Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Homefire
Sat May 03 2014, 05:16AM
Firefighther
Registered Member #4438

Șeful comandă, angajații execută. Pompieri la lopată, în interes privat.

Pe principiul ”șeful are întotdeauna dreptate”, mai mulți pompieri au fost trimiși la muncă, să presteze punctual, deși nu era nici o situație de urgență.

Beneficiarii nu sunt ”șmecheri” locali, dar sunt numeroși și toți au drept de vot.
Numai că, intre realitatea din birou și cea din teren a apărut o diferență . Sau de situație...Situația de urgență prevăzută de lege a fost confundată cu slugărnicia...
Astfel, pe strada Victoriei din Alexandria, patru pompieri munceau din greu la căratul pământului în curtea unor cetățeni, în timp ce proprietarii le dădeau indicații și îi priveau, cu ochi critic, cum prestează. Dacă au fost trimiși acolo, au considerat că sunt în slujba lor.
Legalitatea acestei situații de urgență este discutabilă, mai ales dacă ținem cont de faptul că, în Alexandria, ploile abundente au încetat de mai bine de o săptămână, iar „marea” inundație din curtea acestor oameni, distinși primitori de ajutor social, era, de fapt, o băltoacă pe care țineau morțiș să o acopere cu pământ, imaginându-și că, în acest fel, terenul va fi înălțat și apa de ploaie nu va mai intra peste ei.
Cum s-a ajuns aici? prin colaborarea instituțiilor statului, care veghează la ” bunul mers al lucrurilor”. Astfel, Primăria Alexandria a trimis nisip și pământ, ca să -i liniștească pe domnii cetățeni care sunau ba la primar, ba la 112. Când s-au văzut cu ”ajutorul” la poartă, au observat că posmagii nu sunt înmuiați. Așa că, au început, din nou, asaltul, după ce și-au dat seama că ei, cei șapte care locuiesc în casa afectată, nu prea au chef de muncă.
Proprietarii imobilului, la care au fost trimiși pompierii, au spus ca apa le-a invadat curtea. Nu acum, ci în urmă cu o săptămână. Deși casa este situată în imediata apropiere a râului Vedea, problemele nu au apărut în urma viiturilor care au făcut prăpăd în alte localități, ci în urma faptului că pe strada respectivă nu există canalizare.
Vecinii celor la care pompierii au fost trimisi să le care, în curte, pământul primit de la primărie, sunt revoltați și se simt nedreptățiți. Și ei au apă în curte și nu au primit pompieri cadou, deși sunt bătrâni și locuiesc singuri, în timp ce vecinii „ajutați” sunt numeroși și au putere de muncă.
Situația de urgență a încetat brusc, după ce jurnaliștii de la Total Impact și MDI TV au solicitat reprezentaților ISU un punct de vedere oficial cu privire la acest caz. Răspunsul a fost sec, fără prea multe explicații verbale, însă bogat în explicații nonverbale.
Imediat ce au aflat că se filmează, mai marii de la ISU Teleorman au trimis două mașini care au luat pompierii de la fața locului sub pretextul că ” au fost solicitați să intervină în altă parte”.
După plecarea „zilierilor” de la ISU, nimeni nu s-a mai atins de pământul aflat în fața porții. În prezent, ajutorul material de la primărie poate fi văzut în stradă, exact așa cum a fost lăsat de pompieri.

LINK

Nobila arma ...distrusa picatura cu picatura de lipsa unora de coloana vertebrala

[ Edited Sat May 03 2014, 05:25AM ]
Back to top
5 User said Thank to Homefire for this Post :
 Klaus (03 May 2014, 08:18) , bushes (03 May 2014, 09:19) , Ionica H (03 May 2014, 09:24) , ALM (03 May 2014, 09:37) , Pârvu Florin (03 May 2014, 16:08)
bushes
Sat May 03 2014, 09:18AM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

Punem pariu ca colonelul sandu liviu sorinel ,inspectorul sef ,nu stie nimic , n- a primit nici un telefon , n-a dat nici un ordin ,nu bea ,nu fumeaza ?
Back to top
1 User said Thank to bushes for this Post :
 Homefire (03 May 2014, 09:26)
Ionica H
Sat May 03 2014, 09:25AM
Ionica H
Registered Member #1930

Punem pariu si ca nu o sa pateasca nimic,si ca de vina va fi vreun SGIS sau vreun cdt de echipaj care a fost cu trupa acolo?
Back to top
1 User said Thank to Ionica H for this Post :
 Homefire (03 May 2014, 09:26)
ALM
Sat May 03 2014, 09:51AM
Registered Member #2039

Nu punem pariu că pomenea cineva de HG. 642/2005. Habar n-am ce prevede, că am texte serioase de citit, dar cred că este ceva care acoperă astfel de situaţii.
Baragladinele alea, dedulcite la ajutoare sociale, dacă au o bucată de ceafă de porc şi un casetofon cu manele, pot să stea şi în canalizare şi nu mişcă un deget! Gropanul ăla cu apă este vechi de la decembraidă, altfel nu era pământul saturat. O roabă de pământ pe an şi scăpau de gropan! Da neee, cum să ne mişcăm mai cu talent dacă avem 112? Stau magherniţele să se prăbuşească peste ei, putorile dracului ...
Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
 Homefire (03 May 2014, 09:52)
criss-cross
Sat May 03 2014, 10:32AM
Registered Member #4853

Stimati sefi (aici, pompieri...era sa scriu ,,ponpieri" )
...este o arta si modul in care esti sef...in conditiile date (de cine,nu stiu),
sefii ar trebui sa se gandeasca la faptul ca salariatii lor sunt ,,oglinda" lor, ca a fi sef presupune stima de sine si stima pentru cei pe capul carora stai...poti sa stai cu bocancii, sau poti sa stai cu grija si implicare...faptul ca iti umilesti angajatii este dovada umilintei pe care o induri ,la randu-ti,voit doar de dragul unei functii...si, daca esti umil cu plecaciuni, sef cand mai esti?!
Back to top
2 User said Thank to criss-cross for this Post :
 Ionica H (03 May 2014, 17:46) , Stel (23 May 2014, 22:24)
ALM
Sat May 03 2014, 06:53PM
Registered Member #2039

Ce mi-aţi făcut stimată Criss-cross!? Am vrut să văd dacă şefii direcţi au fost de vină, sau buba este în HG 642/2005. Ca orice HG care se respectă, subiectul este ambiguu dar tot am aflat câte ceva. În primul rând am aflat că o băltoacă împuţită poate deveni un "risc biologic", generator de epidemii, epizootii şi zoonoze. Nimic mai adevărat, aşa că băieţii de la ISU trebuie să asaneze băltoaca! Sau nu? HG 642/2005 nu spune dacă trebuie să vină pompierii cu roabe şi lopeţi, sau nişte neni de la Poliţia Locală cu carnetul de amenzi. Cum vă spuneam, ambiguu.

Dar, dintr-un material didactic ( LINK ), am aflat care este pluralul "ponpieristic" al cuvântului hazard. Hai că nu ghiciţi fără să apelaţi la link. Succesuri ...

Şi, dacă vă place "artimetica", aflaţi de acolo şi ecuaţia riscului. Fără mărimi, aşa că rezultatul n-are nici o importanţă. Probabil este o temă de test, pentru ales (şi oprit) tâmpiţii în/din sistem.
Back to top
2 User said Thank to ALM for this Post :
 Homefire (03 May 2014, 19:45) , Ionica H (04 May 2014, 12:34)
criss-cross
Sat May 03 2014, 08:29PM
Registered Member #4853

ALM wrote ...

Ce mi-aţi făcut stimată Criss-cross!?
Dar, dintr-un material didactic ( LINK ), am aflat care este pluralul "ponpieristic" al cuvântului hazard. Hai că nu ghiciţi fără să apelaţi la link. Succesuri ...

Ati vrut sa ma pedepsiti! Nu e frumoooos....daca ,,previzibilul" hazard imi permite,exista clar riscul de a deveni vulnerabila si o sa sun la 112 sa vina pompierii cu textul linkului dat, sa-mi explice cum sa aplic formula R,H,V pentru a inlatura manifestarile imprevizibile ale hazardului (care, conform definitiei, nu este imprevizibil )
Intrebari? cine a alcatuit acest material,l-a citit cineva, l-a folosit cineva pentru a deslusi un pericol?
exista riscul de a-l citi cineva vulnerabil ,impins de hazard!
Back to top
Ionica H
Sun May 04 2014, 12:45PM
Ionica H
Registered Member #1930

.

[ Edited Tue Dec 04 2018, 07:11PM ]
Back to top
ALM
Sun May 04 2014, 01:18PM
Registered Member #2039

@Turap, mi-e teamă că "specialiştii" au scris acel material documentar. Vreau să vă asigur că nu este un fenomen nou, l-am întâlnit deseori în ultimele patru decenii. Cam de când au apărut "doctorii" făcuţi la Cerbul Carpatin (Braşov). Şi ce au zis "specialiştii" noştrii? Dacă un Frank Drake a elaborat ecuaţia care estimează probabilitatea civilizațiilor extraterestre din Calea Lactee, mare brânză să elaborăm şi noi ecuaţia riscului? În definitiv, în ambele cazuri, nimeni nu le poate contesta veridicitatea în această viaţă ...

Cu pârdalnica asta de limbă română nu-şi mai bate nimeni capul. Şi aşa vrem să o "englezim", după care o să o maghiarizăm, ca să o priceapă şi o parte dintre conaţionali. Este adevărat, o operaţie supusă hazardelor ...
Back to top
Ionica H
Sun May 04 2014, 02:13PM
Ionica H
Registered Member #1930

.

[ Edited Tue Dec 04 2018, 07:10PM ]
Back to top
2 User said Thank to Ionica H for this Post :
 Homefire (04 May 2014, 15:43) , Stel (23 May 2014, 22:28)
Glaucom
Thu May 29 2014, 12:24PM
Registered Member #8863

Cam asa au studiat si aia pomeniti mai sus de catre Turap,ca fiu-meu:)))
Back to top
Glaucom
Thu May 29 2014, 12:36PM
Registered Member #8863

Back to top
1 User said Thank to Glaucom for this Post :
 Resboiu (29 May 2014, 23:44)
Ionica H
Sun Jun 08 2014, 11:19PM
Ionica H
Registered Member #1930

Hmmm....pe toate posturile Tv,la toate stirile numai de un anume Klaus auzim....Klaus in sus,Klaus in jos....Dar ce o fi oare cu Klaus....our Klaus?
Back to top
Homefire
Mon Jun 09 2014, 02:10PM
Firefighther
Registered Member #4438

Atentie! cod rosu de amenzi ... la Constanta

Primarul din Topalu, în război cu ISU Constanta : "Nu se poate să fim copiii lor de grădiniţă"

După Poliţia Rutieră, şi pompierii sunt acuzaţi că o ard cu norma de amenzi

Codul portocaliu de inundaţii a adus, de la sine, codul roşu de amenzi. Este cazul localităţii Topalu, unde primarul, Gheorghe Murat, a fost nevoit să semneze un nou tichet de sancţiune. Amenzile care curg la Topalu, susţine Murat, sunt parte a unei campanii ISU de ţinere cu piciorul pe cap a primarilor din judeţ, întrucât dau amenzi pentru sticle goale, aruncate pe stradă, iarba nu are înălţimea adecvată sau de ce afară plouă.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, o echipă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea s-a deplasat la Topalu pentru o nouă amendă. Nu vorbim de o sumă mare, este vorba de 100 de lei, din care primăria Topalu a achitat 25 până în prezent, însă primarul susţine că a ajuns la exasperare cu amenzile care curg pe bandă rulantă.
Contactaţi de Replica, reprezentanţii ISU nu au putut oferi mai multe detalii, întrucât bate vântul pe holurile instituţiei, graţie celor trei zile libere oferite de stat, însă Murat s-a dezlănţuit, susţinând chiar că ISU are o normă de amenzi care trebuie aplicate.
Ce se întâmplă: ei vin în control şi caută nod în papură. Noi avem echipa de intervenţii, avem toate actele în regulă, exact ca şi nu ştiu cine să vă spun, caută acul. Eu o să vorbesc şi cu inspectorul şef nu numai asta. Motive găsesc, mai mult, că nu e curăţat satul, că e ceva înfundat, că au văzut două peturi aruncate pe nu ştiu unde, deci motive de-astea. Comuna este situată destul de bine, pe o pantă de 90 de grade faţă de Dunăre şi nu e în pericol să fie inundată niciodată, decât zona joasă, unde vine Dunărea pe nouă, zece grădini care în fiecare an sunt inundate şi două case. Probleme deosebite nu sunt, dar apar mici probleme şi ei se leagă de orice. Situaţii, raportări, situaţii de urgenţă, toate sunt în regulă, că e cod galben, că e portocaliu. Mai fac şi abuzuri pe undeva, că ne deranjează şi noaptea, la 12 noaptea, la 2 noaptea. O să vorbesc şi cu inspectorul, cu domnul Jianu (colonel Viorel Jianu - n.r.), lucru care este inadmisibil, avem şi noi nevoie de odihnă. Sunt preşedintele situaţiei de urgenţă, dar să nu facă abuzuri. Cei de la ISU au început să facă abuzuri. Nu am ce să le fac la acele două gospodării, că nu opresc eu Dunărea în loc. Am înţeles că nu erau două canale curăţate, dar eu curăţate. E iarbă. Păi, iarba o cureţi şi, peste o săptămână, creşte iar. Asta este. Nu ne văităm. Au şi dânşii plan, unul prin care să dea amenzi. Nu este în regulă treaba asta. Noi trebuie să prevenim, să avem grija concetăţenilor, dar nu aşa la comandă, am ajuns copiii de grădiniţă ai ISU. Nu se poate aşa. Nu exagerez, să ştiţi că aşa este şi nu e numai la Topalu, e în tot judeţul. Noi vrem să colaborăm, suntem conştienţi de funcţiile pe care le deţin prin lege, dar se exagerează. Acesta este adevărul, nu exagerez şi spun realitatea, a declarat Murat, pentru Replica.

LINK

PS Din sursa (ne)sigura din IGSU ...ISU Constanta este pe primul loc la ceva ... LA AMENZI . Pentru acest lucru au fost felicitati !
Back to top
Pârvu Florin
Mon Jun 16 2014, 07:43PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Se înmulțesc semnalele care mă fac să cred că nu mai e mult până ce DNA va trimite în instanță dosarul disponibilizărilor de la ISU Dâmbovița.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF