Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
gica
Fri Mar 06 2015, 10:54PM
Registered Member #10128

Comandantii au datoria si obligatia sa intervina atunci cand se constata ca ordinele contravin legislatiei in vigoare! Altfel sunt raspunzatori in fata legii! Rg-ul spune asta.
Back to top
Fire
Fri Mar 06 2015, 10:57PM
Registered Member #3803

Stau si ma intreb cum de topicul "pompieri" are cele mai multe pagini de pe acest super forum. Din cauza ca suntem pe primul loc in sondaje si suntem cei mai multumiti din armata ?

[ Edited Fri Mar 06 2015, 10:58PM ]
Back to top
gica
Fri Mar 06 2015, 11:03PM
Registered Member #10128

Banii pt 175% sigur nu sunt. Daca i-ar fi avut ar fi facut angajari si rezolvau problema. Am auzit un zvon cum ca s-ar incerca pasarea platii acestor ore suplmt de catre consiliile locale...doar suntem in slujba cetatenilor!
Back to top
Pârvu Florin
Fri Mar 06 2015, 11:06PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

giurgiuveanul wrote ...

Fostul sef al ISU Bucuresti, col.dr.ing.Stelian Dudus destituit din functie in luna ianuarie odata cu unirea ISU Bucuresti cu ISU Ilfov urmarit penal pentru neglijenta in serviciu in legatura cu moartea pompierului Ionut Ungureanu la incendiul de la Dragonul Rosu.

CURTEA MILITARA DE APEL
"Părţi:Ungureanu Iulian Adrian Petent

gl. lt. (r.) Secară Vladimir Intimat
col. Duduş Stelian Intimat
col. (rez.) Tudorică Dumitru Intimat
mr. Precup Irinel Intimat

Complet: CJcpJPI 2
Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: În baza art.341 alin.(6) lit.b) C.pr.pen., admite plângerea formulată de Ungureanu Iulian Adrian împotriva Ordonanţei de clasare nr.22/P/2014 din 16 iunie 2014, a Parchetului de pe lângă Înalta curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare, menţinută prin ordonanţa nr.169/II/2/2014 din 22.07.2014, a procurorului şef din cadrul Parchetului de lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare, pe care o desfiinţează şi trimite cauza la procuror pentru a începe urmărirea penală.
Cheltuielile judiciare la stat.
Definitivă.
Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 26 ianuarie 2015.
Document: Incheiere - camera preliminară 26.01.2015

LINK

Fire wrote ...

@giurgiuveanul
Ce invinuiri li se aduc?

...ucidere din culpă, prev. de art. 178 alin. 2 C. pen., de vătămare corporală din culpă, prev. de art. 184 alin. 2 şi 4 C. pen., de vătămare corporală din culpă, prev. de art. 184 alin. 1 şi 3 C. pen., de neluare a vreuneia dintre măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă de către persoana care avea îndatorirea de a lua aceste măsuri, dacă se creează un pericol grav şi iminent de producere a unui accident de muncă sau de îmbolnăvire profesională, prev. de art. 37 alin. 1 şi de nerespectare de către orice persoană a obligaţiilor şi a măsurilor stabilite cu privire la securitatea şi sănătatea în muncă, dacă prin aceasta se creează un pericol grav şi iminent de producere a unui accident de muncă sau de îmbolnăvire profesională, prev. de art. 38 alin. 1 din Legea nr. 319/14.07.2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă
LINK

Reiau, chiar l-am văzut schimbându-se la față!

Și e extrem de amuzant că acum am descoperit faptul că niște fotografii au dispărut de pe site-ul IGSU, fotografiile și știrea asta:
LINK
cel mai probabil în urma dialogului pe care l-am avut cu domnul Klaus aici și în paginile următoare:
LINK

[ Edited Fri Mar 06 2015, 11:07PM ]
Back to top
Klaus
Fri Mar 06 2015, 11:15PM
Registered Member #3279

@gica - la preluarea unitatii comandantii semneaza un asa angajament (prevazut in RG-1):

ANGAJAMENT
de luare în primire a comenzii unităţii/marii unităţi

Angajament

Subsemnatul, ............, numit prin ordinul ........... în funcţia de comandant/şef al Unităţii militare nr. ........., îmi asum întreaga răspundere pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în unitate conform prevederilor legilor, regulamentelor militare, ordinelor eşaloanelor superioare şi mă oblig:
1. să acţionez cu fermitate pentru menţinerea în permanenţă a capacităţii de luptă a unităţii;
2. să iau măsurile necesare pentru asigurarea utilizării integrale şi cu eficienţă maximă a resurselor umane, materiale şi financiare, în vederea realizării planului cu principalele activităţi/instrucţiei;
3. să veghez ca în unitate să fie menţinută disciplina militară regulamentară;
4. să asigur integritatea patrimoniului unităţii, să urmăresc în permanenţă menţinerea tehnicii şi armamentului în stare de funcţionare.
Am luat cunoştinţă de dispoziţiile legale privind răspunderea disciplinară, materială, civilă, contravenţională sau penală, în cazul încălcării obligaţiilor reieşite din atribuţiile funcţionale.

Data ............ Semnătura .............
Back to top
F.A.D
Fri Mar 06 2015, 11:16PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

gica- nu intelegi ca nu exista 175 % ! prevedere a codului muncii spune ca se da daca nu se pot da liber
Back to top
ddd
Fri Mar 06 2015, 11:17PM
Registered Member #10138

situatia este mai grava decat vad ca o inteleg unii !
pentru 24 ore se i-au 80. Si sa va explic...40 ore ( 24+8+8) iar ziua in care ai liber nu se ponteaza( adica nu se plateste...inca 40). Normal libere sunt libere platite. Din aceaa simulare rezulta destul de clar ca ziua libera nu este platita. Ma gandesc acum cum este posibil atunci cand colegii nostrii de la 8 ore au servicii de permanenta duminica au liber luni, marti , miercuri ...libere platite ( caci daca nu ar fi platite ar mai trebui sa faca de serviciu urmatoarea duminica sa-si acopere orele. La fel se procedeaza si cu permisiile, concediile medicalele. Daca ai concediu de pe 1 pana pe 10, de pe data de 11 pana pe 31 ai facut peste 160 ore muncite. Intrebarea este cum este posibil ca aceste ore sa fie considerate ca ar trebui sa acopere concediul. 10 zile de concediu inseamna 80 ore platite fara sporuri. acestea vor disparea...adica iti vor plati acele 160 de ore muncite iar banii pe concediu vor ramane la IGSU ! Mai pe intelesul tuturor concediul este neplatit adica concediu fara plata( idem concedii medicale, permisii pentru decese, nunti). Ma gandesc cum este posibil ca eu sa fiu pontat in concediu cand eu nu exist la munca ? Daca intr-o luna ai o singura zi de concediu nu vei mai avea nici o ora suplimentara. Zilele acelea platite cu 175 % oricum le eveam ! de fapt este ziua platita( 100% ) + sporul de 75( %) pe care il au toti bugetarii(politisti, jandarmi, politie frontiera). Aici nu beneficiaza nimic in plus pompierii . De fapt ora suplimentara ar trebui platita cu 175 %( 0ra normala+75 %)+ ora libera platita...exact cum se procedeaza in cazul personalului la 8 ore cand au servicii sambata si duminica s-au in afara programului.
Nu vom avea nici o ora suplimentara , nu va mai amagiti...pentru ca in martie avem 2-3 ture muncite in plus care nu se vor ponta atunci cand le vom lua liber in aprile. Nu vom lua banii pe ele in martie iar in aprilie nefiid pontate vom avea din start 120 de ore lipsa ! s-ar putea ca in aprilie sa fim acuzati ca nici orele normale nu ni le-am facut ( 176-120= 56 ore ...considerandu-se ca atat am muncit !). Asa se va intampla in fiecare luna. Binenteles ca vom avea si ore mai putine platite cu 75 %. Cam asa sta treaba cu acea simulare sau ordin ce o fi ! Au facut simularea pe 4 perioade de concediu ca sa te "arda" in fiecare luna . Nu mai cunosc om pe planeta asta sa aiba concediu de odihna si sa trebuiasca sa vina sa munceasca in plus pentru acest concediu, permisie sau concediu medical. Nu prea inteleg cum se poate face abstractie de codul muncii in cazul pompierilor. Daca suntem militari asta nu inseamna ca maine poate veni un ordin cu programul de 24/24...sau 24 muncim 8 ore libere. Poate ca daca ar fi facut si in cazul personalului la 8 ore programul pana la ora 17.00 iar sambata pana la 0ra 14.00 nu ar fi convenit nici inspectorilor sefi !
sa aveti o zi buna si sa speram ca pana la urma va intelege cineva din afara acestui sistem ceea ce se intampla aici.
Back to top
3 User said Thank to ddd for this Post :
 Cristian2002 (06 Mar 2015, 23:24) , gica (07 Mar 2015, 01:07) , joker (07 Mar 2015, 07:45)
ddd
Fri Mar 06 2015, 11:44PM
Registered Member #10138

OMAI4/2015:
"Art. 4.
Timpul liber corespunzător se acordă pentru munca desfăşurată în zilele de sâmbătă, duminică şi în zilele de sărbători legale peste durata normală a timpului de lucru şi presupune că pentru numărul de ore lucrate se acordă acelaşi număr de ore libere plătite."
Back to top
Klaus
Sat Mar 07 2015, 12:00AM
Registered Member #3279

@ddd - cine te impiedica pe tine sau pe alti 10, 100, 1.000 sau 10.000 sa faceti rapoarte personale catre IS, prin care sa semnalati ca este eronat exemplul de calcul din Metodologie, ca zilele de CO+COS+CM+permisii+cursuri trebuie pontate ca zile calendaristice la fel ca la cei de la 8 ore, cu scaderea corespunzatoare a normei de ore din luna respectiva? Daca nu exista semnale in acest sens, Metodologia va ramane batuta in cuie si aplicata ca atare. Iar daca IS va da un raspuns negativ (este obligat sa o faca in termen de 30 zile, chiar daca este cu da sau cu nu), atunci puteti sa inaintati raport personal, pe cale ierarhica, catre IG, cu rugamintea de a reanaliza prevederile Metodologiei in ce priveste calculul orelor, pe motiv ca este gresit. De altfel, singurul indreptatit sa corecteze Metodologia este cel care a si emis-o.
Daca rapoartele sunt pe un ton civilizat si corect argumentate, nu este motiv de sanctiune disciplinara, fiind un drept regulamentar al militarului.
Nu faceti ceva in sensul asta... asa ramane, iar singura cale legala/regulamentara cred eu ca asta este.
Back to top
2 User said Thank to Klaus for this Post :
 gica (07 Mar 2015, 01:07) , Cristian2002 (07 Mar 2015, 07:21)
gica
Sat Mar 07 2015, 12:58AM
Registered Member #10128

Pt Dl Klauss...faceam referire la rg 1 art 13 pct 2.
Back to top
Fire Angel
Sat Mar 07 2015, 12:59AM
Registered Member #10110

ddd are dreptate ! si noua ne-a spus comandantul la fel .. cand ne-a explicat metodologia . Tot ce e liber nu e platit ci tpate ca in codul muncii scrie :
Art. 122
(1) Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.
Singura posibilitate de a schimba ceva este aceea de a face acele rapoarte catre comandantii nostri si pe baza raspunsului dat de ei sa dam in judecata IGSU . Sau sa ajunga cumva stirea in mas media .... daca nu usa e deschisa cum spun ei lu cine nu ii convine poate pleca .. ori Facem ceva ori ciocu mic .. aici vad ca numai vorbim vorbe .... de o saptamana fara sa faca nimeni ceva . Ar trebui dusa metodologia la un avocat . vazut ce e in neregula si actionat . cu , cat o sa fim mai multi cu atat mai bine intrucat doar asa poate o sa schimbam ceva ... altfel nu vad cum naiba sa iesim din rahatul asta ! idei alt-cineva ?
Back to top
1 User said Thank to Fire Angel for this Post :
 gica (07 Mar 2015, 01:07)
gica
Sat Mar 07 2015, 01:06AM
Registered Member #10128

Sigur asa au gandit-o ! Daca pt C.O ai obligam sa munceasca suplimentar..atunci si liberele se pot scoate din orele pontate !!!! La asta nu m-am gandit pana acum..
Back to top
Fire
Sat Mar 07 2015, 06:52AM
Registered Member #3803

Poate sa-mi spuna cineva la ce fapta se incadreaza acest ordin (metodologie) in codul penal? Si cine va raspunde? Cei care fac pontajele au deja emotii,dar nu pot sau nu vor sa faca nimic. Este strigator la cer ca nu se sesizeaza nimeni .
Back to top
F.A.D
Sat Mar 07 2015, 09:37AM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

eu am sa fac raport dupa cele 60 de zile pentru a plati orele calculate gresit
Back to top
alexandru alex
Sat Mar 07 2015, 10:23AM
Registered Member #10062

Cand au taiat 25% din salariul nostru,am tacut si am zis ,sunt militar nu avem ce face,iar alte categorii bugetare au mers in instanta s-au judecat au castigat si primesc banii din urma. Si noi avem drepturi,trebuie doar sa urmam calea legala si o sa castigam. Si nu dupa un an sau dupa 6 luni,daca ei nu au bani sa ne plateasca acum aceste drepturi,nu vor avea nici atunci. Este program pilot , simulare sau ce mai vor ei, dar plateste munca suplimentara ,eu sincer nu mai am incredere si nici rabdare sa faca acesti conducatori experimente pe noi. Faci program pilot,faci simulare Dar nu pe banii nostri. Hai sa facem un program pilot sa aduca fiecare bani de acasa si sa ii dea la IGSU in ziua de 14 in fiecare luna. Toti vor sa asteptam, dar ce sa asteptam,ce rabdare sa ai cand vezi clar cum esti furat si nedreptatit. Increderea populatiei in noi este mare,dar eu nu ma duc la caz si ii zic omului vezi ca iti sting casa sau vezi ca te scot din masina accidentata si pe urma ma ascund si astept,noi actionam,cu tehnica pe care o avem,cu toate neajunsurile si nemultumirile,actionam si facem tot ce putem ca sa facem bine. Dar increderea noastra in conducere se indreapta spre zero. Nu ai cum sa ai incredere in niste oameni care iti fac rau. Si nici rabdare, ca acest lucru o sa se schimbe. Din 2010 pana in prezent am facut numai simulari si programe pilot si niciunul nu a fost in avantajul nostru. Cuvintele RABDARE si INCREDERE rostite de voi nu au valoare in fata noastra.
Back to top
2 User said Thank to alexandru alex for this Post :
 ambreiaj (07 Mar 2015, 11:14) , magirus (07 Mar 2015, 12:13)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF