Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
par_amedic
Fri Feb 13 2015, 02:14PM
Registered Member #10038

Concluzia ar fi, dupa parerea mea, ca indiferent daca se gaseste o modalitate legala, faptul ca o INSTITUTIE A STATULUI ROMAN, IGSU, care descopera ca CETATENI ROMANI ar putea suferi prejudicii din cauza unei erori de legiferare, in loc sa caute a remedia deficientele legii, incearca sa profite de ele, in detrimentul CETATEANULUI. Candva ne promovam: Cu viata mea, apar viata! Acum se poate promova astfel: PENTRU FUNCTIA MEA, CALC IN PICIOARE VIATA! Halal gandire de salvatori!
Back to top
1 User said Thank to par_amedic for this Post :
 vionora (13 Feb 2015, 18:12)
pompieriiro
Fri Feb 13 2015, 02:23PM
Registered Member #10064

Ce spuneti, trimitem o anonima in presa? La ce institutie media sau carui jurnalist?

Sublinierile pe text ne apartin.
Veti intelege ca din cauza posibilitatilor moderne de urmarire electronica dar si a eventualelor represalii mai mult sau mai putin subtile din partea celor care ne sunt sefi, am preferat anonimatul.
Din moment ce nu avem mijloace de protejare a drepturilor si nevoilor personalului (sindicat etc) ne punem speranta ca dezamorsarea situatiei explozive de la nivelul intregului personal operativ din IGSU va fi generata si de aducerea la cunostinta a mass-media.

Semnalam inexistenta oricaror masuri de recuperare post-traumatica a personalului operativ, aceasta revenind fiecarui angajat in parte pe principiul " sa se descurce fiecare cum poate".

Se recunoaste deficitul de personal de 47% (subl. 1,pag.4) si se incearca compensarea lui printr-o redistribuire a turelor de serviciu de la 4 la 3 dar noi consideram ca acest fapt va avea ca si consecinta o si mai mare incarcatura post-traumatica (fizica si psihica) tinand cont ca in respectivul Raport se are in vedere ca recuperarea sa fie efectuata in fapt dupa 6-12 luni (subl. 2,pag.8).
Se observa si contradictia din Raport, pe de o parte din recunoasterea ca din cauza numarului mare de misiuni de interventie in raport cu deficitul de personal (pana la data de 10.02.2015) trupele sunt suprasolicitate dar pe de alta parte se propune un nou program cu frecventa mai mare, cu o potentiala recuperare pe termen lung (acordata dupa 6-12 luni), propunere care nu va rezolva nici pe departe ba chiar va accentua problematica afectarii psiho-fizice a personalului (subl. 3,pag.4 si 6).

Se observa clar o incalcare a legii, dupa cum se spune, cu blandete, in Raport (subl. 4, pag.4).

Se observa si ipocrizia si ramanerea doar la nivel de teorie a informarii personalului cu privire la schimbarea programului de lucru de vreme ce nota raport aprobata dateaza din 05.02.2015 iar punerea in practica a programului s-a facut cu data de 10.02.2015 (subl. 5,pag.1 si 9).

Se prefera o crestere a capacitatii operative cu costuri estimate mari (uzura tehnicii de lupta si consumabilelor, cheltuieli cu cazarmamentul, transportul la si de la locul de munca, eventualele accidente rutiere, scaderea in motivatie a personalului ce va lucra ore suplimentare ce nu pot fi remunerate corespunzator (subl. 6,pag.4 si 5) si nu in ultimul rand uzura personalului) dar nu se constientizeaza ca aceasta crestere nu poate fi decat pe termen scurt iar efectele si impactul pot fi chiar mai grave decat disponibilizarile din 2011.

Consideram ca aceasta schimbare a programului de lucru s-a facut la limita cadrului legal, pentru ca legea nu poate fi sustinuta cu "aprecieri" (subl. 7,pag. 4)

LINK
LINK
LINK
LINK
LINK
LINK

[ Edited Fri Feb 13 2015, 03:08PM ]
Back to top
6 User said Thank to pompieriiro for this Post :
 superbase2014 (13 Feb 2015, 14:36) , Fire (13 Feb 2015, 14:57) , bushes (13 Feb 2015, 18:06) , vionora (13 Feb 2015, 18:13) , sp333dy (13 Feb 2015, 19:07) , Unde-i lege. (13 Feb 2015, 21:03)
mihaimihai
Fri Feb 13 2015, 03:46PM
Registered Member #5247

oare sa fi fost trimisa cu intentie la semnat ? ca sa l denigreze pe dl Arafat ?
Back to top
mihaimihai
Fri Feb 13 2015, 04:11PM
Registered Member #5247

Am vazut ca se invoca in nota raport legea cadru nr.284 din 28 decembrie 2010 . Am zis sa o citesc si eu si deja de la art. 18 am gasit asta :
ART.18
(2) Plata muncii prestate peste durata normală a timpului de lucru se poate face numai dacă efectuarea orelor suplimentare a fost dispusă de şeful ierarhic, fără a se depăşi 360 de ore anual. În cazul prestării de ore suplimentare peste un număr de 180 de ore anual este necesar acordul sindicatelor reprezentative sau, după caz, al reprezentanţilor salariaţilor, potrivit legii.
Din cate rezulta aici oricat de mult si ar dorii sefii sa ne robeasca o pot face in limita a 360 de ore suplimentare anuale .
Back to top
urtep.
Fri Feb 13 2015, 04:21PM
Registered Member #10018

@pompieriiro Sunt in aceeasi oala cu tine si cu restul colegilor, dar nu consider de bun augur saltul catre presa. Prima data trebuie sa vezi ce salar iei (vreo 2 luni) dupa care se fac rapoarte pe cale ierarhica (in 15 zile sunt obligati sa-ti raspunda) dupa care, mijloacele regulamentare fiind epuizate, atunci poti sa te gandesti la ceea ce ai spus tu. Asta este parerea mea, vorba aia, nu am dat cu bota!
Back to top
superbase2014
Fri Feb 13 2015, 04:26PM
Registered Member #9970

La acest nivel nu iti poti permite sa semnezi ca si primarul fara sa ai consilieri care iti spun ce e legal si ce document nu e....concluzia...a semnat in constinta de cauza deci e un ignorant al 11000 de pomieri care au fost lezati de un document care nu este legal
Back to top
mihaimihai
Fri Feb 13 2015, 04:40PM
Registered Member #5247

pompieri care au fost in slujba cetateanului si l au ajutat enorm prin munca prestata ca sa capete imaginea pe care o are acuma , imagine pe care nu ar fi avuto fara seriozitatea si disciplina militara . ma simt ca si cum cineva s ar fi folosit de mine si acuma imi da cu piciorul in fund .
Back to top
mereu _loial
Fri Feb 13 2015, 05:27PM
Registered Member #3545

Indiferent ce gogosi ne toarna si ce chichite gasesc , pentru mine orice ora lucrata in plus fata de cei la 8 ore o s o consider ora suplimentare si o sa procedez in consecinta.O sa fac raport sa mi fie ori platita ori recuperata prin liber.Nu se poate lucra intr un sistem cu unitati de masura diferite.Nu suntem unii mai egali decat altii.
Back to top
mereu _loial
Fri Feb 13 2015, 05:35PM
Registered Member #3545

Cum e posibil ca eu sa lucrez 70 de ore in plus fata de cel la 8 ore si sa mi se spuna ca asa e normal si legal?!Sa mi se spuna ca eu primesc bani in plus pentru sambete si duminici? Ce legatura are asta cu numarul de ore? Daca lucram 24/72 nu mai primeam bani in plus cum primesc jandarmii care lucreaza numarul de ore normal intr o luna? Se depaseste orice limita!
Back to top
1 User said Thank to mereu _loial for this Post :
 mihaimihai (13 Feb 2015, 18:02)
bushes
Fri Feb 13 2015, 06:06PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

pompieriiro wrote ...

Ce spuneti, trimitem o anonima in presa? La ce institutie media sau carui jurnalist?

E singura idee buna pe care am cazut-o , dar un singur om care trimite un email la un ziar sau la o televiziune e egal cu zero
Treaba asta trebuie facuta cu putina pricepere si atentie si in nici un caz nu trimiteti mailuri de pe adresa proprie
Cum ar fi ca institutii importante din stat presedintia ,cabinetul primului ministru ,ministrul de interne al sanatatii al muncii , comisiile aparare ,munca drepturile omului din parlament ,ar primi chiar daca anonime macar 1000 de emailuri care descriu incercarea igsu de a institui munca fortata .pai n-ar incepe telefoanele lui nea caisa care conduce igsu sa sune sa ceara lamuriri ? Nu s-ar gasi macar un jurnalist din presa sau televiziune sa puna macar o intrebare ?
Back to top
2 User said Thank to bushes for this Post :
 sp333dy (13 Feb 2015, 19:07) , Unde-i lege. (13 Feb 2015, 21:07)
sp333dy
Fri Feb 13 2015, 07:10PM
Registered Member #10051

Eu ma mir ca in presa nu se discuta si ca nu s-a aflat inca de aceasta situatie,trebuie gasita o modalitate de a informa presa,Dupa cum stim si cum s-a demonstrat de foarte multe ori presa are o putere foarte mare,nu cerem mila nimanui cerem doar ceea ce ni se cuvine in mod corect !
Back to top
savalas
Fri Feb 13 2015, 07:21PM
Registered Member #10065

Petitii catre opozitie zic eu ,ca ar putea specula aceasta informare,presedinte,avocatul poporului si ne mai gandim. ARAFAT ne pierde ,el crede ca noi trebuie sa platim pretul succesului sau.Eu nu mai cred in el.Visul frumos sa spulberat .
Back to top
1 User said Thank to savalas for this Post :
 DANI-EL (13 Feb 2015, 19:40)
DANI-EL
Fri Feb 13 2015, 07:39PM
Registered Member #9986

Avocatul poporului???!!!Pe bune?Ala habar nu are pe ce lume se afla...
Back to top
par_amedic
Fri Feb 13 2015, 07:59PM
Registered Member #10038

bushes wrote ...

pompieriiro wrote ...

Treaba asta trebuie facuta cu putina pricepere si atentie si in nici un caz nu trimiteti mailuri de pe adresa proprie
Cum ar fi ca institutii importante din stat presedintia ,cabinetul primului ministru ,ministrul de interne al sanatatii al muncii , comisiile aparare ,munca drepturile omului din parlament ,ar primi chiar daca anonime macar 1000 de emailuri care descriu incercarea igsu de a institui munca fortata .pai n-ar incepe telefoanele lui nea caisa care conduce igsu sa sune sa ceara lamuriri ? Nu s-ar gasi macar un jurnalist din presa sau televiziune sa puna macar o intrebare ?

De ce sa nu trimitem de pe adresa personala? Dragi tovarasi treziti-va! Cu atitudine de asta nu o sa schimbam nimic in Romania. Voi credeti ca daca tipam doar pe SF o sa ne rezolve cineva problemele? Intrebati-va comandantii, pe ton de sfatuire, nu de repros si constientizati-i ca o sa va cereti drepturile. Daca este o greseala cineva trebuie sa si-o asume. Poate nici MI nu e de acord sa piarda capital politic, poate nici PM nu sta pe roze, cine stie engleza poate lua legatura cu asociatiile pompierilor din afara ca sa vada cum este la ei, dar totul trebuie facut transparent, nu susotit pe la colturi. PNL e in cautare de capital, iar Alina Gorghiu si Andreea Paul Vass sunt foarte active in a lua partea nedreptatitilor, dar nu poti arunca fitilul de pe o adresa cu pompierulnedreptatit.
P.S. Daca vrei sa susotesti, fa-ti un cont de fb si incearca cu o scrisoare deschisa. Am vazut ca daca e scrisa bine, prinde.
P.S.S. Cred ca ia foc Gabita daca o sa fie "apostrofat" ca nu este impartial in minister. Cat lupta el sa castige APVistii, ca sa piarda acum pe mana unui subaltern 11000 de familii votante, cred ca o sa-i pice greu la digestie.

[ Edited Fri Feb 13 2015, 08:00PM ]
Back to top
1 User said Thank to par_amedic for this Post :
 Fire (13 Feb 2015, 20:20)
par_amedic
Fri Feb 13 2015, 08:16PM
Registered Member #10038

LINK
Un motiv in plus de a nu mai accepta compromisuri. Trebuie sa ne luam Romania inapoi!
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF