Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Klaus
Thu Nov 15 2012, 09:40AM
Registered Member #3279

Boribum wrote ...
Nu "judec" arma pompieri decât prin prisma exprimarilor unora si altora de pe aici. Cred ca ar fi cel putin misto un inspector general precum Klaus (nu stiu daca misto realmente,dar priceput în chestii esentiale la condus servicii precum ala,cert)...

Parvu Florin wrote ...

Tot respectul pentru dumneavoastra, domnule Klaus, sunteti unul dintre putinii intelectualii despre care vorbeste Vasile Dancu in ultimai parte a materialul de mai sus...

Sa nu exageram... Ca doar nu suntem in mat-ul din mijlocul satului (de ce nu din Caprioru , de dragul exemplificarii), unde se pun presedinti si ministri de 3 ori pe zi, mereu altii

[ Edited Thu Nov 15 2012, 06:06PM ]
Back to top
F.A.D
Thu Nov 15 2012, 08:39PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

hai sa mai dau ,,din casa,, :
asta iarna cand i-am reprosat cdt det ca lopetile de pe autospeciala sunt ale noastre, cumparate de noi stiti ce m-a pus sa fac ?
sa le dau jos ca nu sunt din inventarul masinii, zapada depasea 30 cm afara si eu am plecat la interventie.

[ Edited Thu Nov 15 2012, 08:40PM ]
Back to top
Klaus
Thu Nov 15 2012, 08:55PM
Registered Member #3279

Hai sa dau si eu din casa... Tot iarna, oamenii fara lopeti, unul dintre subordonati a inceput sa umble cu caciula pentru cheta bani de lopeti, l-am (sur)prins, pus sa dea banii inapoi si cumparat din banii mei 6 lopeti Din banii unitatii (nu ca ar fi avut in casierie) nu puteam, pentru ca sunt obiecte de inventar si la articolul cu pricina fonduri = 0.

Legat de exemplul tau, eu ramaneam cu autospeciala (plina cu apa ) proptita in zapada, sa vina tot detasamentul, cu catel, purcel si comandant detasament (inclusiv loctiitor), sa ma scoata de acolo.

[ Edited Thu Nov 15 2012, 08:57PM ]
Back to top
Klaus
Thu Nov 15 2012, 09:05PM
Registered Member #3279

F.A.D. wrote ...
... sincer sa spun sunt foarte multe intrebari la care nu se dau raspunsuri, nici macar pe forum sau nici scris precum PFlorin ...
... am zeci de idei, zeci de nereguli stiute , dar....... le tin pentru mine ...

Poti sa scrii aici ce te doare, ca un user anonim si fara nume de colegi/sefi. Nu neaparat ca gasim noi ceva cai de rezolvare, dar permanent sunt mai multi de 10 useri anonimi (Guests) - acum sunt 18, semn ca sunt ochi si urechi vigilente cu ce se mai discuta pe aici
Back to top
criss-cross
Thu Nov 15 2012, 09:10PM
Registered Member #4853

Klaus wrote ...

Hai sa dau si eu din casa... Tot iarna, oamenii fara lopeti, unul dintre subordonati a inceput sa umble cu caciula pentru cheta bani de lopeti, l-am (sur)prins, pus sa dea banii inapoi si cumparat din banii mei 6 lopeti Din banii unitatii (nu ca ar fi avut in casierie) nu puteam, pentru ca sunt obiecte de inventar si la articolul cu pricina fonduri = 0.

Legat de exemplul tau, eu ramaneam cu autospeciala (plina cu apa ) proptita in zapada, sa vina tot detasamentul, cu catel, purcel si comandant detasament (inclusiv loctiitor), sa ma scoata de acolo.

....da' mie mi-ati promis acum vreo juma' de an :un top de hartie, ceva creioane si pixuri si nu le-am primit! am asteptat crezand ca vor fi din fondurile(0) ....acum, imi iau gandul!
Back to top
Klaus
Thu Nov 15 2012, 09:30PM
Registered Member #3279

@criss-cross - daca (chiar) doresti putem stabili prin PM modalitatea de a le primi. Hartia am luat-o de pe okazii.ro, sa-i fac si reclama , pixuri nu mai am, creioane cred ca mai sunt... Chiar, cine mai foloseste in ziua de azi creioane?
Mai promisesem la cineva vreo 30 caiete pentru o scoala ajutatoare, din Drumul Taberei (sau cel putin pe acolo era persoana interesata) si am ramas cu ele...

Edit: - dar stii care sunt urmarile, da? Ca sa il citez pe un coleg de forum, dupa predare-primire va trebui sa te impusc, pentru ca m-am desconspirat

[ Edited Thu Nov 15 2012, 09:33PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Thu Nov 15 2012, 09:52PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Pixuri iti dau eu, ca am o gramada, da-s toate cu nume de diversi puscariabili pe ele, daca vrei sa ma-ntelegi...

Si spre deosebire de domnul Klaus, eu nici nu te omor!

Le-am primit (pixurile) pentru montajul unor meshuri electorale, bonus, evident! ca de platit au platit cu banii jos, a doua zi dupa ce am terminat fiecare lucrare, si nu putini bani, nici nu au negociat... tot stau sa ma intreb de unde gatu' mamelor lor vor fi avand atatia?

Aaaa!!! Gata!!! m-am bunghit!!! nu cumva vor fi fiind exact banii aia care ar trebui sa fie in casieria unitatii domnului Klaus si a lui FAD?

[ Edited Thu Nov 15 2012, 09:59PM ]
Back to top
Klaus
Thu Nov 15 2012, 10:00PM
Registered Member #3279

@Parvu Florin - am inteles, esti in campanie electorala
Vezi ca lipitorii de afise si montatorii de mesuri au mare succes dupa aia...

[ Edited Thu Nov 15 2012, 10:01PM ]
Back to top
Klaus
Fri Nov 16 2012, 06:15PM
Registered Member #3279

A fost cineva azi la ceremonia depunerii jurământului militar de către 50 noi elevi ai Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti ?
Back to top
Klaus
Sun Nov 18 2012, 05:30PM
Registered Member #3279

Cum spuneam si alta data, donatiile de afara in tehnica este bine sa se indrepte catre comunitati, si nu ISU. Este adevarat ca autospecialele cu pricina sunt pe sasiu de Mercedes, au un numar de km redus, dar tehnica asta se depreciaza si stand, nu numai tehnic, ci si moral. Din poza care insoteste articolul se poate observa ca sunt generatie ceva mai vechiuta... Pentru niste localitati precum cele 2 ele sunt bune, problema este sa aiba cu cine sa le incadreze si bani de exploatarea si intretinerea lor.

LINK

Donaţii din Luxemburg pentru Vicovu de Sus şi Voitinel

Fundaţia Kiwanis din Luxemburg, prin preşedintele Bernard Altmann, a făcut un cadou constând în două autospeciale pentru pompieri, o ambulanţă şi un microbuz cetăţenilor din Vicovu de Sus şi o autospecială administraţiei locale din Voitinel. Maşinile de intervenţie ale pompierilor civili, ambulanţa şi microbuzul sunt în stare perfectă de funcţionare şi aproape noi, fiind de mare ajutor pentru localnicii celor două comunităţi.

Primarul oraşului Vicovu de Sus, Gheorghe Schipor, a spus că cele două autospeciale destinate pentru stingerea incendiilor vor intra în dotarea Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, ambulanţa va ajunge la Unitatea Medicală, iar microbuzul va fi destinat transportului elevilor. Colaborarea cu fundaţia amintită mai sus a început imediat după inundaţiile din 2008, când cei din Luxemburg au văzut la televizor ce poate face furia naturii şi pagubele însemnate provocate cu acel prilej. „Am fost contactat de un român pe nume Dan Petruşcă, care lucrează la firma lui Bernard Altmann şi care mi-a spus că acest domn vrea să ajute localitatea. La acea vreme, Fundaţia Kiwanis a trimis obiecte de mobilier pentru şcoala din Plai. Ulterior, relaţiile de colaborare au continuat, iar în luna februarie a acestui an o delegaţie din Luxemburg, condusă de preşedintele acestei fundaţii, a venit în vizită la noi. Atunci au spus că ne vor ajuta cu maşini de intervenţie şi ce vor mai putea. Ideea de a face o donaţie în astfel de maşini le-a venit când au văzut în curtea primăriei că autospeciala de intervenţie a Serviciului de Pompieri Voluntari este foarte veche, din 1984”, a declarat edilul oraşului.

O delegaţie formată din Petru Parasca, Adrian Juravle şi primarul din Vicovu de Sus, Gheorghe Schipor, s-a deplasat în Luxemburg, iar cei doi vicoveni care l-au însoţit pe edil în străinătate au învăţat cum se lucrează cu noile autospeciale.

,,O autospecială este destinată inclusiv stingerii incendiilor de vegetaţie, având la bord 18.000 de km, în timp ce a doua are doar 9.000 de km. Şi celelalte două maşini sunt aproape noi, ambulanţa având 103.000 kilometri, în timp ce microbuzul are parcurşi doar 44.000 de kilometri. La discuţiile purtate cu reprezentanţii fundaţiei am stabilit ca pe viitor voluntarii noştri să meargă într-un schimb de experienţă în Luxemburg, iar cei de acolo să vină la noi”, a adăugat primarul din Vicovu de Sus.

Şi pentru comuna Voitinel donaţia este mai mult decât binevenită, şi asta pentru că Serviciul de Voluntari nu avea în dotare o autospecială de stingere a incendiilor.
Back to top
Klaus
Mon Nov 19 2012, 01:40PM
Registered Member #3279

Bursa zvonurilor - Bas asteapta 9 decembrie, dupa care sa revina la Oradea
Back to top
Pârvu Florin
Mon Nov 19 2012, 04:09PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Si eu care ziceam sa ma duc la dumnealui in audienta pentru vizita aia medicala...

Parvu Florin wrote ...

...o sa va rog sa va uitati la art. 1 si 2 din HG 350/1993 privind pregatirea, antrenarea, perfectionarea pregatirii si brevetarea scafandrilor:

ART. 1 Activitatea de pregatire, antrenare, perfectionare a pregatirii si de brevetare a scafandrilor, in vederea indeplinirii misiunilor de aparare a tarii si pentru alte nevoi se realizeaza de Ministerul Apararii Nationale prin Centrul de scafandri - cu sediul in garnizoana Constanta.
ART. 2 Centrul de scafandri functioneaza ca unitate militara bugetara si ca organ unic de brevetare a scafandrilor, de autorizare si inspectare a activitatilor subacvatice cu scafandri.

Unic, domnule Klaus, si hasgheul ala e in vigoare!!!

Mai uitati-va si la art. 5 din normele de aplicare a acelei HG:

Art. 5. In sensul prezentelor norme, prin "unitati" se inteleg agentii economici, autoritatile si insitutiile publice, organizatiile cooperatiste si orice alte persoane juridice sau fizice, din sectorul public, privat sau cooperatist, inclusiv cu capital strain, care desfasoara activitati pe teritoriul Romaniei.

Ce inseamna asta? pai va spun eu! Procurorul ala despre care vorbeati dumneavostra ar trebui sa declanseze urmarirea penala impotriva domnului general Secara, a domnului colonel Lucaciu, impotriva tuturor inspectorilor sefi care permit lucrul scafandrilor brevetati sau verificati intr-alta parte decat la Centrul de scafandri al MApN! Da' ce, procurorul ala stie unde sa se uite?! Iarasi una din incalcarile alea nonsalante, cu zambetul pe buze, ale legii in IGSU! la adapostul lui "Facem si noi ce putem!"

Aici LINK si in pagina urmatoare s-a discutat subiectul "scafandri pompieri"

In continuare o sa citez

Autorităţile locale au rotunjit suma pe care o pun la dispoziţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ pentru a-şi scoli câţiva din angajaţi să devină scafandri specializaţi.

De la 25.000 de lei, ajutorul financiar venit din partea Primăriei Piatra-Neamţ va creşte la 38.000 de lei. Banii vor fi utilizaţi de ISU Neamţ pentru achitarea cursurilor şi achiziţionarea echipamentelor necesare misiunii de scafandru. Cinci din angajaţi vor absolvi cursurile de scafandri specializaţi, pentru ca mai apoi să-şi folosească priceperea dobândită la orice intervenţie apărută pe domeniul lor, în judeţ. Militarii vor fi selecţionaţi din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra-Neamţ şi vor urma cursurile de specializare scafandru autonom în cadrul Centrului 39 Scafandri Constanţa.

După finalizarea cursurilor la Constanţa, judeţul Neamţ va putea avea propria echipă de scafandri. ISU Neamţ a identificat şi sursa din bugetul local, de unde i s-ar putea da banii, aceştia urmând să fie alocaţi din taxa pentru protecţie civilă.

LINK

Evident ca, surprins de stire, am sunat la ISU Neamt si l-am intrebat pe domnul maior Iulian Jugan de ce Centrul armatei si nu CASI al IGSU?

Stiti care a fost raspunsul primit, nu?
Fiindca Centrul 39 Scafandri este singura institutie din Romania acreditata sa pregateasca scafandri de lucru!

In sfarsit niste oameni santosi la cap, care inainte de a se apuca de ceva citesc legislatia si pe deasupra o mai si respecta!!!

Ii multumesc pe aceasta cale domnului maior Jugan pentru promptitudinea de care a dat dovada! Nu m-a pus sa fac o cerere scrisa la care sa-mi raspunda dupa 15 zile, nu mi-a spus sa revin peste o saptamana cu un telefon, asa cum se intampla la majoritatea ISU-rilor!
I-am pus intrebarea si in 15 minute m-a sunat dumnealui si mi-a dat raspunsul.

Edit: acum am vazut ca a mai postat si @Homefire informatia aici: LINK
Imi cer scuze dar o sa o las si eu, dat fiind caracterul de noutate pe care il are declaratia domnului maior Jugan.

[ Edited Mon Nov 19 2012, 04:21PM ]
Back to top
2 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Homefire (20 Nov 2012, 14:28) , backdraft (22 Nov 2012, 06:30)
Pârvu Florin
Mon Nov 19 2012, 09:02PM

Registered Member #1287

Ce veti citi in continuare trebuie luat sub rezerva incercarii de intoxicare.

Parvu Florin wrote ...

Parvu Florin wrote ...

UUUUUPS!!!
Militarii pompieri disponibilizati de la ISU Basarab I anul trecut primesc citatii la Serviciul Anticoruptie Dambovita in calitate de martori, posibil intr-o cauza care priveste disponibilizarea!

Da, e in legatura cu disponibilizarile de anul trecut de la detasamentul Targoviste...

Au aparut informatii noi.
Se pare ca e groasa la c***l celor de la ISU DB.
S-au pronuntat si nume, unul fiind comandantul detasamentului Targoviste, maiorul... pardon! locotentent-colonelul Mihaescu Gheorghe.

Cei de la DNA sunt interesati si de subiectul asta

Parvu Florin wrote ...

Klaus wrote ...

angel_from_fire wrote ...

... domnii aflati in "back office", care in proportie de 70% sunt pilosi vor fi trimisi la noi in "under fire", iar pt. a face loc acestor domni, oamenii cu experienta sunt concediati.

In conditiile in care noile state inca nu au venit la ISUJ-uri, iar eventuale criterii nu au fost stabilite si anuntate, cred ca astfel de afirmatii nu au temei.

Ba macar in parte, eu cred ca au temei!!! Nu e greu sa iti dai seama ca cine trebuie sa stie ce se va intampla stie sau intuieste deja, si ca sa sustin asta, o sa spun ca in Dambovita, fiul cuiva, nu spun cine, hac!..., persoana importanta, monser, hac!... adicatea... orisicatusi...spuneti voi, dupa ce ai fost subofiter tehnic la un compartiment care a si fost reorganizat de curand, de ce ai vrea sa fii "in the first line of the duty", ba inca sa mai faci si naveta pentru asta? Ha? Si asta tocmai inainte sa navaleasca tavalugul asta peste noi! Aa? Nu bate cam tare la ochi? ce zici?

Persoana importanta despre care am vorbit mai sus este prim-adjunctul IS de la DB, al carui fiu a fost mutat de la detasamentul Targoviste la detasamentul Pucioasa inainte de disponibilizari. Coincidenta sau nu, detasamentul Pucioasa nu a avut schema incadrata complet si nu a fost disponibilizat nimeni de acolo...

Si mai zice-se ca procurorii au descoperit mutari spre detasamente de unde nu au fost facute disponibilizari, Pucioasa si Titu, mutari care s-au intamplat efectiv in august 2011, dar au fost inregistrate in acte in martie 2011...

Eu am trait toata viata cu sentimentul ca IS de la DB e baiat istet, cam smecheras si caruia nu-i pasa decat exclusiv de el, dar totusi baiat destept.

Daca a facut asta, inseamna ca m-am inselat si n-a invatat nimic din tampeniile pe care le-a facut Diaconita.

Vom trai si vom vedea daca e adevarat...!

[ Edited Tue Nov 20 2012, 09:17AM ]
Back to top
2 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Homefire (20 Nov 2012, 14:28) , backdraft (22 Nov 2012, 06:30)
Pârvu Florin
Sat Nov 24 2012, 09:53PM

Registered Member #1287

Franturi de ganduri...

Parvu Florin wrote ...

joker wrote ...

Si la fetita ce-i duci acasa?

...

Toata viata i-am repetat ca demnitatea e mai importanta decat sa faci matul cat bocancul, acum are ocazia sa vada principiul asta transpus in viata de zi cu zi, si sper ca intr-o zi sa imi multumeasca pentru lectia asta! Daca peste ani va considera ca sunt (sau ca am fost) un tembel, asta e! Ma voi consola cu gandul ca uneori, orice am face, nu putem controla totul, si ca ne place sau nu, in viata nu suntem scutiti de a face greseli, inclusiv ca parinti.

Se pare ca nu am gresit prea mult ca parinte, si se pare ca nu considera ca sunt (sau ca am fost) un tembel.

Acum vreo doua saptamani imi zice:
"-Florin, hai sa-ti arat ceva!"
si imi arata un videoclip.

Il vad, incep sa clipesc mai des, ragusesc brusc, nu mai pot raspunde cand ma intreaba cum mi se pare... mormai ceva ininteligibil...

Ea intelege si imi spune:

"-Stiam eu ca o sa-ti placa mult!"

si pleaca...

Nu i-am cerut niciodata tarii asteia nimic, nu i-am cerut onoruri, nu i-am cerut decoratii, nu i-am cerut functii, nici macar bani nu i-am cerut! Si cred ca intotdeauna, inainte de a ma intreba ce poate sa faca tara pentru mine, m-am intrebat ce pot sa fac eu pentru tara.

I-am cerut numai sa ma lase sa o slujesc cu credinta, dupa puterile mele, si sa ma lase sa fiu un model pentru fii-mea.

Se pare ca pana si asta e prea mult...

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope.

Sir Winston Churchill

[ Edited Sun Nov 25 2012, 03:46PM ]
Back to top
3 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 backdraft (24 Nov 2012, 22:16) , criss-cross (24 Nov 2012, 22:25) , Homefire (25 Nov 2012, 18:53)
criss-cross
Sat Nov 24 2012, 10:27PM
Registered Member #4853

Parvu Florin wrote ...

Franturi de ganduri...

Nu i-am cerut niciodata tarii asteia nimic, nu i-am cerut onoruri, nu i-am cerut decoratii, nu i-am cerut functii, nici macar bani nu i-am cerut! Si cred ca intotdeauna, inainte de a ma intreba ce poate sa faca tara pentru mine, m-am intrebat ce pot sa fac eu pentru tara.

I-am cerut un singur lucru, sa ma lase sa o slujesc cu credinta, dupa puterile mele.

Se pare ca pana si asta e prea mult...

...nu am comentariu...as strica tot momentul....

[ Edited Sat Nov 24 2012, 10:31PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF