Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
superbase2014
Mon Feb 23 2015, 09:06PM
Registered Member #9970

Asteptam si avocati sau care au studiat sa ne dea o parere

[ Edited Mon Feb 23 2015, 09:19PM ]
Back to top
lege_si_ordine
Mon Feb 23 2015, 09:06PM
Registered Member #10015

Da, exact. Ca sa nu ne cheltuim bruma de salariu pe consultanta jurudica, rugam frumos administratorii SF sa ne ajute.
Back to top
superbase2014
Mon Feb 23 2015, 09:10PM
Registered Member #9970

Inspecorul general trebuie sa ia atitudine si cu metolodia de aplicare a orelor suplimentare pentru a nu incalca legea ,bratul legi e lung si in viitor ar putea lovi
Fac apel pt a nu continua ilegalitatile traim in anul ,2015 cind oameni (palmasi)isi stiu drepturile,si cind nu le stiu apeleaza la avocati
Back to top
vasilica
Mon Feb 23 2015, 09:16PM
Registered Member #10008

JohnyBoy wrote ...

Zicea unu Apostol ca el tine si cu aia mici da cand nu i convine ceva ii arata poarta si ii spune ca nu l intereseaza pe el de unde vine

Unde zicea ? vino si cu dovada daca tot vad ca aduci nume in discutii... Sau ai intrat ca pr...u sa dai cu bata-n balta si apoi sa fugi ?
Back to top
superbase2014
Mon Feb 23 2015, 09:41PM
Registered Member #9970

Canalizativa energia pt ce urmeaza nu deranjaza col apostol, doar ce atitudine are colonelul ,uitativa la ce arme se mai intimpla asta ,Cititi si vedeti ca pt abuz in serviciu si alti generalii au fost comdamnati,Vrem doar sa ni se respecte conditia umana ,legea si nimic alceva
Back to top
2 User said Thank to superbase2014 for this Post :
 Cristian2002 (23 Feb 2015, 22:07) , Klaus (24 Feb 2015, 19:36)
Cristian2002
Mon Feb 23 2015, 10:06PM
Registered Member #10061

Tot respctul pentru IS de la ISUMBIF, care in videoconferinta despre metodologie a ridicat problemele cunoscute de toti si spuse in soapta fara a avea curajul sa le prezinte celor care le-au generat - la ISU ... nu sunt probleme, s-a inteles si se va aplica metodologia.
Domnule Arafat ca nu intelegeati matematic de ce sunt mai putini acum pe tura decat inainte. Pai inainte lucrau oamenii 24 cu 72, faceau cate 192 de ore pe luna la serviciu si nu mai cereau liber, desi legea ii obliga pe comandanti, ca si acum, sa acorde liberele. Dar de cand va bateti cu legislatia europeana si cu programul pompierilor francezi in piept, au inceput si oamenii sa citeasca, si au vazut ca in tara noasrta, ROMANIA, programul de lucru e de 40 de ore pe saptamana. Si cand au luat un creion si au inceput sa calculeze, le-a dat cu virgula. Si comandantii nu prea mai au curaj sa nu le dea drepturile, ca e foarte usor sa ajungi la DNA si nimeni nu vrea asta. Si uite asa sunt mai putini pe tura, ca in loc de 192 de ore, lucreaza cate 178, acu e clara matematica?
Deci credam si eu ca in sfarsit se va respecta legea, desi in aceste conditii nu reuseam sa vad rostul schimbarilor de program. Insa aberatia este in continuare in desfasurare, desi au mai prostit cativa de pe la minister sa semneze.
Cateva ilegalitati, la prima citire:
1. Asa cum zicea cineva anterior, conform metodologiei se recupereaza un numar de 40 de ore in trei zile de liber (prima zi 24 de ore, urmatoarele 2 cate 8 ore, si subofiterul revine pe tura) - aberant,in sistemul asta se poate da liber 2 zile, considerandu-se recuperate 24+24 de ore, ca doar se lucreaza la ture de 24;
2. Perioadele de CO (CM, permisii și chiar zile de recuperare) nu se iau in considerare la calculul orelor lucratoare, insemand ca daca esti cateva zile in CO la inceputul lunii, ti-ai aranjat toata luna pentru programul de 24 cu 48 fara sa mai ai dreptul la recuperari.
3. Atentie pentru curtea de conturi - in continutul metodologiei se prevede ca orele lucrate suplimentar sdsl peste programul normat de munca, sa nu se recupereze, urmand a fi platite cu 175%. Asta desi poate exista posibilitatea de acordare de libere pentru recuperare. Daca au calculat corect, puneti un castig de 200 lei in plus pe angajat * 10.000 subofiteri la tura si rezulta la un calcul sumar 2.000.000 lei doar din orele suplimentare de sambata si duminica. Este bine ca oamenii iau bani, insa ordinul de a nu se da liber in scopul incasarii sumelor respective are ceva cu iz de mucegai.
Si totusi,inca rezista oamenii in fruntea IGSU si stiu si de ce, inca nu intereseaza pe nimeni din minister ce se intampla acolo. Sunt convins ca atunci cand o sa zboare o sa o faca spectaculos. Raul facut oamenilor este comparabil cu cel produs la disponibilizari si daca atunci nu s-ar fi produs drame, as putea spune ca e mai rau acum decat atunci.
Si asta nu e chiar insuportabil, am mai trecut prin perioade urate, insa se pare ca astia se mira ce sa ne mai faca si zau ca nu inteleg de ce. Ce mai vreti ca am facut tot ce ati vrut, SMURD, inundatii, am dat zapada de pe strazi, am impins barci, am strans serpi de sub case, am spalat masini si am prins gaini la aviara, ce vreti ma de la noi, cu ce v-am deranjat de va urcati cu bocancii pe gatul nostru????

[ Edited Tue Feb 24 2015, 06:25AM ]
Back to top
4 User said Thank to Cristian2002 for this Post :
 lege_si_ordine (23 Feb 2015, 22:12) , HollowMan (24 Feb 2015, 09:21) , militar 84 (24 Feb 2015, 11:25) , danpdg (24 Feb 2015, 18:33)
lege_si_ordine
Mon Feb 23 2015, 10:20PM
Registered Member #10015

Sa inteleg ca a fost azi videoconferinta si in afara de is al isumbif nimeni nu a ridicat problema ilegalitatilor crase din procedura?
Oamenii astia nu vor sa inteleaga ca in orice instanta conteaza numarul de ore lucrate si nu cate zile ai avut liber. Pot ei sa spuna ca ai fost la serviciu 10 ture dar 20 de zile ai fost liber si sa te scoata dator cu 240 de ore. Pot sa faca ce calcule doresc domniile lor. Daca la serviciu ai fost 10 ture ai in luna respectiva 240 de ore lucrate. 240-nr de ore din norma legala din luna respectiva sunt ore suplimentare. Atat si nimic mai mult. Si ar trebui sa se gandeasca foarte bine ce vor face cand vor fi decizii definitive ale instantelor, de unde vor scoate banii, pentru ca niciun ordin si nicio metodologie/procedura nu spune nimic de orele suplimentare ci doar de cele din weekend si alte zile nelucratoare. Nimeni nu isi asuma raspunderea si sunt lasati de izbeliste inspectorii sefi sa pice totul in capul lor. In cazul unor actiuni in instanta raspunsul IGSU si DSU va fi cu siguranta "v-am spus noi ceva de orele suplimentare? Trebuia sa dati liber cf legii oamenilor".

[ Edited Mon Feb 23 2015, 10:42PM ]
Back to top
alexandru alex
Mon Feb 23 2015, 11:03PM
Registered Member #10062

Pana la urma stie cineva sa explice metodologia asta. (X ore ori y zile = 0 bani si 0 libere)
Back to top
par_amedic
Tue Feb 24 2015, 10:06AM
Registered Member #10038

Metodologia e simpla:
-poti face 32 de ore suplimentare legale platite cu 175%, fara sa-ti fie acordat liber, dar se pot plati doar daca sunt in weekend
- orele suplimentare, ce depasesc cele 32 legale, trebuie date liber,astfel incat pe o perioada de referinta, sa te incadrezi cu maxim 32.
In felul acesta se ajungea la cele 16 ture libere si 16 platite de care spunea Arafat

In schimb ai nostri iluminati au bagat o vrajeala ca sa mai taie din cele 32 de ture, cred ca realizand ca nu sunt bani:
- liberul vor sa-l socoteasca 40 de ore (24-8-8), desi e un liber platit, adica 24
- in lunile cand ai concediu, perioada de concediu se ia in calcul ca si liber, astfel incat, desi faci 160 de ore in 20 de zile calendaristice, nu reusesti sa faci norma intreaga si astfel te ard.

Eu cred din ce in ce mai mult ca sunt incompetenti, pentru ca nu-si dau seama de un lucru (sau vor sa-i ingroape din nou pe IS), la sfarsitul perioadei de referinta, ca-s 6 luni sau 1 an, tu ca angajator, trebuie sa ajungi la urmatoarea schema Timp lucrat= Timp normal de lucru+ 32 ore suplimentare pkatite cu 175% pe luna. Degeaba afirmi tu ca mi-ai dat 1000 de ore liber in perioada de referinta, eu am lucrat efectiv mai mult.

Haideti sa-i lasam sa o implementeze, apoi facem cereri catre toate organele statului pentru a ne lamuri de ce pompierii sunt abuzati. Sa vedem daca ii convine lui Ponta, lui Gabita sau altui parlamentar sa piarda capital politic pe mana lui Arafat, mai ales ca vine 2016, an electoral. Sunt cateva dne din PNL omniprezente in a lua atitudine si a da cu puterea de pamant. Dupa asta, cand se aduna cateva ore bune, astfel incat sa merite deranjul unui avocat, hop in instanta pentru a ne cere drepturile.
Back to top
3 User said Thank to par_amedic for this Post :
 DANI-EL (24 Feb 2015, 10:14) , superbase2014 (24 Feb 2015, 10:26) , magirus (24 Feb 2015, 10:34)
koko
Tue Feb 24 2015, 10:38AM
Registered Member #4488

Cine nu pedepseste nedreptatea,porunceste sa fie facuta.
Back to top
magirus
Tue Feb 24 2015, 10:40AM
Registered Member #10057

par_amedic wrote ...

Metodologia e simpla:
-poti face 32 de ore suplimentare legale platite cu 175%, fara sa-ti fie acordat liber, dar se pot plati doar daca sunt in weekend
- orele suplimentare, ce depasesc cele 32 legale, trebuie date liber,astfel incat pe o perioada de referinta, sa te incadrezi cu maxim 32.
In felul acesta se ajungea la cele 16 ture libere si 16 platite de care spunea Arafat

In schimb ai nostri iluminati au bagat o vrajeala ca sa mai taie din cele 32 de ture, cred ca realizand ca nu sunt bani:
- liberul vor sa-l socoteasca 40 de ore (24-8-8), desi e un liber platit, adica 24
- in lunile cand ai concediu, perioada de concediu se ia in calcul ca si liber, astfel incat, desi faci 160 de ore in 20 de zile calendaristice, nu reusesti sa faci norma intreaga si astfel te ard.

Eu cred din ce in ce mai mult ca sunt incompetenti, pentru ca nu-si dau seama de un lucru (sau vor sa-i ingroape din nou pe IS), la sfarsitul perioadei de referinta, ca-s 6 luni sau 1 an, tu ca angajator, trebuie sa ajungi la urmatoarea schema Timp lucrat= Timp normal de lucru+ 32 ore suplimentare pkatite cu 175% pe luna. Degeaba afirmi tu ca mi-ai dat 1000 de ore liber in perioada de referinta, eu am lucrat efectiv mai mult.

Haideti sa-i lasam sa o implementeze, apoi facem cereri catre toate organele statului pentru a ne lamuri de ce pompierii sunt abuzati. Sa vedem daca ii convine lui Ponta, lui Gabita sau altui parlamentar sa piarda capital politic pe mana lui Arafat, mai ales ca vine 2016, an electoral. Sunt cateva dne din PNL omniprezente in a lua atitudine si a da cu puterea de pamant. Dupa asta, cand se aduna cateva ore bune, astfel incat sa merite deranjul unui avocat, hop in instanta pentru a ne cere drepturile.

Simularea e facuta cu cei care intra in serviciu pe data de o1.o3.2015.La o simulare ptr.cei care intra in serviciu in data de 03.03.2015 veti vedea ca indiferent de programul de lucru(24/48 sau 24/72)vor lucra o sambata si o duminica.Se vor scadea 32 de ore din cele 48 ca fiind peste normalul de lucru.Este legal?
Back to top
harpalete22
Tue Feb 24 2015, 10:48AM
Registered Member #10107

in tara a venit un ordin prin care se spune ca pina azi cel tarziu sa fie gata situatia cu orele suplimentare de pe ianuarie pentru a putea intra in plata,la alte inspectorate ce se aude?aa si apropo cand au de gand sa actualizeze salariul minim din 2009 la cel de acum?noi suntem plafonati la un salar minim de 600 lei parca in 2009 si acum este 950,si de aici am castiga niste banuti deloc de neglijat.

[ Edited Tue Feb 24 2015, 10:51AM ]
Back to top
magirus
Tue Feb 24 2015, 10:50AM
Registered Member #10057

Acum cred ca toti stiu ce inseamna timpul normal de lucru conform codului muncii!!Intrebarea mea este:din curiozitate a calculat cineva cat timp sunt la dispozitia angajatorului cei de la 8 ore si cat cei de la tura cu noul program?Ca perioada de referinta un an.

[ Edited Tue Feb 24 2015, 10:51AM ]
Back to top
par_amedic
Tue Feb 24 2015, 11:05AM
Registered Member #10038

@magirus 32 de ore suplimentare pe luna sunt legale, cu conditia sa se plateasca. Conform codului muncii, la care chipurile se si raporteaza metodologia Arafat, daca se da liber pentru ele se platesc cu 75%, iar daca nu se da liber, se platesc cu 175%.
Back to top
2 User said Thank to par_amedic for this Post :
 magirus (24 Feb 2015, 11:23) , Klaus (24 Feb 2015, 19:34)
mihaimihai
Tue Feb 24 2015, 11:18AM
Registered Member #5247

Simularea este facuta in luna martie , pe tura care prinde de servici data de 1 , daca faceau simularea pe aceasi tura in luna februarie numarul acestor ore = 0 iar daca o faceau pe aprilie =8 asa ca sa nu va asteptati ca in fiecare luna sa vi se plateasca 32 de ore suplimentare , 32 de ore este un caz foarte fericit ...Nu vor fi nicidecum platite 15 ture si nici nu vor fi date 16 libere ( lucru care nu poate fi pus in practica datorita faptului ca nu au baza legala sa plateasca altceva decat S D si SL iar durata acestora in cadrul orelor suplimentare este mult mai mica de 360 ore,adica 15 ture ) Pe langa faptul ca vor fi platite mai putine ture , am inteles ca se vor da si mai putine libere ( vreo 8 nu stiu exact ) .aceasta varianta nu are cum sa fie corecta deoarece varianta legala , corecta , morala este urmatoarea : ai lucrat 32 de ture in plus , ai fost platit 10 , atunci inseamna ca 22 trebuie sa fi liber (aproximativ) .Totusi varianta aceasta nu cred ca mai poate fi pusa in practica , datorita orelor care trebuiesc recuperate din urma , a calculelor prea multe si complicate si a simplului fapt ca vom fi mai putini oameni pe tura decat inainte. Asa ca daca ar fi sa tragem o concluzie ar fi fost vreo 3 variante : a) revenirea la 24 cu 72. b) varianta legala cu o parte din suplimentare platite si celelalte date liber , varianta care ar afecta destul de grav sistemu . c)varianta de acuma care dupa parerea mea ar trebui verificata putin de cei care sunt in masura sa faca acest lucru ( daca este corecta , legala , mergem inainte daca nu cei care sunt responsabili vor trebui sa raspunda . Acuma eu nu zic ca am dreptate , este doar o parere dar nici departe nu cred ca sunt .
Back to top
2 User said Thank to mihaimihai for this Post :
 magirus (24 Feb 2015, 11:33) , superbase2014 (24 Feb 2015, 11:45)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF