Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
F.A.D
Wed Feb 18 2015, 10:16PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

cum dracu vine asta ? dai un ordin si apoi stai inca 2 saptamani sa faci metodologia fiindca nu stii cum sa-l aplici, pai nu trebuia invers? metodologia si apoi ordinul !
Back to top
HollowMan
Wed Feb 18 2015, 10:21PM
HollowMan
Registered Member #9958

Asteptam... la munca .... deocamdata 24/48 fara libere luna asta ..

[ Edited Wed Feb 18 2015, 10:24PM ]
Back to top
Fire
Wed Feb 18 2015, 10:38PM
Registered Member #3803

@Klaus
Ai totala dreptate in tot ce ai spus. Arafat a sarit calul si isi face imagine pe spatele ISU, dar cu fortarea schimbarii programului i-au pus pe unii de la "imparatie" sa emita hartii la limita legii. Prin postarea ta , ai atins o problema sensibila de care toti comandantii se lovesc , in sensul ca tot ce este SMURD trebuie incadrat cu oameni , iar restul nu mai intereseaza.
Back to top
bushes
Wed Feb 18 2015, 10:56PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

E foarte bne sustinut de inspectoratele mici ale caror subunitati sar de la 30 de interventii pe an la sute ,cu ajutorul smurd-ului
Back to top
1 User said Thank to bushes for this Post :
 Klaus (03 Mar 2015, 22:16)
DangeR
Wed Feb 18 2015, 11:01PM
Registered Member #10048

Salutare tuturor. Pana acum observ ca nu au "elaborat" faimoasa metodologie chiar daca au trecut doua termene de cand trebuia sa apara. Parerea mea este ca poate si-au dat seama ca exista ca structura in IG si un birou juridic unde probabil nu a intrat nimeni sa ceara o parere, macar asa de impresie artistica. Spun ca initiatorii faimoasei idei si-au dat seama ca sunt undeva in afara legii iar acum o cam dau de gard. Unde s-a mai pomenit sa pui in aplicare o nota raport si nicidecum un ordin sau o dispozitie !!? Pai la noi, desigur... Culmea este ca dupa ce mai marii nostri se grabesc sa aplice imediat N.R. fara remuscari isi dau seama unii ca de fapt normele metodologice de aplicare nu exista !!! Dar nu-i nimic ii dam inainte cu tupeu ca doar nu conteaza ca unii deja au lucrat ture la 48 fara sa stie cand vor avea si ceva libere, cum vor fi platiti sau cum se vor da acele libere. Metoda carutei inaintea cailor se potriveste la fix in aceasta poveste dar inainte de libere sau plata orelor suplimentare cel mai rau imi pare dupa camarazii mei, pe care zi de zi ii aud din ce in ce mai des ca isi vor depune demisia. Imi pare rau pentru ca randul celor care imi vor pazi spatele la interventii se subtiaza din ce in ce mai mult...
Back to top
3 User said Thank to DangeR for this Post :
 Klaus (18 Feb 2015, 23:03) , mihaimihai (18 Feb 2015, 23:07) , HollowMan (19 Feb 2015, 10:49)
mihaimihai
Wed Feb 18 2015, 11:05PM
Registered Member #5247

Oricat de sustinut ar fi si oricate ar fi facut eu unul consider ca nu are dreptul sa isi bata joc de oameni .
Back to top
free username
Wed Feb 18 2015, 11:08PM
Registered Member #10021

Klaus wrote ...

Cu voia lui @Parvu Florin , vreau sa fac cateva comentarii pe marginea Notei-raport postate pe SF.
......
In plus, mi se confirma o parere pe care nu am vrut s-o cred in prima instanta, ca o structura militara, precum IGSU, a ajuns sa fie condusa de o armata de medici (in DSU, conform Bilantului pe 2014, sunt doar 2 ofiteri!!!, restul civili) fara cultura organizationala necesara. Situatiile de urgenta nu inseamna numai medicina de urgenta domnule Arafat, medicina de urgenta este doar una dintre misiuni, si ea se refera strict la partea medicala din situatii de urgenta!!! In ritmul asta o sa ajungem, in curand, sa ne numim IGMU - Inspectoratul General pentru Medicina de Urgenta.
Rational vorbind, mi se pare corect ce a facut Arafat – a gasit un mediu disciplinat, care executa si nu discuta, iar cu ajutorul doctorului Chiorean s-a lipit de ISU Mures. De la o idee generoasa in sine, s-a ajuns la invadarea intregului sistem, parazitand IGSU-ul si preluand din sarcinile SAJ-urilor. Dupa parerea mea, cam asta s-a intamplat cu SMURD-ul - dupa ce a intrat in curtea IGSU l-a parazitat, ajungand sa-l subordoneze.
Definitia din Dexonline.ro -> PARAZÍT, -Ă, paraziți, -te, adj., s. m., s. f. 1. Adj., s. m. si f. (Organism animal sau vegetal) care trăieste si se hrăneste pe seama altui organism, căruia îi provoacă adesea daune, boli sau chiar moartea.

Domnule, deci asa ceva....sublim. Absolut corect. Arafat taie si spanzura in IGSU, ar trebui sa recunoastem asta odata. Majoritatea lingailor si orhiectomistilor (sic) din esalonul inalt de conducere iau pozitia mielului cand vine vorba de Marele doctor maestru emerit al medicinei de urgenta. Imi doresc ca cineva cu "functie" in vreo institutie a statului sa se sesizeze PE BUNE cand spun ca e indmisibil ca decontaminarea ambulantelor de agentii patogeni sa se faca in curtea detasamentelor, adica acolo unde ne petrecem semnificativ timp din PPL.
Back to top
free username
Wed Feb 18 2015, 11:14PM
Registered Member #10021

Nu m-ar mira deloc ca programul sa se fi schimbat la sugestia MEMU-ului (maestru emerit al medicinei de urgenta). Va dati seama, daca nici macar domnul vaporean nu s-a putut pune cu el....
Back to top
Klaus
Wed Feb 18 2015, 11:30PM
Registered Member #3279

F.A.D wrote ...

cum dracu vine asta ? dai un ordin si apoi stai inca 2 saptamani sa faci metodologia fiindca nu stii cum sa-l aplici, pai nu trebuia invers? metodologia si apoi ordinul !

Intr-un timp se daduse ceva sa nu se mai dea legi sau HG-uri la care sa fie nevoie de Norme de aplicare. Cam asa si documentul in cauza - stiam ca in IGSU se aplica OIG-uri, acum vad ca apar si OSS-uri (ordin de secretar de stat)? Oricum, pentru aplicare trebuia sa apara simultan, daca nu cumva regulile incluse in Nota-raport, mai ales ca este vorba de drepturi financiare, iar financiarul (si ordonatorul de credite) nu semneaza pe orice bucata de hartie.

HollowMan wrote ...

Corect... exemplu la noi : suntem prea multi pentru o subunitate... adica incadrati pe masini full si 3 colegi care nu se regasesc nicaieri.. fiind rezerve.. Asteptam metodologia sa vedem cam cum gandesc mintile minunate si intelepte ca am inteles ca daca nu esti pe masini nu iei sporuri.
...

Cei care nu-si au obiectul muncii sa-i tina la 8 ore sau sa-i trimita in libere cu anticipatie, urmand sa presteze mai la toamna, cand voi veti avea de luat libere. Glumeam...
La nivel de ISU pot fi redistribuiti la alte subunitati unde nu ajung oamenii, chiar daca pentru cei in cauza va fi o problema - naveta, cheltuieli, timp pierdut si alte cele. Teoretic nu pot refuza ordinul de detasare.

mp23 wrote ...

Art. 3.
(1) Majorarea se acordă pentru personalul care desfăşoară activităţi:
a) în zilele de sâmbătă, duminică, precum şi în zilele de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, denumite în continuare zile de sărbători legale, în cadrul duratei normale a timpului de muncă;
b) în zilele de sâmbătă, duminică, precum şi în zilele de sărbători legale, peste durata normală a timpului de muncă.

Eu interpretez celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează ca fiind diferenta dintre turele din ritmul normal de pana pe 10.02, de 24/72, si turele efectuate in plus, in regim de 24/48, cand in mod normal nu se lucra in asa ritm, si pe care angajatorul le impune lucratorilor.
Back to top
vasilica
Thu Feb 19 2015, 09:05AM
Registered Member #10008

La noi s-a anuntat ca se plateste normal fondul de lucru din luna respectiva cu spor de 75% pt zilele nelucratoare , diferenta de la fondul lunar de lucru pana la 192 de ore se plateste cu un spor de 175% si ce depaseste 192 de ore se compenseaza cu libere in urmatoarele 60 de zile .
Deci in medie 7 ture lucram ca si inainte cu plata unui spor de 75% pe zile nelucratoare , o tura cu spor de 175% si doua ture de recuperat in 60 zile . Daca asa o sa fie pe mine personal nu ma deranjaza .
Zic si eu , nu dau cu parul !

PS... Pe surse, nimik oficial

[ Edited Thu Feb 19 2015, 09:12AM ]
Back to top
DANI-EL
Thu Feb 19 2015, 09:20AM
Registered Member #9986

"Oficial" intarzie sa apara.Arafat spunea saptamana trecuta pe facebook ,ca pe 18-19 o sa apara ordinul cu privire la plata/libere pentru orele suplimentare,dar cred ca juristilor din IGSU le cam da cu virgula.
Back to top
vasilica
Thu Feb 19 2015, 09:39AM
Registered Member #10008

Eu zic sa avem putina rabdare , refuz sa cred ca niste oameni ajunsi la un nivel asa inalt se poate juca cu legile si cu ordinele dupa placul lor . Imi place sa cred ca se analizeaza cu foarte mare atentie elaborarea normelor de aplicare si ca din aceasta cauza se intarzie.
Back to top
par_amedic
Thu Feb 19 2015, 10:26AM
Registered Member #10038

vasilica wrote ...

La noi s-a anuntat ca se plateste normal fondul de lucru din luna respectiva cu spor de 75% pt zilele nelucratoare , diferenta de la fondul lunar de lucru pana la 192 de ore se plateste cu un spor de 175% si ce depaseste 192 de ore se compenseaza cu libere in urmatoarele 60 de zile .
Deci in medie 7 ture lucram ca si inainte cu plata unui spor de 75% pe zile nelucratoare , o tura cu spor de 175% si doua ture de recuperat in 60 zile . Daca asa o sa fie pe mine personal nu ma deranjaza .
Zic si eu , nu dau cu parul !

PS... Pe surse, nimik oficial

Daca e asa, inseamna ca s-a starnit un mare KKT pentru a munci doar o zi in plus si a creste cheltuielile cu mult mai mult. Mai bine isi vedeu de treaba si ii vedeam si noi cu alti ochi.

Cat priveste SMURDul, Klaus cam are dreptate. EC al turei la mine la subunitate, este acelasi ca atunci cand erau MTeii, nr de asp este acelasi, ba chiar a mai sarit cate un servant din apca conform ISU, in schimb au aparut mai multe EPA care trebuie incadrate si care initial, in stat, erau in paranteza la cate un echipaj de stingere.Daca vrea ambulante dl Arafat, sa le trimita cu tot cu personal. Parca pana acum cativa ani erau voluntari pe SMURD, iar acum trebuie sa luam pompieri. Sa revina la voluntariat si sa propuna pompierilor sa lucreze din liber, dar platiti, si cred ca nu vor duce lipsa de personal.

Raman la parerea mea: doar un audit international poate deslusi itele in IGSU, dar acesta nu se vrea de catre sefi, pentru ca ei stiu unde-i problema.
Back to top
1 User said Thank to par_amedic for this Post :
 lege_si_ordine (19 Feb 2015, 12:18)
par_amedic
Thu Feb 19 2015, 12:33PM
Registered Member #10038

Ce depaseste 40 de ore pe saptamana, chiar daca se da liber, trebuie platit cu 75% pentru ca sunt ore suplimentare. Adica, ar trebui sa fie asa: pana la 192, fara liber, se platesc 175%, iar ce depaseste 192, cu liber, se platesc cu 75%. Daca nu, abuz in serviciu!

[ Edited Thu Feb 19 2015, 12:37PM ]
Back to top
mihaimihai
Thu Feb 19 2015, 01:22PM
Registered Member #5247

Vasilica ce spui tu pare la prima vedere perfect legal doar ca trebuie tinut cont si de ce spune par_amedic , parerea mea . Dar acuma apare alta problema , imi spui si mie ce am castigat din toata treaba asta ? A meritat tot circul asta doar ca pana la urma sa facem aproximativ aceleasi ore ca si inainte (oricum noi faceam ore suplimentare , vezi ianuarie luna in care am lucrat 24 /72 si am facut 32 de ore suplimentare ) Parerea mea este ca s a produs haos , harababura , dezordine si nu s a castigat nimic in schimb . As putea baga mana in foc ( oricum o fac ) ca dupa 6 luni se va reveni la 24/72 . Singurul ,,castig'' dupa toata debandada asta o sa fie sutele de plecari din sistem .Ne tot batem cu pumnul in piept ca vrem sa crestem capacitatea operationala , ca vrem sa punem la punct un sistem mai bun si nu vedem ca sistemul care vrem sa l perfectionam este cel mai apreciat de catre oameni si nu facem decat sa l distrugem cu toate experimentele noastre . In loc sa rezolvam problema plecarilor din sistem , plecari care depasesc cu mult intrarile noi incercam parca sa ii alungam si pe cei ramasi . Am folosit persoana 1 plural ca sa nu crezi ca am ceva cu cineva.
Back to top
1 User said Thank to mihaimihai for this Post :
 superbase2014 (19 Feb 2015, 13:43)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF