Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
superbase2014
Thu Apr 02 2015, 09:27PM
Registered Member #9970

Trebuie sa intelega "astia din conducere" ca 40 ore muncite nu se pot recupera in 24 ore si este o ILEGALITATE " care vor fi platite de IS din buzunarul propriu indiferent de intimidarile care vor face asupra ”militarilor"

[ Edited Fri Apr 03 2015, 09:22PM ]
Back to top
F.A.D
Thu Apr 02 2015, 10:15PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

@klaus asta le zic si eu .
raspuns : pai ce te platesc de doua ori ? si cum tu stai acasa si eu te pontez ?
si nu scade liberul ci il trateaza ca un liber adica zero ore pontate.
e groaza..e un pontaj cu turele de 24 si unul cu liberele de 40..ca in filmele cu prosti si ei nu nu batman batman

[ Edited Thu Apr 02 2015, 10:23PM ]
Back to top
HollowMan
Thu Apr 02 2015, 11:43PM
HollowMan
Registered Member #9958

F.A.D la noi nu e asa ... la noi ... eu in luna aprilie am 7 ture lucrate si 3 ture libere... si 56 de ore in plata ptr sdsl... Deci... eu zic ca este bine... Sunt multumit de planificare si de gandirea IS al nostru... ca ei semneaza ptr bani... ... pentru 100-150 de ron peste 60 de zile si sa ai 10-11 ture la 48 .. NU multumesc ! Multumesc pe aceasta cale si sefilor mei care au aceeasi gandire !
Back to top
1 User said Thank to HollowMan for this Post :
 joker (03 Apr 2015, 06:56)
mihaimihai
Thu Apr 02 2015, 11:49PM
Registered Member #5247

@klaus : sunt doar cateva articole din constitutie asupra carora ar fi bine sa si indrepte atentia anumite persoane . Nu sunt eu in masura sa spun care dintre ele mi se incalca , nu am pregatirea necesara..... Cat despre RG 1 nu am putut sa nu observ ca l ati invocat zilele trecute , sa inteleg ca imi sunteti dator cu o bere ( virtuala ) el nefiind abrogat .
Back to top
mihaimihai
Fri Apr 03 2015, 12:03AM
Registered Member #5247

HollowMan : nu stiu cum se descurca seful tau cu planificarea , dar este de respectat . Daca mai sunt si astfel de sefi inseamna ca nu e totul pierdut ......
Back to top
1 User said Thank to mihaimihai for this Post :
 HollowMan (03 Apr 2015, 00:21)
gnono
Fri Apr 03 2015, 06:08AM
Registered Member #10182

.

[ Edited Mon Jun 18 2018, 09:39AM ]
Back to top
Fire Angel
Fri Apr 03 2015, 09:36AM
Registered Member #10110

La noi ca in multe alte judete ale tarii daca luna aprilie ai liber .. luna urmatoare nu mai ai . Cate bordee atatea obicee ! Pe fiecare cat il duce capul.

[ Edited Fri Apr 03 2015, 09:36AM ]
Back to top
bushes
Fri Apr 03 2015, 10:17AM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

@Hollowman sa nu te puna >:) sa spui din ce judet esti .Vezi ca dom' Arafat , Allah sa-l tie sanatos ,spunea de o aplicare unitara a metodologiei in toate judetele patriei , adica IS-ul vostru nu respecta hotaririle si ordinele conducerii superioare de partid si de stat ?

" S-a dat astăzi (vineri, 20 februarie a.c. - n.r.) o procedură de sistem, adică o procedură unitară la nivel național pentru aplicarea prevederilor de program 24 cu 48. Aceasta vine în sprijinul acestui program, a uniformizării lui, pentru a nu exista diferențe de interpretare și aplicare de la un inspectorat la altul. În mod normal, de acum, conform acestor precizări, ar trebui ca toate inspectoratele să lucreze unitar în acest sens. " LINK

ce inseamna sindicate ,apropos de abuzuri si calculul orelor suplimentare
LINK

[ Edited Fri Apr 03 2015, 11:15AM ]
Back to top
johnny.b
Fri Apr 03 2015, 11:30AM
Registered Member #10117

Domnule Tufa-tufis daca sindicatele lucrau cum trebuie ii puneau pe oameni sa isi ceara banii pe orele acelea. Nu sa le dea liber. Ce liber? Ca a trecut termenul de mult pentru liber.
Back to top
alexandru alex
Fri Apr 03 2015, 12:00PM
Registered Member #10062

Cei care au aprobat programul asta,mai marii din IGSU trebuie sa isi dea demisia de onoare si sa recunoasca public ca au gresit,ca nu baza legala sa aplice un asemenea program si ca nu au nici fonduri sa plateasca personalul pentru orele suplimentare. Acesti oameni care nu gandesc din IGSU intai aplica si pe urma calculeaza si spera sa drega busuiocul cu alte schimbari de program. DEMISIA conducerii IGSU este singura solutie. Performanta lor in gestionarea situatiilor de urgenta este zero. Degeaba fac zece sedinte si teleconferinte pe saptamna, legea e lege si nu o pot schimba. Singurii care trebuie schimbati sunt ei. Exista undeva o Institutie a demisiei,trebuie sa aflam doar adresa si acolo sa se duca.
Back to top
dedulas
Fri Apr 03 2015, 05:55PM
Registered Member #10148

se aude pe la cineva ca sar da inapoi cei 25% taiati in 2010

[ Edited Fri Apr 03 2015, 05:56PM ]
Back to top
HollowMan
Fri Apr 03 2015, 07:32PM
HollowMan
Registered Member #9958

@bushes din discutii cu alti colegi de prin alte judete... am inteles ca si la ei se lucreaza ca la noi.. ( 8 ture cu 2 libere sau 7 / 3 sau.. exceptie... daca nu se poate 9/1 )deci... nu este un caz singular... @dedulas : bani ... nu cred... ca ei trebuie sa se incadreze in prevederile bugetare ale anului in curs.. aia 25 % se vor da cand o face nucul mere ... .. parerea mea...
Back to top
bushes
Fri Apr 03 2015, 08:33PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

eu cred ca esti un caz singular si nu la libere ma refer
in primul rind vad ca iei recuperari ora la ora ,ceea ce contrazice total metodologia in care pentru 40 ore lucrate suplimentar primesti 24 liber

in al doilea rind in luna cind iei recuperari sau ai concediu nu prea ai cum sa faci ore suplimentare c-asa scrie in metodologie , de aia zic ca esti unicat

care 25% ? poate aia intre 2010 si 2012 ,dar parca e un termen prescriptie de 3 ani ,asa ca ....
Back to top
1 User said Thank to bushes for this Post :
 joker (03 Apr 2015, 20:53)
Klaus
Fri Apr 03 2015, 10:05PM
Registered Member #3279

F.A.D wrote ...
@klaus asta le zic si eu .
raspuns : pai ce te platesc de doua ori ? si cum tu stai acasa si eu te pontez ?
si nu scade liberul ci il trateaza ca un liber adica zero ore pontate.
e groaza..e un pontaj cu turele de 24 si unul cu liberele de 40..ca in filmele cu prosti si ei nu nu batman batman

Tura facuta in + nu se plateste (in bani) in luna in care a fost efectuata, esti platit la TNL, doar ca o pune ca ai fost prezent la serviciu, ca nu ai fost sa spargi bancomate. In luna in care ti se da tura libera (si prestata deja) esti pontat cu recuperare si ti se plateste ca si cum ai fi facut-o atunci, se scade din TNL si poti sta acasa sa-ti varuiesti apartamentul, sa gradinaresti, sa faci copii, sa-ti repari masina... ce vrea mintea si muschii tai.
Spunele sefilor tai ca nu esti platit de 2 ori, sa intrebe la financiar ce se intampla cu turele facute in plus, daca si cand sunt platite.

Ca exemplu de aritmetica, daca ti-as fi comandant de subunitate...
Daca in martie ai prins tura pe 01, inseamna ca in ritm de 24/48 ai facut 11 ture, respectiv 01, 04, 07, 10, 13, 16, 19, 22, 25, 28 si 31, asta inseamna 264 ore. Martie a avut 22 zile lucratoare, deci TNL era de 22 x 8 = 176 ore, asa ca ai facute in plus 264 - 176 = 88 ore. Daca este sa ti le dau ca libere, atunci ai dreptul la 88 ore : 24 ore/tura = 3 ture sa le ai libere in aprilie (si mai raman 16 ore). In aprilie ai ca planificare 10 ture, pe 03, 06, 09, 12, 15, 18, 21, 24, 27, 30. Fata de TNL-ul tot de 176 in aprilie, ai mai face alte 240 ore. Sa zicem ca ti-as da recuperare in aprilie cele 3 ture deja facute, si ai mai veni 7 ture in aprilie (fata de 10 iti dau 3 recuperari), respectiv 7 x 24 = 168 ore, adica fata de TNL-ul de 176 ai mai avea de recuperat 8 ore, dar ai ramasa o coada de 16 ore din martie, deci esti pe plus 8 ore, pe care le voi avea in vedere la urmatoarele regularizari.
Asta in conditiile in care financiarul imi spune ca poate plati ore suplimentare (deci are bani), adica in martie norma de lucru sa nu mai fie de 176, ci de 192 (la 4 saptamani) - 212 (la 22 zile, aproximativ) ore. Atunci ai avea de luat ca recuperare numai 264 ore/martie - 192 = 72 ore, adica exact 3 ture. Ai lua ceva bani in plus platiti pe aprilie, dar ai si veni la munca mai mult, din cele 10 ture ti-as da numai 2 libere si mi-as bate capul sa calculez la fiecare subordonat cate ore are de luat ca libere, cate le pontez ca suplimentare, cum le echilibrez in luna mai, ce o sa fac in lunile de CO din vara, ce ma fac daca-mi pleaca vre-un om sau intra in CM sau de crestere copil, si uite-asa m-as da cu capul de toti peretii facand inmultiri, adunari, impartiri si scaderi si stand sa explic la fiecare cum este cu orele lor, cate sunt recuperari, cate munca suplimentara, de ce ia numai atatia bani, ca Arafat a zis de 400 lei/luna in plus Si pana la urma urmei, nu sunt castigat la belciuge, nu am facut o facultate sa fac aritmetica sambata si duminica, treaba mea este alta, daca vin aia de la judet sau mai de sus nu ma intreaba de socotelile astea, ci sa le arat ce am facut eu pe meseria mea, de pompier, cum si cat de pregatiti sunt oamenii, ce si cat au conspectat la pregatirea continua, starea subunitatii si multe altele. Fapt pentru care mi-as baga picioarele in ea de functie, si asa imi pun toti oamenii in cap, deci o sa-mi caut o functie de birou pe la ISU, sa-si bata altii capul. Asta daca nu cumva au facut-o altii inaintea mea si eu nu mai am unde sa fug...

Iar daca mai vine cineva sa ma intrebe de banii de pe SDSL o sa incep sa beep... beep... beep... in ea de treaba, sa dea telefon la financiar, ca eu nu stiu, am trimis pontajele si atat, ei trebuie sa le bage la plata, nu eu.

Si bineinteles ca nu te-as intreba daca vrei sa ai ore de munca suplimentara

Asa ca nu va mai luati de comandantii de subunitati, sunt si ei victime colaterale ale... nu mai zic ale cui, ma (auto)cenzurez ca

mihaimihai wrote ...
@klaus Cat despre RG 1 nu am putut sa nu observ ca l ati invocat zilele trecute , sa inteleg ca imi sunteti dator cu o bere ( virtuala ) el nefiind abrogat .

Ai dreptate, nu am gasit altceva (mai bun) ca sustinere...

dedulas wrote ...
se aude pe la cineva ca sar da inapoi cei 25% taiati in 2010

Nu ai fost atent, au fost 2 transe de reintregire a salariilor dupa coasa lui Boc. Au fost prin 2012-2013, nu mai retin, dupa ce a venit Ponta... Oricum, nu au facut-o de dragul prostimii, ci pentru ca onor Curtea Constitutionala a emis, in data de 25 iunie 2010, o decizie prin care constata ca masura de restrangere a unor drepturi ale personalului bugetar poate avea doar caracter temporar, fiind obligatorie revenirea la nivelul initial al acestor drepturi. Ca soldele au ramas la nivelul de referinta de prin 2009-2010, cand TVA era de 19%, asta este altceva. LINK

Fire Angel wrote ...
La noi ca in multe alte judete ale tarii daca luna aprilie ai liber .. luna urmatoare nu mai ai . Cate bordee atatea obicee ! Pe fiecare cat il duce capul.

Daca liberele se dau dupa schema prezentata mai sus, adica in aprilie iti da cele 3 ture libere, normal ca in mai nu-ti mai da. Daca iti da numai 2 ture sau una, atunci se face calculul in functie de situatie. Iar planificarea oamenilor este facuta si pentru a avea posturile acoperite, nu neaparat daca ai dreptul la 3 ture ti se dau obligatoriu toate 3. Perioada de referinta este de un an, deci au timp sa dea liberele daca nu in aprilie-mai-iunie, atunci in noiembrie-decembrie, cate se aduna, chiar si o luna intreaga daca este nevoie.
Zic eu ca la analiza de dupa 6 luni se va trage concluzia ca 24/48 nu este avantajos pentru sistem - se aduna prea multe ore de recuperat, oamenii vor fi uzati dupa asa ritm, nu mai sunt oameni la dispozitie pentru a fi chemati de acasa la nevoie, astea doar ce imi vine in minte acum.

[ Edited Fri Apr 03 2015, 10:54PM ]
Back to top
vasilica
Fri Apr 03 2015, 11:10PM
Registered Member #10008

Pârvu Florin wrote ...

vasilica wrote ...

Atunci cum iti explici @klaus ca ai ajuns tu si celalalt terminat de pe aici care se cearta cu toata lumea sa ii verifici si viata personala ? cum iti explici cand nu ai nici o treaba cu un om (asa cum sustii tu) sa ii cauti toate articolele de pe internet si sa le postezi aici ? Daca e asa cum spui ca nu ai nici o treaba cu Apostol cum dracu se face ca ai fost primul care a inceput sa-l denigreze pe aici ? Crezi ca daca denigrezi aici sub anonimat esti barbat ? Ba din contra.
Un om care ataca o persoana pentru NIMIC un om care acuza o persoana de NIMIC un om care rastalmaceste vorbele cuiva doar pentru a denigra , un om care cauta in viata privata a altei persoane pentru a denigra in fata celorlalti nu valoreaza 2bani.
De unde stii tu cum se poarta cu subordonatii ? mie mi-a fost comandant si il cunosc mai bine si implicit stiu mai bine cum se poarta cu subordonatii. Tu de unde stii ? din birou ?
De ce nu posteaza un fost subordonat sa spuna cum si in ce fel ? Pentru ca tot ce spui tu aici sunt doar povesti si inventii .
Tu ramai cu minciunile despre Apostol aruncate aici si in urma lui raman patru subunitati nou-noute si a cincea pe drum (sper ca nu vrei dovada )
Deci oricat ai incerca sa te justifici nu te crede nimeni .Daca ti-ai pierdut o functie nu ai pierdut-o din cauza lu Apostol ai pierdut-o din cauza incompetentei probabil (valabil si pentru colegul tau )
Apostol a fost iubit pe unde a fost si la buc si la gr asa ca nu mai veni cu inventii ca nu tine . Pe cei care l au cunoscut nu-i poti prosti cu povestile tale . Asa ca inca odata iti spun "La brutarie!"

@vasilica, te rog să treci pe la pagina de reguli LINK , după care să respiri adânc de câteva ori și să revii doar dacă crezi că ai ceva util de spus.

@Logout, tocmai ce zisesem în postarea mea anterioară că vă rog să nu mai postați de mai multe ori succesiv, așa cum ai făcut tu aici LINK , dacă nu a postat nimeni după tine, te rog să-ți editezi prima postare.

Mulțumesc pentru bunăvoință!

Cu scuzele de rigoare dar cand vezi asemenea oameni cu asemenea caractere nu te poti abtine !
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF