Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
bushes
Tue Feb 24 2015, 07:53PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

Recuperarile pentru orele suplimentare , adica libere platite , nu se scad si ele din norma de lucru pe luna respectiva ?
Back to top
F.A.D
Tue Feb 24 2015, 08:15PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

ca in filmele cu prosti : la videoconferinta au spus DA am inteles metodologia si o sa o aplicam si la o ora diferenta zbarnaiau telefoanele intre judete si se intrebau cum fac ca ei nu au priceput ! al dracu de scaun, cred ca are incalzire electrica in el !
Back to top
3 User said Thank to F.A.D for this Post :
 DANI-EL (24 Feb 2015, 20:16) , Cristian2002 (24 Feb 2015, 20:18) , Ionica H (24 Feb 2015, 21:06)
Klaus
Tue Feb 24 2015, 08:20PM
Registered Member #3279

roby wrote ...

Pt domnul klaus . Care este diferenta intre orele suplimentare si orele in plus ?

Munca suplimentara este definita in SECŢIUNEA 2 din Codul Muncii.
Potrivit art. 114, alin. (1) din Codul Muncii, Durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare. Deci ce depaseste 40 ore/saptamana se considera munca suplimentara. Problema este ca norma de 48 ore/saptamana este o medie pe o perioada de referinta, daca se presteaza in primele luni din perioada de referinta mai mult decat este norma respectiva, atunci in lunile urmatoare se presteaza un numar mai mic de ore, pentru a scoate media impusa de Codul Muncii. La plata se baga atatea ore de munca suplimentara cate rezulta din pontaje, fara a depasi norma de 48 ore/saptamana. In cazul in care lucratorul presteaza un numar mai mare de ore decat cele care se pot plati, atunci angajatorul trebuie sa-i dea pentru compensare timp liber.
Presimt ca explicatia este cam complicata, asa ca varianta scurta este asta: din pontaj comandantul si financiarul vor stabili cat se poate plati ca ore suplimentare si cat s-a muncit in plus, in asa fel incat sa nu iasa mai mult de 48 ore/saptamana in perioada de 12 luni.
bushes wrote ...

Recuperarile pentru orele suplimentare , adica libere platite , nu se scad si ele din norma de lucru pe luna respectiva ?

Corect!
F.A.D wrote ...

ca in filmele cu prosti : la videoconferinta au spus DA am inteles metodologia si o sa o aplicam si la o ora diferenta zbarnaiau telefoanele intre judete si se intrebau cum fac ca ei nu au priceput ! al dracu de scaun, cred ca are incalzire electrica in el !

La primirea unui ordin militarul este obligat prin regulament sa raspunda prin Da, sa traiti, am inteles! Daca nu face asta trebuie sa ceara precizari pana intelege. Foarte putini au curajul sa ceara precizari (mai ales in asa situatii), de teama sa nu fie luati de fraieri sau, mai rau, ca sunt Gica-contra!

[ Edited Tue Feb 24 2015, 08:25PM ]
Back to top
2 User said Thank to Klaus for this Post :
 bushes (24 Feb 2015, 20:29) , joker (25 Feb 2015, 09:33)
mihaimihai
Tue Feb 24 2015, 08:29PM
Registered Member #5247

@klaus : nu m am referit la miniconcedii ci la concediul meu de odihna care mi l luam cu drag pana acuma. Conform metodologiei daca luna are 168 de ore lucratoare si 10 ture de 24/48 iar eu sunt in concediu primele 3 ture ( CO ) celelalte 7 sunt considerate timp normal de lucru adica ..nu fac in luna respectiva nici o ora suplimentara .Mai ai raspuns logic pentru treaba asta ?
Back to top
Root
Tue Feb 24 2015, 08:31PM
Registered Member #4834

Asa este Klaus am inteles toti mai putin cei care trebuiau sa inteleaga.Asa ca din motive greu de inteles considera ca CO nu trebuie sa se scada din norma de lucru din respectiva luna ca in lunile cand primim ture libere platite nu mai facem ore suplimentare si ca sa faca sa para si mai complicat totul a trimis metodologia asta care ii face responsabili pentu pontarea orelor de SD si sarbatori legale precum si de acordarea liberelor pe comandantii de detasament .
Back to top
roby
Tue Feb 24 2015, 08:35PM
Registered Member #10108

Aveti dreptate , complicat ! Noi cum o sa putem tine o evidenta a acestor ore? Inca o intrebare , daca se poate, in luna in care ai CO poti face ore suplimentare? Dar in luna cand ai o recuperare ?

[ Edited Tue Feb 24 2015, 09:00PM ]
Back to top
Klaus
Tue Feb 24 2015, 09:00PM
Registered Member #3279

Reiau cu ce m-a tras @mp23 de urechi - art. 114, alin. (5) din Codul Muncii - La stabilirea perioadelor de referinta prevazute la alin. (2)-(4) nu se iau in calcul durata CO.
Situatia este la inceput, nu trebuie facuta farmacie, totul se poate regla in perioada de referinta.
Acum ramane ca fiecare sa isi urmareasca pontajul si sa isi faca singur ceva socoteli. In primele 6 luni precis vor fi mai multe ore lucrate, depinde de softul pe care il au, cate pot introduce la plata si cate trebuie sa dea liber. Din august, cum am mai spus, va incepe distractia, pentru ca trebuie sa se tina evidenta stricta a orelor, in asa fel incat cele platite sa nu fie prea multe (adica mai multe decat media de 48 ore/saptamana), iar timpul dat liber sa duca la media de 48 ore/saptamana, inclusiv ore suplimentare.

Trebuie stiut ca angajatorul (in cazul de fata inspectorul sef) trebuie sa respecte legea. La art. 260, alin. (1) din Codul Muncii, scrie: Constituie contravenţie şi se sancţionează astfel următoarele fapte:
...
i) nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară, cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei;
...
Tot in lege la alin. (2) mai scrie: Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către inspectorii de muncă.

In MAI inspectia muncii este asigurata prin structuri proprii, existand inspectori de munca la nivelul DRU din IGSU si la DGMRU din MAI. In caz ca sunteti nemultumiti va puteti adresa lor in scris, ierarhic, cu raport personal. In fond, nu furati nimic, solicitati verificarea si, daca este cazul, corectarea unei situatii.

[ Edited Tue Feb 24 2015, 09:11PM ]
Back to top
3 User said Thank to Klaus for this Post :
 superbase2014 (24 Feb 2015, 21:10) , Cristian2002 (24 Feb 2015, 21:56) , Krong (09 Feb 2016, 18:44)
Root
Tue Feb 24 2015, 09:46PM
Registered Member #4834

@Klaus Majoritatea dintre noi avem 10 ture pe luna ceea ce inseamna 240 de ore lucrate . Din aceste ore se pot plati maxim 32 de ore si asta cu ceva noroc (asta pentru ca nu poti depasi 48 de ore/saptamana) rezultand de aici un numar de 48 de ore pentru care comandantul trebuie sa acorde libere.Problema este ca timpul liber pentru orele suplimentare se acorda in 60 de zile nu poate sa astepte pana in august fiindca atunci trebuie conform codului muncii sa le plateasca .Si asa fiind daca asteapta prea mult gandindu-se ce sa aplice ..metodologia sau codul muncii...comandantii o sa ajunga in situatia in care o sa trebuiasca sa acorde cate 4-6 ture libere intr-o luna pentru a nu depasi media de 48ore / saptamna .
Back to top
1 User said Thank to Root for this Post :
 Cristian2002 (24 Feb 2015, 21:56)
mihaimihai
Tue Feb 24 2015, 09:56PM
Registered Member #5247

@klaus nu face nimeni farmacie dar cand sti ca o sa faci vreo 32 de ture in plus pe an din care o sa ti fie platite vreo 8 si inca vreo 8 o sa iti fie date libere te intrebi unde naiba au disparut celelalte 16 ture ....Ok o sa imi calculez fiecare ora lucrata dar daca constat dupa 6 luni ca am vreo 160 de ore care nu mi se regasesc nicaieri ce pot sa fac ?
Back to top
Klaus
Tue Feb 24 2015, 10:05PM
Registered Member #3279

@mp23 - Raspund prin citarea art. 114 din Codul Muncii:
(1) Durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.
(2) Prin excepţie, durata timpului de muncă, ce include şi orele suplimentare, poate fi prelungită peste 48 de ore pe săptămână, cu condiţia ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referinţă de 4 luni calendaristice, să nu depăşească 48 de ore pe săptămână.

Perioada de referinta a fost fixata la 12 luni, deci exista si posibilitatea ca in lunile de inceput (alea 6, mentionate in Nota-raport) sa se depaseasca, important este sa iasa media de 48 ore/saptamana la sfarsit, cand se trage linie. Cum am mai mentionat, presimt ca din august incolo nu vor mai avea oameni sa asigure aia 16 oameni/tura (asa retin, nu stau sa mai caut, poate or fi fost 15 in Nota-raport), la care visau ei. Asa ca fie vor reveni (de nevoie) la 24/72, fie vor functiona cu echipaje descompletate, chiar di din 2 oameni, contand ca, la nevoie, vor chema dintre cei de acasa. Dar din ce tura, din aia care se pregateste sa intre sau din cea care a iesit, si este obosita?

@mihaimihai - degeaba faci calculul dupa 6 luni, perioada de referinta este de un an. Asa ca dupa 6 luni urmaresti cate ore din alea 160 ti-au fost platite si cate date ca recuperare.

Important este sa cereti ca pe fluturas sa fie trecute separat (din soft) cate ore aveti pontate/platite ca lucrate suplimentar si cate de SDSL. Iar turele libere le aflati de la comandantul de subunitate.

[ Edited Tue Feb 24 2015, 10:07PM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 F.A.D (24 Feb 2015, 22:15)
mihaimihai
Tue Feb 24 2015, 10:19PM
Registered Member #5247

@klaus : ok , atunci sa zicem ca dupa un an o sa vad ca am 300 de ore care nu mi au fost platite si nici recuperate , ce o sa fac ?
Back to top
Root
Tue Feb 24 2015, 10:43PM
Registered Member #4834

Este adevarat ,codul muncii permite ca durata timpului de munca sa fie mai mare de 48 de ore pe saptamana DAR ...liberele pentru orele suplimentare vor fi acordate tot in 60 de zile .Codul muncii nu prevede nici o derogare pentru perioada asta de 60 zile iar ce trece peste 60 de zile nu mai pot fi date libere. ,trebuie platite.
Back to top
alexandru alex
Tue Feb 24 2015, 10:49PM
Registered Member #10062

Militarii au statut propriu. Ei nu au semnat nici CIM (contract individual de munca), si nici nu au fost reprezentati ca parte la semnarea CCM (contract colectiv de munca). Singurul contract semnat de ei este cel privind scolarizarea, respectiv inapoierea cheltuielilor facute in scolile militare daca nu se sta in sistem un anumit numar de ani, dar ala nu este CIM. Asa au gandit si astia cu neplata orelor. Codul muncii e pentru civili,noi nu am semnat nimic si putem muncii non-stop ca ce drak suntem militari. Pana cand nu o sa avem o lege clara a militarilor care sa reglementeze solda,varsta de pensionare,pensia si toate drepturile noastre care sunt amestecate cu legi civile iar cand trebuie sa ne plateasca zice a nu se aplica miltarilor asa o sa patim mereu si o sa fim bataia de joc a tuturor de la putere.
Back to top
1 User said Thank to alexandru alex for this Post :
 redfire1981 (25 Feb 2015, 21:34)
Fire
Wed Feb 25 2015, 07:03AM
Registered Member #3803

"Chelului tichie de mărgăritar îi trebuie!"
IGSU își cumpără blindate pentru Ebola

Pe motiv că este alertă de virus hemoragic în Africa, iar în Europa sunt cazuri confi rmate, autoritățile de la București iau măsuri de protecție.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) a anuntat ca va cumpara „bunuri pentru combaterea infecttiilor cu virus hemoragic Ebola”, în valoare totala de 5.729.032 de lei.Mai exact: 3.000 de bucai „echipamente individuale de protectie medie pentru personal” si 100 de capsule „complete individuale de protectie înalta”. Potrivit secretarului de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, echipamentele pentru Ebola trebuia cumpărate de anul trecut, dar nu s-au mai gasit pe piata.

Arafat: „Putem combate mai multe boli”

Contactat de EVZ si întrebat ce se va cumpara de fapt, Arafat a explicat ca se vor achizitiona atât costume, cât si utilaje speciale de transport si camere de izolare. „Este prima tranșă, se vor cumpăra mai multe echipamente, ele fiind utile pentru combaterea și altor boli grave”, a detaliat Arafat.

Secretarul de stat a mai spus ca aceasta licitatia trebuia facuta de anul trecut, când cazurile de Ebola din lume s-au înmultit, numai ca, în 2014, nu se mai gaseau echipamente pe piaa. Potrivit oficialilor Ministerului de Interne, achiziția de echipamente are loc ca urmare a unei decizii a Comitetului Național Ebola, înfiintat în octombrie anul trecut, dupa izbucnirea epidemiei în vestul Africii. Din Comitetul National Ebola fac parte reprezentani din Ministerul Sanatatii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Transporturilor, precum si instituii din subordinea acestora.

OMS a vizat testarea rapidă

Cert este ca primul test pentru depistarea rapida a infectiei cu virusul Ebola a fost aprobat recent de către Organizația Mondială a Sănătății. „Testul, realizat de catre compania americana Corgenix Medical Corp, este mai putin precis decât metoda clasica de depistare, însa este mai usor de utilizat, nu necesita curent electric si poate oferi rezultatul în mai puin de 15 minute”, spune reprezentantul OMS Trik Jasarevic, citat de Reuters. Metodele clasice de diagnostic necesita între 12-24 de ore pentru a oferi rezultatele. Desi acest nou test nu este la fel de precis, poate identifica anumite simptome similare infectiei cu virusul Ebola.

Cum se transmite virusul ucigaș

Europa este în alertă. Virusul a ucis cel puțin 7.708 persoane în lumea întreagă, relatează AFP. Pe 24 decembrie, în Sierra Leone erau înregistrate 9.203 cazuri și 2.655 de decese. În decembrie, Liberia avea înregistrate 7.862 de cazuri, dintre care 3.384 mortale. În Guineea, unde epidemia a izbucnit acum un an, avea înregistrate în decembrie 2.630 de cazuri, dintre care 1.654 decese. În afară de țările respective, care au fost cele mai afectate, bilanțul cazurilor letale este neschimbat: șase în Mali, unul în Statele Unite și opt în Nigeria. Spania și Senegal, care au fost declarate libere de virus, au avut câte un caz, niciunul mortal. În România nu s-a confirmat niciun caz până în prezent.
LINK
Back to top
Tepes 1
Wed Feb 25 2015, 08:06AM
Registered Member #10014

LINK

Cat abereaza omu' asta aici! Cica angajeaza si maine 500-1000 da trebuie sa fie apti de interventie! In astea 6 luni sa-i pregateasca!!!
Ventirule cresc cu 400 ron! Vaiiii MUICAAAAAAAAAAAA sa-i pupam talpile ca ne da un "FAS" de bani la salariu si ne omoara!
"MAi" e sanatos asta la cap? Nu stiu, intreb!
Back to top
1 User said Thank to Tepes 1 for this Post :
 Firefighter7 (25 Feb 2015, 16:03)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF