Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Sat Oct 13 2012, 03:37PM
boribum
Registered Member #2395

În mod cert genul de militar care nu pune pret decât pe bani. Probabil ca o decoratie sau felicitari în fata formatiei nu au nici o valoare. Gradele nu înseamna,deasemenea,decât un plus (sau minus) la leafa (leafa,lefuri,lefegii). Probabil si genul de om care are un pret : o înjuratura de mama costa X,un sut în fund costa Y,s.a.m.d. Toul e cuantificabil doar în bani,si asta-i singura valoare. Genul de personaj caruia mi-a facut mereu placere sa-i fac varza notarile de serviciu,de câte ori am avut ocazia. Eh,alte universuri...

WikiLeaks wrote ...

Pt mine unul , de cand s-au inventat BANII scuzele mă lasă rece

Scuze pentru off. Nu stiu cât vine asta în bani...vreo 2 lei vechi,cred.
Back to top
Pârvu Florin
Sat Oct 13 2012, 05:34PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Pai hai sa le zic...! cu toate ca exista niste date pe care le asteptam si care intarzie. O sa-mi nuantez punctul de vedere in functie de ele ulterior.

O sa fie o postare lunga, nu stiu cati o vor citi pe toata... treaba lor...! si o sa postez aici si nu pe topicul dedicat domnului colonel Lucaciu fiindca voi face si niste consideratii referitoare la altceva decat la capacitatile domniei-sale.

Daca m-ar intreba cineva pe mine ce cred despre demiterea domnului colonel (caci e evident ca a fost o demitere!) ii voi spune ca e dincolo de orice indoiala ca totul are un substrat politic, e firesc, a fost nummit politic, e demis politic, si domnul colonel ar fi fost demis mai devreme sau mai tarziu orice ar fi facut (sau poate nu orice , daca ar fi pupat si poala popii de acum nu doar a celui care a fost... cine stie...! ). Domnul colonel Lucaciu a fost numit inspector general in timpul guvernarii Boc, dadea interviuri exclusiv unor oficine pedeliste (EVZ, B1Tv, Gandul)... poate doar acolo era primit, desi am semne de intrebare asupra ideii acesteia... am spus ca e o supersurpriza stirea sirea aceea, desi daca ma gandesc putin, ea se inscrie in logica fireasca a evolutiei lucrurilor in tara noastra.

De asemenea, in ultimii ani, am observat o ofensiva a PDL in a-si impune oamenii la conducerea ISU-rilor, iar acum, mai mult sau mai putin firesc, urmeaza contraatacul...

Domnul Klaus ne spunea intr-o postare referitoare la potentialii candidati la functia de prim adjunct al IG ca daca pe domnul general Bas l-ar fi interesat Bucurestiul, ar fi putut veni ca IG inca de acum un an si jumatate. Eu cred ca nu e asa, domnul general Bas ar fi vrut de atunci, dar n-a putut. Cum altfel s-ar explica fapul ca in timpul vizitei ISU Crisana al judetului Bihor, a avut loc urmatorul schimb de replici? Despre ce lipsa de comunicare sa fie vorba, cand domnul colonel Lucaciu era IG de de-abia o luna?

Un alt scop declarat al vizitei în Bihor este ascultarea problemelor cu care se confruntă ISU „Crișana” și dezbaterea „bărbătească” a acestora. Col. Marcel Lucaciu a făcut un gest surprinzător: a recunoscut că există probleme de comunicare între județe și București, lucru despre care nicio oficialitate nu a vorbit deschis până acum. „A venit momentul ca acest lucru să nu mai existe!”, spune șeful IGSU cu referire la scurtcircuitele dintre teritoriu și capitală. Lucaciu a precizat că lipsa de comunicare pe care o invocă „are multe conotații subiective, dar suntem în măsură să depășim această situație”. Concret, oaspetele ISU „Crișana” spune că este vorba despre ceea ce poate și vrea o unitate din teritoriu, respectiv așteptările celor de la centru. Întrebat prin ce s-a manifestat lipsa de comunicare în ceea ce privește Bihorul, generalul de brigadă Baș a declarat pentru bihorstiri.ro că „rufele se mai spală și în familie”. Șeful salvatorilor bihoreni susține că relația ISU „Crișana” cu comandamentul central al IGSU este una bună, iar acest lucru se reflectă și prin dotările care au venit aici în ultima vreme. La rândul lui, nu doar din curtoazie față de gazdă, col. Marcel Lucaciu a precizat de mai multe ori în cadrul conferinței de presă că ISU „Crișana” este o unitate-etalon pentru toată țara. Drept dovadă pentru aprecierea de care se bucură Bihorul, șeful IGSU spune că următoarea întrunire a tuturor inspectorilor-șef din țară va avea loc la Oradea.

LINK

Va urma, ca mai am si altele de facut...

[ Edited Sat Oct 13 2012, 05:37PM ]
Back to top
Klaus
Sat Oct 13 2012, 08:10PM
Registered Member #3279

@Parvu Florin - pe surse stiu ca au fost consultati toti generalii (mai putin unul) de la ISU-uri daca vor pe tronul IGSU si toti au refuzat, nu au vrut sa se bage pentru ca era cartoful prea fierbinte. Iar acum Bas a fost in mai multe randuri la Bucuresti si pregatit pentru a prelua functia, nu a fost peste noapte si pe nemancate. Ca o fi vrut sau nu, este alta problema, este militar si cateodata mai si trebuie sa execute, chiar daca este general.
Vizita lui Lucaciu in inspectorate prin tara a fost tocmai pentru a lua pulsul pe viu, nu prin telefon sau informari seci. Iar faptul ca a pus pe masa problema dezbaterii barbatesti despre sincopele in comunicarea centru-teritoriu eu o pun tocmai pe dorinta de a imbunatati acest proces, vital in situatii de urgenta de amploare. In calitatea de fost inspector sef stia din proprie experienta ce inseamna birocratia la nivel central, cand din comoditatea nustiucui de la nustiuce etaj din IGSU se bloca rezolvarea unor probleme insignifiante pentru centru, dar poate vitale in teritoriu.
Sa mai spun ca Bihorul a fost unul dintre ISU-urile preferate ale lui Lucaciu, avand relatii foarte apropiate cu Bas, iar loctiitorul lui a fost trimis la Bruxelles, pe functia in care a fost Lucaciu?

Fiind in sistem, nu am avut niciodata senzatia ca numirile de IS au fost pe criterii politice. Se poate obiecta in ce priveste componenta comisiei de interviu profesional, ca in ea este si prefectul judetului cu pricina. Dar asta este procedura si in prezent, iar acceptarea cadidatului se face cu unanimitate. Deci, daca prefectul spune NU la un ofiter pregatit dpdv profesional, ce poate face restul comisiei din IGSU? La fel si daca respectivul candidat sustinut de prefect este bâta la pregatire de specialitate, nu cred ca risca nimeni din comisie de la IGSU sa-l puna IS doar pentru ochii lui portocalii.

Continui sa cred (pana la proba contrara) ca demiterea lui Lucaciu a fost din cauza neadaptarii la regulile scrise sau nu ale sistemului anchilozat din aparatul central al MAI. Lucaciu a facut apel la multe parghii din tara sau din afara pentru a scoate IGSU din groapa in care a fost bagat ca si arma si cred ca asta a deranjat la nivel inalt.
Back to top
Pârvu Florin
Sat Oct 13 2012, 09:08PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Mergand mai departe cu opiniile, o sa imi permit sa il mai contrazic inca o data pe domnul Klaus, care ne spunea ca domnul general Secara a fost un conducator bun. Pe domnul general Secara l-am cunoscut personal, am fost in audienta la domnia sa si initial am avut si eu acelasi sentiment, dar domnul general este tot atat de bun conducator pentru IGSU cat a fost Iliescu pentru Romania. Poate domnia-sa direct nu a avut nici un beneficiu ilegal de pe urma functiei, dar a permis existenta si perpetuarea unei stari de fapt care a transformat IGSU intr-o hazna.

Acum ceva timp, stateam de vorba cu un fost coleg de serviciu.
"-Cati dintre cei care au intrat la pompieri crezi tu ca au intrat cu bani?
-Frate, daca unul ca tine si unul ca mine a trebuit sa dea spaga, cred ca undeva spre suta la suta!"

Afirmatia asta este sustinuta si de numarul pixurilor galbene pe care le-am vazut la examen...

A stiut! si daca nu a stiut e si mai grav! a stiut si nu a facut nimic!

De ce? Nu stiu daca a avut un beneficiu imediat si palpabil, dar partidele comune de pescuit cu fostul colonel Diaconita sunt un lucru care nu e nici un secret pentru nimeni...

Cum de asemenea de situatia asta au stiut foarte multi dintre cei care acum sunt inca in activitate la ISU DB. Toti au tacut, nimeni nu a indraznit sa rupa omerta. Si cei mai multi dintre ei au avut partea lor de beneficii in urma povestii asteia...

Nu-mi spuneti ca nu-i vinovat, domnule Klaus, poate profesional era bun, nu stiu, nu-mi dau cu parerea, dar repet, din teama, din oportunism, din comoditate, a permis perpetuarea unui sistem care a dat nastere unor situatii absolut grotesti, cum ar fi faptul ca unul din membri comisiei de selectie de anul trecut este analfabet functional, domnule Klaus! si asa cum am scris si in topicul "Invatamantul romanesc" daca ii dai o dictare de clasa a doua ii umpli hartia de rosu, si el influenteaza major existenta a sute de oameni!

Evident ca fiecare pe craca lui are partea lui de vina, incepand de la profesorii de la facultatea pe care a absolvit-o persoanjul nostru, sfarsind cu fostul inspector sef de la Dambovita, dar cred ca domnul general Secara ar fi putut face mai mult ca sa preintampine situatiii ca aceasta, care am convingerea ferma ca nu sunt singulare!

Raportat la ce a gasit, domnul colonel Lucaciu si daca s-ar fi dat peste cap, prea mult n-ar fi putut face, sau nu ar fi putut face in rastimpul scurt cat a condus IGSU.
Ca a facut sau ca n-a facut cat putea face... e o alta discutie.

Si maine mai e o zi...
Back to top
Pârvu Florin
Sat Oct 13 2012, 09:56PM

Registered Member #1287

Klaus wrote ...

Parvu Florin wrote ...

... din povestea asta am aflat cu surprindere ca mai vechea noastra cunostinta,domnisoara Anca Onofrei, cand s-a mutat la IGSU, nu s-a mutat la compartimentul de relatii cu publicul, asa cum pana acum cateva saptamani eu am crezut, ci la... sau mai bine va las sa descoperiti singuri!
Nu radeti, domnule Klaus! nu radeti! caci s-ar putea sa aveti intr-o buna zi surpriza sa o vedeti coborand in curtea unitatii dumneavostra dintr-un microbuz cu numar de MAI, si in timpul controlului documentelor pe care le-ati conceput, sa observe ca nu ati folosit semne diacritice si sa va arda un "Corespunzator" de nu va vedeti!!! Treaba dumneavoastra, sa nu ziceti ca nu v-am spus!...

Nu, nu rad Intr-o prima etapa diva traumatizata psihic a fost parasutata la Maghiar dar, din motive care imi scapa (sau nu) a ramas cu parasuta deschisa si dupa aterizare, decupland-o numai cand a ajuns intr-un loc mai caldut. Daca in IGSU ar mai fi inca un astfel de (brav) ofiter ca ea, inspectoratul ar functiona nemaipomenit, fiecare structura si-ar indepli atributiile functionale la cote inalte de calitate, ar fi modernizate/actualizate toate instructiunile/ regulamentele de specialitate, s-ar implementa mai multe proiecte cu (co)finantare UE pentru aducerea bazei materiale si a know-how-ului activitatii specifice la nivelul tarilor UE, bla, bla, bla...

In preambulul episodului de maine, o intrebare pentru domnul Klaus:

Cine a semnat ordinul de numire al domnisoarei cu pricina, domnule Klaus?

Mama din groapa, Stefan cel Mare, eu cumva sau... cine...?

Si inca ceva. Acum dumneavoastra cadeti in greseala de a interpreta totul mot-a-mot.

Cand am facut referire la numirile partinice am avut in vedere urmatoarea ipoteza: doi candidati la functia de IS, unul cu spate altul fara, sau cu spate mai mic, un examen foarte pe bune ar da o diferenta de un punct, un punct jumate in favoarea celui de-al doilea, care credeti ca va fi alegerea comisiei?

[ Edited Sat Oct 13 2012, 10:37PM ]
Back to top
Klaus
Sat Oct 13 2012, 10:40PM
Registered Member #3279

@Parvu Florin - nu stiu, nu ma pronunt, dar nu cred ca dl. general Secara se apleca in asa aranjamente. Pasiunea pentru pescuit o are din tinerete, nu vad care ar fi problema daca a ajuns si prin DB pentru asa ceva. Asta inseamna ca ii gira mismasurile lui Diaconita?
In ce ma priveste viata mea nu am luat un capat de ata sau un pahar de apa de la cineva sa il favorizez cu ceva in relatiile de serviciu, la angajari sau la disponibilizari. Si viceversa este valabil, nu am dat in sus nici-un capat de ata sau pahar de apa pentru promovare in cariera sau obtinerea de alte avantaje. In schimb, recunosc ca am dat pentru indeplinirea atributiilor de serviciu, respectiv ungerea unor rotite, dar nu din IGSU sau din structuri superioare ierarhic din MAI.

Cat despre semnarea ordinului de numire al unui militar in cadrul IGSU nu sta IG sa analizeze bob cu bob cine, cand, unde sau cum. Circulatia cadrelor este una oarecum independenta de IG, el isi da avizul precum primarul pe niste ordine de mutare/numire in urma avizelor date de cei in cauza, asta este procedura. Nu are cum un IG sa stie nominal si vizual cele cateva zeci de mii mii de militari din IGSU si sa se implice in tot ce inseamna managementul carierei fiecaruia. Daca ati fost in audienta probabil ati vazut si teancul de corespondenta (de dimineata) care asteapta sa fie semnat de IG, iar asta se repeta de cateva ori pe zi. Fapt pentru care cred ca IG are o stampila cu semnatura olografa, sa nu stea sa semneze de cateva sute de ori in fiecare zi. Sta cineva sa citeasca litera cu litera toate hartiile alea? Pentru asta sunt sefi de structuri din IGSU, care fac referate privind aprobarea sau nu, iar daca pe un ordin de mutare este semnatura sefului de la RU, no problem. Ca doar nu o sa stea IG sa buchiseasca ordinele de mutare, documentele de la financiar sau de la oricare alta (sub)structura, pentru asta sunt platiti sefi si sefuleti.
Chiar nu cred ca cineva este atat de interesat de soarta numitei, cu atat mai mult un IG. Atunci cand un militar se dovedeste incomod (sa nu zic altfel) intr-o functie, se cauta prin structura de RU neutralizarea lui prin mutarea, daca este posibil, in aceeasi structura, daca nu il plaseaza unde sunt locuri libere. Ca nu a fost locul ei langa Maghiar s-a vazut ulterior, a ajuns in alta structura. Iar acolo nu are putere de control, ca peste tot sunt si activitati de suport. Iar cand se va ajunge la concluzia cum ca incurca si acolo, mai mult ca sigur ca seful serviciului respectiv o va rostogoli pe alta functie
Concluzia este ca militarul poate fi mutat la ordin (ca vrea sau nu), cand deranjeaza, sau la cerere, cand da el din coate pentru a ajunge undeva unde crede ca ii este mai bine (asta daca este si lasat sa se miste brownian). Daca nu a mai fost dorita la ISUMB pe functia cu pricina, care era solutia, sa fie trecuta in rezerva?
Repet, asta era ultima grija a unui IG - marea personalitate AO pe ce functie este si unde sa fie mutata.

[ Edited Sun Oct 14 2012, 09:25AM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 Coffeeman (14 Oct 2012, 07:37)
Pârvu Florin
Sun Oct 14 2012, 01:35PM

Registered Member #1287

As spune ca in general ati exprimat puncte de vedere pertinente, care ar putea fi si reale, dar daca eu vorbesc despre domnul colonel Lucaciu, nu am cum sa trec peste episodul cu disponibilizarile, cu toate ca stiu ca oricum ar fi fost, cineva tot ar fi fost nemultumit si si-ar fi exprimat nemultumirea asta, dar mai stiu si ca la Dambovita cel putin, nici un politist nu a fost disponibilizat in adevaratul sens al cuvantului in septembrie 2011, in timp ce la pompieri si la jandarmi... de aici deduc faptul ca domnul colonel Lucaciu nu a avut taria sa-i infrunte pe decidenti asa cum au facut-o responsabilii de la politie, si tot asa cum dumneavostra ati spus candva, daca Igas&comp. erau in transa, de ce domnul colonel Lucaciu n-a spus asta atunci, sau mai tarziu, fie si cu cuvinte mestesugite, si a inceput sa spuna lucrurilor pe nume de-abia de cateva luni?

Si daca las la o parte chestia asta cu disponibilizarile, pentru mine ramane ca un cui batut in frunte povestea cu vizita medicala, raportul si urmarile lui...

Ce ar fi putut avea in minte domnul colonel Lucaciu, cand nu a facut ceea ce il obliga si legea si morala, mai ales ca stia ca povestea asta va deveni publica? De ce oare si-a asumat o vina si o avarie a imaginii publice de care ar fi putut scapa extrem de usor? ce datorii avea de platit? Sunt intrebari carora nu le voi gasi niciodata un raspuns...

Oricum ar fi, daca incerc sa fac totala abstractie de faptul ca pentru mine perioada cat domnul colonel Lucaciu a fost IG a fost de departe cea mai neagra a existentei mele, si situatia asta direct influentata de actiunile si deciziile domniei sale si daca incerc sa privesc obiectiv realizarile si esecurile domniei sale, cred totusi ca e oarecum pe plus... cat de mare sau cat de mic e acest plus, ca ar fi putut fi mai mare decat a fost... sunt discutii care nu-si mai au rostul!

Si mai vroiam sa mai fac o observatie, mi se pare... nu gasesc nici un epitet... povestea aceea despre care ati vorbit, cu generalii sunati si care nu vor sa fie IG!!! Sfideaza orice logica militara, unde e povestea aceea atat de frumoasa cu soldatul care poarta in ranita bastonul de maresal?

Dar cand vorbim despre conducerea unei institutii subfinantata cronic, macinata de scandaluri de coruptie, cu o cultura organizationala centrata pe orice altceva decat pe rezultate... nici nu e de mirare situatia asta!

Ca sa inchei, ca ati venit de voie sau de nevoie,

Welcome in the hell, Mr. general Bas!

Dar in egala masura, are si Coffeman dreptate cand spune:

" If you are walking through hell, keep going...." W.Churchill

Edit:

WikiLeaks wrote ...

Apropo, domnule PÎRVU problema dumitale a fost creata VOIT sau neVOIT ?

Mesajul domnului colonel e adresat personalului IGSU, eu nu mai fac parte din el, deci domnul colonel nu m-a avut in vedere atunci cand si-a cerut scuze...

[ Edited Sun Oct 14 2012, 01:40PM ]
Back to top
2 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Klaus (14 Oct 2012, 16:24) , backdraft (14 Oct 2012, 17:17)
WikiLeaks
Sun Oct 14 2012, 04:48PM
Registered Member #3607

Boribum wrote ...

În mod cert genul de militar care nu pune pret decât pe bani.
Probabil si genul de om care are un pret : o înjuratura de mama costa X,un sut în fund costa Y,s.a.m.d. Toul e cuantificabil doar în bani,si asta-i singura valoare. Genul de personaj caruia mi-a facut mereu placere sa-i fac varza notarile de serviciu,de câte ori am avut ocazia. Eh,alte universuri...
WikiLeaks wrote ...

Cu certitudine DA, ca om si nu ca militar.
Totul pentru ca acestea sunt vremurile si suntem obligati sa ne adaptam situatiei, iar exemplele cotidiene ne arata exact acest aspect.
Din punct de vedere militar, vrajeala asta cu militarul demn, de onoare si alte cele mi se pare o manipulare coafata prin care se pot controla marionetele.
Pt mine unul , de cand s-au inventat BANII scuzele mă lasă rece

Scuze pentru off. Nu stiu cât vine asta în bani...vreo 2 lei vechi,cred.

Back to top
Klaus
Sun Oct 14 2012, 05:25PM
Registered Member #3279

Parvu Florin wrote ...

As spune ca in general ati exprimat puncte de vedere pertinente, care ar putea fi si reale, dar daca eu vorbesc despre domnul colonel Lucaciu, nu am cum sa trec peste episodul cu disponibilizarile, cu toate ca stiu ca oricum ar fi fost, cineva tot ar fi fost nemultumit si si-ar fi exprimat nemultumirea asta, dar mai stiu si ca la Dambovita cel putin, nici un politist nu a fost disponibilizat in adevaratul sens al cuvantului in septembrie 2011, in timp ce la pompieri si la jandarmi... de aici deduc faptul ca domnul colonel Lucaciu nu a avut taria sa-i infrunte pe decidenti asa cum au facut-o responsabilii de la politie, si tot asa cum dumneavostra ati spus candva, daca Igas&comp. erau in transa, de ce domnul colonel Lucaciu n-a spus asta atunci, sau mai tarziu, fie si cu cuvinte mestesugite, si a inceput sa spuna lucrurilor pe nume de-abia de cateva luni?

Problema asta a disponibilizarilor a fot (ras)analizata pe toate fetele si tot mai sunt aspecte de deslusit. Nu stiu de politisti si jandarmi, dar la IGSU s-a primit un anumit numar de oameni care sa dispara fizic de la plata. Mai stiu ca numarul primit a fost renegociat cu ministerul, si s-a lasat cu niste smocuri de par smulse si niste pantaloni rupti in genunchi, ajungandu-se, pana la urma, la cifra finala, mai mica decat cea initiala. Zic eu ca in ce priveste IG-ul de la acea vreme s-a zbatut ca pierderile sa fie cat mai mici. Si mai repet, IGSU este ultima gaina in cotetul MAI-ului, iar numarul de persoane de taiat din fiecare arma a fost stabilit de politisti din cadrul DGOMO (ghici ciuperca de unde au fost taiate cele mai multe functii, desi nu au aruncat cu caschete in curtea Cotroceniului si nici nu au asigurat perimetrul impotriva turbulentilor). Buuun... Cu numarul de persoane care trebuia redus odata batut in cuie s-a facut o analiza la nivel de IGSU si s-a ajuns la niste cifre repartizate pe inspectorate. Dar erau ISU-uri incadrate 110% (glumesc, dar aproape full, gen Dolj), dar si unele cu 60-70%. Daca se aplica reducerea matematic, proportional la toata lumea, se ajungea sa fie judete cu incadrare sub 50%. Asa ca o comisie la nivel de IGSU a facut un algoritm in care s-a tinut seama de kmp aria de competenta, nr. de interventii pe an si alte cateva elemente de genul asta, formula respectiva fiind aplicata fiecarui judet. Astfel, cum am mai spus la vremea respectiva, stiu de cel putin un judet unde numarul de persoane incadrate era mai mic decat cel normat prin formula, fapt pentru care nu a disponibilizat pe nimeni, ba a si mai luat pentru completare. Poate ca politia din DB a fost si ea in situatia asta, cine stie
Instalarea lui Lucaciu ca IG a avut loc in atare conditii, omul venise cu planuri de modernizare a inspectoratului, dar pentru asta trebuia stabilitate + oarece modificari in raporturile itrainstitutionale. Programele pe care le-a demarat zic eu ca isi vor arata roadele mai tarziu, iar Bas, din cate il cunosc, le va continua. De fapt, pe asta si mizez, odata intredeschise niste usi si creat un anumit curent, cu greu se va mai reveni la ce a fost. Totul este cat de departe vor fi lasati sa mearga cei din conducerea IGSU. Si aici revin la o mai veche idee lansata cu ceva vreme in urma, ca locul IGSU nu este in MAI. Filtrul facut de directiile generale intre IGSU si conducerea ministerului + guvern face sa moara multe nevoi specifice situatiilor de urgenta, personalul din structurile centrale fiind preponderent scolit pentru munca de politie, si mi se pare normal sa inteleaga din prima orice vine din partea aia.

Habemus papam! Sau mai pe romaneste, We Have a Pope!
Bas, sa ne punem toate sperantele in el
Back to top
Pârvu Florin
Sun Oct 14 2012, 09:46PM

Registered Member #1287

WikiLeaks wrote ...

Din punct de vedere militar, vrajeala asta cu militarul demn, de onoare si alte cele mi se pare o manipulare coafata prin care se pot controla marionetele.

Pe mine, dragul meu WikiLeaks, nu m-ai gasit acasa cu afirmatia asta!
da-mi voie sa cred ca demnitatea, onoarea si alte cele nu sunt caracteristici ale unui militar, ci ale unui om...
si da-mi voie sa ma complac in situatia de marioneta manipulata in baza unor astfel de concepte...
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Klaus (14 Oct 2012, 23:04)
Klaus
Mon Oct 15 2012, 01:15PM
Registered Member #3279

Impresionanta operativitate, pe site-ul IGSU a fost deja schimbat IG-ul, inainte de a fi prezentat personalului din structura.
Ca s-a folosit o poza de la Oradea, este alta problema.
Back to top
Pârvu Florin
Tue Oct 16 2012, 07:20PM

Registered Member #1287

Off-topic, sper sa mi se ierte...

WikiLeaks wrote ...

Mai vroiam sa-ti spun ca nu te judec si cu atat mai putin nu te condamn. Esti produsul temperamentului si experientelor tale, si asta nu poate schimba nimeni, nici macar tu, cum si eu sunt produsul temperamentului si experientelor mele, si nici asta nu poate schimba nimeni, nici macar eu! Cum nimeni nu a putut schimba temperamentul si experientele, implicit atitudinile acestui om:

LINK

On-topic de data asta:

Klaus wrote ...

IGSU este ultima gaina in cotetul MAI-ului...

Mi-a venit sa plang cand, la o sedinta a conducerii MAI la care participau vreo 40-50 de persoane, pe domnul colonel Lucaciu, in loc sa fie la nu mai mult de doua-trei persoane de ministru, l-am vazut in partea opusa a mesei ovale, la vreo 15 metri fata de ministru...

Cam asta e valoarea pompierilor, in viziunea decidentilor...

[ Edited Tue Oct 16 2012, 09:40PM ]
Back to top
Boribum
Tue Oct 16 2012, 07:56PM
boribum
Registered Member #2395

Dar între omul deghizat în militar (ca altfel nu-i pot spune) si samuraiul acela,chiar sa nu existe o justa masura ?
Back to top
Pârvu Florin
Wed Oct 17 2012, 07:45PM

Registered Member #1287

Parvu Florin wrote ...

...sa vina un austriac, parca, sa-mi spuna mie si tuturor celor care asistau la conferinta aia ca primul lucru pe care il fac salvatorii cand intervin la seisme este sa dea ocol cladirii, sa se opreasca, sa strige: "Hei, suntem salvatorii! E cineva aici?" eventual sa bata cu o piatra in ruine, dupa care sa faca liniste si sa asculte.

Klaus wrote ...

Hm, austriacul parca a invatat asta in '77 la Bucuresti?

Min. 16.11, si era neamt, mea culpa! de fapt, poate sa fie si tigan, dar conferinta e extrem de interesanta si merita vazuta in intregime:

Parvu Florin wrote ...

Un semnal de alarma mare de tot pentru conducerea IGSU!!!

Armata lucreaza cu coordonate rectangulare, e o conventie de cand se foloseau harti pe hartie, sistemul asta de coordonate e mai usor de folosit intr-o astfel de situatie, in timp ce GPS-urile civile sunt setate din fabrica sa indice coordonatele geografice, si era si normal ca GPS-urile particulare sa trimita echipajele de interventie "in partea cealalta, dupa deal"

djebel wrote ...

...inca nu s-a instituit un sistem unitar de actiune a subiectilor in cazul unei cooperari,sistem care nu da cu virgula, adica sa vorbim aceeasi limba (dupa cum bine ai spus).

O spune cu subiect si predicat domnul colonel Rechitean, inspector sef al ISU Brasov, in 2008, si se pare ca lucrurile nu s-au schimbat prea mult de atunci.

Din cele prezentate, trebuie evidenţiate câteva aspecte esenţiale:
• Nu există un ghid, regulament sau instrucţiune comună care să
reglementeze modul de lucru în comun al serviciilor de urgenţă; totul se bazează pe cutumă, pe instrucţiuni interne care nu fac deloc referire la modul de cooperare şi coordonare cu celelalte servicii de urgenţă (iar serviciile de urgenţă aparţinând altor ministere nu sunt obligate să le respecte!).
• Nu există protocoale comune care să stipuleze modul de pregătire,
antrenare sau de lucru în comun între serviciile de urgenţă, problema fiind rezolvată doar din iniţiativa unei părţi, şi aproape exclusiv, pe baza bunelor relaţii existente între persoanele cu funcţii de răspundere sau instituţii (acolo unde există astfel de bune relaţii!).
• Inexistenţa unor asemenea reglementări determină situaţii conflictuale
pe timpul acţiunilor comune de intervenţie, disfuncţionalităţi cu repercusiuni asupra eficienţei şi calităţii actului de intervenţie, disensiuni sau chiar stări de tensiune.
• Există discuţii neprincipiale vizavi de persoana îndreptăţită să asigure
conducerea şi coordonarea acţiunilor de intervenţie chiar dacă atribuţiile
instituţiilor pe această linie sunt detaliate prin H.G. nr. 2228/2004 privind asigurarea funcţiilor de sprijin.
• Această stare de lucruri face şi mai dificilă integrarea altor instituţii, servicii şi organisme în acţiunile de intervenţie.

LINK pagina 62

[ Edited Wed Oct 17 2012, 08:23PM ]
Back to top
Klaus
Sun Oct 21 2012, 09:40PM
Registered Member #3279

Cu ceva vreme in urma pe timpul unei vizite la nivel inalt s-a ajuns si la momentul jenant in care partea romana s-a oferit sa preia ajutoare constand in autospeciale, echipamente si materiale care nu le mai sunt necesare. La care seful respectivei delegatii a raspuns ca acum Romania este membru in UE, NATO & other, nu mai este la nivel de PfP sau alte forme de tutelare si el considera ca ar jigni partea romana daca le-ar oferi asa ceva. Asa ca bunurile respective sunt date unor tari din afara cluburilor cu pricina.
In urma cu cateva saptamani citeam despre niste echipamente, tot din UK, ajunse prin Suceava, la comunitati, pentru a fi folosite de pompierii voluntari, iar la TV era aratat un preot manevrand o veche autospeciala Renault, preluata pentru a fi folosita intr-o comuna.
Chiar daca suntem cu pantalonii rupti in fund, totusi... ISU sa primeasca prin donare autospeciale din 2000... zic eu ca ne trece automat, ca structura, la nivelul concetatenilor nostri care stau cu mana intinsa prin UK... Sper sa nu ma insel, la noi durata normala de utilizare pentru o autospeciala este cam de 10 ani. Daca noi luam in 2012 unele fabricate in 2000... Stiu, mai tragem inca de APCA, APCAT, ATI, APCT sau autoscari fabricate prin '80 si ceva, care si-au indeplinit de 2 sau 3 ori durata normala de utilizare, astea englezesti poate ca sunt mai bune ca alea, dar eu zic ca nu este o mare afacere. Nu mai zic ca au volanul pe dreapta, ca nu avem bani pentru intretinerea astora de sunt in uz, nu mai vorbesc de piese de schimb pentru ele...
Zic eu ca locul lor nu era la ISU, ci la formatiunile de pompieri voluntari.

Parerea mea, nu dati cu pietre

LINK

C O M U N I C A T D E P R E S Ă
Fundaţia Prinţului Charles a donat trei autospeciale pompierilor români Fundaţia “Mihai Eminescu Trust”, patronată de Alteţa Sa Regală Prinţul Charles şi Departamentul de Pompieri din Shropshire, Marea Britanie, donează inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Braşov şi Mureş, trei autospeciale pentru stins incendii şi un autocamion cu diferite echipamente.
Astfel, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” al
judeţului Braşov primeşte o autospecială de tip “Dennis Rapier”, fabricată
în anul 2000, cu o capacitate de 1.800 litri de apă. Autospeciala va fi
repartizată Detaşamentului de Pompieri Făgăraş, cu scopul de a acţiona în
zona de competenţă din care face parte şi satul Viscri, unde Alteţa Sa
Regală Prinţul Charles deţine o proprietate.
Cele două autospeciale primite de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş vor avea acelaşi scop, având în vedere că Detaşamentul de Pompieri Sighişoara intervine, în baza protocolului de colaborare existent între cele două inspectorate, în zona de nord a judeţului Braşov.
În perioada 16 – 20 octombrie, 11 pompieri din cadrul
Detaşamentului de Pompieri Făgăraş participă la o serie de antrenamente,
având ca scop familiarizarea militarilor cu echipamentele autospecialelor şi cu conducerea acestora, în condiţiile în care acestea au volanul pe partea dreaptă.
Oaspeţii englezi au vizitat oraşul de sub Tâmpa şi împrejurimile sale
şi au fost plăcut impresionaţi de tehnica aflată în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” al judeţului Braşov.
Joi, 18 octombrie a.c., autospecialele au ajuns în localitatea Viscri din judeţul Braşov. De asemenea, aici au avut loc antrenamente în vederea folosirii scărilor din dotarea autospecialelor. După terminarea acestor activităţi, autospecialele pentru stins incendii s-au deplasat în municipiul Sighişoara.
Festivitatea de predare a autospecialelor şi a echipamentelor va avea
loc sâmbătă, 20 octombrie a.c., începând cu orele 12.00, în Piaţa Cetăţii
din municipiul Sighişoara.
La festivitate sunt aşteptate să participe oficialităţi din cele două
judeţe, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat,
precum şi Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Aceeasi stire si in alta parte. Cum ziceam, autospeciale "Dennis Rapier", cu ce s-or fi mancand?

Englezii fac donatii pompierilor sighisoreni, din initiativa printului Charles

Pompierii englezi au donat doua autospeciale si o unitate mobila de interventie Inspectoratului pentru situatii de Urgenta Mures, ca urmare a initiativei printului Charles al Marii Britanii.

Masinile de interventie vor fi utilizate de catre pompierii sighisoreni, potrivit Adevarul.

Proiectul caritabil le apartine pompierilor din zona Shorpshire, care au intreprins o campanie de colectare de fonduri in urma careia s-au strans aproximativ 11.000 de lire sterline, bani necesari pentru a acoperi toate cheltuielile necesare donatiei.Autospecialele sunt modele "Dennis Rapier", fabricate in anul 2000, cu o capacitate de 1.800 de litri de apa, aflate in stare perfecta de functionare, iar 14 pompieri mureseni vor incepe un program de pregatire pentru utilizarea acestora in compania colegilor din Marea Britanie.

LINK

[ Edited Sun Oct 21 2012, 10:47PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF