Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Homefire
Thu May 07 2015, 04:35PM
Firefighther
Registered Member #4438

"Ma dusei pe Teleorman, mai, mai,
Vazui turme si ciobani.
Ma dusei pe Teleorman, mai, mai,
Vazui turme si ciobani.
Mai sus, pe Teleormanel,
Nu putui sa stau de fel,
Lele, lele si iar lele."

DNA loveşte din nou în pompieri. Reţineri în urma unor cursuri PSI fictive

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 5 mai 2015, a inculpaților:
col. (r.) GRAURE PETRE, fost ofițer la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”A.D. Ghica” Teleorman și administrator al unei societăți comerciale cu profil “furnizare servicii formare profesională”, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
-abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, (șapte infracțiuni)
-fals material în înscrisuri oficiale,( șase infracțiuni)
-fals intelectual, în formă continuată, fiecare cu câte două acte materiale, (șapte infracțiuni),
-fals intelectual, (121 infracțiuni),
-uz de fals, în formă continuată,( șapte infracțiuni din care o infracțiune cu șase acte materiale și șase infracțiuni cu câte șapte acte materiale)

JANTEA DOINA, administrator al unei societăți comerciale cu profil „furnizare servicii formare profesională”, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, (șapte infracțiuni)
-fals intelectual, (121 de infracțiuni).

De asemenea, procurorii militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 5 mai 2015, față de inculpații:

col. MÎRLOGEANU REMUS, prim-adjunct al șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”A.D. Ghica” Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
-abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, (trei infracțiuni),
-fals intelectual, în formă continuată,( trei infracțiuni fiecare cu câte cinci acte materiale),
-fals intelectual, (34 infracțiuni),
-uz de fals, în formă continuată,( trei infracțiuni fiecare cu câte cinci acte materiale)

col. CHIVU AUREL, adjunct al șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”A.D. Ghica” Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
-abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,( patru infracțiuni),
-fals intelectual, în formă continuată, (patru infracțiuni din care o infracțiune cu patru acte materiale și trei infracțiuni cu câte cinci acte materiale),
-fals intelectual, ( 72 de infracțiuni),
-uz de fals, în formă continuată, (patru infracțiuni din care o infracțiune cu patru acte materiale și trei infracțiuni cu câte cinci acte materiale),

lt. col. HAMPU VASILICĂ, șef Centru Operațional în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”A.D. Ghica” Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
-abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, (patru infracțiuni);
-fals intelectual, în formă continuată, (patru infracțiuni, fiecare cu câte cinci acte materiale)
-fals intelectual, (15 infracțiuni),
-uz de fals, în formă continuată, (patru infracțiuni, fiecare cu câte cinci acte materiale.

plt. adj. șef ION ALEXANDRU, subofițer în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”A.D. Ghica” Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
-abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, (trei infracțiuni),
-fals intelectual, în formă continuată, (trei infracțiuni din care o infracțiune cu patru acte materiale și două infracțiuni cu câte cinci acte materiale),
-uz de fals, în formă continuată, (trei infracțiuni din care o infracțiune cu patru acte materiale și două infracțiuni cu câte cinci acte materiale).

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada februarie - august 2014, inculpații Graure Petre și Jantea Doina, în calitate de administratori ai celor două societăți comerciale, au organizat un număr de șapte cursuri de formare profesională cu 120 cursanți, în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor, cărora la final li s-au eliberat certificate de absolvire.
Examinarea acestor persoane trebuia realizată de inculpații Mîrlogeanu Remus, Chivu Aurel, Ion Alexandru și Hampu Vasilică, desemnați în acest sens de către comisia de autorizare Teleorman, dintre persoanele stabilite de către conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”A.D. Ghica”.
În realitate, niciunul dintre cursanți nu a efectuat vreo oră din cele 118 prevăzute în programa pentru pregătirea teoretică și practică.
De asemenea, nu a avut loc nicio examinare, toate înscrisurile prevăzute de lege a se întocmi pentru organizarea și desfășurarea cursurilor și examinărilor fiind false.
Prejudiciul estimat pentru perioada arătată se ridică la aproximativ 70.000 lei, constând în sumele de bani achitate de către cursanți, singurul scop al inculpaților fiind acela de a obține beneficii materiale pentru sine.

Inculpații Graure Petre și Jantea Doina să fie prezentați, la data de 6 mai 2015, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii militari beneficiază de sprijin din partea Serviciul Județean Anticorupție Teleorman.

LINK

Îmbuibaţi de prea mult bine ...
Back to top
Pârvu Florin
Thu May 07 2015, 04:53PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Pârvu Florin wrote ...

Pârvu Florin wrote ...

O sa discutam odata si odata si despre firmele alea de consultanta in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor, majoritatea dintre ele niste paraziti, aflate in administrarea sau proprietatea unor fosti ofiteri superiori de la pompieri sau a unor persoane cu conexiuni in domeniul acesta, care au facut lobby pentru un anume gen de legislatie in domeniu, legislatie care sa le dea de mancare pentru multi, multi ani de aici incolo.

In ce p***a ma-sii tara de tembeli f****i in cap traiesc, daca eu, fost pompier militar timp de cinci ani, pompier mai bun sau mai rau putin relevant!, daca imi gasesc o slujba de pompier civil pe undeva trebuie sa ma duc la o firma de-aia de pomeneam mai sus, sa fac cu curs de servant pompier de 90 de ore, evident contracost! intocmai ca cel care se agajeaza pompier pentru prima data in viata si nu a vazut niciodata un furtun intins?

Si va inchipuiti cam cum arata cursul ala, nu? dar ai hartie la mana dupa ce il termini!

Pârvu Florin wrote ...

Hai sa ne inchipuim un scenariu.

Doua noaptea, paznicul de la un obiectiv comercial tocmai s-a asezat sa manance, cand alarma de incendiu sparge linistea din magazinul pustiu.
Fiindca managerul magazinului e un om sanatos la cap care considera investitia in securitate importanta, obiectvul are senzori de fum, detectoare de miscare, centrala de alarmare antiefractie si antiincendiu, camere de luat vederi samd. Fara interventie umana, centrala e programata sa transmita un sms de alarmare simultan paznicului, managerului obiectivului si sefului serviciului privat pentru situatii de urgenta cu care managerul are contract. Daca pompierii militari ar putea sa primeasca sms-uri de alarmare prin 112, n-ar fi nici o problema sa primeasca si ei.

Paznicul merge la etajul trei, unde ii arata centrala de alarmare ca are loc incendiul, caci pe camerele de luat vederi nu vede nimic in neregula, merge spre birourile firmelor care isi au sediul acolo, simte miros de fum, se repede pe scari in jos, formeaza cu mainile tremurande numarul managerului, il anunta, ca poate nu a auzit mesajul, dupa care suna seful serviciului privat pentru situatii de urgenta si apoi pe pompierii militari la 112.

Eeee, de aici lucrurile incep sa arate tare frumos!
Nu o sa insist asupra a ceea ce se intampla in continuare la pompierii militari, caci probabil majoritatea cititorilor nostri stiu. Daca nu, cititi prima mea postare de aici LINK , in schimb o sa va povestesc ce se intampla la serviciul privat. Dupa ce seful acelui serviciu a vorbit cu paznicul sau cu managerul, o sa o sune pe contabila. Dupa a treia, a patra incercare, ca doar e femeie si e trezita la doua noaptea din somn, dupa ce o sa-i raspunda, o sa-i ceara sa verifice daca firma care l-a solicitat e la zi cu plata ratei din contract. Acum, va las pe voi sa va inchipuiti cam cat timp va dura sa primeasca acea confirmare . In momentul in care o va avea, isi va suna angajatii, care se vor intinde de doua ori, se vor scarpina in cap si pe burta, se vor indrepta usor, sa nu se rupa, catre autospeciala si vor ajunge la obiectivul cu pricina intr-o APCA mai veche decat cel mai batran membru al echipajului ei, la juma de ora sau poate si mai mult dupa ce pompierii militari vor fi stins inceputul de incendiu cu pricina.

Unii dintre cititorii nostri, mai putin dedati cu mersul lucrurilor astora, se vor intreba de ce se intampla asta. Raspunsul e simplu: fiindca de la o anumita marime a afacerii, managerul e obligat de lege sa aiba propriul lui serviciu de interventie sau sa aiba contract de interventie cu un serviciu privat... El stie foarte bine ca aia sunt niste impotenti si niste incompetenti platiti cu salariul minim pe economie si seful serviciului aluia nu o sa cheltuiasca niciodata mai multi bani decat e strict necesar sa-i mearga afacerea, singurul lui obiectiv fiind sa jupoaie clientii de bani, lasand pompierii militari sa-i faca treaba, dar nu are chiar nici o modalitate de a se revolta impotriva starii asteia de lucruri.

Orice asemanare cu fapte, personaje sau situatii din realitate evident ca nu este intamplatoare!

Ca sa pun capac povestii asteia, o sa va spun ca managerul obiectivului imi spunea ca ar fi mult mai bucuros sa dea banii aceia pompierilor militari, dar de asemenea, nu-l lasa legea, trebuie musai serviciu privat!

[ Edited Thu May 07 2015, 05:01PM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 DANI-EL (07 May 2015, 21:23)
gica
Sat May 09 2015, 10:02PM
Registered Member #10128

Linistea de dinaintea furtunii....
Back to top
Coffeeman
Sat May 09 2015, 10:05PM
Glamdring
Registered Member #2685

? Poate furtuna din punct de vedere meteo, ca alta nu cred ca vine in curand.
Back to top
gica
Sat May 09 2015, 10:08PM
Registered Member #10128

Umbla in control conducerea ISU. A inviat Cuza !
Back to top
JJAACCKK80
Sat May 09 2015, 10:49PM
Registered Member #8739

Detalieaza si tu ceva....
Back to top
Pârvu Florin
Sat May 09 2015, 11:14PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

un om wrote ...

vizite surpriza in unitatile de pompieri!? si la voi?

gica wrote ...

Umbla in control conducerea ISU. A inviat Cuza !

F.A.D wrote ...

da !!! a fost si la noi dar mai rau a incurcat. parerea mea ori nu stie ce vorbeste ori minte cu buna stiinta.

Inspectorul general al IGSU e un mincinos, și o să scriu asta și pe prima pagină, dar mai aștept să lămuresc câteva probleme.

În avanpremieră, pe scurt, într-un document care poartă semnătura sa și ștampila IGSU scrie că 90% dintre pompierii de la Dâmbovița au efectuat controlul medical periodic. Tot ce au făcut ei a fost să îi aducă medicului de la Centrul medical al MAI din Dâmbovița rezultatul analizelor pe care le-au efectuat trimiși fiind de medicii de familie, situație extrem de departe de prevederile HG 355/2007 referitoare la supravegherea sănătății lucrătorilor.

Edit: și cunoaște foarte bine realitatea!

[ Edited Sat May 09 2015, 11:21PM ]
Back to top
Coffeeman
Sat May 09 2015, 11:32PM
Glamdring
Registered Member #2685

Vai! da' chiar asa o fi?

[ Edited Sat May 09 2015, 11:32PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sun May 10 2015, 12:13PM

Registered Member #1287

Da, așa e, sau cel puțin astea sunt informațiile mele, din multiple surse, independente și extrem de credibile.

Dacă tu ai alte informații, ți-aș fi recunoscător să...

bushes wrote ...

implicarea SIPI o sa devina vizibila in momentul in care o sa inceapa seria de procese impotriva noului program , astfel incit petentii o sa fie chemati la discutii , amenintati ,santajati ,intimidati , dupa cum s-a mai intimplat si chiar ma mir ca cei de dimbovita inca nu au fost "agatati " .

Cei de la detașamentul Târgoviște au un aliat, și e un aliat important, e vorba de comandantul de detașament, care, alături de locțiitorul său, dincolo de alea ale lui, că le are și el pe ale lui, ca orice om dealtfel, ține cu subordonații și încearcă să le facă viața cât mai ușoară. Știu mai multe despre subiect, dar e suficient atât:

Pârvu Florin wrote ...

Mihăiţă-i cool!!!
Pe bune-i cool! E unul din puținii oameni sănătoși la cap și cu c**e din curtea aia.

[ Edited Sun May 10 2015, 12:32PM ]
Back to top
Coffeeman
Sun May 10 2015, 12:22PM
Glamdring
Registered Member #2685

Nu știu ce sa zic, eu am fost in concediu cand s-au facut aceste analize, apoi liber,dupa asta tot in concediu. Practic nu le-am făcut....dar sunt donator regulat de sange asa ca daca au nevoie de un buletin de analize il pot aduce de acolo.>:)
Back to top
1 User said Thank to Coffeeman for this Post :
 Pârvu Florin (10 May 2015, 12:33)
F.A.D
Sun May 10 2015, 01:22PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

la noi nu se fac deloc ! dar mai bine ca acum cativa ani fisele de SSM le-am facut pe banii nostri , ca vorba aia IGSU nu are bani
Back to top
Pârvu Florin
Sun May 10 2015, 01:46PM

Registered Member #1287

Am mai spus-o, o mai spun și o să o mai spun, aici și aiurea:

Cineva habar nu are de legislația elementară cu relevanță în domeniu!

Legea nr. 319 din 14 iulie 2006 - Legea securităţii şi sănătăţii în muncă art. 7, alin.6

Măsurile privind securitatea, sănătatea şi igiena în muncă nu trebuie să comporte în nicio situaţie obligaţii financiare pentru lucrători.

LINK

[ Edited Sun May 10 2015, 01:47PM ]
Back to top
Klaus
Sun May 10 2015, 04:05PM
Registered Member #3279

Se face (pot sa spun voit) confuzie intre controlul medical periodic (ala anual - o fisa completata la policlinica prin darea asistentei de la fiecare cabinet sa fie stampilata + o tensiune, ceva raze, sange nu prea, incheiata cu concluzia apt medical grupa a IV-a pentru serviciul militar) cu controlul medical periodic prevazut pe linie de SSM (cu analize functie de specificul activitatilor specifice, am mai scris despre asta).
Back to top
Tepes 1
Mon May 11 2015, 02:30PM
Registered Member #10014

Act normativ, legea 53/2003 care in ochii lor este doar o hartie igienica. Nu se mai respecta nimic, suntem in vestul salbatic. Tara Romaneasca care in urma cu 26 ani rasuna de strigatele de libertate a ajuns un nimic in fata acestor oameni fara caractere, profitand de frica, prostia, incompetenta,imbecilitatea angajatilor sai. Noi suntem un nimic in fata unor oameni fara demnitate, care nu-si asuna ilegalitatile comise. In ATENTIA comandantilor de detasamente NU MAI SUSTINETI ACESTE ILEGALITATI!!!!

[ Edited Mon May 11 2015, 03:15PM ]
Back to top
2 User said Thank to Tepes 1 for this Post :
 joker (11 May 2015, 17:39) , F.A.D (11 May 2015, 21:53)
Klaus
Tue May 12 2015, 08:25PM
Registered Member #3279

Concursuri peste concursuri la ISUBIf... Am zis sa nu ma bag la alea de sus, (bulibasa de Giurgiu devenind beizadea de Bucuresti - decat functie de colonel la Giurgiu, inspectorat tip II, mai bine de general la Bucuresti ), dar m-am convins ca erau cu dedicatie... Acuma vad ca se fac pentru grupuri si alte servicii. Nici sa deschizi gura nu poti, sunt unii care cred ca (si lor) li se cuvin de drept. C'asa-i in tenis, vorba lui Caragiu
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF