Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Klaus
Mon Sep 22 2014, 12:00AM
Registered Member #3279

Alta minunatie de prin Bucuresti... care ma face sa fiu mandru ca sunt roman , cum se tot clameaza zilele astea...
Tot asa, strada pe 4 benzi, blocuri de 10-12 etaje in jur, cu spatii comerciale la parter.
Nota - pozele sunt facute in zile diferite.

Back to top
PisicaNeagra
Mon Sep 22 2014, 01:00PM
Guest
Thanked time in post
.

[ Edited Wed Oct 26 2016, 09:27PM ]
Back to top
Boribum
Mon Sep 22 2014, 03:03PM
boribum
Registered Member #2395

PisicaNeagra wrote ...

Pentru numele lui Dumnezeu! Ca la noi la nimeni!

Revizuiti-va referentialul si veti observa ca pe continentul african,în Asia si în Oceania,prin unele parti,este exact la fel. Uneori chiar mai rau.

Inch'Allah !
Back to top
PisicaNeagra
Mon Sep 22 2014, 03:22PM
Guest
Thanked time in post
.

[ Edited Wed Oct 26 2016, 09:26PM ]
Back to top
Homefire
Thu Sep 25 2014, 08:46AM
Firefighther
Registered Member #4438

DNA ...DNA ...lucrează .O fi bine, o fi rău?
Percheziții la ISU Teleorman. Este vizată și o persoana din conducere, pentru luare de mită .
Ghici ciupercă-ntr-un picior ... cine-i oare ?

17 septembrie 2014
Nr. 1294/VIII/3

COMUNICAT

Ca urmare a unor informații apărute în mass media în cursul dimineții de 17 septembrie 2014, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să facă următoarele precizări:

Procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei de un grup format din mai multe persoane cu grade de ofiţer şi subofiţer.
În cursul dimineții de 17 septembrie 2014, ca urmare autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în cinci locații, situate în localităţi din judeţul Teleorman, între care două sunt sediile unor instituţii publice, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane,.
În cauză, procurorii militari beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

LINK

Procurorii DNA fac, miercuri, perchezitii la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Teleorman, fiind vizate mai multe persoane, printre care si un reprezentant al conducerii institutiei, suspectat de luare de mita, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Perchezitiile au loc la noua adrese din judetul Teleorman, printre care si la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, intr-un dosar privind fapte de coruptie si fapte asimilate celor de coruptie, au declarat sursele citate.

In aceasta cauza sunt vizate mai multe persoane, iar printre acestea ar fi si un reprezentant din conducerea ISU Teleorman, au precizat sursele judiciare. Persoanele suspectate in acest caz vor fi duse la audieri la DNA central.

LINK

Back to top
Klaus
Tue Sep 30 2014, 06:40PM
Registered Member #3279

@Pârvu Florin traieste, este liber si viu. Credeam ca el a fost cel care a protestat de 13 Septembrie la statuie... Dar nu, protestatarul este din Bucuresti, s-a judecat cu sistemul si a pierdut orice speranta in justitie. Cateodata este bine sa se aduca aminte justitiei ca sistemul este facut pentru oameni, nu invers. Si ce m-a impresionat este demnitatea cu care a facut-o in durerea lui - nu a scos nici-un cuvant, nu tu lozinci, nu tu blesteme, nu tu reprosuri...
In rest diplome, zambete, felicitari festive, obisnuitele avansari (274 de pompieri, ofițeri și subofițeri)... politicul sa traiasca. Apropo, pe 17 a fost interviul pentru IG O sa fie ca la Burlui, adica A fost sau n-a fost?, nu varianta Corneliu Porumboiu, ci Cornea.
Cat despre afirmatia facuta la festivitati de Gabita, cum că numărul intervenţiilor în situaţii de urgenţă s-a dublat în ultimii cinci ani, de la 147.000 în 2009 la peste 300.000 anul trecut (desi sub Igas au fost dati afara mii de pompieri), cineva neavizat ar intelege o slaba activitate de prevenire. Noroc ca cei din sistem stiu de unde vine numarul asta mare de iesiri, iar cei din vecinatatea subunitatilor de pompieri vad ce masini ies la interventie.
Acum iar se promite marea cu sarea, ca pompierii de la Ghimpati (or fi primit sediu, ca au fost dati afara din fostul CAP revendicat), Agnita sau Bechet vor avea aceeasi dotare cu cei din detasamentele de resedinta. Asa sa fie... Dar nu se reduce totul numai la autospeciale, mai trebuie si sedii, si echipamente, si substante de stingere, si carburanti, si... multe altele. Poate chiar si asigurari de viata, ca iar mi-aduc aminte de sloganul ala tampit Cu viata mea apar viata.

Pompier disponibilizat de Boc, protest disperat

“Cu dumnealui am participa la mai multe acţiuni. Din câte ştiu, dumnealui a pierdut anumite procese importante în instanţă, legate de modul în care a fost dat afară. A pierdut procesul şi astăzi a dus la acest gest disperat. Am dat în judecată instituţia, condusă la acel moment de domnul Igaş. Am fost dat afară într-un mod golănesc, cum spunea fostul ministru că “vor pleca cei care nu au sânge în instalaţii”. Ne-au dat un ajutor de 500 de lei, dar nu a fost de folos. Noi am fost cu toţii în proces şi nu ştiu cui sunt subordonate instanţele, dar nouă ni s-a oprit logica când am văzut viteza cu care au judecat şi deciziile.”

Incidente la Ziua Pompierilor. Un bărbat s-a întins în faţa oficialilor prezenţi la ceremonia de Ziua Pompierilor. Omul nu a strigat nimic, nu a zis nimic, doar s-a întins în faţa oficialilor.
“În timpul paradei a existat o singură persoană care, probabil, a încercat un anumit tip de protest în faţa oficialilor prezenţi aici, premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea dar şi alţii. Omul s-a întins în faţa acestora, nu a făcut altceva. Jandarmii au venit în câteva secunde, l-au ridicat pe bărbat şi, cel mai probabil, i se vor lua datele de identificare. Nu a spus nimic omul, dacă a fost un protest, a fost un protest tacit. Nu i s-a făcut rău omului, ci pur şi simplu s-a întins pe asfalt în faţa oficialilor de la eveniment”, conform corespondentului Antena 3, Sonia Simionov.

LINK
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 Homefire (01 Oct 2014, 09:12)
Ionica H
Thu Oct 02 2014, 05:30PM
Ionica H
Registered Member #1930

.

[ Edited Tue Dec 04 2018, 07:06PM ]
Back to top
1 User said Thank to Ionica H for this Post :
 Homefire (03 Oct 2014, 06:44)
criss-cross
Thu Oct 02 2014, 06:44PM
Registered Member #4853

Turap wrote ...

pentru o clipa si eu am crezut ca e Florin Parvu...apoi mi-am dat seama ca omul ala este prea blajin ca sa fie Pirvu Bani de echipamente si sedii s-ar aduna daca ar pleca din sistem uRGENT ofiterii facuti la apelul bocancilor,despre care va tot scriu de multa vreme,ceva de genul unui sef de-al meu care,imbracat,prin unitate,IN TIMPUL SERVICIULUI,in cei mai penibili blugi si cele mai colorate ciocate care ar starni invidie oricarui cocalar,are tupeul sa tzipe la cate-un servant ca-l sanctioneaza fiindca nu e echipat regulamentar....

Nope! pai, Parvu isi inmuia pioletul in cerneala si-i ruga sa semneze vreun acord, declaratie,proces verbal de recunoastere a greselilor fata de disponibilizati....tot blajin....ca e om de vorbe frumoase!
Back to top
2 User said Thank to criss-cross for this Post :
 Ionica H (02 Oct 2014, 21:14) , Homefire (03 Oct 2014, 06:44)
Ionica H
Thu Oct 02 2014, 09:15PM
Ionica H
Registered Member #1930

Da da da !!! ))))))))))
Back to top
1 User said Thank to Ionica H for this Post :
 Homefire (03 Oct 2014, 06:44)
Klaus
Sun Oct 05 2014, 11:05PM
Registered Member #3279

Ce zic constantenii ca au mai luat pentru situatii de urgenta.

.

Utilaje noi pentru intervenții, din economii

Am auzit despre multe situații în care autoritățile au solicitat suplimentare de fonduri pentru proiectele derulate fie cu fonduri guvernamentale, fie cu fonduri europene, pentru că în timpul implementării proiectului au apărut noi elemente și, ca urmare, a fost nevoie de majorarea plafonului. De puține ori am auzit, însă, despre proiecte la care s-a făcut economie, iar banii rămași au fost reinvestiți. Dar se poate. Un exemplu de bună practică a fost dat de Consiliul Județean Constanța (CJC), care a economisit patru milioane de euro în cadrul proiectului „Siguranță prin achiziția de vehicule eficiente de intervenție pentru situații de urgență - Save“, proiect trasfrontalier derulat în parteneriat cu localitatea bulgară Dobrici, în urmă cu cinci ani. Prin intermediul acestuia au fost achiziţionate 19 utilaje, printre care şase ambulanţe şi mai multe autospeciale. Printre utilajele cumpărate de CJC cu fonduri europene se numără şi două vehicule Hagllunds cu şenile pentru intervenţii speciale, care și-au dovedit utilitatea iarna trecută, când sute de persoane au fost salvate din nămeți, în condițiile în care cele două vehicule pot acţiona pe teren accidentat, acolo unde niciun alt vehicul nu ajunge. Proiectul a fost unul extrem de important pentru întreg județul, CJC fiind singura instituţie din România care deţine un astfel de utilaje. Vehiculele Hagllunds pot interveni în orice situaţie - înzăpeziri, inundaţii, incendii, accidente sau cutremure, chiar şi în condiţiile în care niciun alt utilaj nu poate interveni, nici măcar cele ale Armatei.

NOI MAȘINI DE INTERVENȚIE Nu mai puțin de 114 milioane de euro au fost atrași în cei cinci ani în care s-a derulat proiectul și a fost rost și de economie. Pentru că banii rămași nu sunt puțini, aleșii județeni au aprobat, vineri, un proiect prin care cu aceștia se vor achiziționa alte utilaje, exclusiv pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență. „Am primit deja acordul Comisiei Europene și vom organiza noi licitații pentru altfel echipamente de intervenție. Este vorba de mașini de intervenție pentru descarcerare, ambulanțe, toate fiind dotate precum cele de la SMURD“, a declarat vicepreședintele cu atribuții de președinte al CJC, Cristinel Dragomir.

LINK

Toate bune si frumoase, oameni pusi (prin cumul) pe ele, dar ma sperie cand vad nivelul de tehnologie. Vor avea bani sa le intretina (si precis nu vor avea), iar mai apoi sa le repare? Cat o costa un asa motor hidraulic de pe jucaria aia de Hagllunds?
.
In alte tari ele sunt folosite in armata, inclusiv cu blindaj, avand marele avantaj ca au presiunea specifica pe sol mai putin de jumatate din cea exercitata de piciorului unei persoane.
Astfel de autovehicule (cu presiune mica pe sol si senilate) s-au produs si in Romania acum ceva zeci de ani, era Delta plina de niste tractoare cu senile ultralate la recoltat stuf, de intrau peste tot.

[ Edited Sun Oct 05 2014, 11:12PM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 ALM (06 Oct 2014, 11:22)
ALM
Mon Oct 06 2014, 11:22AM
Registered Member #2039

Offtopic
Domnule Klaus, n-aveţi teamă, suedezii sunt campioni la fiabilitate şi siguranţă a autovehiculelor. "Motorul" hidraulic este, de fapt, o secţiune a unui sistem de transmisie a puterii unui motor Diesel sau "turbo-propulsor" la trenul de rulare. În acest domeniu am fost pionieri absoluţi prin invenţiile savantului George (Gogu) Constantinescu, cel care a elaborat principiul sonicităţii şi al transmisiei energiei prin intermediul unui lichid. Din nou se dovedeşte că românii sunt ca planta cartofului.

Pe vremuri (o tempora, o mores!) am avut ocazia să-l cunosc pe acest om excepţional, venit din Anglia să ne transfere cunoştinţele sale. Aplicaţiile depăşeau posibilităţile statului român (încă nu exista INCREST), aşa că a plecat înapoi la Coniston Water. Amintiri ... şi revenire la tema principală.

Nu cred că "motoarele" hidraulice, care funcţionează pe bază de ulei cu pH neutru sau alcalin, vor ceda înainte ca să se aleagă "praful" de şasiu şi caroserie. Oţelurile suedeze au rămas renumite şi mişcarea continuă a pistonaşelor scăldate în şi etanşate cu ulei nu provoacă uzuri importante. Sigur că, dacă nu se va face întreţinerea recomandată, nu se vor folosi filtrele şi uleiurile indicate, pot apărea probleme de funcţionare. Dar, transmisia hidraulică nu este o noutate (excavatoarele fabricate cândva - 1981 - la Progresul-Brăila aveau "motoare" hidraulice), este fiabilă şi rezistă foarte bine la şocurile lucrului pe teren accidentat sau la sarcini brutal variabile. Rezumând, cu cât mai multe Hagglunds-uri pentru intervenţii, cu atât mai bine. Păcat că nu mai avem capacitatea de a fabrica astfel de "autospeciale" ...
Back to top
2 User said Thank to ALM for this Post :
 Ionica H (06 Oct 2014, 15:04) , Homefire (06 Oct 2014, 15:07)
Homefire
Mon Oct 06 2014, 03:20PM
Firefighther
Registered Member #4438

Senilata Hellgeth Haegglunds BV206 B - Constanta

[ Edited Mon Oct 06 2014, 03:21PM ]
Back to top
2 User said Thank to Homefire for this Post :
 ALM (06 Oct 2014, 15:34) , Illusionist (06 Oct 2014, 18:24)
Klaus
Tue Oct 07 2014, 07:00PM
Registered Member #3279

De mult nu am mai vazut anunt pentru incadrare ca ofiter cu sursa interna corpul maistrilor militari si al subofiterilor...
Problema este la studii, nu merge cu economia turismului sau managementul afacerilor...
LINK
Back to top
Ionica H
Tue Oct 07 2014, 08:08PM
Ionica H
Registered Member #1930

.

[ Edited Tue Dec 04 2018, 07:06PM ]
Back to top
Klaus
Thu Oct 09 2014, 11:40PM
Registered Member #3279

De acum Cornea semneaza ca IG, nu mai este imputernicit. LINK
Sa vedem cat rezista, dupa Secara cam toti IG-eii au fost precum fluturii de lampa. Din partea mea, Желаю вам успехов! Am retinut expresia asta pentru ca ma amuza dpdv gramatical...
De 1 Decembrie poate il face general, la cati oameni sunt in IGSU si ce reprezinta structura asta in MAI, asa mi s-ar parea normal. Asta comparat si cu numarul de chestori pe cm2 din minister, care este ceva de nu se poate!, sa citez un amic din Targu Mures

[ Edited Fri Oct 10 2014, 08:12AM ]
Back to top
2 User said Thank to Klaus for this Post :
 Ionica H (10 Oct 2014, 11:52) , Homefire (10 Oct 2014, 14:13)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF