Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Klaus
Fri May 11 2012, 09:50AM
Registered Member #3279

WikiLeaks wrote ...

Pt. Florin PIRVU
JUSTITIA CARE UCIDE - Dupa ce a fost achitat pe fond, Curtea Militara de Apel l-a gasit vinovat pe col. (rez) Corneliu Diaconita de la ISU Dambovita si i-a dat 3 ani si 6 luni cu executare, printr-o decizie de condamnare umilitoare, care-i incalca dreptul la viata!

Banuiesc ca formularea este preluata ad-literam din link, nu vad de ce o condamnare este umilitoare pentru Diaconita si ii incalca dreptul la viata atata timp cat este data corect.
Back to top
Pârvu Florin
Fri May 11 2012, 10:55AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Iata explicatia acelui pasaj:

Ingenuncherea lui Diaconita a fost maxima in conditile in care magistratii au hotarat instituirea sechestrului asigurator asupra veniturilor incasate de inculpat de la Casa de Pensii a M.A.I. pana la concurenta sumelor confiscate. Practic, Corneliu Diaconita, care este si bolnav de leucemie si urmeaza un tratament costisitor, nu va mai avea din ce trai intrucat in timpul procesului si banii pe care ii avea pusi deoparte i-au fost confiscati.

[ Edited Fri May 11 2012, 10:56AM ]
Back to top
Homefire
Fri May 11 2012, 11:35AM
Firefighther
Registered Member #4438

Justitia care ucide ...
Ucide ? Pe cine ? Pe domnul ? Nu justitia omoara ..."soarta" omoara !
wrote ...
Condamnarea, o ”executie„ din care lipsea doar sangele pe pereti!
Hai sa fim seriosi ... justitia a facut dreptate...dar titlul articolului este strans legat de faptul ca domnul Diaconita este
bolnav de leucemie şi urmează un tratament costisitor, nu va mai avea din ce trăi întrucât în timpul procesului i-au fost confiscaţi şi banii puşi de-o parte.

[ Edited Fri May 11 2012, 08:48PM ]
Back to top
1 User said Thank to Homefire for this Post :
 Coffeeman (11 May 2012, 16:59)
Klaus
Fri May 11 2012, 02:09PM
Registered Member #3279

Si eu care chiar credeam ca justitia cantareste adevarul legata la ochi

[ Edited Fri May 11 2012, 05:17PM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 Coffeeman (11 May 2012, 16:59)
justme
Fri May 11 2012, 06:30PM

Registered Member #2073

S-a intamplat sa vad, astazi, un comunicat IGSU despre cat de buni, profesionisti, tari etc., etc. au fost ei la finala Cupei UEFA (eu sunt tot cu denumirea veche a competitiei). Au fost atatea incidente, s-a intervenit in atatea locuri etc., etc. Pana aici, toate bune si frumoase. Ajung insa pe pagina a doua si ce-mi vad ochii? "Pompierii militari, plini de solicitudine, frumoşi şi responsabili, au dovedit...". Ha? Sa reluam, poate nu am inteles bine: "Pompierii militari, plini de solicitudine, frumoşi şi responsabili...". Cuvintele subliniate nu aveau ce cauta in text. Chiar daca ai cei mai frumosi pompieri din lume, asta NU se scrie intr-un comunicat de presa. Ce legatura are frumusetea cu responsabilitatea si profesionalismul? Vorbesti despre rezultatele misiunii sau esti la "Miss World"?
Pacat de evenimentele petrecute la IGSU sau care implica institutia in cauza. Ar putea sa iasa materiale superioare calitativ, iar oamenii care muncesc cu adevarat merita o imagine mai buna.
Propunere pentru IGSU: aruncati o privire pe LINK (este gratis), baietii sunt profesionisti si poate va inspira, inclusiv la designul site-ului actual...

cp-11.05.2012-bilant-finala-uefa.pdf
Back to top
Coffeeman
Fri May 11 2012, 06:42PM
Glamdring
Registered Member #2685

Nu mai intru pe site-ul IGSU din respect pentru ochii mei; parca este facut de un amator si dupa moda din anii 2002. Ca sa nu mai spun de acele comunicate de presa, strategii, planuri etc.
Back to top
Klaus
Fri May 11 2012, 06:55PM
Registered Member #3279

@justme - dupa cum am semnalat prin postarea de pe 10.05, cineva de la RP are inclinatii literare (sa nu cumva sa fie persoana de contact cpt. Silvi. Silvi... Silvi... apropo, unde am mai auzit numele asta?), semn ca oarecine a scapat in lanul cu lucerna.
Maghiar ce pazeste? O fi la dat din coate (sau la gioale) sa ajunga sef de serviciu?
Back to top
criss-cross
Fri May 11 2012, 07:17PM
Registered Member #4853

...daca nu se dezvolta subiecte generoase despre pompieri, va suparati!
...daca vi se spune ca sunteti ,,frumosi si responsabili" (chit ca nu e tocmai potrivita asocierea) iar va suparati!cine sa va mia inteleaga?!
buna seara!(uitasem)iar am dat buzna!
Back to top
Coffeeman
Fri May 11 2012, 09:31PM
Glamdring
Registered Member #2685

Buna seara!:) nu ne suparam, dar se pare ca cei care sunt pusi sa scrie/dea comunicate de presa, buletine informative etc. isi dezvolta acum talentul literar. Probabil uita ca suntem totusi o "mare" institutie militara/cu specific militar iar unele "scripturi" ar trebui sa fie scurte si la subiect, nu poetice.
Back to top
2 User said Thank to Coffeeman for this Post :
 Klaus (11 May 2012, 21:45) , justme (11 May 2012, 22:21)
Klaus
Fri May 11 2012, 09:45PM
Registered Member #3279

@criss-cross - in documente oficiale (iar comunicatele de presa sunt in aceasta categorie) nu se folosesc astfel de dulcegarii. Ce-ai zice daca maine intr-un comunicat de presa de la guvern ni s-ar povesti despre ce au mai facut ministrii nostri, nu-i asa, frumosi si responsabili?
Si apoi trebuie ca publicul (comunitatile) sa ajunga la aceasta concluzie, cum ca pompierii sunt frumosi si responsabili, nu este treaba noastra sa ne autocaracterizam. Pentru ca s-ar putea sa nu fim chiar atat de frumosi sau responsabili

@Coffeeman
Back to top
2 User said Thank to Klaus for this Post :
 justme (11 May 2012, 22:21) , Coffeeman (11 May 2012, 22:53)
Homefire
Sat May 12 2012, 07:38AM
Firefighther
Registered Member #4438

ISU Neamt ....un inspectorat cu capul pe umeri ...

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ va rezolva în curând problema lipsei unei echipe de cinci scafandri specializaţi, care să deservească orice intervenţie apărută pe domeniul lor, în judeţ. Primăria Piatra-Neamţ va sprijini solicitarea ISU Neamţ de a aloca 25.000 de lei din bugetul local, în susţinerea parcurgerii de către militarii selectionaţi din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra-Neamţ a cursurilor de specializare-scafandru autonom din cadrul Centrului 39 Scafandri Constanta.
"Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Petrodava» al Judeţului Neamţ solicită încheierea unui parteneriat privind implicarea municipiului Piatra-Neamţ în susţinerea parcurgerii de către militarii selecţionaţi din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra-Neamţ a cursurilor de specializare-scafandru autonom din cadrul Centrului 39 Scafandri Constanţa, în vederea constituirii unei echipe de scafandri", a declarat Gabriel Murau, şeful Serviciului Comunicare din cadrul Primăriei Piatra-Neamţ.
După finalizarea cursurilor la Constanţa, judeţul Neamţ va putea avea propria echipă de scafandri. În solicitarea de finanţare trimisă primăriei, ISU Neamţ a solicitat ca banii să fie alocaţi din taxa pentru protecţie civilă.

LINK

PS Foarte bună initiaţiva de a pregăti scafandri propri la Centrul 39 Scafandri Constanţa LINK ....si nu la clubul de "scuba" denumit Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenţie (CASI) din cadrul ISU Constanta ! Bună alegere ...cunoscătorii stiu de ce !?!

[ Edited Sat May 12 2012, 09:14AM ]
Back to top
criss-cross
Sat May 12 2012, 07:50AM
Registered Member #4853

imi dau seama,domnilor, cum ar trebui sa ,,sune " un comunicat oficial! dar, macar in sinea voastra, va puteti bucura ca subiectivismul celei(celui)care a scris a determinat aceasta caracterizare.si, din punctul de vedere al unei persoane ...poetice(sau,nu!), stiti cat de frumos poate parea un pompier pentru cineva care il considera unicul lui ,,colac de salvare" intr-un anumit moment?! cate calitati i se atribuie,cat de ,,zeu" e considerat numai pentru ca, in exercitiul functiunii,e ,,scurt si la obiect" si raspandeste un sentiment de siguranta? asadar,treceti cu vederea...mult mai important este ce se intampla in practica si cum va percepe cel care are nevoie de ajutorul vostru! cred ca o face pe sistemul,,frumosi si responsabili"!(e opinia mea)
Back to top
Klaus
Sat May 12 2012, 09:21AM
Registered Member #3279

La ce mai ajuta pompierii, cum a spus un localnic...
De remarcat tehnologia de recuperare a animalului cazut in fantana. La nivelul fermierilor care (inca mai) ara terenul cu plugul tras de animale.

LINK

Misiune spectaculoasă de salvare - Pompierii au scos o vacă dintr-o fântână adâncă de 15 metri

Intervenție dificilă și mai puțin obișnuită pentru pompierii sibieni. Aceștia intervin la această oră pentru a scoate o vacă, animalul fiind căzut într-o fântână, pe raza localității Daia.

15 oameni, pompieri și volunari au muncit o oră și jumătate pentru a o scoate pe văcuța Regina din fântâna adâncă de 15 metri.

Animalul, care cântărește aproximativ 400 de kilograme, a căzut în fântâna săpată și lăsată descoperită.

”Băiatul păștea pe aici cu vacile, a săpat cineva o fântănă mare aici și a lăsat-o descoperită, și a căzut vaca în ea. N-am crezut la adâncimea asta, 15 metri, că o mai putem scoate vie”, a povestit Ioan Popa, proprietarul vacii

Regina costă aproximativ 1.000 de euro, este din rasa Holstein iar salvatorii au avut o misiune extrem de dificilă, pentru că pământul se putea surpa și cu ei, în orice moment.

Oamenii au folosit inclusiv un tractor pentru a trage animalul, după ce acesta a fost prins cu mai multe chingi.

”Ne-au ajutat mult pompierii, a fost foarte riscant pentru că putea să se rupă malul și să cădem noi în fântână. Noroc cu tractorul că am tras, că altfel nu o puteam scoate”, a povestit Ioan Turcu, unul dintre locvalnicii care au participat la operațiunea de salvare.

Pompierii spun că nu este prima dată când sunt implicați în astfel de intervenții, dar misiunea nu a fost deloc una ușoară.

”A fost o intervenție destul de dificilă. Am coborât, am legat-o și am tras-o cu un utilaj afară. A fost destul de dificil, pământul este foarte firav”, a spus plutonier major Mihai Midrigan, de la ISU Sibiu.
Back to top
Homefire
Sat May 12 2012, 09:27AM
Firefighther
Registered Member #4438

criss-cross wrote ...

imi dau seama,domnilor, cum ar trebui sa ,,sune " un comunicat oficial! dar, macar in sinea voastra, va puteti bucura ca subiectivismul celei(celui)care a scris a determinat aceasta caracterizare.si, din punctul de vedere al unei persoane ...poetice(sau,nu!), stiti cat de frumos poate parea un pompier pentru cineva care il considera unicul lui ,,colac de salvare" intr-un anumit moment?! cate calitati i se atribuie,cat de ,,zeu" e considerat numai pentru ca, in exercitiul functiunii,e ,,scurt si la obiect" si raspandeste un sentiment de siguranta? asadar,treceti cu vederea...mult mai important este ce se intampla in practica si cum va percepe cel care are nevoie de ajutorul vostru! cred ca o face pe sistemul,,frumosi si responsabili"!(e opinia mea)

@criss-cross te rugăm să depui un CV la IGSU , compartimentul "artistic" ...sunt posturi libere la biroul "cenaclu literar" .
Cat despre afiramatia cu stiutul
cat de ,,zeu" e considerat numai pentru ca, in exercitiul functiunii,e ,,scurt si la obiect" si raspandeste un sentiment de siguranta?
...răspunsul este tranşant: NU stim (ma refer la cei din operativ ) dar cred că ştiu cei de la "cenaclu"...
PS Scuze ...dar nu am putut să mă abţin
Back to top
criss-cross
Sat May 12 2012, 09:47AM
Registered Member #4853

pt. Homefire...
scuzati-ma ca sunt femeie !
scuzati-ma ca ,inca, mai cred ca viata trebuie sa faca uz si de frumos,artistic,cenacluri cu toata deraderea care le insoteste!
scuzati-ma ca ,inca,mai vreau sa pretuiesc (asa cum ma pricep) oamenii care ma inconjoara...ca vreau sa-mi spun parerea folosind si alt limbaj decat cel abundand de termeni tehnici.Eu,oricum,am o stima deosebita pentru pompieri si... am incheiat activitatea cenaclului!
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF