Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Ionica H
Tue Mar 04 2014, 08:54PM
Ionica H
Registered Member #1930

.

[ Edited Tue Dec 04 2018, 07:23PM ]
Back to top
djebel
Tue Mar 04 2014, 09:28PM
Registered Member #3603

Cred ca e vorba de Franta.
Back to top
Klaus
Tue Mar 04 2014, 09:40PM
Registered Member #3279

Turap wrote ...
... stai inca 20 de ani cu 7-8.000 de lei pensie ,linistit...

Sa nu exageram totusi, pun pariu ca fostul IG Secara nu are 7.000 lei brut, adica sub 6.000 lei net.
Back to top
Ionica H
Tue Mar 04 2014, 10:20PM
Ionica H
Registered Member #1930

/

[ Edited Tue Dec 04 2018, 07:23PM ]
Back to top
Klaus
Tue Mar 04 2014, 11:45PM
Registered Member #3279

Ciudat este ca Udor Aurel, ex-IS ISUMB, este lector universitar la Spiru Haret Bucuresti, dar nu apare pe lista personalului didactic la Facultatea de Marketing şi Afaceri Economice Internaţionale LINK . Este adevarat, alte facultati dau si lista ci personalul didactic asociat, astia de la marketing nu dau. Craciun Ionel de la facultatea cu pricina, conferentiar universitar, o fi aceeasi persoana cu... LINK
Eram curios daca isi da CV-ul si veniturile...
Back to top
Ionica H
Wed Mar 05 2014, 08:17AM
Ionica H
Registered Member #1930

,

[ Edited Tue Dec 04 2018, 07:22PM ]
Back to top
3 User said Thank to Ionica H for this Post :
 backdraft (05 Mar 2014, 11:14) , vionora (05 Mar 2014, 11:40) , Coffeeman (05 Mar 2014, 17:50)
djebel
Mon Mar 10 2014, 02:01PM
Registered Member #3603

In preajma zilei de 8 Martie apar in presa articole despre femei care fac meserii ceva mai deosebite. Dincolo de motivatia autorului, eu zic s-o apreciem pe a noastra colega, mai ales in conditiile in care altii se dau pe dupa masina la interventii (valabil peste tot in MAI). Articolul este mai lung, redau doar titlul:

O fostă profesoară, singura femeie pompier din judeţ LINK
Back to top
2 User said Thank to djebel for this Post :
 Bendis (10 Mar 2014, 14:30) , Ionica H (10 Mar 2014, 16:21)
Ionica H
Mon Mar 10 2014, 04:20PM
Ionica H
Registered Member #1930

Bravo!
Back to top
Ionica H
Mon Mar 10 2014, 08:53PM
Ionica H
Registered Member #1930

Oare vreun semperist de la ISU Maramures avem pe aici ?
Back to top
Klaus
Mon Mar 10 2014, 09:25PM
Registered Member #3279

@djebel - la zile d'astea se dau exemple romantate, daca retin bine anul trecut au fost amazoanele de la PH.
Sper sa nu fiu malitios, dar chiar s-au terminat pompierii purtatori de barbatie, care sa fie servanti 1, si a venit o doamna/domnisoara sa ii invete meserie? Nu zic nu, o fi (fost, ca acuma nu mai este) la interventie, dar uite ca s-a ivit oportunitatea asta cu acel curs la francezi, dumneaei stia limba franceza (si ceva interventie, cata o fi apucat), avea cunostinte de pedagogie, adica rabdarea sa ii inveti pe altii, si uite asa a devenit formator la centrul de pregătire a pompierilor de la Siret. Acuma nu stiu daca este incadrata (doar) pe functie la „Caisson” LINK sau este si la interventie, dar imi vine greu sa cred ca ea este in capul liniei si alti 3 barbati sunt in spatele ei (precum in una din poze), mai ales ca la poza de grup este cea mai mica. La interventie este altfel decat in pozele atasate articolului. Apropo, castile (banuiesc ca primite de la francezi in urma declasarii lor) au si viziere, nu?

Dar, fiind ziua cu pricina, Omagiu femeii...

A nu se intelege ca nu o admir, din contra 8->

[ Edited Mon Mar 10 2014, 10:11PM ]
Back to top
Boribum
Tue Mar 11 2014, 02:48AM
boribum
Registered Member #2395

Nu stiu cum se vede la voi,dar când sa ma uit si eu la chesonul respectiv si la doamna plutonier,clic ...si mi-a aparut duduia asta. De acum înainte asa o sa-mi imaginez plutonierii feminini de pompieri !

Back to top
Klaus
Tue Mar 11 2014, 07:00PM
Registered Member #3279

Ma uitam zilele astea pe bilanturile de la judete, nu mai sunt asa de triumfaliste ca in alti ani. Iar azi a fost cireasa de pe tort, bilantul la nivel de IGSU.
Cum s-o fi intamplat ca din 2011, cand se presupune ca statul de organizare a fost ocupat 100%, au ramas libere 9.500 functii? Chiar asa de ridicat a fost ritmul de pierdere personal, incat sa nu fie acoperit de promotiile 2012 si 2013? Cu toate astea, punem pariu ca promotiile 2014 vor fi incadrate incepand cu 01 Decembrie?

LINK

Bilanţ la IGSU: 5393 de vieţi salvate. Victor Ponta: Încrederea publică, cea mai mare realizare

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a făcut bilanţul activităţii pe anul 2013. La sesiunea de evaluare a activităţii au participat premierul Victor Ponta, viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. TVR News a transmis LIVE evenimentul.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la bilanţul pe 2013 al activităţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, că atunci când această instituţie va fi atacată, atacul va fi unul pe criterii politice.

"Atunci când instituţiile dumneavoastră vor fi criticate, vor fi atacate, se va întâmpla de obicei, ştiu că e nedrept, pe un criteriu politic - haideţi să criticăm cum s-a intervenit într-un loc că poate obţinem un criteriu politic. Şi atunci am considerat că cea mai bună armă ca să fiţi protejaţi de această boală a societăţii româneşti este să numim în fruntea departamentului un om care a lucrat în mai multe guverne şi care în niciun caz nu poate fi acuzat de politizare, domnul Arafat", a spus Victor Ponta.

Declaraţii Raed Arafat, şeful Departamentului pentru situaţii de Urgenţă (DSU):
- În 2013 - 17 mii de apeluri pe an, pe Inspectorat. Vorbim de mai mult de o triplare a numărului de intervenţii.
- 820 de intervenţii pe zi.
- 5393 de persoane salvate în intervenţii, altele decât cele medicale.
- Bunuri protejate de peste 2,6 miliarde lei, pe lângă un număr mare de animale şi păsări salvate.
- Timpul de intervenţie al SMURD este de 11 minute, media naţională, dar este mult mai lung în zonele rurale.
- 249 mii de asistaţi. 741 de intervenţii zilnic. Peste 30% sunt persoane rănite în accidente.
- Intervenţii semnificative: viscolul din Vaslui, incendiile de vegetaţie din Suceava, inundaţiile de la Galaţi
- Victimele incendiilor 204 persoane decedate.
- Aproximativ de 900 de intervenţii în urma fenomenelor meteo deosebite.
- 2021 de misiuni pirotehnice.
- 13 centre ce pregătire paramedicală. În structura IGSU sunt peste 9000 de pompieri instruiţi.
- Personal lipsă în Capitală şi în unele judeţe
- 62 de mii de controale, 25 de mii de amenzi.
- Avem o scădere cu 30% la nivelul intervenţiilor faţă de anul anterior.
- Din acest an vom începe simularea în centrul de pregătire de la Târgul Mureş, unde se pot simula accidente la preţuri foarte mici
- 91 de mii de acţiuni de informare.
- Tehnica este una din problemele majore la IGSU: autovehicule vechi, 24% dintre maşini au o vechime de peste 30 de ani.
- Bugetul pentru 2013 - 1,36 de miliarde, o creştere faţă de anul 2012.
- O problemă pe care o ridicăm este clădirea în care funcţionează sediul central al ISGU, o clădire cu risc seismic ridicat.
- Ambulanţă: 62% dintre ambulanţe au între 5 şi 7 ani, maşini care vor ridica probleme în viitorul apropiat. Avem un program de înlocuire a parcului auto.
- 9500 de angajaţi lipsă. Unităţile de primiri urgente, peste 3 milioane de primiri pe an
- Cea mai strânsă cooperare pe urgenţele de zi cu zi o avem cu Ministerul Sănătăţii.
- Am început discuţiile cu Salvamontul pentru a-i include în această strategie.

Răspunsuri la întrebări:
- La maşinile de ambulanţă stăm mai bine, la autospecialele ISU a fost programul POR european derulat de autorităţile locale şi în perioada 2007-2014 şi au început să achiziţioneze noi maşini şi de aceea avem maşini cu vechime sub zece ani, dar avem 50% din echipamentele de intervenţie cu peste 20 ani vechime. Aici este unul dintre aspectele pe care ne vom concentra. Sursa de finanţare va fi fondurile structurale 2014-2020 şi poate vor fi şi alte surse care vor fi alocate, astfel încât să creăm un program multianual de dotare şi înlocuire a maşinilor.
- Este un proiect în care colaborăm cu R. Moldova: Elicopterele din Iaşi, Galaţi pot intra în regim de urgenţă în Moldova şi un modul experimental de SMURD în Moldova.
- Este un program cu Banca Mondială care a trecut de Guvern în care prevede dezvoltarea a 4 centre de arşi grav. Spitalul de Arşi din Bucureşti care va fi la standarde europene şi celelalte trei, în Tg . Mureş, Timişoara, Iaşi. Vor fi 6-8 paturi şi toate anexele speciale pentru tratarea persoanelor cu arsuri grave.
- Continută programul de infarct.
- Clădirile în care funcţionează cele două sedii ale ISU au seismic ridicat grad I, grad II.

[ Edited Tue Mar 11 2014, 07:04PM ]
Back to top
IDLH
Wed Mar 12 2014, 12:53AM
IDLH
Registered Member #4010

Klaus wrote ...

...
Cum s-o fi intamplat ca din 2011, cand se presupune ca statul de organizare a fost ocupat 100%, au ramas libere 9.500 functii? Chiar asa de ridicat a fost ritmul de pierdere personal, incat sa nu fie acoperit de promotiile 2012 si 2013? .
...

Formularea "9500 de angajati lipsa" nu cred ca se refera la faptul ca in IGSU sunt libere chiar 9500 de posturi.
Presupun ca mai degraba se refera in ansamblu la un deficit de posturi raportat de inspectorate, de exemplu privind incadrarea unor categorii de tehnica intrate recent in dotare (gen puncte mobile de comanda, autospeciale CBRN si alte autospeciale "exotice") sau reintroducerea in statele de organizare a unor echipe/echipaje (gen cautare-salvare, cercetare CBRN), pe care unele inspectorate au fost nevoite sa le radieze din state in 2011, fiind neincadrate. Sau ca unele inspectorate considera ca ar mai avea nevoie de personal de interventie pentru a mai folosi si autospecialele de stingere vechi (aflate acum in parcul rece - inlocuite de altele noi) pentru a mai deschide pichete de interventie in zonele mai putin acoperite. Parerea mea...

[ Edited Wed Mar 12 2014, 12:56AM ]
Back to top
Klaus
Wed Mar 12 2014, 01:55AM
Registered Member #3279

@IDLH - se poate sa ai dreptate, eu o iau stricto sensu, cand afirmi ca ai 9.500 angajati lipsa inseamna ca te raportezi la statul de organizare (adica ce ar trebui sa ai), nu la ce vise erotice (cu pompieri sau pompierite, dupa caz) are unul sau altul dintre IS.
Discutia poate fi trecuta si in alt plan, al Statului de organizare si al Tabelei de inzestrare, unde pun pariu ca toate structurile de acelasi tip nu le au la fel, intervenind fie adaptarea dupa ce au in curte, fie fantezia IS in a-si croi tipul de functii pentru incadrarea in numarul dat mai de sus la valurile succesive de reasezare a Statelor de functionare, de cele mai multe ori facute in pripa, sa nu zic Stejar extrema urgenta.
Cat despre incadrarea pe mai multe autospeciale, inclusiv a paramedicilor, nu mai aduc aminte.
Back to top
Klaus
Wed Mar 12 2014, 02:05AM
Registered Member #3279

Era coada lunga de caschete la poarta la IGSU si nu stiam pentru ce. Si le lasau oamenii la rand, la inscris pentru functii de general in judetele ramase vaduve dupa pensionarea titularilor, gen Timis, Cluj, Bacau, de celelalte nu stiu daca sunt de tip I.

LINK

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, cu sediul in mun. Bucuresti, str.Banu Dumitrache nr. 46, sector 2, organizeaza concurs in vederea ocuparii, prin recrutare din sursa interna, a functiilor de inspector sef I la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Bacau, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Cluj, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Maramures, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Mehedinti, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Satu Mare si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Timis.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF