Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI
 
<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
criss-cross
Sat Nov 24 2012, 10:58PM
Registered Member #4853
Joined: Tue Apr 24 2012, 08:47PM

Posts: 1059
Thanked 182 time in 142 post
...si TARA raspunde:
cum sa fac sa te las sa ma slujesti fara sa vrei ceva in schimb ?!
cum sa-ti raspund frumos... cand tu ma rogi ?!
cum sa te accept.. cand tu nu strigi ?!
cum sa te stiu...daca tu nu te lauzi ?!
cum sa te ingenunchez... cand ai mandrie?!
cum sa te vreau ...daca tu ma vrei?!
Back to top
1 User said Thank to criss-cross for this Post :
 Pârvu Florin (27 Nov 2012, 15:51)
Boribum
Sun Nov 25 2012, 12:23AM
boribum
Registered Member #2395
Joined: Tue Dec 22 2009, 12:31PM

Posts: 6905
Thanked 1075 time in 755 post
Treaba e asa: dragoste cu de-a sila nu se poate. O fi fost impresionat Florin de gaura aia din drapel de mai demult,dar uite ca fata si-a cusut ruptura si are niste criterii de selectie care sunt precum caile Domnului (în cazul asta ale unor domni) : impenetrabile.
Back to top
Pârvu Florin
Sun Nov 25 2012, 01:04PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287
Joined: Wed Dec 10 2008, 11:28AM

Posts: 2126
Thanked 659 time in 425 post
M-a cautat politia acasa la tara...

De ce oare...? nu ma stiu sa fi facut in ultima perioada ceva care sa justifice o astfel de situatie...

Aaaaa, e vorba de o citatie de la DNA!

Aha, tot asa ma gandeam si eu, si o asteptam pe citatia asta...

Si-o sa fiu acolo, vesel, cand va ia garda!
Tic-tac, tic-tac!

Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Homefire (25 Nov 2012, 18:53)
Klaus
Thu Nov 29 2012, 07:15PM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3144
Thanked 828 time in 527 post
Galatiul nu are inca IS, din 3 candidati nu s-a ales niciunul...
Oricum, de remarcat intrebarea ziaristului din Galati. Prin simplu fapt ca se pune o asa problema este deja un mare semn de intrebare (pentru mine), asta arata ca la nivel de mass-media este deja o legatura intre politic si SNS. Ma mir cum de nu a fost bagata in aceeasi oala si MApN-ul

LINK

Cine capitulează în războiul caschetelor? Vezi ce cred şefii de la Poliţie, Jandarmerie, ISU şi Frontieră despre şansele de a rămâne pe funcţii după alegeri

Şefii aflaţi în fruntea celor mai mari instituţii gălăţene de la Interne aşteaptă de pe poziţii diferite alegerile parlamentare: doi sunt „plini” pe funcţii, în timp ce soarta altor doi depinde de examene sau de cum evoluează lucrurile la Centru

Poliţie, Jandarmerie, Pompieri sau centre de prevenire a consumului de droguri ori a traficului de persoane. Instituţii care au traversat decenii şi s-au schimbat odată cu regimurile sau structuri ale anilor 2000, înfiinţate pentru a răspunde, cel puţin teoretic, realităţilor societăţii de tranziţie şi normativelor europene. Fiecare are importanţa sa în economia siguranţei cetăţenilor, dar, dincolo de particularităţi, au, mai toate, un numitor comun: fragilitatea în faţa schimbărilor de regim la nivelul structurilor de conducere. Tăvălugul politic, cel care nu ar trebui să afecteze segmentele care ţin de securitatea naţională, a demonstrat că acţionează la mai fiecare schimbare de legislativ, o dată la patru ani. Sub clasicul şi oficialul pretext al unor chestiuni care ţin de management, şi scaunele şefilor de la interne şi administraţie au fost, într-un fel sau altul, zdruncinate de rezultatul jocurilor de interese din Parlament.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie

Comisarul Dănuţ Lefter este cel care, din septembrie 2010, conduce instituţia cu cele mai mari prerogative în domeniul siguranţei publice din Galaţi. Înscăunat şef al poliţiştilor gălăţeni în urma concursului organizat pentru funcţie, Dănuţ Lefter este cel mai tânăr şef pe care l-a avut vreodată instituţia, după fostul comandant, comisarul-şef Daniel Miron, care a ajuns în fruntea Poliţiei la numai 32 de ani. Ofiţerul este absolvent al Academiei de Poliţie „Al. I. Cuza” şi al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, absolvind de asemenea cursuri postuniversitare în Criminologie (Universitatea Bucureşti) şi un master în „Dimensiunea europeană a managementului organizaţional” (Universitatea "Spiru Haret"). Susţinut la venirea pe funcţie, potrivit unor speculaţii, de UNPR, comisarul Lefter nu a fost creditat de mulţi în privinţa longevităţii mandatului său ca şef al Poliţiei, mai ales că venise în concurs cu alţi ofiţeri cu state mai vechi în instituţie. Cu toate acestea, este inspector şef de doi ani, în ciuda faptului că mandatul său a fost, cel puţin până acum, marcat de luptele interne continue care s-au dus la nivelul conducerii instituţiei cu adjuncţii Doru Geru (care s-a retras din Poliţie şi a devenit avocat) şi cu Daniel Miron, preocupaţi, cel puţin în ultimul an, să demonteze prin instanţe o decizie a superiorilor de la Bucureşti prin care au fost destituiţi, anul trecut, ca urmare a unor deficienţe manageriale. Luptele dintre şef şi adjuncţii săi şi-au pus amprenta asupra rapidităţii formării echipei pe care comisarul Lefter a promis, la începutul mandatului, că o va realiza. Abia în ultimele două luni şi-a putut pune în aplicare planurile, odată cu desemnarea la serviciile Economic, Ordine Publică şi Circulaţie a unor noi şefi. Cu o imagine bună printre ceilalţi şefi de instituţii din Galaţi, dar şi la nivelul administraţiei locale, comisarul Dănuţ Lefter se arată încrezător asupra şanselor de supravieţuire în funcţie după alegerile din 9 decembrie.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi

Jandarmeria Galaţi este instituţia care, în urmă cu o lună, furniza marea surpriză sau mai bine zis candidatul ideal pentru funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române. Încetarea interimatului fostului comandant, generalul Gavrilă Pop, l-a propulsat în funcţie pe colonelul Mircea Olaru, de la Galaţi. Plecat la Bucureşti ca interimar, Olaru l-a lăsat în urmă, la şefia Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, pe primul său adjunct, lt. col. Dănuţ Vasilică, devenit, pe 15 noiembrie, inspector şef cu o împuternicire de şase luni. Dănuţ Vasilică este absolvent al Academiei de Poliţie „Al.I. Cuza”, instituţie la care a urmat şi studii postuniversitare în „Ştiinţe penale”. De asemenea, ofiţerul mai este şi absolvent al unui curs de „Management al instituţiilor publice din domeniul ordinii publice în perspectiva integrării în structurile euroatlantice”. Cu o carieră derulată exclusiv în cadrul Jandarmeriei Galaţi, lt. col. Vasilică a parcurs toate etapele, de la comandant de pluton la cea de şef al unităţii. Şansele sale la comanda instituţiei sunt însă condiţionate de soarta colonelului Olaru la şefia Jandarmeriei Române, acesta din urmă fiind şi el tot împuternicit. Dacă actualul inspector general nu va deveni „plin” şi se va întoarce la Galaţi, lt. col. Vasilică va trebui să îşi ia din nou în primire funcţia de prim adjunct al inspectorului şef al IJJ Galaţi.

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

Structura născută din fuziunea unităţii de pompieri şi a Protecţiei Civile a fost marcată în ultimii ani de conduceri scurte ca durată. Şefia Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost marcată de interimate în care, de cele mai multe ori, a apărut numele şi persoana unuia dintre cei mai vechi ofiţeri ai instituţiei, colonelul Vasile Balaban. Cu o „întrerupere” de circa un an, în perioada aprilie 2011- mai 2012, colonelul Balaban a bifat nu mai puţin de trei interimate, cel mai recent obţinut după plecarea colonelului Ion Pleşu, încheindu-se în această lună. Ofiţerul gălăţean, recomandat de o vastă experienţă, este absolvent al Academiei de Poliţie şi are un masterat în administraţie publică la Universitatea "Dunărea de Jos". Marţi, 27 noiembrie, colonelul Vasile Balaban şi alţi doi candidaţi au picat examenul de definitivare pe funcţie, ceea ce determină prelungirea interimatului. Un nou examen pentru şefia ISU Galaţi va avea loc la începutul anului viitor.

Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră

Instituţia, devenită serviciu din inspectorat la finele anului trecut şi care are în subordine Poliţia de Frontieră Galaţi şi pe cea de la Brăila, este condusă în momentul de faţă de comisarul-şef Ioan Lungu. Ani de zile adjunct al fostului inspector şef Didel Bădărău, ieşit la pensie în toamna lui 2011, Lungu a devenit, în luna septembrie a anului trecut, noul inspector şef. Nu a purtat această titulatură decât până în decembrie 2011, pentru că odată cu reforma care a retrogradat instituţia la statutul de serviciu, a devenit şef serviciu teritorial. Ioan Lungu este şef „plin”, ocupând actuala funcţie prin concurs. El a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Bucureşti, are un master în Ştiinţe Penale la Academia de Poliţie şi un Curs de management al controlului ierarhic. Cât priveşte perspectivele post electorale din decembrie, comisarul-şef se arată prea puţin îngrijorat. „Nu cred că sunt ameninţat de schimbarea legislativului, nu sunt semne în acest sens. Eu sper mai mult să se revină la vechea structură, în sensul că Galaţiul să aibă din nou inspectorat, care ar aduce instituţiei statutul de ordonator de credite şi administrator al propriilor resurse umane”, a precizat comisarul-şef Ioan Lungu.
Într-o ediţie viitoare a „Vieţii libere”, puteţi afla amănunte despre ceilalţi şefi de instituţii MAI din judeţul Galaţi, precum şi cine este cel mai longeviv şef al unei astfel de structuri.
Back to top
Klaus
Thu Nov 29 2012, 07:50PM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3144
Thanked 828 time in 527 post
Ce mai fac unii cand nu au ce face, sau dau in mintea copiilor inainte de pensie (chiar daca are gradul de colonel)

LINK

Nu iese fum fără foc. DNA stinge focul la ISU Argeş

Colonelul Daniel Solomon făcea instructaje obligatorii firmelor argeșene printr-o firmă înființată pe numele nevestei. Zeci de patroni de societăți comerciale plăteau astfel o taxă de instructaj către firma căpușă înființată de colonel pe numele consoartei sale. DNA a dat iama și la ISU Argeș. În rândurile salariaților de la Inspectoratul de Prevenire s-a instaurat panica, şi asta de când toți ştiu că fostul lor coleg, colonelul în rezervă Daniel Solomon, este anchetat de procurorii anticorupție.

Firmă căpușă după modelul directorului Valeriu Tudor de la ISCIR

În luna martie a.c, cu o săptămână înainte de ieşirea acestuia la pensie, DNA Pitești a declanşat cercetările împotriva celui care conducea detaşamentul de la Câmpulung. Procurorii au făcut o percheziție și la biroul din Pitești al colonelului Solomon, ridicând ceva acte, deși acesta nu deținea mare lucru, mai ales că venea destul de rar pe la sediul din capitala județului. Motivul pentru care colonelul Samoilă a stârnit atenţia DNA este legat de activitatea unei firme suveică, înființată pe numele soţiei sale, și prin care ofițerul făcea instructajul societăţilor comerciale în domeniul prevenirii şi protecţiei. Şi pentru că efectuarea acestor instructaje necesită, potrivit legislaţiei, cadre tehnice atestate, cine putea fi mai în măsură să şcolească decât chiar inspectorul în persoană? Și, uite așa, banii cursanţilor ajungeau în cele din urmă, tot în casa familiei Solomon. Faptul că tot el era acela care trebuia, conform fişei postului, să controleze agenţii economici respectivi de respectarea legalităţii, inclusiv în şcolirea salariaţilor, nu i s-a părut câtuși de puțin ilegal colonelului Solomon. Și poate că schema cu firma suveică pe numele soției ar fi continuat bine mersi, mai ales după pensionare, dacă cineva nu i-ar fi făcut un „pustiu de bine” colonelului Solomon, sub forma unui denunț la DNA Pitești. A fost momentul în care telefoanele acestuia au fost puse sub ascultare și așa au strâns probe procurorii anticorupție că implicarea fostului șef de la ISU în firma nevestei era aproape totală, cam după tipicul în care directorul Valeriu Tudor de la CNCIR găsea clienți și comenzi pentru firma pe care o făcuse pe numele soacrei. Pe surse, se spune că Solomon nu este singurul care are o nevastă cu firmă în domeniu, ci la fel stau lucrurile şi cu consoartele altor doi angajați de la ISU, unul de la Curtea de Argeș, celălalt de la Pitești.

Actualul șef al ISU Argeș confirmă anchetarea colonelului Solomon de către DNA Pitești

Contactat de noi, inspectorul şef al ISU Argeș, colonelul Ion Popa, a confirmat că Daniel Solomon are „anumite probleme” şi că o anchetă este în curs de desfăşurare, dar nu a dorit să dea mai multe amănunte pentru a nu perturba cursul cercetărilor. Totuși, salariaţii ISU se tem și din cauza faptului că activitatea ilegală a familiei Solomon se desfăşura de prea mult timp, iar interceptarea telefoanelor ar putea trage la fund mai mulţi angajaţi, fie ei vinovaţi, sau nu, și care ar putea fi chemați să dea cu subsemnatul. Din informațiile noastre, zeci de firme din județ plăteau o taxă către firma nevestei colonelului Solomon, iar unii dintre patronii firmelor în cauză au fost chemați deja la audieri.
Back to top
Pârvu Florin
Thu Nov 29 2012, 08:54PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287
Joined: Wed Dec 10 2008, 11:28AM

Posts: 2126
Thanked 659 time in 425 post
Parvu Florin wrote ...

Tocmai am un scandal monstru, cum nu am avut niciodata in viata mea cu nevasta-mea... striga la mine ca nu-mi pasa de nimic decat de mine.... decat de obsesiile mele...


Klaus wrote ...

Multe salutari si sarutari de maini doamnei, ca multa dreptate are!



Dar, domnule Klaus, avea dreptate si acum cinspe ani, cand imi spunea

"Hai, ma, sa plecam! Suntem tineri, avem toata viata inainte! De ce sa ne irosim aici? Asta nu e tara in care sa vrei sa imbatranesti, in care sa vrei sa-ti cresti copii!!!"


Avea dreptate oare si atunci?
Back to top
2 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Klaus (29 Nov 2012, 21:22) , Homefire (30 Nov 2012, 17:09)
Klaus
Fri Nov 30 2012, 11:06PM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3144
Thanked 828 time in 527 post
Sunt curios daca un OMAI (pentru aprobarea Normelor generale de apărare impotriva incendiilor), chiar si publicat in M.Of., intereseaza pe altcineva decat personalul MAI-ului, la serviciu.

LINK

Pericolul iminent care ameninţă Constanţa

Am tot văzut, în ultimul timp, pe toate televiziunile, imagini terifiante cu blocuri în flăcări şi oameni disperaţi că au pierdut totul într-o clipă. Tot mai multe blocuri ard! S-a întâmplat şi la Constanţa, şi la Bucureşti, şi în multe alte oraşe din ţară. Întrebarea este câte blocuri au dotări pentru stingerea incendiilor? Şi, mai ales, câte au cel puţin în preajmă ceva „guri de apă“?

De-a lungul anilor, foarte multe căi de evacuare şi de acces în blocuri (paliere, holuri) au fost ocupate cu mobilier vechi, blocate cu lăzi, cutii de carton, aparate electrocasnice, altele au fost pur şi simplu închise cu lacăte şi… asigurate cu plasă de sârmă. Despre toate aceste aspecte, ing. Marcel Dragu, care, ani de zile, a fost în miezul problemelor fierbinţi de la bloc, deţine date certe. În plus, în calitatea de şef al asociaţiilor afiliate Uniunii Judeţene a Proprietarilor a încercat, atât cât a putut, să pună o cărămidă la temelia a ceea ce se cheamă prevenţie împotriva incendiilor: „În mai multe rânduri, la întâlnirile cu asociaţiile de proprietari am invitat personalul I.S.U., au vorbit oamenilor, ei au plecat, eu am plecat, iar măsurile s-au lăsat aşteptate! Nu doresc, Doamne fereşte, să se mai întâmple! Dar dacă? După mine, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ar trebui să impună nişte reguli şi să controleze dacă se respectă. Există şi compartimente pentru sprijinirea şi îndrumarea metodologică a asociaţiilor de proprietari…!”.

„Consiliile locale să se implice!“

Apăsat de imaginile terifiante de la incendiul care a cuprins, recent, un bloc bucureştean în ditamai zona rezidenţială, Marcel Dragu recomandă consiliilor locale implementarea unor reglementări clare privind prevenirea incendiilor în blocurile de locuinţe, şi nu numai, până nu va fi prea târziu. Mai ales că românul nostru, ca să facă economie la factura de încălzire, caută tot felul de improvizaţii, iar perioada care urmează se pretează la astfel de iniţiative, o arată experienţele nefaste ale anilor trecuţi. Din fericire, sediile de instituţii au hidranţi în pereţii culoarelor de acces! Întrebarea este câte blocuri, construite, aşa cum s-au construit la noi, din sărăcie, pentru sărăcie, au dotări pentru stingerea incendiilor? Şi, mai ales, câte au în preajmă… ceva guri de apă? M. Dragu a pus această întrebare, cândva, SC RAJA, care s-a arătat interesată de subiect. Problema este cine plăteşte instalaţia şi, mai ales, dacă aceasta va rezista în timp? „Cum la noi se fură de toate, de ce nu s-ar fura şi hidrantul, şi furtunul, şi apa?! În blocul nostru am avut două incendii de la butelia unei bătrâne. De frică, şi-au mai cumpărat oamenii stingătoare cu zăpadă carbonică”.

ISU nu poate controla asociaţiile de proprietari

După cum ne-a explicat Paula Anghel, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, ISU nu are competenţa să verifice asociaţiile de proprietari în legătură cu modul în care se ocupă de prevenirea incendiilor la nivelul blocurilor. Dacă însă locatarii semnalează anumite nereguli şi se tem pentru siguranţa lor, atunci pot să depună o petiţie la ISU, care, pe baza respectivei sesizări, va face verificări la faţa locului şi va dispune măsuri în consecinţă.

Ce trebuie să facă, totuşi, asociaţiile!

Pentru cei mai mulţi dintre noi a preveni un incendiu înseamnă doar a înlătura o sursă de risc, ignorând o serie de alţi factori care pot distruge rodul muncii de-o viaţă într-un timp foarte scurt şi unde, din nefericire, se pot pierde şi vieţi omeneşti. Or, imobilele de locuit, individuale/familiale sau colective, independente, comasate ori grupate reprezintă locul unde o mare parte dintre noi ne regăsim ca proprietari sau chiriaşi. Din păcate, există oameni care nu manifestă respectul cuvenit faţă de cei cu care împart acelaşi imo-bil şi se dedau la practici incorecte. Printre acestea se numără depozitarea materialelor combustibile şi a substanţelor inflamabile în subsolurile, căile de evacuare şi podurile acestor imobile şi nu de puţine ori transformarea acestora în afumători improvizate, modificarea aerisirilor prevăzute din construcţie în coşuri de fum, obturarea canalelor de ventilaţie prevăzute pentru eliminarea eventualelor acumulări de gaze inflamabile, dar şi improvizaţii executate de unele persoane neautorizate la instalaţiile electrice sau chiar de alimentare cu gaze naturale. Or, obligaţia asociaţiilor de locatari, de data asta prin lege, este ca astfel de lucruri să nu se întâmple, iar dacă s-au întâmplat, să fie corectate. Alţii sunt de părere că trebuie constituită, în scop preventiv, o echipă de specialişti în cadrul compartimentului de îndrumare a asociaţiilor de proprietari din primărie, care să organizeze întâlniri cu preşedinţii şi administratorii exact pe tema măsurilor de prevenire a incendiilor.
În plus, potrivit OMAI 163/2007 publicat în M.Of. al României nr. 216/2007, sediile asociaţiilor trebuie dotate cu cel puţin un stingător pentru fiecare 300 metri pătraţi de suprafaţă desfăşurată. La asociaţia dumneavoastră se întâmplă aceste lucruri?


[ Edited Fri Nov 30 2012, 11:06PM ]
Back to top
ALM
Fri Nov 30 2012, 11:28PM
Registered Member #2039
Joined: Tue Aug 11 2009, 08:44AM

Posts: 2096
Thanked 577 time in 373 post
Cândva, vorba lui Caragiu, locatarii erau obligaţi să aibă cască de protecţie, lopăţică şi găletuşă cu nisip. Apoi, după 1977, trebuiau să aibă şi un rucsac de supravieţuire. Toate astea pe lângă târn, tumbărău şi lopată lată pentru zăpada. A venit şi momentul în care a trebuit să am patru coşuri de gunoi, pentru plastic, hârtie, sticlă şi deşeuri menajere. E bine, problema este că nu ştiu pe care să-l vărs primul pe uşiţa de la ghenă. După ce am pus şi un bidonaş cu varză murată şi câteva borcane cu gogonele, a trebuit să dau patul afară şi să montez hamace. Acum aflu că trebuie să am şi un stingător, partajat cu vecinii de palier. Dacă nu reuşesc să-i conving să-l ţină ei, o să trebuiască să renunţ la murături ...
Back to top
Klaus
Fri Nov 30 2012, 11:40PM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3144
Thanked 828 time in 527 post
O intrebare retorica: un imputernicit pe o functie de comanda participa la concursul/interviul pentru ocuparea functiei cu pricina. Si nu il ia... Apoi ocupa aceeasi functie in continuare, ca imputernicit, pana la expirarea perioadei de 6 luni. Acuma eu stau drept si ma intreb stramb, sau invers, ce autoritate (cel putin morala) mai are respectiva persoana sa exercite atributiile functiei in aceste conditii? Mai ales in functii de inspector sef, cand are atributii de ordonator de credite - poate semna ordine de personal, state de plata si tot felul de chestii...
Back to top
Panait
Sat Dec 01 2012, 12:07AM
panait
Registered Member #5015
Joined: Sat Sep 15 2012, 05:00PM

Posts: 161
Thanked 34 time in 27 post
Te referi probabil la situatia in care nimeni nu a promovat acel examen la care a participat si imputernicitul. Neretragandu-i-se acea imputernicire si neexipirand termenul de 6 luni cat dureaza (cred ca atat era), evident ramane in continuare si are aceeasi autoritate pe care o avea si la momentul imputernicirii - cea pe care si-o creeaza singur sau pilele sale aaa... pardon...sutinatorii lui
Back to top
chimistul
Sat Dec 01 2012, 12:12AM
Registered Member #1234
Joined: Fri Oct 17 2008, 06:47PM

Posts: 603
Thanked 149 time in 96 post
Eu am un sef(in viata civila) - numit pentru 6 luni de zile cu delegatie acest lucru se intampla in 2010 urmand sa se tina concurs pentru ocuparea postului nu s-a mai tinut nici un concurs iar el este tot seful meu si nu ma deranjeaza fiecare ne facem treaba conform fisei postului pot spune ca este chiar baiat de treaba dar asa ca exemplu si probabil asemenea exemple sunt cu duiumu - piramida valorilor este rasturnata ,societatea este bolnava....asta este . Atata timp cat are sustinere acel inspector va sta acolo mult si bine pentru ca asta este societate noastra si ..... este foarte posibil ca cineva sa-l foloseasca sau el sa se foloseasca de o anumita relatie - sunt sigur ca ati inteles ce am vrut sa spun.
Back to top
Pârvu Florin
Sat Dec 01 2012, 09:24AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287
Joined: Wed Dec 10 2008, 11:28AM

Posts: 2126
Thanked 659 time in 425 post
Klaus wrote ...

LINK

Pericolul iminent care ameninţă Constanţa
...





La conferinta SARTISS de acum cateva saptamani, domnul general Bas a avansat ca idee de rezolvare fie si partiala a acestei probleme posibilitatea conceperii de catre IGSU a unui act normativ care sa oblige toti proprietarii de imobile cu destinatia de locuinta sa monteze detectoare de fum sau de caldura.

A dat si exemplul Frantei, prietenul Boribum poate sa ne spuna mai mult, unde dupa introducerea unui astfel de act normativ, statisticile au demonstrat o reducere a pagubelor provocate de incendii.

Poate fi o idee buna, cu mai putin de 100 de euro cumperi detectoare pentru toata casa, si ma rog... putem avea tot felul de alte fantasme... ma gandeam de exemplu la un kit care transmite automat semnalul de alarma catre dispeceratul pompierilor, ma mai gandeam la integrarea sistemului de alarma la incendiu in proiectul oricarei locuinte care urmeaza sa fie construita...


Edit: raportat la postarea domnului ALM,

[ Edited Sat Dec 01 2012, 10:26AM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 ALM (01 Dec 2012, 13:18)
ALM
Sat Dec 01 2012, 10:21AM
Registered Member #2039
Joined: Tue Aug 11 2009, 08:44AM

Posts: 2096
Thanked 577 time in 373 post
În ultima vreme, afară de "clasicul" scurtcircuit, majoritatea problemelor popularizate au fost ca urmare a unor explozii din cauza acumulărilor de gaze. Mă gândesc că n-ar fi rău să fim obligaţi să avem şi niste detectoare de gaze, eventual recuperate din minele dezafectate. Nu ştiu dacă acestea dau alarmă şi în cazul hidrogenului sulfurat, caz în care proprietarii ar trebui să fie obligaţi să renunţe la mâncărurile pe bază de fasole şi mazăre. Obligarea proprietarilor să-şi monteze detectoare de fum, este o măsură pozitivă, contribuind la obligativitatea renunţării la viciul fumatului. O să fie puţină aglomeraţie pe străzi, singurele locuri unde încă mai poţi să fumezi nepedepsit, dar se va rezolva prin interzicerea fumatului pe străzi, ganguri, canale, parcuri, păduri, stâlpi etc.

Ideea domnului Pârvu îmi pare fezabilă. Proprietarii ar trebui să fie obligaţi să achiziţioneze un echipament Wireless (în standard 802.11n) şi un iPhone Apple de ultimă generaţie, cu aplicaţia software "Firefighters come!", închiriată pentru numai 100 de euro pe lună. Această instalaţie va putea să apeleze automat 112, transmiţând un mesaj SMS cu toate datele despre locaţie şi CV-urile membrilor familiei proprietarului, ca urmare a unui semnal elaborat de detectorul de fum.

Cum s-a dovedit că hidranţii stradali sunt blocaţi, fie de gunoaie, fie de maşini parcate, fie asfaltaţi, consider că proprietarii ar trebui să fie obligaţi să-şi monteze hidranţi de 50-60mm, dotaţi si cu câte un furtun corespunzător. Putem să mergem mai departe cu fantasmele şi să obligăm proprietarii să ia lecţii de pompieristică, contra cost, pentru a fi apţi să-şi lichideze singuri incendiile ...

Edit ca răspuns domnului Pârvu: tot ce nu este realitate, este pură fantezie sau pamflet.


[ Edited Sat Dec 01 2012, 11:17AM ]
Back to top
4 User said Thank to ALM for this Post :
 Panait (01 Dec 2012, 12:49) , marcellutz (01 Dec 2012, 12:56) , Homefire (01 Dec 2012, 12:57) , criss-cross (01 Dec 2012, 21:07)
chimistul
Sat Dec 01 2012, 10:55AM
Registered Member #1234
Joined: Fri Oct 17 2008, 06:47PM

Posts: 603
Thanked 149 time in 96 post
Domnilor , ce ar fi ca sa ne exprimam punctul de vedere în faţa unor oameni politici la care aveam acces şi care ne bat în uşă acum privind înfiintarea unui Minister al Situatiilor de Urgenta sau o Agentie care ar da mai multă coerenţă în gestionarea unor situaţii privind calamităţile naturale.Eu am încercat unii m-au privitca pe o ciudăţenie care le vorbea de o ,,prostie,, care nu figura pe agenda personală de parlamentar,alţii m-au spus ,,da,, ,,da,,.Un minister al situaţiilor de urgenţă, cu un corp de specialişti, care să coordoneze structurile ISU şi SMURD, şi un alt corp care să cuprindă şi să reformeze specialişti în protecţie civilă transformaţi, în ultimii ani, în salvatori, alături de Serviciile SALVAMONT şi SALVAMAR, separat de Ministerul de Interne, se impune cu fermitate .De asemenea, crearea unui corp specializat de jurnalişti care să nu inducă panică gratuită, prin formulări idioate şi o neînţelegere crasă a fenomenelor aceştia ar trebui instruiţi dar aceste puncte de vedere nu le va lua nimeni în calcul iar bâlbâiala autorităţilor va continua
Back to top
2 User said Thank to chimistul for this Post :
 marcellutz (01 Dec 2012, 12:56) , Klaus (01 Dec 2012, 15:52)
ALM
Sat Dec 01 2012, 11:26AM
Registered Member #2039
Joined: Tue Aug 11 2009, 08:44AM

Posts: 2096
Thanked 577 time in 373 post
Ar fi o pierdere de timp domnule Chimistul. Anul ăsta suntem interesanţi până pe 9 decembrie. O să ne mai viziteze "oamenii politici" eventual peste doi ani sau peste patru ani. Patru ani sunt mulţi în dinamica UE şi s-ar putea să avem ministerele la Strasbourg, cu numai doi miniştri români, Iţic şi Ştrul ...
Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
 marcellutz (01 Dec 2012, 12:56)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.