Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
hades
Sat Feb 07 2015, 01:44PM
Registered Member #10005

cat despre ambulante smurd de ce nu spune nimeni cati bani se iau de la cnas in momentul in care pleaca o amb smurd din unitate si cati bani se iau daca acea amb duce pacientul la spital ?"????de aceea stimatii domni din dispecerat trimit amb smurd la orice rahat care suna au fost trimisi la o durere de MASEA (da vedeti bine), au fost trimisi la o proasta care si-a taiat pielitele de la unghii si ii curgea sange (iti dai seama era ditamai mississippi la degetele proastei). aca ca mai lasati-ma cu smurdul domnului arafat ca m-am cam saturat si de conceptul asta de taxiu care este incurajat de conducere ptr a lua bani multi.daca vrea un serv medical profesionalist sa il puna naibii la punct sa plece numai cand este nevoie nu la totii prostii care considera ca e prea greu sa mearga pe jos la spital, asa ca schimbarea asta de program ptr a introduce in sist. mai multe amb este doar ptr a lua mai multi bani.sincer nu stiu cat o sa se tina dar sa ne asteptam la mai rau.
in alta ordine de idei are cineva cunostinte mai multe cum se poate lua un an fara plata -raport , in special motive samd ca deja m-am saturat si as cam pleca 1 an

[ Edited Sat Feb 07 2015, 01:45PM ]
Back to top
2 User said Thank to hades for this Post :
 alonso (07 Feb 2015, 15:20) , leonidas78 (08 Feb 2015, 09:08)
free username
Sat Feb 07 2015, 02:53PM
Registered Member #10021

Asa cum stim cu totii, chiar daca nu o spunem deschis, ideea cu schimbarea programului vine de la Arafat, care si-a gasit suporteri, de-a lungul timpului, atat in mediul politic cat si in cel militar. Despre politica nu discut, insa despre domeniul in care lucrez am tot dreptul. Nu stau sa-i insirui pe toti militaurii cu grade mari, care au dat din coada pe langa Arafat pentru a beneficia de un "boost" in cariera, un exemplu recent ar fi "evolutia" col. Oltean, fost sef al GSS, ajuns acum Insp. sef. pe la Tg Mures, daca nu ma insel. Prietenii stiu de ce. Cum zicea un coleg mai sus, eu m-am angajat la pompieri ca servant pompier si am "servit" pe stingere, descarcerare, la inaltimi si subsoluri, pana sa imbratisez, sincer, "detasarea" pe ambulanta. Mi-a placut ideea de la inceput, se potrivea cu tiparul meu de om, si in naivitatea mea, aveam o cu totul alta imagine despre acest tip de interventie, cu tot ce tine de ea, pregatire pe "domeniu", proiectie in viitor, etc. S-au facut nu mai putin de 7 ani de cand "fac ambulanta", timp in care satisfactiile specifice muncii m-au facut sa uit sau sa evit analiza neimplinirilor/ratarilor inevitabile. Ideea este ca vorbesc "pe subiect" si o spun franc, sistemul nu e in regula, scartaie si dupa parerea mea, e o chestiune de timp pana va face implozie. Eu unul, ca smurdist o spun, nu m-a simti deloc confortabil ca cineva din familia mea sa aiba nevoie de ajutor medical (real) si sa fie asistat de o ambulanta cu paramedici smurd. Sa fim sinceri, denumirea este pompoasa si neconforma cu standardele europene si interne de pregatire/calificare pentru acordarea de prim ajutor profesionist. A se vedea cerintele de studii/pregatire din alte tari europene. Suprapunerea nivelului nostru actual de pregatire peste nivelul de gravitate al unei interventii de cele mai multe ori da cu virgula pentru pacient. Deja cred ca este o actiune constienta si ordonata "de sus" ca "paramedicul" sa asiste cazuri de coma diabetica, TPSV, atacuri cerebrale, infarcturi, pierderi masive de sange, stopuri cardiace (si mai completati si voi) in care primul ajutor daca nu se completeaza cu aportul medicamentos simultan, sansele bolnavului tind spre 0. Mi-e ciuda pe mine cand sunt trimis la astfel de cazuri la care dintr-o analiza sumara imi dau seama ca sunt depasit si solicit ambulanta cu medic. Care pana se alarmeaza si ea, pana se deplaseaza si ajunge la locul evenimentului, minute bune. Pentru mine, argumentele de tipul ca oricum e bine decat sa nu intervina nimeni "cum era inainte" sau "aplici protocolul" si astepti MU-ul, etc, nu tin. Solutiile pe care le vad ar fi ori ca nivelul de pregatre si competente sa fie crescut, ori investirea si alocarea de resurse financiare si umane in ambulanta de stat ori alocarea corespunzatoare de interventii unei ambulante B2. Dar desigur, deja acest aspect ma depaseste si sunt altii cu ganditul in statul roman. Cred cu convingere ca monopolul lui Arafat via 112, in detrimentul serviciilor de ambulanta de stat sau private, are consecinte tragice atat pentru populatie/pacienti cat si pentru pompierii "paramedici" (suprasolicitarea, analiza interioara a fiecaruia despre cazuri atunci cand au fost depasiti etc). Cand cineva cu raspundere vine in fata noastra si ne da exemple din trecut, ca asa a fost si acum 10 ani sau 100 de ani sau chiar si pe timpul lui Buresbista si tot s-au descurcat, in loc sa ne prezinte o perspectiva a viitorului (implicit imbunatatita, evolutiva), atunci eu nu astept nimic bun din partea acelui responsabil. Cand cineva imi spune "daca nu iti convine, acolo e poarta", ma gandesc ca, concepte precum negocierea cu personalul, motivarea, recompensa, recunoasterea le sunt total straine celor care ne sunt sefi si atunci slabe sperante sa iti mai sustii cauza cu argumente in fata lor. Sunt convins ca toti pompierii sunt inzestrati cu daruire, chiar si in afara orelor de program, pentru ca nu ne lasa inima sa nu intervenim cand ceva se intampla pe strada. Exemple sunt mii. Dar la fel de bine si pompierii au familie, copii de crescut si de educat in spiritul aceleiasi daruiri clamate de sefi. Si daca intelegem ca in contextul capabilitatii financiare a tarii noastre nu e posibil sa avem bani mai multi, cu recompensele si recunoasterile stim cu totii cum se face, atunci cred ca "sistemul" ne-ar intoarce un minim inapoi macar prin programul de 24/72. S-au impopotonat toti cu titluri, diplome si certificari dar l-as intreba pe domnul Arafat cum se impaca articolele 22-26 din Declaratia universala a drepturilor omului cu principiul lui, tot mai evident, CANTITATE si nu CALITATE.
Nu suntem cu nimic mai buni ca mentalitatea de acum 30-40 de ani si noi romanii ne excitam fantastic la ideea ca "noi stim sa facem de toate, din [cenzurat] bici, nu ca prostii aia de americani sau "engleji" care nu stiu decat sa faca ceea ce stiu si trebuie sa faca."
Semnat: subof. op. princip. si citez din memorie un coleg de mai sus, servant, descarcerator, salvator inaltimi si subsoluri, barcagiu, inundagiu, "brancardiolog".
Back to top
5 User said Thank to free username for this Post :
 lege_si_ordine (07 Feb 2015, 15:07) , alonso (07 Feb 2015, 15:20) ,  (07 Feb 2015, 15:57) , joker (07 Feb 2015, 16:26) , Cristian2002 (12 Feb 2015, 21:01)
Cip Cipri
Sat Feb 07 2015, 03:57PM
Guest
Thanked time in post

Doamne ajuta !

[ Edited Thu Feb 12 2015, 07:45PM ]
Back to top
1 User said Thank to for this Post :
 alonso (07 Feb 2015, 17:51)
urtep.
Sat Feb 07 2015, 05:22PM
Registered Member #10018

@free username, esti exact in asentimentele mele, nu puteam sa sintetizez la fel de corect ca tine toate aceste aspecte care, din pacate, exista in structura noastra. Noi cei din interior stim ca la un moment dat acest sistem va face implozie, nu poate merge in ritmul acesta mult timp. Afara este vopsit gardul iar inauntru leopardul, o zicala care ni se potriveste perfect noua, celor care facem tot posibilul sa dam bine pe sticla cand defapt stim ca nu e bine ce se intampla. Acum 7 ani se spunea ca exista 4 etape in pregatirea unui paramedic, etape care pana acuma trebuiau parcurse. Bineinteles nimeni nu a ajuns la etapa a—2-a... Simbioza aceasta intre medicina de urgenta si militarie nu are sanse de rezultate bune, drept dovada subofiter asistent medical nu este titular pe ambulanta, se prefera subofiter cu curs de prim ajutor de o luna... Oricum, va doresc putere de munca si putere de a trece peste toate obstacolele ivite in aceasta meserie, care de ce sa nu recunoastem, este frumoasa.
Back to top
1 User said Thank to urtep. for this Post :
 joker (07 Feb 2015, 18:05)
zeul_hephaistos
Sat Feb 07 2015, 07:24PM
Registered Member #10023

@free username...nici ca se putea mai bine scris. faza e ca exista judet (judete) unde se face rotirea cadrelor pe ambulanta SMURD, aici e problema mare. te duci sa ajuti, salvezi etc oameni, nu cartofi, dar birocratii nu au de unde sa stie ce anume inseamna asta, se pare. referior la program, care e totul baza legala de care s-au agatat? sa fie oare portita ca il baga ca pilot? dar si asa orele suplimentare trebuie platite. cand m-am angajat ma gandeam la incendii, descarcerari, salvari din diferite medii etc, dar se sare inca gardul de 2 m, se alearga pe barna, casuta macheta etc. ce sunt astea domniilor? parca eram servicii profesioniste. nu stiu unde ne indreptam, ca spre bine clar nu, vb colegului de mai sus, asteptam implozia.
P.S. Cred ca unora tare dor le e de soldati, asta ptr ca noi nu suntem soldati.
Back to top
DANI-EL
Sat Feb 07 2015, 08:04PM
Registered Member #9986

Tot soldati suntem(sau cel putin asa suntem tratati)
Inevitabilul s-a produs ,deja lucram la24/48,nimeni nu spune nimic despre bani sau libere pt orele(foarte multe)suplimentare.Daca intrebi,deranjezi si primesti raspunsuri de genul:stii unde e poarta,nu iti convine da-ti demisia...etc
Back to top
DANI-EL
Sat Feb 07 2015, 08:06PM
Registered Member #9986

Vad in ultimul timp semperisti noi,cei cu state vechi pe acest forum sunt "in concediu"???
Back to top
zeul_hephaistos
Sat Feb 07 2015, 08:10PM
Registered Member #10023

Normal sa fie semperisti noi, ptr ca s-a ajuns la un punct critic, eu am auzit clar ca suplimentarele nu se platesc, iar liber doar daca sunt oameni suficienti pe tura, deci o sa fie cam greu de luat recuperariile daca intra mai multi colegi in concediu.
P.S. Ce e rau în robie nu e atîta robia, rau îi ca daca trece prea multa vreme omu se învata cu ea; cu robia, cu frica, cu supunerea, cu saru`mâna, sa fie BATJOCORIT si sa nu-i mai pese, se învata ca pasarea cea proasta cu colivia, care uita c-o si stiut zbura oarecândva, sau se teme sa nu afle stapânul ca n-o uitat sa zboare.
Back to top
1 User said Thank to zeul_hephaistos for this Post :
 siver65 (07 Feb 2015, 21:02)
mereu _loial
Sat Feb 07 2015, 08:10PM
Registered Member #3545

Ce putem sa facem? Asta i intrebarea.Eu zic ca a venit timpul sa ne cerem drepturile.Cand se aduna un numar de ore suplimentare sa facem raport pentru recuperarea lor cu bani sau libere.Situatia nu poate continua asa.Nu mai suntem sclavii nimanui.Nu mai vrem experimente.Sa se faca o evaluare si sa se angajeze personal suficient pentru respectarea legii.Nu se pot face angajari sa se reduca din atributii.Pompierii sunt in primul rand stingatori si cei care intervin in situatii cu adevarat critice.Nu suntem taxiuri pentru bolnavi inchipuiti si nici paznici pe la sectiile de votare.Le facem si pe astea.Dar macar sa ni se respecte drepturile la timpul de munca si la salarizare.Eu cam asta cred .Cine are alte pareri sa le spuna.Nu mai e timp de asteptat
Back to top
2 User said Thank to mereu _loial for this Post :
 ambreiaj (07 Feb 2015, 20:23) , siver65 (07 Feb 2015, 21:02)
siver65
Sat Feb 07 2015, 08:17PM
Registered Member #10020

O sa se ajunga la Tv cu toate tb. astea si nu mai dureaza mult dictatura asta..dc nu.ti place sti unde e poarta si alte versuri comuniste ca atata au invatat sa bage pumnu p gat .... asta a incercat si PSD ,tehnica asta comunista si au pierdut...citand Mafia->Lumea nu mai e la fel atat de idioata

[ Edited Sat Feb 07 2015, 08:18PM ]
Back to top
1 User said Thank to siver65 for this Post :
 zeul_hephaistos (07 Feb 2015, 20:23)
mereu _loial
Sat Feb 07 2015, 08:26PM
Registered Member #3545

Cand simtiti ca nu mai puteti intrati in concediu medical, solicitati concedii fara plata, care aveti copii intrati in crestere copil.Haideti sa facem ce ne sta si noua in puteri.Trebuie sa iesim din mentalitatea de invinsi permanent
Back to top
1 User said Thank to mereu _loial for this Post :
 siver65 (07 Feb 2015, 21:02)
anotherfireman
Sat Feb 07 2015, 08:28PM
Registered Member #10024

Ceva solutii legale?Poate sa ne indrume cineva care are cunostinte juridice? Daca s-a incalcat legea cineva va trebui sa raspunda penal pentru toata bataia asta de joc!!
Back to top
zeul_hephaistos
Sat Feb 07 2015, 08:31PM
Registered Member #10023

concediile medicale nu o sa ne ajute pe timp lung, ba dimpotriva, concedii fara plata n-a putut sa isi ia niciun coleg, in ritmul asta nu o sa rezolvam nimic, niciodata de cand ma stiu in strucr=tura asta mai marii n-au fost cu noi, cu oamenii
Back to top
mereu _loial
Sat Feb 07 2015, 08:38PM
Registered Member #3545

Atunci repet intrebarea.Ce facem? Ne acceptam soarta? Chiar nu putem sa facem nimic? Macar gesturi simbolice.Ca de altfel deabia asteapta sa calci pe bec sa te puna sa faci raport ca nu esti barbierit dupa tura de serviciu sau ca nu te ai legat la sireturi
Back to top
zeul_hephaistos
Sat Feb 07 2015, 08:38PM
Registered Member #10023

LINK
aici e vorba de programul nostru, scris negru pe alb, e recent documentul, din 2012, deci nu poate sa zica ceva cum ca e vechi si scos din uz, abrogat

[ Edited Sat Feb 07 2015, 08:43PM ]
Back to top
1 User said Thank to zeul_hephaistos for this Post :
 anotherfireman (07 Feb 2015, 21:02)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF