Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
leonidas78
Thu Oct 11 2012, 05:11PM
Registered Member #3998

leonidas78 wrote ...

se pare ca IG al IGSU, col. Lucaciu, a fost inlocuit cu gen. Bas de la ISU Bihor

LINK

deciziile nr. 492-493 ale primului-ministru
Back to top
Coffeeman
Thu Oct 11 2012, 07:15PM
Glamdring
Registered Member #2685

Vestul tot cu vest a fost inlocuit?! Ma intreb oare, care au fost motivele?

[ Edited Thu Oct 11 2012, 09:04PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Thu Oct 11 2012, 07:28PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Superbomba!!!

Zilele viitoare voi face cateva consideratii asupra acestui subiect!

Se leaga si de povestea cu dosarul penal de la Dambovita.

Coffeman, Aradul nu a fost inlocuit nu tot cu Aradul ci cu Bihorul.
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Coffeeman (11 Oct 2012, 21:05)
Klaus
Thu Oct 11 2012, 08:00PM
Registered Member #3279

Asa este, Lucaciu a fost dat jos. Pacat, eram membru declarat al fanclubului Lucaciu. Cum am mai scris de cand a fost numit, nu am inteles de ce a lasat vreo 2500 Euro/luna la Bruxelles si a venit la balamucul din IGSU pentru cam 1700 Euro... Nemes la pensie, Baş nou, Visan mana moarta... Viitor de aur

LINK

General de brigadă cu o stea Ioan Baș a fost împuternicit în funcția de inspector general al I.G.S.U.
Începând cu data de 11 octombrie 2012, odată cu publicarea în Monitorul Oficial al României, colonel Marcel Sorin Lucaciu a fost eliberat din funcția de inspector general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Decizia are ca scop îmbunătățirea managementului la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Începând cu aceeași dată, general de brigadă cu o stea Ioan Baș a fost împuternicit în funcția de inspector general al I.G.S.U.

Ioan Baş a absolvit ca şef de promoţie Şcoala de Ofiţeri Activi a Ministerului de Interne, arma pompieri, iar apoi a urmat cursurile Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca. În perioada 2009 - 2012, a ocupat funcția de inspector şef al ISU Crişana, anterior fiind prim-adjunct al inspectorului şef, şef de stat major şi adjunct al Comandamentului Brigăzii de Pompieri Crișana în cadrul aceluiași Inspectorat.

Din anul 2011, este doctor în management al Facultății de Științe Economice din Cluj Napoca, cu teza “Managementul și logistica situațiilor și serviciilor de urgență din România”.

Edit - unul dintre motive poate fi si interviul dat la Gandul.live, cand, printre altele, a zis treaba aia cu ce e mult, e mult + trimiterea la banii (putini) asigurati de guvern pentru institutie...

Mai zile trecute ma uitam pe CV-ul lui Bas... Nascut in '63...

[ Edited Thu Oct 11 2012, 08:15PM ]
Back to top
Coffeeman
Thu Oct 11 2012, 09:06PM
Glamdring
Registered Member #2685

Parvu Florin wrote ...

Superbomba!!!

Zilele viitoare voi face cateva consideratii asupra acestui subiect!

Se leaga si de povestea cu dosarul penal de la Dambovita.

Coffeman, Aradul nu a fost inlocuit nu tot cu Aradul ci cu Bihorul.

My bad! am editat/corectat!:)
Back to top
theodor
Thu Oct 11 2012, 09:22PM
Registered Member #4856

Bas e un tip deosebit si probabil ca ceea ce a dovedit la bihor va demonstra si la bucuresti. Este un bun manager si de regula stie ce vrea, cu siguranta se va observa un progres in coordonarea profesionistilor liliputani din igsu care aveau nevoie de o mana forte care sa-i dirijeze spre directia normala.
Lucaciu a picat pe mana lui, a avut un management subiectiv si neimplicant. Nu a avut strategie si s-a inconjurat de tot felul de persoane mai mult sau mai putin competente dar care l-au manipulat suficient pentru a-i crea conditiile propice unei disparitii in decor. Ex-IG nu a dispus de o planificare strategica si nu a avut un plan de dezvoltare, de mentenanta si implicare manageriala. A inceput diverse dar nu a finalizat nimic. A mers pe imputerniciti de la sef directie la sef birou si este bine stiut ca la nivel micro este nevoie de maxima stabilitate, nu de incoerenta si fragilitate manageriala.
Pacat fiindca dumnealui este un produs cazon al protectiei civile si ... au fost multe asteptari... !
Back to top
1 User said Thank to theodor for this Post :
 backdraft (12 Oct 2012, 18:43)
Pârvu Florin
Thu Oct 11 2012, 09:31PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

LINK

Interviu cu domnul colonel Lucaciu si cu domnul Raed Arafat, incepe la ora 2.23

Echipamentul de spart beton despre care vorbeste domnul Arafat la ora 2.31 se leaga de echipa romaneasca INSARAG, dar despre asta am sa scriu un articol cand voi fi in posesia mai multor informatii.

[ Edited Fri Oct 12 2012, 09:24AM ]
Back to top
WikiLeaks
Thu Oct 11 2012, 09:47PM
Registered Member #3607

Klaus wrote ...

Asa este, Lucaciu a fost dat jos. Începând cu data de 11 octombrie 2012,......

Buna dimineata domnule Klaus!... va treziti cam tarziu, intuitie = 0,
Cu acest prilej va reamintesc ca ati pierdut un pariu cu subsemnatul in care consemnam: LINK

vis a vis de pariu . presupun ca postarea nu se va sterge

Va reamintesc despre ce era vorba:

WikiLeaks - DRAGA Domnule LUCACIU si Marcel impreuna cu toata gasca (inclusiv inspectorii sefi) va pot spune cu mana pe inima ca ati distrus oameni cu familii doar pe VORBE.

Klaus - Ar fi mai corect ca nemultumirea sa se indrepte catre guvern, care prin ministrul MAI a obligat armele sa-si reduca personalul fara a le da si o baza legala solida (respinsa in Parlament), dar le-a taiat din functii, fapt pentru care de la 15.09 (pompierii si jandarmii) si 15.10 politistii nu mai puteau fi platiti decat un anumit numar de oameni, nu pentru ca Lucaciu si inspectorii sefi sau alti ordonatori de credite din alte arme au vrut ei asa, cu de la sine putere.
WikiLeaks : Dar LUCACIU pentru asta a venit. E omul de sacrificiu. CINSTE LUI.
AA si inca ceva, cine poate beneficia de sangele KAKI pe care l-ati donat (domnule caporal LUCACIU) la inceputul lui 2012? Eu unul sunt om si am sange rosu, dumneata ce esti? Poate in mintea dumitale ai incercat sa comunici altceva insa ai uitat ca hainele dumitale au alta culoare. DESTEPTAREA!
Klaus - Era o clasica figura de stil apropo de calitatea de militar.
WikiLeaks - Eu credeam ca ofiterul militar este istet(sau asa era pana mai acum cativa ani ), dar cand isi alege asemenea figuri de stil depasite in timp ... nu poti avea alte pretentii de la acesta , si in plus cand mai este si adus de un fost ministru (ce au umplut paginile Catevencilor),....te lasa fara civinte... de unde si proverbul "Spune-mi cu cine umbli ca sa-ti spun cine esti!"
WikiLeaks - Sunt tare curios daca va termina anul 2012 pe functii.
Klaus - Punem pariu ca da? Atat IG cat si inspectorii sefi, normal, cei care au respectat ordinele (numite de altii adrese) primite si nu au facut abuzuri. [/quote1332110487]

WikiLeaks - Ma faci sa rad.... Parca am fi la carnaval. Totul e o nebunie.
vis a vis de pariu . presupun ca postarea nu se va sterge.

Ce zici domnule Klaus, crezi ca ti-ai ales gresit gasca fanclub LUCACIU DISTRUGATORUL ????
Am avut dreptate cand am specificat ca nu prinde Revelionul?
Se pare ca DA.

Recomandarea mea : NU MAI FACETI PARIURI, fara a cunoaste dedesubturile.

Inca ceva, nu va mai chinuiti sa cautati explicatii, pentru a gasi motivele demiterii. De mult se cauta un PRETEXT, pentru a se inlatura JIGODIA asta ordinara cu singe kaki de neom care a distrus pompierii romani. Eu unul am postat in ultimul an mai multe despre acest specimen care se credea un individ cu "COA.E".

Poate de acum incolo vor incepe sa apara adevaratele gafe ale acestui mascarici, care m-a facut si pe mine sa-mi indrept atentia spre aceasta arma in ultima perioada.
De acum numai de bine, si poate incepeti si "voi" pompierii sa progresati, ca ce au putut sa-mi vada ochii in ultimul an, nu este decat un S.F. marca inregistrata lUCACIU.
In loc de LA Revedere lucaciu, pot spune MARSH la Rahova /Jilava lucaciu, asta daca DNA isi doreste sa-si finalizeze profesionist actiunile incepute.

[ Edited Thu Oct 11 2012, 09:57PM ]
Back to top
2 User said Thank to WikiLeaks for this Post :
 backdraft (12 Oct 2012, 18:44) , vionora (12 Oct 2012, 20:29)
theodor
Thu Oct 11 2012, 10:39PM
Registered Member #4856

WikiLeaks i-ai fost aproape si acum il lovesti!
Imoralitatea si incrancerarea ta ma sperie.
Din greselile pe care le faci din cauze euforice (stim noi de ce!!!) te recunosc si este ingrat sa ataci asa manios.
Daca erai barbat ii spuneai omului atunci cand erai in fata lui ... si ai avut nenumarate ocazii!
Si oricum ai pierdut si ocazia asta.
Back to top
Klaus
Thu Oct 11 2012, 11:35PM
Registered Member #3279

@WikiLeaks - uite ca nu imi schimb parerea dupa cum bate vantul...
Am crezut si sustinut pe forum si penultimul IG, generalul Secara, pe care multi l-au hulit, numindu-l fosila, si pe ultimul IG, colonelul Lucaciu.
Lucaciu este un pariu pierdut, care este problema? Nu este nici primul, nici ultimul pariu pierdut, daca asta te face sa te simti mai bine. Viata insasi este un pariu Am crezut in Lucaciu, daca ar fi as paria din nou pe el cunoscandu-l atat ca OM, cat si ca profesionist. Este optiunea mea, imi poate interzice cineva? I-am spus-o de la inceput ca ii va fi foarte greu, echipa nu il va ajuta (ca nu poate, nu vrea sau nu stie), nu are cu cine sa faca tot ce si-a propus iar singur nu o va scoate la capat, dar mi-a spus ca el este optimist. Din pacate am avut eu dreptate Cum si viitorului IG ii va fi tot la fel de greu, pentru ca in afara de prim adjunct (functie libera) nu isi poate face o echipa cu care sa lucreze, adjunctul, sefii de directii, servicii si birouri, nu pot fi schimbati de azi pe maine din motive de proceduri.

Nu vad de unde atata inversunare fata de acest om, pentru ce invectivele sau acuzele aduse. Intamplator cunosc destule dedesubturi pentru a-mi forma o parere cred ca mai avizata decat tine, @WikiLeaks. Si nu vad pentru ce destituirea asta ar avea iz de DNA.

The Moor has done his work the Moor may go, sau mai pe romaneste Maurul si-a facut datoria, maurul poate sa moara Inclin sa cred ca Lucaciu este victima unor jocuri de interese greu de inteles pentru muritorii de rand.
Back to top
Klaus
Fri Oct 12 2012, 07:40AM
Registered Member #3279

O incercare de a explica motivul debarcarii lui Lucaciu este facuta in evz.ro. Am retineri in privinta credibilitatii acestei publicatii, motiv pentru care nu cred ca incendiul de la Confort City este adevaratul motiv
Cu ceva timp in urma pe SF i se reprosa ca nu iese pe sticla sa faca PR pentru IGSU. Iata ca a inceput s-o faca, dar i-a daunat grav sanatatii...

LINK

Şeful pompierilor, schimbat după ANCHETA INCENDIULUI DE LA CONFORT CITY

Colonelul Marcel Sorin Lucaciu a fost eliberat din funcția de inspector general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), la propunerea ministrului de Interne, exact în ziua în care o comisie de anchetă a stabilit cauzele care au condus la incendiul care a cuprins clădirea Confort City, din Popeşti Leordeni. Blocul aparţine afacerisitului Ionuţ Negoiţă, fratele primarului şi liderului PSD Robert Negoiţă.

Premierul Victor Ponta a semnat propunerea înaintată de ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, de înlocuire din funcţie a şefului IGSU, colonelul Marcel Sorin Lucaciu. Începând de ieri, odată cu publicarea în Monitorul Oficial al României, noul şef al IGSU este general de brigadă cu o stea Ioan Baş, împuternicit pe această funcţie. MAI motivează că "decizia are ca scop îmbunătățirea managementului la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență".

Chiar în aceeaşi zi, IGSU a comunicat că incendiul de la Popeşti-Leordeni din 2 octombrie, din complextul rezidential Confort City, a fost cauzat de un scurt-circuit dar "condiţiile care au favorizat dezvoltarea şi propagarea incendiului au fost prezenţa materialelor combustibile în structura mansardei şi a acoperişului, lipsa compartimentării cu elemente rezistente la foc în acest spaţiu, precum şi prezenţa vântului".

Rezultatele anchetei comisiei din cadrul IGSU de cercetare şi stabilire a cauzelor probabile de producere a incendiului au fost comunicate organelor de cercetare, în vederea continuării investigaţiilor.

Din cauza focului care a cuprins imobilul care aparţine lui Ionuţ Negoiţă, fratele primarului Sectorului 3 şi lider PSD, Robert Negoiţă au fost afectaţi 640 de oameni.

Colonelul Marcel Sorin Lucaciu a fost numit Inspector general al IGSU din februarie 2011. A fost şeful ISU Arad până în 2008 iar apoi ataşat cu Afacerile Interne în cadrul Misiunii Diplomatice româneşti de la NATO, în cadrul Înaltului Comitet de Planificare a Urgenţelor Civile.

La rândul lui, Ioan Baş a absolvit ca şef de promoţie Şcoala de Ofiţeri Activi a Ministerului de Interne, arma pompieri, iar apoi a urmat cursurile Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca. În perioada 2009 - 2012, a ocupat funcția de inspector şef al ISU Crişana, anterior fiind prim-adjunct al inspectorului şef, şef de stat major şi adjunct al Comandamentului Brigăzii de Pompieri Crișana în cadrul aceluiași Inspectorat. Din anul 2011, este doctor în management al Facultății de Științe Economice din Cluj Napoca, cu teza "Managementul și logistica situațiilor și serviciilor de urgență din România".

S-a împotrivit decretării stării de urgenţă

Colonelul Lucaciu a criticat, la începutul anului, lipsa de implicare a autorităţilor locale în acţiunea de deszăpezire şi nu a fost de acord cu decretarea stării de urgenţă. Iarna trecută, atunci când zeci de localităţi au fost înghiţite de nămeţi, preşedinţii de judeţe din Vrancea, Buzău sau Teleorman cereau preşedintelui Traian Băsescu decretarea stării de urgenţă.

Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonelul Mihai Lucaciu, spunea, atunci, într-un interviu acordat EVZ, că starea de urgenţă s-a mai declarat în România doar la cutremurul din 1977 şi, în iarnă, nu se impunea acest lucru.

În plus, el a dezvăluit pasivitatea multora dintre primari şi lipsa de comunicare a autorităţilor locale care, deşi fuseseră avertizaţi, nu s-au pregătit din timp şi nu au luat măsuri pentru a interveni. Colonelul Marcel-Sorin Lucaciu a dezvăluit pentru EVZ că unii primari din localităţile afectate de nămeţi nici măcar nu ştiau ce înseamnă "Cod portocaliu". "Am avut discuţii de genul: "Ce, mă, eu trebuie să ştiu ce înseamnă codul ăla?". Ca să nu mai avem această discuţie, am decriptat codul şi le-am spus ce înseamnă. Se poate verifica în orice judeţ că au primit. Inclusiv în comunele afectate de zăpadă", spunea, atunci, fostul şef al IGSU.
Back to top
Klaus
Fri Oct 12 2012, 01:25PM
Registered Member #3279

Pe site-ul IGSU exIG Lucaciu isi ia ramas bun de la oamenii cu care a lucrat. Ca intotdeauna, atipic pentru o structura militara ramasa cumva incremenita in propriile tabu-uri. Un om care a incercat sa dezmorteasca inspectoratul, aducand un suflu nou, mai apropape de zilele noastre. Pacat ca nu i s-a dat voie, asa cum marturiseste, sa duca pana la capat aceasta misiune.
Domnule Lucaciu, sunt mandru ca v-am cunoscut si ca am avut privilegiul sa lucrez cu dumneavoastra

Regele a murit, traiasca Regele.
Le Roi est mort. Vive le Roi!
The king is dead. Long live the king!

Dragi camarazi,

Am avut privilegiul şi onoarea în calitate de inspector general să conduc destinele acestei instituţii aproape un an şi jumătate. Am făcut-o aşa cum am fost învăţat, aşa cum am ştiut, şi, câteodată aşa cum mi s-a dat voie. Am avut realizări dar am avut şi insatisfacţii. A fost o perioadă densă, încărcată, trepidantă. Am trecut prin mari furtuni şi m-am bucurate de zile bune deopotrivă şi toate au fost posibile pentru că v-am ştiut aproape. Ziceam la numirea mea în funcţie că nimic nu mă face mai puternic decât gândul că în spatele meu se află aproape 29.000 de suflete şi că dacă, instituţia în ansamblul ei, va avea inteligenţa necesară să valorifice acest uriaş bazin de inteligenţă, angajament, pasiune şi devotament atunci cu certitudine va avea şi viitor. În ceea ce mă priveşte am făcut tot ce mi-a stat în putinţă să rămân ancorat în viaţa de zi cu zi a instituţiei, să cunosc problemele ei şi să reuşesc să valorific potenţialul pe care îl reprezentanţi, să fiu părtaş la construirea unui viitor.
De multe ori însă vremile sunt deasupra oamenilor şi nu oamenii deasupra lor. Eu, cel puţin, personal trăiesc un asemenea moment.
Doresc să vă mulţumesc tuturor pentru dăruirea, comportamentul şi devotamentul cu care v-aţi făcut datoria reuşind să menţineţi instituţia pe primul loc în preferinţele cetăţenilor, în pofida timpurilor vitrege pe care le traversăm.
Doresc să mulţumesc tuturor acelora care mi s-au alăturat în demararea unor proiecte care cred că nu ar trebui abandonate!
Îmi cer scuze pentru toate problemele pe care voit sau fortuit le-am creat unora.
Doresc succes noii echipe manageriale şi o asigur de întregul meu prijin.
Rămân profund ataşat acestei instituţii, principiilor şi valorilor care o guvernează.

Am onoarea!
Col. Lucaciu Marcel
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 Coffeeman (13 Oct 2012, 14:49)
WikiLeaks
Fri Oct 12 2012, 06:29PM
Registered Member #3607

Klaus wrote ...

Domnule Lucaciu, sunt mandru ca v-am cunoscut si ca am avut privilegiul sa lucrez cu dumneavoastra

Dragi camarazi,

De multe ori însă vremile sunt deasupra oamenilor şi nu oamenii deasupra lor.
Îmi cer scuze pentru toate problemele pe care voit sau fortuit le-am creat unora.
Am onoarea!
Col. Lucaciu Marcel

Pt mine unul , de cand s-au inventat BANII scuzele mă lasă rece si astept ca acest distrugator de arma să plateasca nu numai cu funcţia.

Apropo, domunule PÎRVU problema dumitale a fost creata VOIT sau neVOIT ?

[ Edited Fri Oct 12 2012, 06:31PM ]
Back to top
1 User said Thank to WikiLeaks for this Post :
 backdraft (12 Oct 2012, 18:57)
Klaus
Fri Oct 12 2012, 07:45PM
Registered Member #3279

@WikiLeaks - iarasi interpretezi mot a mot, este o formula diplomatica, eu am descoperit-o la fostul lider comunist generalul polonez Wojciech Jaruzelski, care la sfarsitul mandatului sau le-a cerut scuze polonezilor pentru suferintele pe care el si regimul lui le-a provocat.
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 Coffeeman (13 Oct 2012, 14:49)
Coffeeman
Sat Oct 13 2012, 02:59PM
Glamdring
Registered Member #2685

Nu ma declar fanul niciunui IG de pana acum, poate prea putin al domnului Secara pe care am avut placerea sa-l cunosc pe cand eram in scoala; si mai ales fan al vreunui IS de oriunde din tara, pentru ca dumnealor, sunt precum apa, iar noi precum pietrele. Apa trece noi mai ramanem sau suntem mutati odata cu apa mai la vale sau aruncati pe mal.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF