Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI
 
<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Homefire
Thu Jul 26 2012, 10:08AM
Firefighther
Registered Member #4438
Joined: Sun Jul 10 2011, 09:04PM

Posts: 222
Thanked 69 time in 49 post
Se întâmplă în România, în 2012 ! Ei cu tehnologia, noi cu sacii !

Sikorsky S-61L, făcut de canadieni, este folosit în mai toate ţările.
Rezervorul de 2.000 de litri se alimentează dintr-un lac, cu ajutorul unui furtun special.
Dă drumul la 2.000 de litri o dată
Apoi apa se aruncă deasupra focarului fie prin acelaşi furtun, fie direct din rezervor.
Dacă elicopterul nu se poate apropia prea mult de focar se foloseşte tunul, care aruncă jetul de apă de la distanţă.
Aparatul costă în jur de două milioane de euro.




Romania 2012 ...






Trebuie sa patentam metoda ..."stingerea incendiilor de padure cu saci umpluti cu apa" ...aruncati din "mijloace aeriene "
Back to top
1 User said Thank to Homefire for this Post :
 Klaus (27 Jul 2012, 19:57)
criss-cross
Thu Jul 26 2012, 11:08AM
Registered Member #4853
Joined: Tue Apr 24 2012, 08:47PM

Posts: 1059
Thanked 182 time in 142 post
Pot sa inteleg doar starea de spirit a celor care au participat efectiv la aceasta actiune...faptul ca resursa umana nu este sustinuta si de cea materiala nu este o noutate in Romania ! Cu atat mai mult, solutiile aplicate , cat si modul in care este silit sa faca fata unor provocari de genul acesta, transforma romanul intr-un purtator de miracole : sa exerciti meseria in conditii precare si cu baza materiala sau inexistenta, sau nepotrivita ...
branduri turistice...serbari campenesti... campanii electorale....sali de sport cu costuri supradimensionate.... .... nu regasiti aici si tehnica de interventie pentru operatiuni de salvare a omului si a naturii, nu, nu! corectati-ma daca gresesc!
LINK
Back to top
Pârvu Florin
Fri Jul 27 2012, 05:15PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287
Joined: Wed Dec 10 2008, 11:28AM

Posts: 2130
Thanked 661 time in 426 post
Ati vazut vreodata, dragi cititori, o padure arzand, sau si mai infiorator, o padure dupa un incendiu? Ea nu geme, nu se vaieta, bocetul ei este postum si se exprima in miile de brate carbonizate pe care le ridica spre cer, ea nu se poate apara, nu poate fugi, e ca un om ucis in timpul somnului, si neputinta ei de a se apara este agravata de neputinta noastra de a o proteja, si nu stiu de ce, printre cele mai plapande fiinte, alaturi de puii de pasari, de flori, de fluturi, de tancii aflati la primii lor pasi, imi vine sa asez si padurea...









Cineva care a vazut fotografiile astea a spus ca sunt cele mai sinistre fotografii pe care le-a vazut vreodata, ca i se duce gandul instinctiv si instantaneu la "Padurea spanzuratilor". Asa si trebuie, poate cei care ar fi trebuit sa faca ceva si nu au facut se vor gandi fie si o secunda la impotenta lor...

Pai hai sa incepem....cu cele mai mult decat evidente... si anume,
unu,
pompierii au demonstrat inca o daca, daca mai era nevoie, ca sunt complet incapabili de a actiona, si nici nu mai vorbesc de a actiona independent! in abrupt muntos, si va las pe voi, dragi cititori, sa raspundeti la intrebarea "Cam care e suprafata Romaniei in care ei nu pot opera?"

doi,
cum este posibil, ca din momentul in care a fost anuntat incendiul in Bucegi, timp de doua zile, repet, doua zile!, in conditiile in care prognoza meteo era de canicula si vant, sa nu faca nimeni nimic, absolut nimeni, absolut nimic? ceva.. acolo... catusi de putin.... nu era mai mult decat evident ca focul nu se va stinge de la sine????

Merg mai departe, las la o parte sentimentele si trec la viata cruda, la realitatea dura, la judecata rece a faptelor si lucrurilor.

Viata nu e niciodata asa cum am vrea, pompierii nu au nicaieri in lume tot ce-si doresc , dar asta nu e motiv ca resursele, multe-putine cate sunt ele, sa nu fie folosite judicios si inteligent. De fapt, asta ma uimeste pe mine cel mai mult, incapacitatea decidentilor de a gandi lateral, de a aborda solutii creative, de a iesi din tipare!

Ok, nu avem elicoptere, dar asta inseamna ca stam sa ne uitam?
In trecat fie spus, elicopterele nici nu sunt asa de eficiente in situatii de genul asta, si povestea aia, ca nu se pot apropia ca sa nu starneasca scantei si sa raspandeasca jarul este o gogorita mare cat Casa poporului, ele nu se apropie de un asfel de focar datorita curentilor imprevizibili de aer, care le-ar putea impinge inspre peretii de stanca, si din aceasta cauza, sacii cu apa aruncati din ele nici nu nu ajung intotdeauna unde trebuie si nici nu au un prea mare efect, e doar o chestie psihologica...

In situatii ca cea de fata, apa, sfanta apa, mama noastra a tuturor! adusa acolo unde trebuie, face treaba repede si bine!
Dar cum ajunge apa acolo? ma veti intreba, si eu va voi raspunde.

Incendiul a avut loc cam in perimetrul asta LINK si pana aici LINK unde este drum relativ accesibil, pe linia crestei sunt cam 1,9 km, cu bataie pe plus sa zicem 2,5 km LINK , un dispozitiv de "C"-uri, "D"-urile ar fi fost ideale, dar nu cred ca s-a fi putut gasi atat de multe incat sa..., reiau, un dispozitiv de "C"-uri pe o treime din traseu absolut accesibil oricarei persoane, iar pe celelalte doua treimi dispozitivul fiind construit de oameni care stiu cu ce se mananca o asigurare, o urcare pe coarda, o coborare in rapel, ar fi durat maximum 20-30 de ore de lucru pentru cincizeci de "peoni" si pentru douazeci-treizeci de oameni calificati in ce inseamna munte. Din momentul in care ar fi inceput sa curga apa pe dispozitiv, in cateva ore, minim cinci, maxim 10-15, incendiul ar fi fost nu doar localizat ci si stins. Nu am facut un calcul exact al fortelor si mijloacelor, timpii astia i-am scos asa... la bunul simt si in urma experientei mele, si oricum sunt cred, pe plus, am lasat destula marja de eroare, dar daca ma contrazice cineva (lucru pe care mi-l doresc din tot sufletul si din toata inima mea de copil mic! ), as putea sa si calculez exact!

Mai departe... la doi kilometri de locul in care incepe dispozitivul este cabana Piatra Arsa, are o rezerva de cel putin 100 de tone de apa, parte in piscina cabanei, parte in bazinul lor de rezerva, 10 tractoare cu cisterne cred ca ar fi fost suprasuficiente pentru naveta si transportul apei, in momentul in care rezerva cabanei ar fi fost epuizata, in Saua Dichiului, la 13 km, si drumul este brici! este ditamai rezervorul de apa de cateva sute de tone...

Restul il reprezinta ceva detalii tehnice, cum ar fi distribuitoare la fiecare cateva sute de metri pe dispozitiv, inchise din ce in ce mai mult succesiv, ca sa fie micsorata presiunea pe dispozitiv pentru a preintampina spargerea furtunurilor, furtune de de rezerva in ultima parte a dispozitivului pentru manevra dispozitivului... si... gravitatie! dar cine sa se gandeasca sa o puna la treaba caci, ca sa-l citez pe un fost coleg, "Oamenii destepti sunt la Microsoft, nu la pompieri!"

Edit:
1. Sunt convins suta la suta ca daca asta ar fi fost abordarea, incendiul ar fi fost lichidat mult mai repede si cu mai putine cheltuieli decat in situatia de fata.
2. Sa nu indrazneasca nimeni sa ma intrebe de ce nu am fost acolo! As fi fost, daca asta primavara, cand a ars padurea la Rancaciov si a fost alarmat intreg detasamentul Targoviste, nu as fi stat patru ore in poarta inspectoratului, rugandu-ma de cei care plecau la incendiu sa ma ia cu ei, si primind replica sagalnica: "Nu ai aprobare sa urci in autovehiculele MAI!"... Auziti, oameni buni? daca vrei sa faci ceva pentru tara ta, ai nevoie de aprobare! vom discuta odata si despre povestea asta frumoasa cu voluntariatul...




[ Edited Wed Aug 01 2012, 06:32PM ]
Back to top
leonidas78
Fri Jul 27 2012, 07:46PM
Registered Member #3998
Joined: Wed Mar 23 2011, 07:35PM

Posts: 32
Thanked 2 time in 2 post
Ma intreb ce mizerie a ramas in urma sacilor aruncati. Pe aia cine o sa ii recupereze ???
Back to top
Klaus
Fri Jul 27 2012, 07:55PM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3144
Thanked 828 time in 527 post
Nu vreau sa fiu socotit carcotas, dar incendiile de padure fac parte din ciclurile naturii, precum si inundatiile (egiptenii chiar au prosperat ca tara de pe urma revarsarilor Nilului), iar ele au existat dinainte de a fi pompierii pe Pamant.
Mai acum cativa ani am studiat ceva materiale despre incendiile de padure din SUA si am ramas impresionat de organizarea si dotarea fortelor angrenate in combaterea lor, cu tactică si strategie specific militara. Ceva comparabil cu armata, inamicul/dusmanul fiind incendiile...
Si mai era ceva: din observatiile lor, incendiile de padure au un rol (extraordinar de) regenerativ atat asupra vegetatiei, cat si a faunei, de exemplu ei observand ca populatia de caprioare a crescut in padurile arse.
Desigur ca amenintarea infrastructurii este o problema, dar altfel, oare nu intervenim in ceea ce este natural? Asa si la inundatii, s-a ajuns la concluzia ca indiguirile si desecarile albiei majore a Dunarii au amplificat efectele inundatiilor.
Noi ne panicam de cateva zeci hectare de padure, fie sute, dar ce sa mai zicem de Incendiul din Peshtigo/Wisconsin SUA, 1871 cand au ars peste 400.000 de kilometri pătraţi de vegetaţie? - LINK Adica suprafata Romaniei + Bulgariei + Ungariei... Sau 43.000 de acri anul asta - LINK , un acru = Unitate de măsură pentru suprafeţe de teren cu valori variabile (în jur de 4.000 mp) - LINK
.
Pe la 2/3 din clip se vede si metoda de incendiere voluntara, precum si elicopterele cisterna ale americanilor.
De nevoie se gandesc si mai marii zilei la nevoile de dotare specifice. Dar tare ma tem ca se va ajunge la repararea elicopterelor (de transport) si nu achizitia de elicopter(e) specializat(e) pentru asa ceva.
Au fost inundatii masive, s-au achizitionat, de nevoie, barci si motopompe. Au venit incendii si se gandesc la elicoptere pentru stins incendii. Cand o veni, vreodata, si un cutremur semnificativ, pe unde vor scoate camasa?

LINK

Guvernul va aloca bani pentru achiziţionarea sau repararea elicopterelor MAI necesare la stingerea incendiilor

Guvernul ar putea aloca bani pentru achiziţionarea unui elicopter sau pentru a repara elicopterele aflate în folosinţa Ministerului Administraţiei şi Internelor, dar aflate pe finalul orelor de zbor acceptate din punct de vedere tehnic.

Primul-ministru Victor Ponta a anunţat marţi că ministrul Finanţelor i-a transmis, în cursul dimineţii, că a identificat sursele financiare necesare în acest sens.

“Este o sumă importantă. Din păcate, aceste investiţii atât de utile şi atât de necesare reprezintă însă şi eforturi financiare, dar Guvernul este gata să facă acest efort. Chiar mâine în şedinţa de guvern sper să găsim împreună cu Ministerul Administraţiei şi Internelor şi cu producătorii cea mai bună soluţie pentru a avea cât mai rapid o intervenţie eficientă. La fel cum SMURD-ul intervine atât de eficient în situaţii de urgenţă pentru a salva vieţi omeneşti, la fel trebuie să sprijinim MAI pentru a interveni în aceste situaţii de catastrofe naturale, situaţii naturale în care e vorba de bunuri şi de vieţi care trebuie salvate”, a declarat Victor Ponta, referindu-se la incendiile de pădure din mai multe zone ale ţării.


[ Edited Fri Jul 27 2012, 08:00PM ]
Back to top
Coffeeman
Fri Jul 27 2012, 09:27PM
Glamdring
Registered Member #2685
Joined: Tue Mar 02 2010, 10:09AM

Posts: 449
Thanked 131 time in 94 post
Un incendiu de padure, in munti-> capacitatea de interventie daca cumva ar fi luat proportii aproape egala cu 10%.Solutia data de Guvern---"o sa facem o sedinta de guvern sa vedem daca..."fas. Chiar trebuie sa se intample ceva ca noi sa fim dotati? chiar trebuie sa se intample ceva pentru ca noi sa primim din mila altora?
This sh*T is fu***d up!
Back to top
1 User said Thank to Coffeeman for this Post :
 Klaus (28 Jul 2012, 06:29)
Klaus
Sat Jul 28 2012, 06:35AM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3144
Thanked 828 time in 527 post
leonidas78 wrote ...
Ma intreb ce mizerie a ramas in urma sacilor aruncati. Pe aia cine o sa ii recupereze ???

Teoretic ar trebui sa fie biodegradabili... Si cum noi, romanii, suntem tari in asa ceva, ramane cum am stabilit, sacii sunt biodegradabili (numai) in teorie
Back to top
Coffeeman
Sun Jul 29 2012, 10:54AM
Glamdring
Registered Member #2685
Joined: Tue Mar 02 2010, 10:09AM

Posts: 449
Thanked 131 time in 94 post
Mă întreb dacă cumva metoda de aruncare a acelor saci era metoda brevetată, patentată și recunoscută mondial ca și metoda ”Aruncătorului manual, eventual pompier”
Back to top
Pârvu Florin
Sun Jul 29 2012, 01:11PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287
Joined: Wed Dec 10 2008, 11:28AM

Posts: 2130
Thanked 661 time in 426 post
Klaus wrote ...

Apropo de Rusmanica, daca la recurs (care banuiesc ca trebuie sa-l faca DNA-ul, Rusmanica nu cred ca este interesat) poate deschide o alta cauza impotriva DNA si sa ceara daune morale de nustiucate milioane de lei pentru implicarea lui intr-un proces in care instanta a concluzionat ca nu este vinovat? Asta este un caz punctual, dar mai sunt si alte cazuri, vezi procesul fostului IS de la ISU Mehedinti (acum sef directie IGSU), fostul comandant de la Boldesti etc. Deci exista ca la medici varianta de malpraxis? Mai stiu un alt ofiter târât prin tribunale ani de zile, iar la sfarsit omul a fost declarat nevinovat, dar intre timp a stat pus la dispozitie niste ani si nu a putut participa la ceva examene de promovare, pentru ca era in curs de cercetare. Practic cariera i-a fost frânta, ramanand ofiter specialist principal I, in timp ce altii (cu pregatire, IQ si bun simt sub ale lui) au ajuns sefi serviciu, inspectori sefi sau adjuncti - prim adjuncti, sefi de directie etc. etc. Cum si in ce fel i se repereaza onorea lui? Iar onoarea ca onoarea, dar pensia este acum calculata dupa veniturile obtinute. Si sa avem pardon, indemnizatia de comanda poate fi intre 25 si 50%, başca functia... Sau cum zicea Pristanda: mosia, mosie, fonctia, fonctie, coana Joitica, coana Joitica...


Pe langa ce ati povestit dumneavoastra, chiar daca este oarecum off-topic, este bine ca cititorii nostri sa cunoasca si povestea asta;

Pe langa zecile de persoane care reclama ca ar fi fost arestate din cauza abuzurilor procurorului militar Vasile Doana, acesta din urma are pe constiinta si sinuciderea unui subofiter care nu a mai rezistat presiunilor exercitate de anchetatori. Tanarul Sorin Mihu Constantinescu, subofiter al Detasamentului de Interventie si Actiuni speciale, si-a pus capat zilelor in 1999, la varsta de 32 de ani, impuscandu-se cu arma din dotare. Asta dupa ce a fost supus unor presiuni imense, fiind anchetat si judecat cinci ani de zile. A lasat in urma sa o fetita ce avea atunci numai opt ani.

LINK

Si va mai povestesc una, de data asta on-topic.

In unul din dosarele pe care le are la DNA colonelului in rezerva Diaconita, cel in care este cercetat ca nu a facut plangere penala impotriva unui subofiter care a furat niste bani fiindca subofiterul respectiv ii facea injectii sotiei sale, nu o sa va vina sa credeti, dar subofiterul respectiv are doar calitatea de martor, in nici un caz pe cea de invinuit, adica declaratia sa va fi ceva de genul:
"Domnule presedinte, in data de...., la ora..., am furat suma de ...., domnul colonel in rezerva Diaconita a luat la cunostinta si nu a sesizat parchetul, fiindca i-am facut injectii sotiei sale in urma cu...."

Si stiti de ce sunt atat de indignat de toate marsaviile acestea? Am spus si repet, Diaconita este departe de a fi un sfant sau o victima, dar toate abuzurile evidente savarsite impotriva lui, dau o imagine de vendetta, de rafuiala personala, il transforma intr-un martir, si chiar nu e cazul... nu e cazul deloc!

Klaus wrote ...

Nu vreau sa fiu socotit carcotas, dar incendiile de padure fac parte din ciclurile naturii...


Domnule Klaus, daca topicul acesta ar fi fost despre ecologie, sa discutam efectele incendiilor asupra mediului... sau despre mitolgie, sa discutam ideea de foc purificator ...

dar el este despre pompieri, si pompierii sunt oamenii aceia care, printre alele, lupta impotriva incendiilor, cu mai mult sau mai putin succes...

Da! muntii vor fi tot acolo, in 10-15 ani padurea va incepe sa se refaca, ursii vor reveni, pasarile vor canta iarasi, dar asta ce inseamna? ca nu ar trebui sa ne pese de pierderile acestea? Si asa mai avem putina padure, si in general mai avem putin din orice, daca nici de asta putina, cata mai e, nu ne pasa si nu avem grija...

[ Edited Sun Jul 29 2012, 01:31PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Mon Jul 30 2012, 12:31AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287
Joined: Wed Dec 10 2008, 11:28AM

Posts: 2130
Thanked 661 time in 426 post
Un incendiu puternic a reizbucnit, duminică, la o altitudine de aproximativ o mie de metri, în Colţii Cheii, la Cheile Râşnoavei, judeţul Braşov, în zonă nefiind posibilă intervenţia decât pe calea aerului, un elicopter urmând să intervină în zonă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Vom interveni cu un elicopter în jurul orei 16.00. Nu se poate interveni decât pe calea aerului pentru că incendiul este undeva pe stânci şi nu se poate ajunge altfel. Vom alimenta cu saci cu apă şi îi vom arunca în locul respectiv. Deocamndată, nu ştim pe ce suprafaţă se întinde pentru că trebuie mai întâi să survolăm zona cu elicopterul ca să ne facem o idee", a spus Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.


LINK

Ce mor io cand vad afirmatii de-astea!!!
Spuneti, bai oameni buni, ca NOI, pompierii, angajatii ISU Brasov, nu putem ajunge acolo! ca nu avem dotarea si pregatirea necesara ca sa facem asta! nu ca nu se poate ajunge acolo!!!

E ca in gluma aia... nu exista barbati neputinciosi, exista doar femei nepricepute!

Si io-te, dom' Sfreja, niste oameni care au ajuns in Coltii Cheii altfel decat cu elicopterul... folosind niste materiale de alpinism destul de empirice...







[ Edited Mon Jul 30 2012, 10:05AM ]
Back to top
Pârvu Florin
Mon Jul 30 2012, 10:00AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287
Joined: Wed Dec 10 2008, 11:28AM

Posts: 2130
Thanked 661 time in 426 post
Fiindca Boribum ne-a delectat candva cu imaginea unui hidrant in mijlocul unei paduri din Franta, o sa va ofer si eu imaginea unei ramasite de hidrant, dupa ce acesta a fost furat, si asta in mijlocul satului...

Astia suntem ca natiune... atat ne duce capul...!





Back to top
criss-cross
Mon Jul 30 2012, 10:14AM
Registered Member #4853
Joined: Tue Apr 24 2012, 08:47PM

Posts: 1059
Thanked 182 time in 142 post
Pt. Parvu
Off-topic: cine se ascunde sub patratelele albe?!!! e si Parvu?!
.... fac pariu ca, da! poate spun si care cred ca este, daca se duce voluntar pe Cheile Rasnoavei....pai?! coborare in rapel doar de amorul alpinismului?!!!!!
Back to top
negruingura
Tue Jul 31 2012, 02:32PM
Registered Member #2952
Joined: Sat May 15 2010, 07:20PM

Posts: 27
Thanked 5 time in 3 post
Sa recunoastem o realitate cruda: suntem in urma Europei cam cu o generatie ...
... in 2003 pompierii treceau de la MapN la MAI si deveneau ISU.... tot in 2003 In Germania ISU/IGSU al lor trecea din subordinea MAI-din-Germania intr-o Agentie/oficiu independena (AMT)...
Back to top
negruingura
Tue Jul 31 2012, 02:43PM
Registered Member #2952
Joined: Sat May 15 2010, 07:20PM

Posts: 27
Thanked 5 time in 3 post
....am scris 2003 doar ca sa fac o paralela....
(Isu/Igsu a fost infintata prin Ordonanta de urgenta 25 din 21 aprilie 2004 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 88/2001)
Back to top
Homefire
Tue Jul 31 2012, 03:32PM
Firefighther
Registered Member #4438
Joined: Sun Jul 10 2011, 09:04PM

Posts: 222
Thanked 69 time in 49 post
negruingura wrote ...

Sa recunoastem o realitate cruda: suntem in urma Europei cam cu o generatie ...
... in 2003 pompierii treceau de la MapN la MAI si deveneau ISU.... tot in 2003 In Germania ISU/IGSU al lor trecea din subordinea MAI-din-Germania intr-o Agentie/oficiu independena (AMT)...


@ negruingura eşti intr-un mare "error" ...dacă eşti pompier este grav ...Pompierii militari au trecut in structura MAI in anul 1945 !
În Ordinul Marelui Stat Major nr. 51.666 din 5 mai 1945 se stipula că „Pompierii militari vor trece cu organizarea actuală la Ministerul Afacerilor Interne, figurând numai în organizarea şi situaţiile armatei – Ministerul de Interne va prelua asupra sa dotarea, întrebuintarea şi inducţia acestui personal”. Ca urmare a acestui ordin, Comandamentul Corpului Pompierilor Militari redevine Inspectoratul General al Pompierilor.



negruingura wrote ...

....am scris 2003 doar ca sa fac o paralela....
(Isu/Igsu a fost infintata prin Ordonanta de urgenta 25 din 21 aprilie 2004 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 88/2001)

La 1 ianuarie 2001 Comandamentul Protecţiei Civile, organul de specialitate al Ministerului Apărării Naţionale până la acea dată, a trecut în subordinea Ministerului de Interne, păstrând aceleaşi caracteristici organizatorice.(HG nr.1398 din 29 decembrie 2000 )
Prin H.G.R. 1490 /2004, modificată şi completată de H.G.R. 1514 din anul 2005 se realizează fuziunea Comandamentului Protecţiei Civile( structura ce se afla in subordinea MAI) şi Inspectoratului General al Corpului Pompierilor Militari ( structura din cadrul MAI ) ca unitate subordonată Ministerului Administraţiei şi Internelor entitate ce poarta numele de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.)... adica institutia Pompierilor din Romania

" Dacă ai cunoştinţe temeinice, împătăşeşte-le şi altora." - Tryon Edwards ... dacă NU ...






[ Edited Tue Jul 31 2012, 03:40PM ]
Back to top
1 User said Thank to Homefire for this Post :
 Coffeeman (31 Jul 2012, 17:22)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.