Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
para_medic
Mon Mar 09 2015, 07:43PM
Registered Member #10125

@ FAD Nu intelegi ce vreau sa spun. Incearca sa faci o planificare pe 4 luni (zic 4 luni, pentru ca dupa aia poti pune intrebari). Da cate un liber pe luna si plateste cu 175% 24 de ore pe fiecare luna. Daca incepi cu 01.03 vei avea asa: Martie 10, aprilie 9, mai 9, iunie 9 ture, asta inseamna 37x24=888 ore lucrate. Din astea scazi 4x24=96 ore platite cu 175%(pt astea nu trebuie sa ti se dea liber. eu am luat o varianta optimista, dar in metodologie nu cred ca sunt atatea in 4 luni)=>888-96=792 de ore ai lucrat tu in astea 4 luni.
Acum: martie are 22 zile lucratoare, aprilie 22, mai 21, iunie 22, adica 87 zilex8ore=696ore timp normal de lucru TNL (tine cont ca nu am scazut Pastele, Rusalii, 1 Mai)
Daca tragi linie acum si scazi => 792-696=96 de ore care nu ti le poate justifica nimeni nicicum, asa ca nu conteaza cele 24+8+8 never, ele vor fi intotdeauna 24.
Popular se traduce: sa-ti furi caciula singur! Asta incearca cineva sa faca, dar cand va trage linie va avea de suferit, chiar daca lunar totul pare roz!
Back to top
4 User said Thank to para_medic for this Post :
 joker (09 Mar 2015, 21:22) , Dorian (09 Mar 2015, 21:29) , Klaus (09 Mar 2015, 22:24) , magirus (10 Mar 2015, 06:40)
dedulas
Tue Mar 10 2015, 04:21PM
Registered Member #10148

tot asa si cu co, poti face ore suplimentare chiar daca esti in co, perioada de co se asimileaza la orele lucrate in acea luna (cei de ia itm mi-au spus ca se asimileaza ca si cum am face program de 8 ore)deci depasesti orele normate pentru acea luna.
in alta ordine de idei cei de la itm abia asteapta sa depunem o sesizare pentru a merge in control
Back to top
lege_si_ordine
Tue Mar 10 2015, 05:04PM
Registered Member #10015

Ca sa verifice ce? Abia dupa 60 de zile pot trage o concluzie. Pentru ca asa cum au aplicat codul muncii ducand la maxim perioada de referinta si media de ore saptamanale din perioada de referinta, la fel nu au cum sa spuna ca la noi nu se aplica codul muncii cand vine vorba de orele suplimentare. Nu poti aplica codul muncii discretionar, doar la nivelul articolelor care prevad obligatii ale angajatilor introduse fortat si la limita codului, si sa nu aplici articolele care prevad drepturile.
Back to top
dedulas
Tue Mar 10 2015, 05:07PM
Registered Member #10148

da dupa 60 de zile
Back to top
Klaus
Tue Mar 10 2015, 05:20PM
Registered Member #3279

@dedulas - cere-i banii (cat ai platit berea sau ce-o fi baut) inapoi celui de la ITM, nu au competenta sa intre in curtea pompierilor militari. Spune-i ca ai citit Legea nr. 108/1999 pentru infiintarea si organizarea Inspectiei Muncii si ca la art. 9 scrie ca : Ministerul Apararii Nationale, structurile militare si structurile in care isi desfasoara activitatea functionari publici cu statut special din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, Administratia Nationala a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justitiei, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, precum si Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare organizeaza activitatile de inspectie a muncii prin servicii proprii de specialitate, care au competenta exclusiva numai pentru structurile respective. LINK
Astfel, DGMRU din cadrul MAI are un serviciu inspecţia muncii, care reprezintă autoritatea competentă în domeniul inspecţiei muncii în M.A.I. LINK , iar acest serviciu coordonează, îndrumă metodologic şi controlează activitatea inspectorilor de muncă pe linia raporturilor de muncă/serviciu şi a securităţii şi sănătăţii în muncă din inspectoratele generale/similare.
La nivel de IGSU exista in cadrul DRU un compartiment de prevenirea riscurilor profesionale si protectia lucratorilor, care este coordonat de serviciul amintit mai sus.
Orice nemultumire privind pontarea si calculul orelor muncite, platite ca munca suplimentara sau date ca recuperare trebuie rezolvata mai intai pe plan local, in cadrul ISU. Daca nu se da o solutie multumitoare, se poate face raport personal ierarhic la IG (uzarea de un drept nu inseamna ca se poate sanctiona disciplinar cel care inainteaza raportul personal), care il da spre rezolvare compartimentului de specialitate mentionat. Daca nici asa nu se rezolva pozitiv, se poate merge, ierarhic, mai sus, fie prin raport personal catre ministru, fie catre seful DGMRU, care il trimite spre rezolvare la serviciul cu competente in materie.
Astea sunt caile legale de urmat. Daca nici dupa astia 3 pasi cineva nu se declara multumit, abia atunci se poate chema in judecata angajatorul, epuizandu-se toate caile de rezolvare administrativa a problemei. Fara pasii astia deschiderea unui proces pe un litigiu de munca nu are sanse de succes pentru ca la fond asta se va cere - dovada ca s-au epuizat toate caile de conciliere in interiorul institutiei. iar in spatele cererii de chemare in judecata trebuie sa stea hartii/inscrisuri, nu vorbe.

@Fire Angel - esti sigur ca un model de raport personal postat aici vei avea curajul sa il (pre)iei ca atare si sa-l semnezi?

@lege_si_ordine - nu lucratorul ci angajatorul stabileste care este ora de munca suplimentara si care este in plus, si se va compensa ca timp liber corespunzator ulterior. Daca nu vor avea bani (si nu cred ca vor avea), se vor plati numai sporurile de SDSL, iar ce se munceste in + se va tine evidenta si se vor da ca libere mai la toamna sau iarna, daca vor avea de unde. 48 ore este o medie care poate fi depasita, ce este acum peste se poate compensa cu libere mai spre sfarsitul perioadei de referinta, cand se face practic media, sa iasa alea 48 ore/saptamana. Asa ca nu mai trageti speranta la limita de 60 zile, ca este iluzorie. Apoi, am mai semnalat ca este o practica in MAI sa se plateasca unele drepturi banesti (in afara soldei) si dupa ceva vreme, pe principiul cand or fi bani in Trezorerie - compensatii de chirie, deconturi misiuni, norme de hrana sau diferente, drepturi de echipament etc. etc.
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 bushes (12 Mar 2015, 15:03)
dedulas
Tue Mar 10 2015, 05:53PM
Registered Member #10148

ok, klaus, auditul are competenta sa verifice calculul orelor?
poate ca itm nu are drept de contro dar cu asimilarea co, cm, au avut drepate
Back to top
gica
Tue Mar 10 2015, 06:19PM
Registered Member #10128

Va salut domnilor! Trag o singura concluzie...unii semeni ai nostrii , uitand ca functiile ocupate sunt vremelnice isi permit sa-si bata joc de un grup ce insumeaza 18000 de OAMENI , uzand de dreptul celui ce are painea si cutitul in mana ! Imi este rusine de rusinea lor ! In continuare mergem pe ceea ce ne caracterizeaza ca popor : daca ceva merge bine , hai sa-l stricam !
Back to top
Klaus
Tue Mar 10 2015, 06:40PM
Registered Member #3279

dedulas wrote ...
ok, klaus, auditul are competenta sa verifice calculul orelor?
poate ca itm nu are drept de contro dar cu asimilarea co, cm, au avut drepate

Si eu am zis ca tot ce inseamna CO+COS+CM+permisii+cursuri se scad din norma lunara.
De obicei auditul se baga la modul de cheltuire a fondurilor primite de ordonatorul de credite. Tradus - daca iese cu "-" la stat este de rau, daca este la angajati... ceva mai nuantat.

gica wrote ...
...unii semeni ai nostrii , uitand ca functiile ocupate sunt vremelnice...

Continui sa cred ca era de datoria prim-adjunctului IG sa fie de partea interventiei, el fiind cel care coordoneaza acest sector. Ori daca el nu are nici-o ora pe o functie in interventie, ce-i poti cere? Face ce stie (si a invatat) de la Control sau comandant companie in Vergului.

[ Edited Tue Mar 10 2015, 06:50PM ]
Back to top
 bushes (12 Mar 2015, 15:04)
lege_si_ordine
Tue Mar 10 2015, 06:44PM
Registered Member #10015

@klaus
Cred ca nu ai citit bine. Am scris "media de ore saptamanale din perioada de referinta". Prin urmare stiu foarte bine ca media aceea poate fi depasita in unele luni si nu avea legatura cu cele 60 de zile. Acea medie este pentru protectia angajatului neavand legatura cu cele 60 de zile. Cele 60 de zile au legatura cu plata orelor suplimentare sau acordarea liberelor. Daca vor prelungi prea mult si se vor trezi la finalul perioadei ca nu mai pot da libere si trebuie sa plateasca bani grei, ba inca daca se vor trezi si cu niste procese din care vor trebui sa plateasca si cheltuieli de judecata, atunci vor cadea multr capete ale celor care au decis asta. Nu cred ca este in interesul nimanui, mai ales al lor, sa tergiverseze foarte mult peste cele 60 de zile. In plus sa nu uitam ca daca acum lumea e nemultumita cand inca nu au vazut platile suplimentare, o tergiversare indelungata nu va pune decat paie pe foc. Pana la urma nu cred ca este o saracire atat de mare a ministerului aceste plati. Sa nu uitam ca si-asa avem coeficientii mult mai mici decat ai politistilor.
Majoritatea angajatilor, chiar daca nu sunt de acord cu programul (pe mine unul simt vum ma distruge fizic de la tura la tura) pot intelege necesitatea lui pe moment. Dar se putea face intr-un mod atat de uman si frumos incat sa nu ne simtim ultimii oameni. Nici nu era nevoie de vreo metodologie, puteau sa spuna foarte clar: ce se poate da liber se va da liber si ce nu se poate se va plati. Si era toata treaba ok. Asta pt ca unele isu au persinal suficient de numeros si ar putea da tiate liberele iar altele nu au si atunvi ar plati ce nu se poate da liber. Si astfel nici bugetul nu ar fi saracit pt ca ar plati doar structul necesar. Pe cand acum, uniformizat, trebuie sa plateasca tuturor, chiar daca la unele isu nu este necesar personalul actual pe o tura.
Back to top
Klaus
Tue Mar 10 2015, 06:48PM
Registered Member #3279

Pe fond sustinem aman2 acelasi lucru
Nici eu nu am sustinut altceva.

[ Edited Tue Mar 10 2015, 06:51PM ]
Back to top
 bushes (12 Mar 2015, 15:04)
Root
Tue Mar 10 2015, 06:56PM
Registered Member #4834

@Klaus
Din ce articol din codul muncii rezulta faptul ca se pot da liberele la sfarsitul perioadei de referinta ?Eu inteleg ca daca e sa se dea se da in 60 de zile daca nu se
platesc .Referitor la pasii de urmat eu cred ca IGSU s-a acoperit prin metodologie unde scrie clar ca "sefii de structura" sunt obligati sa dea liber conform codului muncii .
Back to top
lege_si_ordine
Tue Mar 10 2015, 07:08PM
Registered Member #10015

Pai asta e ciudatenia (ca sa nu spun alt cuvant) al metodologiei. Sustin ceva la inceput, cum ca IS trebuie sa respecte codul muncii si sa dea libere cf acestuia, iar apoi exemplifica total pe langa. Specifica insa ca exemplele sunt doar orientative si raspunderea pt respectarea legii revine IS. Nu prea e frumos sa pasezi responsabilitatea altora atunci cand iei o decizie. Eu am un respect deosebit pentru IS al meu si, sincer, n-as prea vrea sa fiu in situatia lui.
Eu mai sunt convins de un lucru, ca programul asta nu va dura prea mult. Cred ca e o tranzitie la 12/24 12/48. Si cred ca se va face cat mai curand pentru a nu se aduna nici prea multi bani de dat si nici prea multe libere de luat.
Back to top
gica
Tue Mar 10 2015, 07:17PM
Registered Member #10128

Oameni buni ,s-a ma scris acest lucru : nu exista niciun ORDIN cara sa impuna tura de 24/48 ! Oare IS ce nu au deficit mare de personal chiar nu pot spune ACEST aspect !!! De cand nu a mai fost refacuta organigrama la fiecare inspectorat ? Mai este nevoie acum de acelasi nr de autospeciale ca in anii 90 ? Cati locuitori mai are fiecare judet ? Ce obiective economice si industriale cu risc mare in ceea ce priveste interventia mai sunt in fiecare raion de interventie ? Cate comune din tara au un grup puternic si bine dotat ca si tehnica de interv , fata de anii 90 ? De aici situatiile cu o autosp si 2 servanti....
Back to top
gica
Tue Mar 10 2015, 07:23PM
Registered Member #10128

Klaus...12 / 24 /12/ 48 este maximul posibil ca si batjocura fata de oameni ! Eu cred ca aceasta SIMULARE este doar inca un umar pus la scoaterea din peisaj a multprea-DERANJANTULUI....
Back to top
1 User said Thank to gica for this Post :
 JohnyBoy (11 Mar 2015, 23:40)
lege_si_ordine
Tue Mar 10 2015, 08:21PM
Registered Member #10015

Adica cum ar fi maximul de batjocura? Pai sunt 24 de ore libere in plus. Da, sunt convins ca celor care la ora 22.00 se culca linistiti pana la 06.00 nu le-ar conveni.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF