Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Fire
Thu Mar 12 2015, 08:47PM
Registered Member #3803

Programul merge mai departe , ca vrem ca nu vrem, dar am si eu o intrebare. Cei care se ocupa de pontaj , ponteaza asa cum trebuie timpul petrecut in folosul institutiei? Cum se ponteaza timpul atunci cand esti plecat la interventie si ai terminat programul de lucru? Se ponteaza cele aprox 60 minute destinate schimbarii serviciilor? Se ponteaza chemarea la serviciu ptr diversele teste si verificari? Daca tot vrem sa fim corecti , cel mai simplu mod de a tine pontajul corect ar trebui instalate pontatoare LINK . Asa procedeaza statele civilizate.
Back to top
1 User said Thank to Fire for this Post :
 bushes (12 Mar 2015, 21:34)
dedulas
Thu Mar 12 2015, 08:55PM
Registered Member #10148

la video conferinta s-a mai spus sa fie lasati sa munceasca cei care vor ( cei ce nu vor sa-si ia liber ), sunt si din aceea?
stie cineva ceva despre grupul de pe fabebook "impotrva programului 24/48" s-a inchis?
Back to top
1 User said Thank to dedulas for this Post :
 bushes (12 Mar 2015, 21:34)
vasilica
Thu Mar 12 2015, 09:20PM
Registered Member #10008

Sa va dau una tare :
Tot citesc aici de ceva vreme diferite pareri de ex cum 24=40 si cum se dau libere cate zile cate ture cate ore de am capiat si nu mai intelegeam nimic . Drept care ieri am dat fuguta la un nene jurist , (prieten vechi) si dupa ce am asteptat cca 2 ore sa si termine treaba am iesit la o cafea cu speranta ca o sa ma lamureasca cu privire la noul nostru program si orele suplimentare.
SI SURPRIZA CHIAR MA LAMURIT .
Dupa o ora timp in care mie nu mi a tacut gura si i am tot explicat cate ore facem si cum se acorda libere si cum 24=40 omul a consultat legea sau nush ce articole pe internet si mi-a zis :
Programul este perfect legal pe timpul perioadei de referinta DAR : Daca luna asta faci 240 ore si fondul de lucru e de 192 ore cu tot cu ore suplimentare rezulta ca ai 48 de ore de recuperat. Indiferent cat iti spun sefii tai ca ti-au dat liber nu are nici o importanta. Poate spune ca ti-au dat liber 800 de ore , nu are nici cea mai mica importanta. Cele 48 ore suplimentare nu se pot recupera de angajat decat prin reducerea fondului de lucru din perioada urmatoare cu cele 48 ore . Numai asa se pot recupera orele suplimentare , asta inseamna sa recuperezi.
Deci am ramas interzis.
Adica daca luna asta fac 10 ture luna urmatoare trebuie sa mi se scada 2 ture din fondul de lucru adica din 7 ture cat e fondul eu trebuie sa recuperez 2 si inseamna ca trebuie sa vin la serv doar 5 ture . Wooow ..!
Si sincer cred ca are dreptate . Oricum mi a zis ca nu se poate face nimic pe timpul perioadei de referinta dar dupa ce se termina mi a zis sa l caut ca are un avocat bun si se termina in 2 sedinte Ma rog cert e ca am inteles ce inseamna recuperare. Recuperarea se face numai prin reducerea fondului de lucru din perioada urmatoare .
Deci 24=40 de fapt =0 !

[ Edited Thu Mar 12 2015, 09:31PM ]
Back to top
4 User said Thank to vasilica for this Post :
 joker (13 Mar 2015, 07:18) , Dorian (13 Mar 2015, 15:30) , WinstonSmith (13 Mar 2015, 16:22) , Fire (15 Mar 2015, 09:00)
Fire
Thu Mar 12 2015, 09:25PM
Registered Member #3803

Sigur ca s-a inchis. In ISU nu sunt probleme . Cum adica Impotriva programului 24/48? Pai sefii de la "imparatie" si-au stors creierii sa introduca acest program , ca niste subordonati neinstruiti sa nu fie de acord sau sa fie impotriva? Pai ce e aici ? Democratie? Cum spunea cineva care a ajuns sus " Ori vii trup si suflet alaturi de colegii care dau totul in meseria asta ori mergi si faci orice altceva vrei."
Si " in toata lumea exista institutia demisiei" Asa ca nu trebuie sa ne miram ca multi colegi au emotii atunci cand posteaza . Cu plata orelor suplimentare ramane de vazut. Circul va incepe atumci cand se vor distribui fluturasii de salariu.
Back to top
2 User said Thank to Fire for this Post :
 bushes (12 Mar 2015, 21:34) , joker (13 Mar 2015, 07:18)
vasilica
Thu Mar 12 2015, 09:33PM
Registered Member #10008

@fire miroase a rafuiala personala sau mi se pare ? Sper sa ma insel ..
Back to top
bushes
Thu Mar 12 2015, 09:34PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

vroia sa spuna :" ori vii alaturi de colegii de la 8 ore (adica muncesti 24/48 si esti platit ca la 8 ore) ori te duci >:)
cine a spus chestia asta ,pentru ca am uitat ?

[ Edited Thu Mar 12 2015, 09:35PM ]
Back to top
1 User said Thank to bushes for this Post :
 joker (13 Mar 2015, 07:20)
Klaus
Thu Mar 12 2015, 09:35PM
Registered Member #3279

free username wrote ...
... la sf anului ar trebui sa avem lucrate intre 91-93 ture...

Daca va fi asa sunt acoperiti legal. Numai sa aiba oameni sa acopere turele, la cate libere se vor da. Daca se face un calcul cu 92 ture/an rezulta
92 ture x 24 ore/tura = 2.208 ore/an - zic ei (acum...).

Anul are 52 saptamani. Daca se scad zilele de CO+COS, sa zicem 6 saptamani, mai raman 46 saptamani.
Calculat la norma medie de 48 ore/saptamana (care se pot face conform Codului Muncii in perioada de referinta de un an) insemna
46 saptamani x 48 ore/saptamana = 2.208 ore.

Asa ca la numarul asta de ture, 91-93, CO+COS apare ca scazut din numarul de ore care trebuie facut pentru a face norma. Pentru ca din (varza aia de) Metodologie nu rezulta explicit.
Concluzie - se da un document la semnat de secretarul de stat, se interpreteaza ca ordin, se face o Metotologie de aplicare a lui, se dau exemple, dupa care se face precizarea cum ca toti comandantii se fac raspunzatori de aplicarea lui in limitele legii. Exista un precedent, la disponibilizare - se dau tot felul de hartii, dupa care conducerea IGSU se spala pe maini, dand comandantilot libertatea de a le aplica in limitele legii. Cam asta a ajuns sa fie un sistem militar (prin definitie bazat pe ierarhie si ordine) - noi, ca esalon, va precizam ce trebuie sa faceti, dar cum este problema voastra. Mai pe scurt, IGSU se spala pe maini dpdv juridic.

Si mai am o observatie - fata de interviul dat de Arafat LINK , unde a afirmat ca În România, cu acest nou program 24 cu 48, nu vom fi la nivelul francez de 94 de ture pe an, ci vom avea, anual, 3-4 ture în plus comparativ cu aceștia, adica romanul, cu pieptul lui de arama, ca mandru pompier va face 97-98 ture de 24 ore/an, acum s-a ajuns la 91-93... Ce sa fie, ce sa fie? Cumva maraitul in front (macar pe Net) al celor vizati? Cum de au disparut, peste noapte, ceva ture, de o sa facem mai putin decat francezii, luati ca exemplu???

[ Edited Thu Mar 12 2015, 09:40PM ]
Back to top
3 User said Thank to Klaus for this Post :
 bushes (12 Mar 2015, 21:36) , DANI-EL (12 Mar 2015, 22:20) , joker (13 Mar 2015, 07:20)
DANI-EL
Thu Mar 12 2015, 10:24PM
Registered Member #9986

Se gandesc sefii numai la "binele nostru".Se modifica din aprilie norma 12B,ne " umplem" de bani.
Back to top
Klaus
Thu Mar 12 2015, 10:40PM
Registered Member #3279

@Cristian2002, @Nihil Sine Deo - intentii bune sau nu, ori mai mult sau mai putin logice, nu conteaza ce au vrut sau gandit, rezultatul a fost o grava eroare de comunicare, in sustinerea actiunii (ca nu pot sa-i zic ordin) aducandu-se pe tot felul de canale argumente schioape - gen francezii au mai mult, pompierul nu trebuie sa aiba al 2-lea job, 400 lei/luna in plus, ocazie numai buna pentru a creste gradul de pregatire profesionala si fizica a personalului, pe langa CO vor mai fi si minivacante... sa mai continui? Nu de alta dar ma apuca rasul dupa citarea din memorie a unor astfel de argumente pro... Mi s-ar fi parut mai OK sa se dea un ordin, militari fiind, cum ca incepand cu data de... se trece la programul 24/48 pentru un an de zile, cu respectarea normei (ca medie) de 48 ore/saptamana, rezultand un numar de 92 ture de 24 ore/an (+/- 1-2, farmacie din pontaj), orele lucrate suplimentar urmand sa fie platite cu +75% (8 ore suplimetare/saptamana x 46 saptamani = 368 ore)...
Oricum, persoana care a vizat Metodologia i se aplica bancul cu asemenarea dintre un caine si un inginer (pompier, in cazul de fata) - amandoi au privirea inteligenta, dar nu se pot exprima (coerent, as zice in cazul ultimului).

@Fire - am mai scris si alta data, este problema fiecaruia sa urmareasca sa fie nominalizat in prezenta la activitati peste ture. In ce priveste predarea-primirea turei... in mod normal (cum gandesc eu) preluarea echipamentelor nu face parte din programul de lucru. Nu-mi cere baza legala, asa intuiesc eu. In tinerete am fost si lacatus-mecanic (o perioada), trebuia sa vin sa-mi pregatesc locul de munca, iar la sfarsit sa fac ordine si curatenie, asa ca aveam 30 minute inainte si 30 dupa obligatoriu ocupate cu altceva decat munca.

@dedulas - nu se pune problema cine vrea sa munceasca mai mult poate sa o faca. Anual se pot plati ca timp de munca suplimentara numai alea 368 ore mentionate mai sus. Daca sunt si pompieri militari dornici sa munceasca in plus, dar fara bani, sa faca raport personal ca se ofera sa faca voluntariat, si atunci probabil ca se va crea si cadrul legal pentru asta. Pana atunci, angajatorul trebuie sa respecte legea - maxim 48 ore de munca (inclusiv suplimentara) in perioada de referinta.

@vasilica - vezi ca termenul de prescriptie pentru revendicarea unor drepturi neacordate (inclusiv de natura salariala) este de 3 ani. Asa ca cei de la Giurgiu pot cere compensarea baneasca pentru ceva ore muncite suplimentar.

@DANI-EL - nu le plange de mila sefilor, Norma de hrana, Valoare foi de drum si alte asemenea drepturi ale militarilor au valoarea stabilita de MApN, in MAI se preiau ca atare, este drept ca nu in secunda 2 dupa aparitie, ci la cateva luni.
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 Cristian2002 (13 Mar 2015, 18:59)
vasilica
Thu Mar 12 2015, 11:09PM
Registered Member #10008

@klaus Pana in luna februarie s-a rezolvat , nu de alta dar trebuie sa va scap de grija asta care nu va da pace
Problema se punea din februarie inco'a...

[ Edited Thu Mar 12 2015, 11:20PM ]
Back to top
djebel
Thu Mar 12 2015, 11:35PM
Registered Member #3603

vasilica wrote ...

Adica daca luna asta fac 10 ture luna urmatoare trebuie sa mi se scada 2 ture din fondul de lucru adica din 7 ture cat e fondul eu trebuie sa recuperez 2 si inseamna ca trebuie sa vin la serv doar 5 ture . Wooow ..!

Da @vasilica, minunea exista si se aplica la alte arme din MAI. De aia se numeste recuperare. Wooow!
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 joker (13 Mar 2015, 07:22)
Klaus
Thu Mar 12 2015, 11:40PM
Registered Member #3279

Apropo de ce scrie userul @alinx pe agendapompierului.ro despre SF (si nu este prima trimitere de acest fel la dresa acestui forum): Nu cred ca ar trebui inteles asa. Mai de graba e vorba de limbajul folosit in exprimare pt ca unii chiar au depasit limitele , mai ales pe face book pe pagina d-lui Arafat (si pe semper fidelis etc) iar in felul acesta nu se rezolva nimic...ba din contra. Cred ca daca folosim un limbaj adecvat nu ne va ingradi nimeni dreptul de exprimare si poate uni dintre noi chiar vor fi ascultati pentru ca , chiar este o problema cu acest program si asa cum zice mai jos " un_pompier" una dintre probleme este neplata unor ore suplimentare, asa cum reiese din metodologia aceea.Dar mai asteptam si om vedea, poate mai apar modificari sau si mai bine poate nu ramane batut in cuie acest program. LINK

Chiar daca sunt nemultumiri sau neintelegeri, zic eu ce ar trebui ca limbajul sa fie la un nivel decent, cu opinii, argumente si intrebari pertinente, altfel fondul mesajelor este acoperit de asperitatile limbajului folosit.
Back to top
AlxFireX
Fri Mar 13 2015, 04:08AM
Registered Member #10139

Corect klaus.
Faceam referire la forum aici (si la face book)) deoarece mi s-au parut cateva comentarii mai deplasate si probabil ca de aceea au si trimis si hartia aia sa o semnam.
Dar ce e interesant ca dupa commentu' meu nu a mai aparut nici unul acolo
Back to top
dedulas
Fri Mar 13 2015, 10:25AM
Registered Member #10148

da klaus, am uitat sa specific munca in plus dar fara bani
Back to top
alexandru alex
Fri Mar 13 2015, 12:08PM
Registered Member #10062

Am uitat sa pun in ghilimele. Mersi pt.raspuns Klaus.
Noi o sa muncim niste ore bune suplimentare,sase luni poate un an de zile maxim,dupa perioada asta de referinta o sa ne cerem dreptatea in instanta si sa spunem ca avem castig,cine o sa ne dea liberele inapoi? Nu este normal ca cineva sa faca un abuz,nimeni sa nu il traga la raspundere ca e vai doamne perioada de referinta. Perioada de referinta mi se pare logic sa se aplice la un program normal exemplu -trecem de la 24/72 la 12/24-12/48. Dar ca sa aplici o perioada de referinta la aceasta metodologie abuziva,asta nu este normal. Daca calculau si orele de noapte in tura care o dau ei liber ajungeam la 72 ore nu inteleg de ce s-au oprit la 40 ore 24+8+8 cand abuzul e in floare puteau sa spuna 24+24+24=72. Acesti oameni chiar nu pot fi verificati si trasi la raspundere pentru asemnea abuzuri care se ascund in spatele unei perioade de referinta? Cunoaste cineva ce institutii sunt abilitate sa primeasca o sesizare?
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF