Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Root
Wed Feb 18 2015, 08:15PM
Registered Member #4834

@Klaus (5) Prin excepţie de la prevederile art. 9 alin. (1), în situaţia în care activitatea desfăşurată de personalul militar, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalul civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, NU SE POATE COMPENSA cu timp liber corespunzător, se acordă o majorare de 75% din baza de calcul prevăzută la alin. (4).
Eu inteleg din textul OUG ca se platesc numai sambetele duminicile si sarbatorile legale (daca nu se pot daa libere )nu si timpul suplimentar lucrat ca asa s-a gandit IGSU sa creasca norma de lucru.
.
Back to top
Deko
Wed Feb 18 2015, 08:28PM
Registered Member #10079

Am si eu o intrebare.in Decembrie orele normale de lucru au fost 160.Eu am fost in CS dar doar 4 zile sau încadrat in zile lucrătoare deci eu trebuia sa fac legal 160 de ore - 32 (cele 4 zile de CS) = 128
Am mai avut 6 ture deci 144 de ore din care 16 sunt suplimentare.
Întrebarea mea este daca am calculat corect si daca as putea face raport sa mi se acorde liber aceste ore ținând cont ca in curând se fac 60 de zile .
Back to top
Logout
Wed Feb 18 2015, 08:33PM
logout
Registered Member #10017

djebel wrote ...

NSD! wrote ...

Bani de naveta in baza unui ordin din 2001 (nu stiu exact anul). Ala din 2014 nu e bun, este doar pentru politisti! Au tinut mortis sa spuna ca noi nu suntem politisti. ASTA E LEGEA, O RESPECTAM!- asta au spus...

@NSD!, doua palme dupa ceafa celui care v-a spus asta!!!
Ia sa vedem care este titlul Ordinului 51 din 07/04/2014 emis de Ministerul Afacerilor Interne si publicat in Monitorul Oficial 269 din 11/04/2014:
"pentru aprobarea Normelor metodologice privind decontarea cheltuielilor de transport în unele situaţii în care cadrele militare, poliţiştii şi personalul civil se deplasează la şi de la locul de muncă". Din ceea ce stiu pompierii sunt si cadre militare, si in MAI.
Cititi mai mult aici: LINK .

Am editat pentru a nu crea confuzii inutile.

Normele metodologice privind decontarea cheltuielilor de transport în unele situaţii în care cadrele militare, poliţiştii şi personalul civil se deplasează la şi de la locul de muncă din 07.04.2014

"Art. 1. - Prezentele norme metodologice reglementează modalitatea de decontare a cheltuielilor de transport, dus şi întors, în contul unităţilor din care fac parte, în situaţiile în care cadrele militare, personalul civil sau poliţiştii, după caz, se deplasează:

a) la şi de la locul de muncă, dacă distanţa dintre localitatea unde cadrele militare şi personalul civil domiciliază sau îşi au reşedinţa şi locul de muncă este de 5-70 km, când sunt încadrate în unităţi izolate, stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne;
b) la şi de la locul de muncă, potrivit prevederilor art. 6 alin. (1) lit. b) din Hotărârea Guvernului nr. 1.292/2003 privind drepturile de transport ale poliţiştilor, elevilor şi studenţilor din instituţiile de învăţământ pentru formarea poliţiştilor, cu modificările şi completările ulterioare;
c) la şi de la locul de muncă, potrivit prevederilor art. 6 alin. (1) lit. f) şi f1) din Hotărârea Guvernului nr. 1.292/2003, cu modificările şi completările ulterioare."

Djebel,inainte sa dam sfaturi este bine sa avem rigoarea sa citim cu atentie ce anume reglementeaza ordinul.
OMAI 51 reglementeaza strict,riguros si limitativ naveta cadrelor militare NUMAI in situatia localitatilor izolate si ..atat.
Am subliniat pentru usurinta citirii...

[ Edited Wed Feb 18 2015, 08:49PM ]
Back to top
par_amedic
Wed Feb 18 2015, 08:57PM
Registered Member #10038

@DEKO Odata asa se calcula, dar acum inca asteptam metodologia. Cred ca daca cdt tau nu-ti da liber, o sa fie obligat sa le plateasca, altfel vine auditul si daca nu mai pune botul, vor plati ei prostia.
Back to top
par_amedic
Wed Feb 18 2015, 09:06PM
Registered Member #10038

mp23 wrote ...

@Klaus (5) Prin excepţie de la prevederile art. 9 alin. (1), în situaţia în care activitatea desfăşurată de personalul militar, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalul civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, NU SE POATE COMPENSA cu timp liber corespunzător, se acordă o majorare de 75% din baza de calcul prevăzută la alin. (4).
Eu inteleg din textul OUG ca se platesc numai sambetele duminicile si sarbatorile legale (daca nu se pot daa libere )nu si timpul suplimentar lucrat ca asa s-a gandit IGSU sa creasca norma de lucru.
.

Cu ajutorul unui bun avocat, se poate demonstra ca "in celelalte zile in care nu se lucreaza, in conformitate cu reglementarile in vigoare", poate insemna repausul nostru saptamanal, pe care IGSU ni-l taie. Asta pentru ca in codul muncii se specifica ca se poate acorda repaus si in alte zile ale saptamanii.

Voi de ce credeti ca inca nu apare metodologia, pentru ca s-au bagat intr-un mare... Cel mai tare e faza ca nu ne raportam la codul muncii, dar OMAI 4 face trimiteri numai la el. De-a rasu plansu...
Back to top
1 User said Thank to par_amedic for this Post :
 mihaimihai (18 Feb 2015, 21:15)
Klaus
Wed Feb 18 2015, 09:15PM
Registered Member #3279

@mp23 - orele de munca suplimentara se incadreaza in categoria celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează din enumerarea facuta la art. 13, alin. (5) din OUG nr. 37/2014. Normalul este ritmul de 24/72, dar pentru ca vii (cu drag) la 24/48, atunci orele respective se platesc. Orele facute in plus fata de norma de 40 ore/saptamana (ce intra munca suplimentara, adica 48 ore/saptamana) se platesc cu 175%, cele care depasesc dau liber si se platesc cu 75%.

@deko - asteapta tu sa te roage cineva sa ti se dea ore liber sau sa ti se plateasca, sa vina auditul si sa-i traga de urechi ca nu au respectat reglementarile Pune mana si scrie un raport in care sa ceri sa ti se dea bani sau timp liber, ca doar nu-ti dau de la ei. Nu reiese clar din Nota-raport ca IS-ii au inchis ochii la incalcarea legalitatii in ce priveste timpul de lucru?

@giurgiuveanul - documentul invocat nu face decat sa reia reglementarile mai vechi, cu diferentieri in ce priveste pe militari si politisti. Politistii, civili cu statut special, au sindicate care se zbat pentru ei, militarii stau la mila ganditorilor din MAI, care sunt, si ei, politisti 95%. Chichita cu unitati izolate pentru militari a fost rostogolita in reglementari fiind preluata de la MApN, acolo fiind vorba de unitati izolate - noduri radiotehnice, poligoane, depozite etc. Ori la politisti nu exista asa ceva. Pentru ca acordarea acelorasi drepturi si militarilor ar insemna bani in plus de la buget, politistii ganditori au preferat sa preia vechea formulare. Nu este nici prima, si probabil nici ultima situatie in care militarii sunt tratati diferentiat in acest minister. Vezi si notarile/aprecierile de serviciu, stagiile in grad... astea imi vin acum in minte...

@par_amedic - Metodologia se va referi la perioada incepand de la 10.02, de cand cu regimul 24/48, nu de la calendele grecesti.

[ Edited Wed Feb 18 2015, 09:17PM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 djebel (18 Feb 2015, 21:42)
Logout
Wed Feb 18 2015, 09:25PM
logout
Registered Member #10017

Decontarea cheltuielilor de transport se face conform O.M.I. nr. 107/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice privind drepturile de transport, acordarea indemnizaţiei de delegare, indemnizaţiei de detaşare şi decontarea cheltuielilor de cazare, precum şi acordarea drepturilor de mutare (transferare)ale militarilor şi personalului civil din Ministerul de Interne cu modificările şi completările ulterioare (O.M.A.I. 1332/2006 privind aprobarea norme metodologice drepturi de transport, indemnizaţii de delegare, detaşare în M.A.I.).

[ Edited Wed Feb 18 2015, 09:28PM ]
Back to top
mihaimihai
Wed Feb 18 2015, 09:44PM
Registered Member #5247

Ce ziceti si au dat si ei seama ca nota raport dupa care lucram 24/48 ii varza si in loc de metodologie o sa se revina la 24 cu 72 ?
Back to top
Root
Wed Feb 18 2015, 09:46PM
Registered Member #4834

@klaus Nu stiu daca interpretarea ta referitoare la incadrarea orelor suplimentare este corecta .Cred ca este mai mult o interpretare subiectiva .Ce inseamna celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucreaza? Care sunt aceste reglementari? Crezi tu ca initiatorul acestei oug s-a gandit prin asta la orele suplimentare efectuate pana la limita legala(48/saptamana?)
Back to top
HollowMan
Wed Feb 18 2015, 09:46PM
HollowMan
Registered Member #9958

LoL ? Unde ai auzit mihaimihai ?
Back to top
djebel
Wed Feb 18 2015, 09:52PM
Registered Member #3603

@giurgiuveanul, domnul meu, nu e vorba de usurinta citirii, ci de faptul ca respectivul ordin se adreseaza si cadrelor militare din MAI (ma rog, in conditiile stipulate de acest ordin).
Back to top
Klaus
Wed Feb 18 2015, 09:55PM
Registered Member #3279

Cu voia lui @Parvu Florin , vreau sa fac cateva comentarii pe marginea Notei-raport postate pe SF.

Am eu un fix cu privire la locul, rolul si rostul IGSU in cadrul MAI (unde nu ar trebui sa fie IGSU), si care mi s-a confirmat in Nota-raport nr. 102.405 din 05.02.2015, pagina 3 – solicitarile repetate de suplimentare a numarului de posturi repartizate institutiei nu au fost avizate favorabil de catre structurile de specialitate din cadrul ministerului, solutiile recomandate pentru remedierea unor deficiente organizatorice facand trimitere la redistribuiri interne de posturi. Adica recunoasterea lipsei de audienta a cererilor facute de conducerea IGSU. Trimise 1-2-3 hartii, venit ecoul negativ si gata, problema rezolvata. Stiu ca IG Lucaciu a mai si negociat cu ei, daca era dupa conducerea ministerului ajungeam pana in 25.000 posturi in 2011. Iar pentru asta, ca a fost cineva din IGSU care s-a luptat pentru institutie, la prima adiere de vant (produsa de fratii Negoita, dupa parerea mea) Lucaciu a cazut. Cumva Bas a plecat la Oradea pentru ca nu a avut intelegere mai sus? Habar n-am, pot doar sa banui. Burlui si sa fi vrut nu-l asculta nimeni, era prea repezit in vorba si fapte ca sa-l urmareasca si inteleaga cineva. Cornea... prea mic pentru o palarie asa de mare, pierdut printre atatia politisti, care mai de care mai chestor.
Nu insist pe aberatii gen IS-ii au trecut cu vederea neplata orelor lucrate in plus (desi la numirea pe functie au semnat un angajament cum ca vor respecta legile tarii), posibila crestere a numarului de accidente de munca din cauza accidentelor de traseu, si nu a accidentelor pe timpul interventiilor din datorate oboselii fizice si psihice, ca la program de 24/48 personalul va fi mai pregatit profesional, cu mai multe ore de pregatire de specialitate, ca pregatirea fizica va fi de exceptie datorita venirii mai des la serviciu etc. etc. In schimb, mai mult decat cinica mi se pare constatarea conducerii IGSU de la pct. 15, pagina 7 – fluctuatia de personal (solicitarile de indemnizatie de chirie, iesiri din sistem etc.). Privind iesirile din sistem, este evident ca in actualul context socio-economic (lipsa locurilor de munca sau a celor cu conditii superioare celor din sistemul nostru) numarul de iesiri din sistem va fi mai mic decat cel pe care angajatii IGSU il declara in urma chestionarii in cadrul studiilor efectuate. Tradus, inseamna da-i dreaq , vor accepta de nevoie obligarea la munca suplimentara, vedem noi cat, cand si cum ii platim. Daca nu le convine, valea!
Si la aritmetica se sta rau la IGSU. In document se apreciaza ca un lucrator IGSU poate efectua in 52 saptamani un numar de 2.496 ore. Calculul s-a facut simplist (cum l-am facut si eu prima oara, dar am o scuza - nu am trimis documentul la aprobare de catre secretarul de stat!), 52 saptamani/an x 48 ore/saptamana = 2.496 ore/an, fara a lua in consideratie numarul de ore de CO+COS, care insumeaza peste 5 saptamani (Vivat @mp23 - art. 114, alin. (5) din Codul muncii - La stabilirea perioadelor de referinta prevazute la alin. (2)-(4) nu se iau in calcul durata CO). Asa ca in functie de cat CO+COS are, lucratorul poate presta:
- pentru cei sub 10 ani: 365 – 38 zile CO+COS = 327 zile, in saptamani 327 : 7 = (cam) 47 saptamani/an, asta inseamna 47 saptamani/an x 48 ore/saptamana = 2.256 ore/an.
- pentru cei peste 10 ani: 365 – 44 zile CO+COS = 321 zile, in saptamani 321 : 7 = (cam) 46 saptamani/an, asta inseamna 46 saptamani/an x 48 ore/saptamana = 2.208 ore/an.
De unde i-a dat celui care a intocmit materialul 2.616, respective 2.544 ore/an?

Induiosator este setul de propuneri. Se taie Nodul Gordian din prima, prin solicitarea de aprobare a programului 24/48 ore, personalul turei 4 fiind redistribuit in celelalte 3 ture, fara transformari de functii. Pai sunt tot atatia sefi si sefuleti in 4 ture cat in 3? Se trece la noul program dupa care se face interventie la Centrele Medicale Judetene pentru informare si masuri specifice? Mi se parea normal ca la inaintarea Notei-raport sa existe deja un punct de vedere al Directiei Medicale din MAI (cu ea se trateaza, nu cu Centrele Medicale Judetene), nu sa fie pusa in fata unui fapt implinit. Asta cu atat mai mult cu cat Directia Medicala este o structura subordonata ministrului, nu secretarului de stat, coordonarea ei de catre Arafat referindu-se la conlucrarea in caz de situatii de urgenta, si nu la subordonarea in ce priveste activitatea curenta, cum este asigurarea/monitorizarea starii de sanatate a personalului propriu al MAI. La fel se procedeaza si cu avizele din partea altor structuri din aparatul central al ministerului, precum Directia Generala de Management Resurse Umane, Directia Generala Logistica, Directia Generala Financiara, Directia Generala Juridica si care sunt structuri de acelasi nivel cu Departamentul pentru Situatii de Urgenta, nici una subordonata/coordonata lui/de Arafat. Daca una din directiile astea da aviz/raspuns negativ, cine suporta efectele mai ales materiale si financiare ale unui ordin pus deja in aplicare? Daca DGF si DGJ sustin ca indicatorii din Bugetul de stat aprobat in decembrie 2014 nu pot fi depasiti, o eventuala marire se poate face numai la prima rectificare posibila (legal) numai din luna iulie, iar redistribuirea banilor intre capitole inseamna deturnare de fonduri? Din ce bani se vor plati orele suplimentare pana la vara?
Cum sa supui spre aprobare un document care isi produce efectele imediat, dar care nu are toate avizele?
Parerea mea este ca Nota-raport este o gafa, care in mod normal ar trebui asumata de cineva. Iar acel cineva nu poate fi decat prim-adjunctul IG, el raspunde pe partea de interventie.

In plus, mi se confirma o parere pe care nu am vrut s-o cred in prima instanta, ca o structura militara, precum IGSU, a ajuns sa fie condusa de o armata de medici (in DSU, conform Bilantului pe 2014, sunt doar 2 ofiteri!!!, restul civili) fara cultura organizationala necesara. Situatiile de urgenta nu inseamna numai medicina de urgenta domnule Arafat, medicina de urgenta este doar una dintre misiuni, si ea se refera strict la partea medicala din situatii de urgenta!!! In ritmul asta o sa ajungem, in curand, sa ne numim IGMU - Inspectoratul General pentru Medicina de Urgenta.
Rational vorbind, mi se pare corect ce a facut Arafat – a gasit un mediu disciplinat, care executa si nu discuta, iar cu ajutorul doctorului Chiorean s-a lipit de ISU Mures. De la o idee generoasa in sine, s-a ajuns la invadarea intregului sistem, parazitand IGSU-ul si preluand din sarcinile SAJ-urilor. Dupa parerea mea, cam asta s-a intamplat cu SMURD-ul - dupa ce a intrat in curtea IGSU l-a parazitat, ajungand sa-l subordoneze.
Definitia din Dexonline.ro -> PARAZÍT, -Ă, paraziți, -te, adj., s. m., s. f. 1. Adj., s. m. si f. (Organism animal sau vegetal) care trăieste si se hrăneste pe seama altui organism, căruia îi provoacă adesea daune, boli sau chiar moartea.
Back to top
11 User said Thank to Klaus for this Post :
 bushes (18 Feb 2015, 22:00) , Fire (18 Feb 2015, 22:23) , Coffeeman (18 Feb 2015, 22:29) , Pârvu Florin (18 Feb 2015, 22:35) , mihaimihai (18 Feb 2015, 22:42) , magirus (18 Feb 2015, 22:54) , lege_si_ordine (18 Feb 2015, 23:33) , Root (18 Feb 2015, 23:43) , danpdg (19 Feb 2015, 07:09) , alonso (19 Feb 2015, 09:59) , superbase2014 (19 Feb 2015, 13:50)
Root
Wed Feb 18 2015, 09:57PM
Registered Member #4834

Ordinul nr. 4/2015 privind condiţiile de acordare a majorării salariale pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne care desfăşoară activităţi în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează

Art. 3.
(1) Majorarea se acordă pentru personalul care desfăşoară activităţi:
a) în zilele de sâmbătă, duminică, precum şi în zilele de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, denumite în continuare zile de sărbători legale, în cadrul duratei normale a timpului de muncă;
b) în zilele de sâmbătă, duminică, precum şi în zilele de sărbători legale, peste durata normală a timpului de muncă.

Uite o alta interpretare.
Back to top
mihaimihai
Wed Feb 18 2015, 10:04PM
Registered Member #5247

@hollowman avand in vedere ca nu o sa fie in plus pe o tura decat jumatate din oamenii la care s au gandit initial si ca o sa trebuiasca sa plateasca orele suplimentare iar castigul lor nu o sa fie decat batai de cap cu calculele orelor si liberelor eu inclin sa cred ca le convine si lor mai mult 24/72.
Back to top
HollowMan
Wed Feb 18 2015, 10:09PM
HollowMan
Registered Member #9958

Corect... exemplu la noi : suntem prea multi pentru o subunitate... adica incadrati pe masini full si 3 colegi care nu se regasesc nicaieri.. fiind rezerve.. Asteptam metodologia sa vedem cam cum gandesc mintile minunate si intelepte ca am inteles ca daca nu esti pe masini nu iei sporuri.
...
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF