Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Coffeeman
Wed Nov 07 2012, 10:26PM
Glamdring
Registered Member #2685

And we're walking....:)
Back to top
Klaus
Wed Nov 07 2012, 10:26PM
Registered Member #3279

@Parvu Florin - banuiesc ca esti precum iepurasul care isi curata arma bombanind ca unde e lupu, sa-i faca felul, iar cand a venit lupul i-a spus ca isi curata arma si vorbeste prostii
Acuma serios vorbind, vezi ca ei ti-au raspuns facand trimitere la Legea nr. 139/2006 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 166/2005 privind aprobarea scoaterii din rezervele de stat a unor cantitati de carburanti si lubrifianti, care vor fi acordate, in mod gratuit, Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii, care are un singur articol, si nu la Legea nr. 319/2006 privind protectia si securitatea muncii. Cat despre art. 13 invocat, majoritatea aspectelor sunt respectate, mai putin cele de la lit. h, q, r si s, vorba lui Pristanda/Caragiale - Dupa buget, coane Fanica...
Despre art. 18 din HG nr. 355/2007 are dreptate Bas (ca el a semnat ce i-a scris Stanciu) ca nu este vina IGSU ca MAI nu are (inca) medici de medicina muncii proprii si nici nu se asigura finantarea pentru a iesi pe piata libera, domeniul fiind in parohia Directiei medicale. Restul articolelor decurg din 18...
Idem si la art. 37 din Legea nr. 95/2005.
Oricum, trebuie remarcata perseverenta in ceea ce priveste problema controalelor medicale de specialitate periodic, chiar si din afara sistemului.
Dar, se pare, altele sunt prioritatile la nivel de MAI, nu este o problema specifica numai IGSU.
Back to top
Boribum
Wed Nov 07 2012, 10:57PM
boribum
Registered Member #2395

Dincolo de HG-uri,art.-uri si alte prevederi mai mult sau mai putin legale,important ca lucrurile sa functioneze bine si oamenii sa se simta utili,recunoscuti si la locul lor. Se simt ?
Back to top
Pârvu Florin
Wed Nov 07 2012, 11:07PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

@ Klaus!
De data asta chiar n-ati nimerit-o...

Stiti cum e sa fii in salbaticie, sa fii cu niste alti doi tovarasi, sa fie minus niste zeci de grade si sa auzi urletul lupilor?
Va spun eu, chiar daca aveam munitie reala, si evident armele la purtator, tot mi s-a ridicat parul pe ceafa...
De ce?
Nu stiu... a fost un moment magic...probabil e ceva ancestral... eu insumi am avut mult timp ca avatar un cap de lup infipt in sulita...

Si cand aveam mai putin de zece ani, umbland prin padure de unul singur, am vazut un lup care nu a facut altceva decat sa se uite cu curiozitate la mine, dupa care sa se duca in drumul lui spre salbaticie...

Tot ce va povestesc sunt fapte reale....

Beware of the wolf!!!!!!!!!

Edit: beware of the wolves!!!!

[ Edited Wed Nov 07 2012, 11:22PM ]
Back to top
Klaus
Wed Nov 07 2012, 11:35PM
Registered Member #3279

Nu prea inteleg legatura dintre cele scrise de mine si lup la propriu... Ma rog... poate nu-mi pica mie fisa... Banuiesc ca scenariul ipotetic era la nivel de vorbit prostii, fara legatura cu realitatea...

Eu incercam sa spun ca raspunsul primit este unul birocratic si ermetic, sa nu zic hermeneutic. Pana la urma, ce sa faca IG din IGSU daca MAI nu-i da parghiile necesare, respectiv accesul la un medic de medicina muncii?
Nu zic ca nu este o problema in activitatea specifica, dar nu este singura si cea mai mare. Asta sa fi ramas nerezolvata, ca restul, alea zilnice - materiale, echipamente, stabilimente, carburanti etc. etc. sunt totul OK, nu? Nici problema asigurarilor de viata, pe care angajatorul este obligat sa le faca angajatilor - scrie pe undeva, prin lege, dar nu stau sa o caut acum, nu este rezolvata, si cu toate astea cei din operativ scot pieptul de arama in fata si pleaca la interventie numa' - numa'...
Edit: si asa ajunge la familiile locotenentilor post mortem cate o cheta din partea fostilor colegi , ca MAI-ul asta da - grade si diplome...
Chiar, numai asa pot ajunge general, chiar fara functie - facand o fapta de eroism

[ Edited Wed Nov 07 2012, 11:43PM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 Coffeeman (08 Nov 2012, 00:59)
Pârvu Florin
Wed Nov 07 2012, 11:49PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Klaus wrote ...

Pana la urma, ce sa faca IG din IGSU daca MAI nu-i da parghiile necesare,

Va spun eu: sa raspunda onest la intrebarile acestea:

- care dintre prevederile legale invocate de mine nu sunt de competenta IGSU, ce institutii sunt responsabile pentru respectivele prevederi legale, ce demersuri a facut IGSU la instutiile respective pentru respectarea legislatiei in vigoare?

Ca daca domnul general Bas nu are curajul sa-i ceara domnului ministru Dusa respectarea legii, sa-mi spuna si ma duc sa o fac eu!!!

Si mai presus de orice, sa nu ma mai trateze ca pe un handicapat mental, ca-s departe de a fi asta!!!

Back to top
djebel
Thu Nov 08 2012, 12:01AM
Registered Member #3603

Parvu Florin wrote ...

Beware of the wolf!!!!!!!!!

Edit: beware of the wolves!!!!

Adevarul e ca eu nu am intalnit inca un cercetas care sa nu aduca in discutie lupul. De ce? Pentru ca "forta lupului e in haita, forta haitei e in lup" .
Back to top
Klaus
Thu Nov 08 2012, 12:30AM
Registered Member #3279

Eu unul stiu in MAI de existenta a 2 medici cu specializarea asta, medicina muncii. Poate s-or mai fi inmultit intre timp , cine stie... Oricum, erau in Directia medicala a MAI, nu la centrele medicale de pe teritoriu, care sa asigure toate armele MAI-ului. Cu o pereche (un el si o ea), nu se face primavara.
Back to top
corin
Thu Nov 08 2012, 08:29PM
Registered Member #5084

din cate cred eu, ar fi rezolvabila problema doar la nivel local- Sanepid sau cum i-o fi zicand mai nou DSP.
------------------------------------------------
Armata incepe acolo unde se termina logica
Back to top
Klaus
Thu Nov 08 2012, 10:05PM
Registered Member #3279

@ssorin - DSP-urile nu au competente in curtile MApN si MAI
Back to top
F.A.D
Sun Nov 11 2012, 12:57PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

m-am saturat pana peste cap de ofiterii astia inutili angajati cu ,,spiru haret,,
ala de se ocupa de protectia muncii la intrebarea ce fac ca nu am bocanci de piele de interventie imi raspunde : pai de ce imi spui mie ! asa ca am sa ma dus sa raportez celui de la atelierul mecanic ca el sigur ma rezolva.
dupa cateva cuvinte mai taioase din partea mea ma ameninta ca ma duce la inspectorul sef ... unde l-am si invitat dar intre timp ofiterasul a fost prins cu alte treburi : zuma,solitare,pokerstar s.a.m.d
Back to top
1 User said Thank to F.A.D for this Post :
 vionora (11 Nov 2012, 20:34)
Klaus
Sun Nov 11 2012, 04:50PM
Registered Member #3279

F.A.D. wrote ...

m-am saturat pana peste cap de ofiterii astia inutili angajati cu ,,spiru haret,,
ala de se ocupa de protectia muncii la intrebarea ce fac ca nu am bocanci de piele de interventie imi raspunde : pai de ce imi spui mie ! asa ca am sa ma dus sa raportez celui de la atelierul mecanic ca el sigur ma rezolva.
dupa cateva cuvinte mai taioase din partea mea ma ameninta ca ma duce la inspectorul sef ... unde l-am si invitat dar intre timp ofiterasul a fost prins cu alte treburi : zuma,solitare,pokerstar s.a.m.d

Este o mare diferenta in a-i semnala lipsa echipamentului (sau a unui articol) de protectie si a-i cere sa rezolve el problema. Asigurarea materiala este treaba comandantului de detasament (sau ce structura o fi), care cere, logisticul, care face rost, dupa care distribuie (daca are ce) catre cel/cei in cauza. Ofiterul cu SSM (cu sau fara Spiru) constata existenta sau nu a respecatarii regulilor si propune inspectorului sef masuri in consecinta.
Cat despre utilitatea lui, lasa pe altii sa aprecieze asta, in primul rand pe inspectorul sef. Citeste Legea nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca, mai precis capitolul VIII, Infractiuni, si capitolul IX, Contraventii, si vezi care sunt consecintele inactivitatii luui. Iar cand este sa se intample, de obicei procurorii sunt cei chemati sa-l taxeze...

[ Edited Sun Nov 11 2012, 04:51PM ]
Back to top
2 User said Thank to Klaus for this Post :
 Coffeeman (11 Nov 2012, 17:44) , vionora (11 Nov 2012, 20:35)
Klaus
Sun Nov 11 2012, 05:10PM
Registered Member #3279

@Parvu Florin - la Oradea vad ca IS de Bucuresti era in randul 2 (foto din pag. 2 si 3). Gresesc? @Parvu Florin se vede in poze?
Asta apropo de foiala lui la auzirea unui zvon cum ca...

LINK

[ Edited Sun Nov 11 2012, 05:11PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Tue Nov 13 2012, 11:44AM

Registered Member #1287

Klaus wrote ...

Dar, se pare, altele sunt prioritatile la nivel de MAI...

Domnule Klaus, pentru ca cata oara oare....?

Eu nu vorbesc despre prioritati, ci vorbesc despre lege, norma aia cu caracter obligatoriu, a carei incalcare se pedepseste si care da coerenta si predictibilitate vietii sociale dintr-o tara...

Conducerea ministerului poate sa decida ca e prioritar sa cumpere nu stiu ce soft pentru DGIPI, si nu autospeciale pentru pompieri, are tot dreptul sa faca asta, dar de unde si pana cand intr-un stat de drept, intr-o tara ce se vrea civilizata, respectarea legii poate fi (sau nu! in cazul de fata!) o prioritate????

Si pentru a cata oara, oare spun asta?
Daca incalcarea asta a legii pentru care exista documente, totul este absolut demonstrabil, se face cu atata nonsalanta si lipsa de teama de punitie, despre altele, mai subtile si mai greu de demonstrat, ce sa mai spunem si cum sa ne mai luptam cu ele????

Klaus wrote ...

DSP-urile nu au competente in curtile MApN si MAI

Din pacate asa e, cum si ITM-ul e in aceeasi situatie, cele doua ministere, precum si toate celelalte institutii din SNS fiind in aceeasi situatie, dar ele au organe proprii de sanatate si securitate in munca, si am mai spus asta, organele acestea ar trebui sa vina in control, sa-l intrebe pe IS de la Dambovita daca a asigurat vizita medicala a angajatilor, dupa care sa-l rupa cu amenzile alea criminale. IS contesta frumusel in contencios amenda, demonstrand cu acte ca el a cerut asigurarea ei si ea urca ierarhic pana la ministru.
Care sunt sansele sa se intample asta?
Zero barat!!!
De ce? Fiindca organili alea sunt doar de decor! si n-o sa indrazneasca niciodata, nici unul dintre responsabilii SSM sa-si puna ministerul in cap cu o astfel de actiune!!!!

Klaus wrote ...

@Parvu Florin - la Oradea vad ca IS de Bucuresti era in randul 2 (foto din pag. 2 si 3). Gresesc? @Parvu Florin se vede in poze?
Asta apropo de foiala lui la auzirea unui zvon cum ca...

LINK

In fotografia de la pagina 3 se vede si 5% din PF, tricoul "turcheaz", vorba bunica-mii, faceam reclama angajatorului nevesti-mii, e genul de angajator care merita sa faci asta pentru el:
LINK

Fotografia aceea, daca nu ma insel, a fost facuta in dimineata primei zile a conferintei, dar oamenii s-au mai ridicat de pe scaune, s-au mai dus sa manance si la revenire nu s-au asezat tot pe scaunele pe care au stat...
Sa nu mai spun ca in zilele urmatoare audienta a scazut fata de ce vedeti dumneavostra in fotografiile din comunicatul IGSU.

Si s-a mai intamplat un lucru extrem de interesant, caruia nu i-am gasit o explicatie...

Intr-o sala in care mai mult de jumatate din scaune erau goale, ex-IG s-a asezat pe un scaun chiar langa PF. PF se pretinde a fi cam sociopat, sau poate chiar o fi asa , si nu vorbeste cu cineva daca nu este bagat in seama...si n-a fost bagat in seama...

Sa fie vorba de o chestie ostentativa....?
Sa fie vorba de o mana intinsa....?
Sau nu-i vorba despre absolut nimic...? e indiferenta totala...? ex-IG nici macar nu a bagat de seama langa cine s-a asezat...!? PF vede el lucruri care se intampla numai in mintea lui...?

V-am zis ca-i cam sociopat si ii e greu sa interpreteze semnale de genul acestuia...

Mai vorbim...

Edit: si mai si facem!

[ Edited Tue Nov 13 2012, 03:22PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Tue Nov 13 2012, 01:48PM

Registered Member #1287

Ca tot vorbeam despre lege, respectarea ei si despre inspectorul sef de la ISU Dealu Spirii... si intoarceti-va la postarile lui che guevara, care ne spunea ca sistemul are nevoie de unul ca Dudus ca sa faca bani, multi bani..!!!

Hai sa va mai zic una pe care am aflat-o acum cateva zile...

Stiti IKEA, magazinul de mobila...!

Pana acum cativa ani, cand cei de la IKEA din Suedia au rascumparat magazinul, el a fost detinut prin franciza de o firma al carei proprietar este Puiu Popoviciu, un nume care nu are nevoie de nici un comentariu...

Dupa ce l-au rascumparat, cei de la IKEA au avut un soc, si-au pus mainile in cap, magazinul nu avea nici un fel de sistem de protectie la foc, si functionase asa de la deschidere.

Si pana la urma ce-i IKEA?
Un magazinas de cativa metri patrati din coltul blocului, cu cateva kilograme de materiale combustibile si in care intra doi-trei clienti pe zi... ce mai atatea cheltuieli cu pompe, cu conducte... cu sprinklere si ce-o mai fi....!?

Las-o, ba, ca merge-asa!
Ne-am obisnuit cu ea!

Edit: daca e adevarata informatia, si eu o creditez cu mai mult de 90% sanse sa fie reala... acum sunt prins cu multe alte treburi, dar poate mai fac niste investigatii suplimentare si va spun cu siguranta cum stau lucrurile, daca e adevarat, spuneam, atunci cu adevarat e o intreaga mafie, impotriva careia e exceptional de greu sa faci ceva... sunt multi cei implicati, sunt multi bani in joc, dar tot o sa-mi incerc norocul, macar sa mai luminam un pic colcaiala asta...!

[ Edited Tue Nov 13 2012, 03:24PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF