mi l-am propus

[ Edited Wed May 02 2012, 10:48PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Wed May 02 2012, 10:39PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Ha! Ha! Ha!

V-am mai spus eu ca de multe ori am sentimentul ca noi doi nu traim in aceeasi tara!

Persoana cu care cu onor discutati, adica io, adica subsemnatul, adica Parvu Florin, singurul scafandru brevetat din ISU DB, a fost disponibilizat in urma disparitiei tuturor functiilor de scafandru.
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Homefire (03 May 2012, 08:53)
Klaus
Thu May 03 2012, 10:55AM
Registered Member #3279

@Parvu Florin - adica ISU DB nu mai are scafandri? Dupa proiectul derulat cu PNUD de dotare (cu cofinantare) a tuturor judetelor cu echipamente de scufundare in Dambovita au fost disponibilizati cei incadrati pe functiile de scafandru? Zic cei pentru ca trebuia sa fie cel putin 2 functii... Pai asta este caz penal (zic eu), iar cineva trebuie sa plateasca pentru bunurile materiale respective si pentru scolarizarea facuta la Constanta. Asta si in conditiile in care costumele au fost comandate dupa datele anatomice ale titularilor (unele cu burta, altele fara ).
Chiar, daca era o ea, ce masuri standard ar trebui sa aiba costumele? 90-60-90?
Back to top
Pârvu Florin
Thu May 03 2012, 12:33PM

Registered Member #1287

Nu, lucrurile sunt mai nuantate decat le-ati exprimat dumneavostra sau le-am exprimat eu...
ISU DB n-a avut niciodata scafandri in sensul strict al acestui cuvant.
ISU DB a avut cateva functii de scafandru in statul de organizare, un singur scafandru brevetat pe functie , dar acel scafandru n-a fost brevetat pe banii MAI, ci pe banii MApN si cat timp a lucrat in MApN, si nici un echipament de scufundare. Odata cu aparitia noilor state de organizare, toate functiile de scafandru au fost radiate cu consecintele de rigoare. Problema este ca, asa cum ati spus si dumneavoastra, multi scafandri au plecat sau au renuntat sa mai faca scufundari, in timp ce eu, tot scafandru, nu am aflat niciodata ca ar exista o astfel de functie libera, caci, cine stie, poate vroiam sa ma mut la ... Bihor, de exemplu!

Si in ceea ce priveste costumele de scufundare, nu acelea sunt cea mai mare cheltuiala si pot fi inlocuite destul de usor. Eu insumi imi propusesem sa-mi cumpar unul pentru o multime de activitati outdoor, il si gasisem la scubalibre LINK , cu tot cu botosi, manusi si cagula s-ar fi dus undeva inspre vreo 18 milioane, si daca criza ar fi venit trei luni mai tarziu as fi si apucat sa o fac, si in majoritatea timpului cand nu l-as fi folosit ar fi ramas la unitate intr-o geanta sigilata, dar ar fi putut fi folosit la interventii... Discutasem subiectul si cu comandantul de detasament...

Edit: la Centrul de scafandri al armatei de la Constanta, destul de multi, daca nu cumva majoritatea oamenilor au propriile costume de scufundare, cumparate din banii lor, dar ideea este ca si castiga multi bani din scufundari, si nu le convine sa stea in ce le da statul, sunt exact ca meseriasul care prefera sa aiba o unealta de supercalitate, cu care sa faca treaba repede, bine si fara frica ca il lasa cand are mai mare nevoie de ea...

[ Edited Thu May 03 2012, 05:11PM ]
Back to top
Klaus
Sun May 06 2012, 07:45PM
Registered Member #3279

Un subiect care se putea dezvolta nemaipomenit trântit de o duduie reporter. In primul rând pentru ca militarii nu au carte de munca. In al doilea rând, nu inteleg de unde si pâna unde axioma cum că are dreptul la o singură încercare la scufundari? Poate ca i s-o fi parut mai incisiva formularea
In rest, apa de ploaie, cu trimiterea de 2 ori la episodul Sintesti. Asta dupa 19 ani de serviciu ca pompier, de 10 ani în Deta­şamentul Special de Salvatori si ultimii 7 ani ca scafandru? Numai atât in 21 de rânduri? De ce numai 21 de rânduri?
Nu mai vorbesc de faptul ca este doar unul dintre cei vreo 17 scafandri pe care ii are Bucurestiul

LINK

Eroul care salvează vieţi în adâncuri

"Salvator", asta scrie în cartea lui de muncă. De fiecare dată când înfruntă apele, e conştient că are dreptul la o singură încercare.

Şi-a petrecut aproape jumătate din via­ţă salvând-o pe a altora, întâi de la înălţime, apoi din ape. Marian, unul dintre scafan­drii Detaşamentului Special de Salvatori al Inspecto­ratul pentru Situaţii de Ur­genţă, povesteşte cum reu­şeşte să păcălescă moar­tea din adâncuri.

Marian Mitrache (40 ani) a simţit mereu că va face ceva măreţ, nu pentru el, ci pentru ceilalţi. Astăzi, la cinci ani de la succesul intervenţiei din Sinteşti-Ilfov, când, după o muncă titanică de şapte ore, a reuşit să salveze un băieţel căzut în puţul din curtea casei, spune că nici o altă meserie n-ar fi putut să-l înveţe mai bine să preţuiască clipa.

"După atâtea tragedii văzute, nu mai am orgolii. Tră­iesc doar o dată, de ce să irosesc timp!?", devine profund Marian.

Sinteşti, cea mai grea încercare

Iniţial, voia să dea la şcoala de piloţi, dar în 93’ s-a oferit voluntar în armată, la pompieri. "Acolo am învăţat pompieristică", povesteşte Marian, care a dat nas în nas cu flăcările la numai o lună de la iniţiere. Atât de tare i-a plăcut lupta corp la corp cu focul, că a rămas la pompieri şi după încheierea stagiului militar.
În 2002, a intrat în Deta­şamentul Special de Salvatori, cu brevetul de alpinist în mână şi trei ani i-a petrecut făcând pe Spider Man. Simţea însă că i se potriveşte mai bine postura de scafandru, la fel de grea. "Poate să te izbească chiar şi un buştean adus de curent, dacă nu eşti atent", explică Marian. Concentrarea maximă este şi cheia intervenţiilor mai ample, de genul celei din 2007, de la Sinteşti. O cursă contra cronometru, care a ţinut o ţară întreagă cu sufletul la gură. De obicei, o misiune de salvare nu durează mai mult de 7 minute. Atunci a durat şapte ore.

"Am plecat toţi, descarcerarea, pompierii, sca­fandrii. Până să vină escavatoarele, am dat noi la lopată, să facem un alt puţ, pe unde să respire. Am schimbat 26 de butelii de oxigen", încă se minunează salvatorul. L-au ajutat enorm colegii. "N-aş avea curaj să intru fără colegul care-mi ţine spatele", recunoaşte scafandrul.
Back to top
criss-cross
Sun May 06 2012, 09:09PM
Registered Member #4853

Buna seara!pot?!vreau sa ma pun bine cu pompierii...inteleg nemultumirea d-lui Klaus
In primul rand,consultand link-ul,din curiozitate, eu,cititorul,am dat cu nasul de :
-numele pompierului este scris gresit : Marian Mitrache in loc de Marian Mitrea
( ,,Daca se poate un moderator sa editeze numele de familie al lui Marian.Eu sunt fiul lui si se poate confirma faptul ca nu il cheama Mitreche ci Mitrea.")

-articolul nu ne lamureste exact daca e scafandru ,pompier,alpinist drept care,eroul insusi simte nevoia de comentarii ,,inainte de toate sunt pompier,ca sunt calificat in salvari din mediul acvatic si de la inaltimi este alta poveste,ca pompier intervin la diferite interventii"
-articolul intuneca in loc sa lumineze un profil ,portretul ramane ciuntit,eroul la fel de necunoscut si nelamuririle curg...(vezi comentarii link)
-finalul articolului sufera cerand parca o continuare a povestii si nu scrie nicaieri ,,va urma!"

dupa cum mi-am dat seama,reporterul si-a dorit sa inchege un portret....
a ales un personaj care a iesit in evidenta prin salvarea unui copil ....pana aici,nimic nelalocul lui !dar,daca tot ai reluat o informatie de presa de nu stiu cand,tu (ziarist)du-ti munca pan' la capat!
cum ar fi ca pompierul sa lase incendiul stins pe jumatate?!
o saptamana buna va doresc!
Back to top
2 User said Thank to criss-cross for this Post :
 Coffeeman (06 May 2012, 22:02) , Homefire (07 May 2012, 10:21)
Klaus
Mon May 07 2012, 02:19PM
Registered Member #3279

@Parvu Florin - m-am lamurit cum este cu scafandrii...
In statele de organizare ale ISU functiile astea sunt la marea majoritate la Cautare-salvare, iar casuta din stat are formula ...şi scafandru, nefiind de sine statatoare (nu este nici prima si nici ultima functie de genul asta). Problema este ca aceste activitati se fac cu persoane scolite (fapt pentru care s-a si infiintat la ISU Constanta un centru de pregatire propriu, pentru a nu mai depinde material sau financiar de MApN) si dotate in consecinta (conform Normelor si Tabelelor de dotare) cu cateva sute de costume fie umede, fie uscate. Dupa atestarea ca si scafandru (de mica adancime) urmeaza vizitele medicale periodice, fara de care nu se mai pot face scufundari (si care au fost portite de scapare a celor nemultumiti, unii preferand sa le tranteasca). De asemenea, trebuie efectuate un anumit numar de ore de scufundare intr-un anumit rastimp pentru mentinerea atestatului (daca nu gresesc 50 ore), in unele judete putin probabil daca nu se baga si ore de antrenament. La reorganizare de sus (...) nu s-au dat fixuri, ci doar un numar de posturi pe fiecare ISU si s-a mers pe mana inspectorilor sefi ca isi vor evalua si redimensiona structurile in asa fel incat sa isi poata desfasura activitatile specifice conform ROF-ului. Fapt pentru care atentia (nedistributiva) a unor IS s-a focusat pe stingere si SMURD, celelalte activitati de interventie intrand in aria de cuprindere la ETC., pe cale de consecinta cei cu atestat de scafandru nu trebuia disponibilizati ci renumiti pe functiile care prin fisa postului prevedea necesar atestatul de scafandru, chiar daca in stat era trecut ca servant. Rezultatul este ca sunt judete unde nu mai sunt scafandri, iar la nevoie se solicita sprijin de la vecini (de exemplu ISU IL, MS, IF etc.), dar si judete unde sunt 3 sau 4 oameni pregatiti pentru asa ceva, gen AR, TM, BH etc. (ca sa nu mai vorbim de Bucuresti, cu vreo 17), ceea ce demonstreaza ca totul a depins de IS. Regretabil este ca la MS activitatea s-a tras pe dreapta (desi IS a fost ceva ani sef la DSS), pe motiv ca omul atestat era MM si nu subofiter.
Concluzia mea este ca Pietreanu trebuie sa-l aiba pe constiinta pe Parvone cu o conditie: in fisa postului sa fi scris ca o face si pe scafandru. Legat de asta mai am un of: in afara (iar hit-ul meu cu Vunk - Vreau o tara ca afara) nu faci decat activitati pentru care ai calificarea necesara, nu merge pe principiul lasa ca ma pricep eu. Te pricepi acasa in batatura, in bucatarie, in garajul propriu sau oriunde altundeva, la serviciu daca nu ai prin fisa postului atributii si nu ai calificarea necesara nu poti face ORICE activitate. Dupa mine ca sa manuiesti o drujba trebuie sa ai un curs, ca sa deservesti un grup electrogen idem, sa faci navigatie cu barca trebuie sa te invete cineva (macar un formator, ca se poarta) cum se face lansarea barcii la apa, plecarea, acostarea, manevre, incarcarea ei şamd., si mai sunt si alte activitati de acest gen. Daca folosesti drujba si se intampla sa fie accidentat cineva (poate chiar autorul ) eu daca as fi procuror as vrea sa vad atestatul celui in cauza ca stia ce si cum sa faca, in ce parte sa taie, cum sa se asigure si altele asemenea. La fel si la celelalte activitati enumerate mai sus. Nu mai vorbesc de lucru la inaltime, unde numai DSS-ul avea oameni scoliti (pe vremuri la Acvila) si echipamente adecvate, toate ISU-urile mergand pe principiul ca (poate) nu se va intampla nimic. Chiar daca ai ca hobby activitatile de scufundare (in Marea Bariera de Corali), nu poti face pe scafandrul si la serviciu daca nu ai atributii in acest sens si echipament asigurat de unitate. Este o activitate riscanta, iar daca se intampla ceva (precum pompierul de la ISU Constanta mort in timpul liber cand facea scufundari pentru un agent economic) unitatea trebuie sa probeze ca a asigurat celui in cauza pregatirea (initiala si periodica + vizita medicala), dotarile necesare (verificate tehnic si metrologic, daca este cazul) si aplicate procedurile standard (de exemplu la scafandri lucru in echipa de minim 2, functie de tipul scufundarii).

Parerea mea

Presimt ca @criss-cross va constata ca este o postare fara sfarsit
Si spre (ne)linistea aceluiasi user, articolul nici nu putea sa ne lamureasca exact daca cel in cauza este scafandru, pompier sau alpinist, pentru ca militarul incadrat ca salvator este de toate si multe altele (brancardier - vezi recuperari cadavre, sapator la nevoie cu mainile - vezi surpari de maluri de pamant, baby-sitter - vezi incendiul de la maternitate etc. etc.).

Back to top
 Coffeeman (07 May 2012, 14:31)
criss-cross
Mon May 07 2012, 02:57PM
Registered Member #4853

corect! finalul ar putea fi : Pietreanu ii prezinta scuze lui Parvone si il incadreaza pe functia de unic scafandru (daca are pregatirea speciala)....zic si eu,nu dau cu paru"
Back to top
Pârvu Florin
Mon May 07 2012, 05:05PM

Registered Member #1287

Intr-o prima ordine de idei, e cel mai bun banc pe care l-am auzit in ultimii 42 de ani, criss-cross!!!!
Vedeti cum se vede din gradenele publicului, domnule Klaus, cat de simplu pare totul?
Domnul colonel Pietreanu, chiar daca ar vrea sa ma reincadreze nu poate face asta, criss-cross! Acum, intre noi fie vorba, chiar daca ar putea sa o faca, nu cred ca ar vrea asta, cred ca s-a inchinat cu amandoua mainile cand a scapat de mine, dar asta e deja o alta discutie!

Intr-o a doua ordine de idei, domnule Klaus, va las pe dumneavoastra sa decideti daca formula evaziva "executa salvari din mediul acvatic" poate fi interpretata sau nu ca Parvu Florin o face si pe scafandrul. Oricum asta este sueta, fiindca eu nu am nevoie sa ma aiba nimeni pe constiinta, eu am ales pentru mine, si daca am ales rau, oricum nu voi cere niciodata nimanui mila sau indurare!!! asta apropo si de cine pentru cine il suna pe domnul colonel Pietreanu, caci nici nu va puteti inchipui cine ar fi putut suna pentru mine daca as fi vrut!

Intr-o a treia ordine de idei, fiindca tot mi-ati dat apa la moara cu procurori, atestate si alte asemenea, o sa va rog sa va uitati la art. 1 si 2 din HG 350/1993 privind pregatirea, antrenarea, perfectionarea pregatirii si brevetarea scafandrilor:

ART. 1 Activitatea de pregatire, antrenare, perfectionare a pregatirii si de brevetare a scafandrilor, in vederea indeplinirii misiunilor de aparare a tarii si pentru alte nevoi se realizeaza de Ministerul Apararii Nationale prin Centrul de scafandri - cu sediul in garnizoana Constanta.
ART. 2 Centrul de scafandri functioneaza ca unitate militara bugetara si ca organ unic de brevetare a scafandrilor, de autorizare si inspectare a activitatilor subacvatice cu scafandri.

Unic, domnule Klaus, si hasgheul ala e in vigoare!!!

Mai uitati-va si la art. 5 din normele de aplicare a acelei HG:

Art. 5. In sensul prezentelor norme, prin "unitati" se inteleg agentii economici, autoritatile si insitutiile publice, organizatiile cooperatiste si orice alte persoane juridice sau fizice, din sectorul public, privat sau cooperatist, inclusiv cu capital strain, care desfasoara activitati pe teritoriul Romaniei.

Ce inseamna asta? pai va spun eu! Procurorul ala despre care vorbeati dumneavostra ar trebui sa declanseze urmarirea penala impotriva domnului general Secara, a domnului colonel Lucaciu, impotriva tuturor inspectorilor sefi care permit lucrul scafandrilor brevetati sau verificati intr-alta parte decat la Centrul de scafandri al MApN! Da' ce, procurorul ala stie unde sa se uite?! Iarasi una din incalcarile alea nonsalante, cu zambetul pe buze, ale legii in IGSU! la adapostul lui "Facem si noi ce putem!"

Intrebarea logica ar putea fi "Dar de ce nu se schimba legea?", si centrul ala de pregatire al scafandrilor din IGSU sa fie si el atestat ca organ de brevetare a scafandrilor? Pai cum sa fie acreditat, domnule Klaus, daca in buna traditie romaneasca, el nu are nici macar o barocamera? unde s-a mai vazut in lumea asta un centru de pregatire a scafandrilor fara barocamera??? ca sa nu mai vorbesc de vizita medicala! La institutul de medicina navala procentul de respinsi al candidatilor parasutisti (Atentie! vorbim de parasutisti, adica oameni care mai trecusera printr-o vizita medicala extrem de exigenta!) era de cam 75%!!!! adica din patru candidati pentru admiterea la cursul de brevetare scafandri erau respinsi cam trei!!!
Va dau scris ca daca luati la intamplare 10 oameni tineri! sub 35 de ani! din IGSU, si ii trimiteti la vizita medicala pentru brevetare scafandri la Centrul de medicina navala nu trec proba doi!
Eu insumi am fost respins in primul an la cabinetul ORL pentru o insignifianta deviatie de sept, pe care medicul orelist din SMC de-abia a vrut sa o opereze, zicand ca i se pare mult prea mica ca sa efectueze interventia chirurgicala! De asemenea, singurul test psihologic pe care l-am picat vreodata in viata mea, si credeti-ma! in douazeci de ani de armata, si ce armata! am dat muuuuuulte si grele, a fost cel pentru admiterea la cursul de sef de scufundare! L-am picat si gata! Reversul il reprezinta privirea intrebatoare pe care mi-a aruncat-o unul dintre scafandrii brevetati la centrul de pregatire al IGSU cand l-am intrebat unde a dat testul de oxigen.

Probă de rezistență fiziologică la acțiunea oxigenului hiperbar la care sunt supuși candidații la meseria de scafandru profesionist.
Proba constă din inhalarea de oxigen pur în masca oro-nazală din barocameră, la adâncimea de 18 m (2,8 bar sc.abs.) timp de 30 minute. Dacă în acest timp nu apare criza hiperoxică, candidatul este apt pentru practicarea meseriei de scafandru.
În timpul testului, candidații sunt asistați de un scafandru experimentat care urmărește eventuala apariție a simptomelor de criză hiperoxică, întrerupând alimentarea cu oxigen

LINK
Deci, domnule Klaus, daca ar fi usor ar face oricine!

Intr-o a patra ordine de idei, vorbeati despre atestate de alpinist, drujbist, barcagiu si ce-o mai fi... Cand eram la armata, va rog sa ma credeti ca cel putin 2-3 luni pe an mergeam la diverse felurite cursuri, la unele obligatoriu, la altele ca vroiam eu. in sase ani de pompieri o singura data au fost trimisi oameni de la mine din curte la un curs, initial s-a spus ca e vorba depre un curs de descarcerare, cand am cerut sa merg, comandantul de detasament mi-a spus ca nu ma trimite pe mine, fiindca eu stiu, trimite pe altii care nu se pricep asa de bine. Pana la urma cursul a fost de paramedic SMURD, si cei care "nu se pricepeau asa de bine la descarcerare" sunt acum... intelegi ce!
Bun! lasati-le-n doamne iarta-ma de cursuri, dar a fost vreodata vreo situatie in care sa vad un afis prin care sa fie adusa la cunostinta tuturor celor interesati ca in data de... la ora... in locatia... are loc testarea cunostintelor pentru obtinerea brevetului de salvator de la inaltime, de exemplu? totul urmat de o descriere a a probelor si a standardului care trebuie atins ca sa obtii acel atestat??? Pai vedeti, domnule Klaus???
Edit: mi-am adus aminte ca a mai fost si un curs de barcagii, dar eu eram in concediu si evident ca nu s-a deranjat nimeni sa ma sune...

[ Edited Tue May 08 2012, 01:07PM ]
Back to top
Klaus
Mon May 07 2012, 06:37PM
Registered Member #3279

Parvu Florin wrote ...

1 ... Domnul colonel Pietreanu ... cred ca s-a inchinat cu amandoua mainile cand a scapat de mine...
2 ... Intr-o a doua ordine de idei, domnule Klaus, va las pe dumneavoastra sa decideti daca formula evaziva "executa salvari din mediul acvatic" poate fi interpretata sau nu ca Parvu Florin o face si pe scafandrul...
3 ... centrul ala de pregatire al scafandrilor din IGSU sa fie si el atestat ca organ de brevetare a scafandrilor? Pai cum sa fie acreditat, domnule Klaus, daca in buna traditie romaneasca, el nu are nici macar o barocamera? unde s-a mai vazut in lumea asta un centru de pregatire a scafandrilor fara barocamera??? ...

La 1 aprob pozitiv.
La 2 aprob negativ, salvare din mediu acvatic se poate face si de pe mal, si din barca (la cange sau carlig), nu numai prin scufundare. Iar la inundatii cu persoane sau oi in carca si apa pana la brau tot salvare din mediu acvatic se numeste
La 3 imi pun intrebarea daca scuba... fac cu barocamera. La ce facem noi este cam acelasi lucru, ori scufundari in Marea Rosie, ori pe Dambovita... Iar buteliile noastre sunt umplute tot cu aer comprimat, nu cu heliox sau alte minuni de pe Discovery, iar adancimea stiu ca este limitata, nu mai retin pana la cat, daca este vorba de 10-12 metri, pentru care nu trebuie barocamera, decompresie si alte alea.

In rest (inca) nu imi dau cu parerea

[ Edited Mon May 07 2012, 06:40PM ]
Back to top
 Coffeeman (07 May 2012, 20:48)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF