Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Pârvu Florin
Sun May 03 2015, 10:30AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Replică postată de userul @concurs pompier și mutată din topicul LINK

concurs pompier wrote ...

Iubesc meseria de pompier si pe cei care o profeseaza.
Dupa rezultatele de la proba interviului am fost dezamagit de modul de organizare al concursului,proba a durat numai 10 minute in comparatie cu proba scrisa, tip grila, care a durat 3 ore. Complexitatea subiectelor raportata la modul de notare a fost disproportionata.Dintr-un execes de zel al celor care au conceput subiectele, posturile finantate de la ISU GIURGIU nu au fost ocupate decat in mica masura. Orice om normal poate vedea diferentele intre modul de desfasurare al concursului din anul 2015 ISU CONSTANTA si ISU GIURGIU si rezultatele finale.
Nu poti sa iei nota 9 la scris si 5 sau 6 la INTERVIU. Ceva este in neregula. Comisia de supraveghere concurs a fost in regula, dar cerintele ca la un interviu de 10 minute sa ti se corecteze raspunsurile cu o grila stufoasa, nu a fost in regula. Eu m-am blocat si desi stiam raspunsurile nu am reusit sa le spun pe toate intr-un timp atat de scurt. Comisia a verificat numai grila, nu a fost un interviu structurat pe activitatea profesioanla pe care ai desfasurat-o in sistem. Daca nu stiai o liniuta ti se anula tot raspunsul de la unul dintre cele trei subiecte. Probabil doreati sa verificati numai memoria noastra nu si cunostintele profesionale in domeniul pe care l-am ales, modul de actiune in diferite situatii sau spete concrete privind activitatea zilnica.
Ce folos daca nu au fost puse intrebari din experienta noastra anterioara din ISU,cu ce situatii ne-am confruntat, cum le-am rezolvat,pe ce masini am lucrat ca si experienta profesionala. Daca intrebarile erau pertinente, nu va aflati domnilor in situatia aceasta, in care la ultima proba INTERVIUL sa picati pe capete la Giurgiu. Posturile erau deja finantate, conform prevederilor legale, dar parca s-a vrut sa se puna piedici. Exemplu: un candidat care ia nota mica la scris si ulterior ia la interviu nota 10, cum o fi? in cateva zile a invatat exact ce trebuia si a luat nota maxima. Nu stiu daca domnul ministru va analiza rezultatele acestui concurs asa cum trebuie, dar consilierii dansului sunt sigur ca o vor face. Personal voi depune contestatie, insa nu ma astept la prea multe.O ciorna nu spune prea multe despre ce poti spune pe un subiect. S-a verificat numai capacitatea de memorare, iar raspunsurile trebuiau sa fie date cu liniuta- ex Criteriile de performanta, de la litera a) pana la lit.o). Nu au fost corelate subiectele de la scris cu cele de la Interviu, desi erau din aceeasi bibliografie.
Daca pentru cei din sursa interna concursul a fost asa, ma intreb pentru cei din sursa externa cum va fi? Nu cred ca vor fi diferente majore. Intrebarile pentru oamenii care au lucrat in sistemul nostru se pare ca au fost facute de teoreticieni si nu de oameni din unitati, care lucreaza direct cu servantul si conducatorul auto. Deci, exces de zel si acum o vom lua de la capat cu alte cheltuieli, si noi candidatii si sistemul.Eu chiar imi doresc sa fac aceasta meserie si oricand voi fi pregatit pentru a fi testat, deoarece in opinia mea eu am castigat, mai putin la aceasta proba Interviul care a fost o mare incercare de a-ti elimina candidatii si nu de a angaja oameni care cunosc meserie si nu trebuie pregatiti profesional de la inceput.
NU S-A VRUT. ASTA ESTE ADEVARUL.

@djebel

Bine, dom'ne, dacă zici tu că SIPI ie buni, așa să fie, experiențele tale vor fi fiind diferite de ale mele.
Io unu, nu am încredere în ei nici dacă îi văd murind în șanț.

Acum vreun an-doi, deci la câțiva ani după ce am plecat din MAI, unul dintre puținii foști colegi de la pompieri cu care mai țin legătura mi-a spus că l-a sunat SIPI-stul, care l-a întrebat dacă poate să îi spună ceva despre mine. Trebuie să recunoști că e nașpa să nu mai poți avea încredere în nimeni.
Sau poate tocmai asta se urmărește, să rup contactul cu toți foștii colegi...

E o operațiune clasică, în termenii Securității se numea "destrămarea anturajului"

DESTRĂMARE (A ANTURAJULUI) – Măsură operativă cu scop preventiv şi de combatere a acţiunilor împotriva regimului, urmărind întreruperea sau încetarea legăturilor dintre anumite persoane urmărite, care aveau opinii şi interese comune sau care frecventau aceleaşi medii.
LINK

L-a ales pe cel mai apropiat, despre care știa că îmi va spune că l-a sunat...

[ Edited Sun May 03 2015, 10:50PM ]
Back to top
bushes
Sun May 03 2015, 07:19PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

implicarea SIPI o sa devina vizibila in momentul in care o sa inceapa seria de procese impotriva noului program , astfel incit petentii o sa fie chemati la discutii , amenintati ,santajati ,intimidati , dupa cum s-a mai intimplat si chiar ma mir ca cei de dimbovita inca nu au fost "agatati " .

SIPI ca orice serviciu securistoid , paraziteaza organismul gazda ,adica MAI -ul si are grija ca acest organism sa supravietuiasca inlaturind orice alte "perturbari colaterale " ( adica si drepturi ale personalului) . Poate spune cineva un singur caz in care SIPI a prevenit sau a corectat un abuz al conducerii unui inspectorat fata de subordonati , indiferent de arma , in MAI ?
Back to top
1 User said Thank to bushes for this Post :
 Homefire (03 May 2015, 20:50)
Klaus
Sun May 03 2015, 09:15PM
Registered Member #3279

@bushes - din convietuirea mea (institutionala, ca am vrut sau nu) cu DIPI (in diferitele forme si de-a lungul timpului) nu am perceput structura sub forma descrisa de tine, nici in ce priveste parazitarea sistemului, nici ca rol malefic, de (re)presiune impotriva personalului propriu.
Concret, stiu un caz cand SIPI-stul a determinat sanctionarea unui ofiter care a facut presiuni asupra comisiei de examinare la proba sportiva sa-si treaca odrasla, plus ceva zvonuri de prin alte judete. Mai stiu si de interesul privind modul de acordare a unor contracte de achizitii publice .
Altfel, sunt convins ca si eu am fost testat cu ocazia unui concurs de promovare a unui subofiter, dar pentru ca nu am muscat, a ramas totul ca-n tren. Poate ca oi mai fi fost testat, dar nu m-am prins eu... sau nu m-au prins ei

Pana la urma, protectia interna a personalului propriu, fata de tentatiile venite din afara sistemului ori respectarea legalitatii in ce priveste administrarea patrimoniului mi se par activitati firesti - sa vina cineva din afara sa faca asta?

A nu se intelege ca sunt fan DIPI/SIPI, dar cred ca cineva trebuie sa faca si munca asta, care mie nu mi-ar place s-o fac.

[ Edited Sun May 03 2015, 09:17PM ]
Back to top
bushes
Sun May 03 2015, 10:37PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

cred ca de chestia cu tentatiile se ocupa DGIA ; nu stiu ce a facut SIPI in cazul de la dimbovita ,sau ce face cind cel putin 10.000 de oameni sint nedreptatiti de catre sistem

stiu ce-a facut cind s-au trezit citiva ca li s-au incalcat niste drepturi si au dat
in judecata IGSU in mod perfect justificat , exact ce-am spus mai sus
Back to top
Pârvu Florin
Sun May 03 2015, 10:46PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

bushes wrote ...

cred ca de chestia cu tentatiile se ocupa DGIA

Cred că ai vrut să spui DGA...
DGA LINK

Direcţia Generală Anticorupţie a fost înfiinţată în baza Legii nr.161/2005 şi este structura specializată a Ministerului Afacerilor Interne pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului ministerului.

DGIA LINK

Directia generala de informatii a apararii asigura obtinerea, prelucrarea, verificarea, stocarea si valorificarea informatiilor si datelor referitoare la factorii de risc si amenintarile interne si externe, militare si nonmilitare, care pot afecta securitatea nationala în domeniul militar, coordoneaza aplicarea masurilor contrainformative si cooperarea atât cu serviciile/structurile departamentale nationale si de informatii, cât si cu cele ale statelor membre ale aliantelor, coalitiilor si organizatiilor internationale la care România este parte si asigura securitatea informatiilor clasificate nationale, NATO si Uniunea Europeana la nivelul Ministerului Apararii.

[ Edited Sun May 03 2015, 10:47PM ]
Back to top
bushes
Sun May 03 2015, 11:01PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

DGA , ei se ocupa cu testele de integritate si cu alte porcarii ...
Back to top
djebel
Mon May 04 2015, 12:05AM
Registered Member #3603

bushes wrote ...

Poate spune cineva un singur caz in care SIPI a prevenit sau a corectat un abuz al conducerii unui inspectorat fata de subordonati , indiferent de arma , in MAI ?

Da. Cum am mai spus, exista precedentul, tot legat de starea de nemultumire a personalului. Acum ploua cu procese.
Back to top
Pârvu Florin
Mon May 04 2015, 09:45PM

Registered Member #1287

Mi-aș da prima falangă de la degetul mic de la mâna stângă ca să văd partea despre pompieri din rapoartele pe care le trimite centralei colonelul Alexandr Loghinov, atașatul militar, aero și naval al Federației Ruse la București.

Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 vionora (04 May 2015, 22:21)
Coffeeman
Tue May 05 2015, 09:49AM
Glamdring
Registered Member #2685

Nu cred ca-l doare-n pix de treaba asta. Nu suntem vreo arma speciala sau atat de recunoscuta si temuta incat sa-si dea interesul.
Back to top
djebel
Tue May 05 2015, 06:08PM
Registered Member #3603

Ma indoiesc ca-l doare, dar cred totusi ca cineva contabilizeaza si treaba asta (fiind vorba despre o vulnerabilitate), nu atat starea de nemultumire, ci mai degraba oboseala acumulata a personalului. Sa nu uitam despre cine vorbim, mari cautatori in gasirea unor fisuri de orice fel. Totusi, cred ne avantam prea mult. Stiti doar: povestea drobului de sare!
Back to top
Coffeeman
Tue May 05 2015, 07:41PM
Glamdring
Registered Member #2685

Am uitat sa completez atunci cu " nici in", poate asa ma faceam inteles:). Dar eu am vrut sa zic ca nu da doi bani pe treaba asta cu pompierii romani.
Back to top
un om
Wed May 06 2015, 12:37PM
Registered Member #5237

vizite surpriza in unitatile de pompieri!? si la voi?

[ Edited Wed May 06 2015, 12:50PM ]
Back to top
djebel
Wed May 06 2015, 12:46PM
Registered Member #3603

un om wrote ...

...vite surpriza...

Hai ca am ras cu pofta! "Vite surprize"? Sper ca ai tastat la repezeala si a iesit ce a iesit. Sau ca te-ai gandit la animalutele alea care dau lapte si nu la un apelativ injurios.
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 un om (06 May 2015, 12:50)
F.A.D
Wed May 06 2015, 05:37PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

da !!! a fost si la noi dar mai rau a incurcat. parerea mea ori nu stie ce vorbeste ori minte cu buna stiinta. se aude ca pe la Mures ar fi ceva miscare impotriva programului , poate ne ajuta vreun coleg cu o informatie
edit. sigur la Mures s-au inceput procesele si culmea insp.sef tuna si fulgera.

[ Edited Wed May 06 2015, 09:22PM ]
Back to top
urtep.
Thu May 07 2015, 10:52AM
Registered Member #10018

Cine a fost si ce a facut?
Back to top
1 User said Thank to urtep. for this Post :
 Fire Angel (07 May 2015, 11:54)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF