Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Klaus
Fri Oct 09 2015, 05:00PM
Registered Member #3279

Ca in bancurile cu prosti... Cum sa nu depui plangere cand esti amenintat cu arma (letala sau nu)? Si mai declari ca nu este pentru prima oara... Inseamna ca smurdistii de la Bradu (sau ISU AG) sunt masochisti rau de tot.

LINK

Proceduri de resuscitare cu pistolul la tâmple. Paramedicii care au trecut prin clipe de groază nu depun plângere

SMURD sosit să resusciteze o pacientă a fost nevoit să desfăşoare întreaga procedură sub amenin­ţarea pistolului. Fiul bătrânei, fost cadru militar, i-a ţintuit cu arma pe medici până când femeia a fost întoarsă din morţi.
Echipajul SMURD - trei paramedici şi un voluntar din cadrul Detaşamentului Bradu - a fost solicitat să intervină pe strada Transilvaniei, în cartierul Banatului, din Piteşti. Cei patru au găsit-o pe pacientă în stop cardiorespirator. În timp ce au început manevrele de resuscitare, fiul victimei, Ilie Goanţă, de 51 de ani, a apărut cu un pistol pe care l-a armat în faţa medicilor şi l-a îndreptat către aceştia, precizându-le că a luptat în Afganistan.

“Înţelegem tensiunea celui care a ameninţat”
Misiunea echipajului medical s-a încheiat, totuşi, cu success. Bătrâna fost reanimată şi dusă la Spitalul judeţean din Piteşti.
„Nu este prima dată când se întâmplă aşa ceva! Nu va fi depusă plângere, întrucât înţelegem tensiunea celui care a ameninţat cu pistolul. Paramedicii şi-au făcut treaba conform protocolului, iar important este faptul că pacienta a fost salvată“, a declarat Mădălina Epure, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.
Ilie Goanţă a fost dus la audieri, unde a recunoscut că i-a ameninţat pe paramedici cu arma. Bărbatul a declarat că era nemulţumit de faptul că echipajul SMURD a ajuns târziu pentru a-i acorda ajutor mamei sale. Arma a fost confiscată. Este vorba de un pistol airsoft cu bile din cauciuc, care la acel acel moment nu era încărcat.

Back to top
Pârvu Florin
Fri Oct 09 2015, 05:48PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

bushes și johnny.b

Am rugămintea să revedeți regulile forumului și să păstrați un ton civilizat în discuția dintre voi, sau cine știe...?! poate vă doriți să nu mai postați un timp pe semper....

Mulțumesc pentru cooperare și înțelegere!
Back to top
Coffeeman
Fri Oct 09 2015, 06:01PM
Glamdring
Registered Member #2685

@Klaus: Probabil coloana vertebrala, le-a scapat pe undeva, cand au mai fost amenintati, daca desteptii aia zic ca nu e prima data. Daca se trezesc cu ceva in cap, oare atunci vor depune plangere? sau nu?
Parca e din ce in ce mai frig afara, ne-or mai da "astia" niste echipament cum se lauda? sau si ala se da cum se dau liberele pe care unii zic ca nu le-ar primi?!:)))
Back to top
johnny.b
Fri Oct 09 2015, 06:07PM
Registered Member #10117

Domnule Parvu, nu e telul meu in viata sa postez pe semper. Altii au lucrul asta trecut in fisa postului. Sunt provocat, raspund. Mai departe faceti cum considerati ca e mai bine, e teritoriul dvs.
Back to top
Pârvu Florin
Fri Oct 09 2015, 06:24PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Nu e in nici un caz teritoriul meu, e teritoriul oricui simte ca are ceva de spus, pro sau contra, dar asta respectand niste reguli destul de simple.Si ar fi indicat ca aceasta discutie sa se opreasca aici.
Back to top
bushes
Fri Oct 09 2015, 07:51PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

Alineat editat de moderatorul Parvu Florin. Parca va rugasem ca acea discutie sa se opreasca atunci!

astept un om serios ,care a facut raport pe bune ,sa spuna la ce i-a folosit. sau ce a rezolvat ..... daca exista

in alta ordine de idei astept sa spuna cineva cum nu se plateste sporul de antena pentru asa-zisele recuperari si cum unora le vine rindul la libere numai in weekend

[ Edited Sat Oct 10 2015, 07:59PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Fri Oct 09 2015, 08:32PM

Registered Member #1287

johnny.b wrote ...

In alta ordine de idei, daca e cum zici ca e ordin care incalca legi... ce ar trebui sa faca acei comandanti? Sa il respecte? Nu prea cred. Nu te poti adaposti la umbra unui ordin ilegal.

Ba da, si juridic si moral, ca militar te poti adaposti la umbra unui ordin ilegal.

Daca recitesti RG-1, care nu cred ca s-a schimbat fundamental de cand nu mai sunt eu militar activ si nu m-a mai interesat problema, militarii nu sunt obligati sa execute un ordin vadit ilegal, nu unul ilegal, si prevederea asta e corecta, zic eu, caci ce s-ar intampla daca fiecare militar roman, la orice ordin pe care l-ar primi s-ar scarpina in cap si ar zice, fiecare dupa priceperea lui: Ordinul asta e ilegal, asadar eu nu o sa-l indeplinesc!

Militarii sunt si trebuie sa ramana militari, adica oameni care, constient si rational,indiferent de convingerile si nemultumirile lor, fac ce li se spune sa faca, nu juristi, nu avocati, care cauta chichite in lege si motive sa nu execute un ordin.

Asta inseamna insa, cu atat mai mult, ca cine poarta raspunderea deciziei in armata ar trebui sa fie de doua ori mai responsabil decat un om normal, lucru care, din pacate...

[ Edited Sat Oct 10 2015, 09:53PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Fri Oct 09 2015, 09:24PM

Registered Member #1287

La proba 'Descarcerarea din Vehicule', după echipa ISU Mureș, pe locul al doilea s-a clasat echipa Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Dealul Spirii' al municipiului București-Ilfov, iar pe locul III s-a clasat echipa Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Basarab I' al județului Dâmbovița.
LINK

Despre locotenetul Chivu am scris candva aici LINK

Pârvu Florin wrote ...

Să vă povestesc cum era când citea ceva, că asta e priceless!!! Luați un copil de clasa a doua, dați-i să citească cu voce tare la prima vedere un text dintr-o carte tehnică și aveți imaginea atmosferei hilar-jenante din club când trebuia să prelucreze vreun ordin. Mi-a rămas în minte un moment în care în textul de lecturat apărea de mai multe ori cuvântul „autenticitate”.

Să dea dracii în ea de autenticitate dacă a nimerit-o vreodată!!!

Sublocotenentul Chivu, băiat subțire și cu școală, pusese capul pe catedră, își mușca mâna stângă și își înfipsese unghiile de la dreapta în frunte, dar cu toate astea îl vedeam cum îi zvâcnesc umerii de râs, noi râdeam ținându-ne cu mâinile de burtă, și el transpira și se lupta în feluri greu de închipuit cu buclucașa „autenticitate”.

Trecand peste ceea ce unii ar crede ca sunt detalii insignifiante, dar nu, ele sunt lucruri extrem de importante (gen nu l-am vazut niciodata comandand altfel decat dintr-o impecabila pozitie de drepti si nu mi-a raspuns niciodata la salut altfel decat regulamentar si folosind formula "Va salut, domnule plutonier major!" asta spre deosebire de unele personaje care continuau sa mormnaie ceva neinteligibil cand le salutam, chiar dupa ce le atrasesem atentia ca pentru ele eu nu sunt "Ba!"), locotenentul Chivu e un bun profesionist si un om care face cinste uniformei si armei.

Imi doresc si ii doresc sa aflu si alte vesti bune despre el.

[ Edited Fri Oct 09 2015, 09:29PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sun Oct 11 2015, 03:09PM

Registered Member #1287

Pârvu Florin wrote ...

johnny.b wrote ...

In alta ordine de idei, daca e cum zici ca e ordin care incalca legi... ce ar trebui sa faca acei comandanti? Sa il respecte? Nu prea cred. Nu te poti adaposti la umbra unui ordin ilegal.

Ba da, si juridic si moral, ca militar te poti adaposti la umbra unui ordin ilegal.

Daca recitesti RG-1, care nu cred ca s-a schimbat fundamental de cand nu mai sunt eu militar activ si nu m-a mai interesat problema, militarii nu sunt obligati sa execute un ordin vadit ilegal, nu unul ilegal, si prevederea asta e corecta, zic eu, caci ce s-ar intampla daca fiecare militar roman, la orice ordin pe care l-ar primi s-ar scarpina in cap si ar zice, fiecare dupa priceperea lui: Ordinul asta e ilegal, asadar eu nu o sa-l indeplinesc!

Militarii sunt si trebuie sa ramana militari, adica oameni care, constient si rational,indiferent de convingerile si nemultumirile lor, fac ce li se spune sa faca, nu juristi, nu avocati, care cauta chichite in lege si motive sa nu execute un ordin.

Asta inseamna insa, cu atat mai mult, ca cine poarta raspunderea deciziei in armata ar trebui sa fie de doua ori mai responsabil decat un om normal, lucru care, din pacate...

Chiar daca prevederea cu ordinul vadit ilegal a disparut din regulamente, lucrurile nu sunt fundamental diferite fata de ce spuneam eu:

Art. 11. - (1) Ordinul este o cerinţă imperativă, dat în conformitate cu actele normative şi stă la baza oricărei acţiuni/activităţi militare; el este cel mai important act al funcţionării structurii militare şi de aceea implică cea mai mare responsabilitate
(2) Comandantul dă ordine şi este obligat să controleze executarea lor; el poartă întreaga răspundere pentru legalitatea şi urmările ordinelor sau dispoziţiilor date; ordinul dat nu trebuie să contravină obiceiurilor războiului, convenţiilor şi tratatelor internaţionale la care România este parte

RG 1 LINK

ART. 7

(2) Neîndeplinirea unui ordin dat de comandant/şef sau altă autoritate legală nu constituie abatere de la disciplina militară dacă ordinul nu este dat în forma prevăzută de lege şi nu este în concordanţă cu actele normative în vigoare,obiceiurile războiului şi convenţiile internaţionale la care România este parte.
ART. 8
(1) Militarii sunt răspunzători pentru ordinele date şi legalitatea acestora, pentru modul de executare a ordinelor primite şi pentru faptele care încalcă ordinea de drept sau onoarea şi demnitatea militară.

Regulamentul disciplinei militare LINK
Back to top
Gilica
Tue Oct 13 2015, 12:19AM
Registered Member #10071

Ma credeti ca punctez in cateva cuvinte adevarul despre arma numita pompieri?

1.Este o vorba :"De la cel cu tata'n gura...pa'n la cel cu barba sura...".Unde vreau sa bat eu este ca incepand de la ultimul talpas pana la intaiul statator al pompierilor, fiecare isi urmareste "finalizarea".Adica ziua de salariu.Ziua in care merge acasa si pune pe masa banii care vor sustine familia pana luna urmatoare sau pe urmatoarele 2 saptamani.Si pe masura ce trece...ziua pensiei..

2.Nu inteleg de ce ei nu inteleg.Adica cei care au grade, responsabilitati...de ce nu inteleg ca nu se pune problema ca noi nu vrem, se pune problema ca noi vrem respect.Nu se opune nimeni executarii oridinelor superiorilor, doar ca unii se opun atunci cand superiorii ne trateaza cu dispret, "de sus", precum era pe vreamea militarilor in termen.

3.De ce nu intelegeti ca pompierii, militarii, isi inteleg statutul, inteleg ce inseamna uniforma, doar ca vor respect.Daca noi executam tot ceea ce voi ordonati, daca noi mergem la interventii, salvam bunuri, persoane, vieti...etc...de ce tot timpul trebuie sa fie ceva rau in existenta noastra?De ce ni se cauta nod in papura?Ca nu am facut "aia" sau "ailalta"?Doar pentru ca un sef trebuie sa se justifice in fata altui sef ca la "noi" merge treaba?

4.Sunt un pompier ca oricare altul si sunt convins ca in cuvintele mele se regasesc 90% din colegii mei si de asemenea sunt convins ca sunt unii care ar plati sa stie cine sunt .Nu e vorba de revolta, nu este vorba de insubordonare...este pana la urma vorba de a fi umani.Populatia ne plateste sa le salvam vietile, noi o facem cu profesionalism...singurul lucru care lipseste din ecuatie, este respectul fata de noi.

Mi-as dori ca intr-o zi sa fiu respectat pe fata...nu doar in comunicatele de presa : D-l Plt.maj...s-a evidentiat prin....a participat la...si a salvat nenumarate vieti, smulgand din ghearele mortii multi semeni...D-zeu sa-l ierte!.Nici macar comunicatele de presa nu s-au schimbat, dupa 30 ani...

[ Edited Tue Oct 13 2015, 12:25AM ]
Back to top
2 User said Thank to Gilica for this Post :
 JJAACCKK80 (13 Oct 2015, 08:49) , JVC (13 Oct 2015, 10:30)
Krong
Tue Oct 13 2015, 10:46PM
Registered Member #10320

Poate explica cineva cum sunt ogligat sa muncesc 91 ture/an in conditiile in care din 365 zile cate are un an, muncesc 329zile(36 zile am concediu de odihna) adica 47saptamani?
Asta inseamna sa muncesc 91turex24ore/47saptamani=46.46ore/saptamana pe o perioada de referinta de 1 an!
Cum se incadreaza cele de mai sus in prevederile:
-Art.8 din OUG83/2014 aprobata prin Legea 71/2015
-Art.47 din R.G.2
-Art.18 din Legea 284/2010
-Art.16 din Directiva 88/2003 a Parlamentului European
-Art.41 din Constitutia Romaniei?
Back to top
Klaus
Wed Oct 14 2015, 01:20AM
Registered Member #3279

Raed Arafat, guru al DSU, dixit la o intrebare pe aceasta tema: LINK

Stimate domn, pompierul militar din Paris are 139 de ture / an si urmeaza sa se reduca la 120-130. Pompierul profesionist civil din Franta are 94 de true / an, D-voastra aveati 74 si acum aveti intre 94 si 97, cu plati suplimentare. Asa ca oboseala nu poate sa fie mai mare la noi decat la pompierii militari Francezi cu numarul mai mic de ture find la noi fiind asemnator cu pompierii civili din Franta. Sa nu uitam ca primiti si ture libere care va permit sa aveti 8 perioade / an de cate cinci zile libere pe langa concediul D-voastra.

Asa ca 91 ture/an este putin, trebuie intre 94 si 97. Apropo, ai sub 10 ani si socotesti CO de 32 zile calendaristice plus CO suplimentar? Ai avut in vedere tot ce inseamna extra-ture, adica activitati gospodaresti, probe fizice, adunari aiurea si alte cele?

Pana nu se termina anul de referinta si se trage linia se pot face doar speculatii. Dupa an, pe baza pontajelor se pot deschide procese in civil potrivit legislatiei din Romania, nu din Franta.

Si pentru ca Arafat ne tot zice de francezi, uite regimuri diferite de lucru la ei:
LINK
bonjour à tous,
je cherche à permuter vers un de ces départements (13,83,06,2a/b).
Je suis pompier à Toulouse centre au grade de caporal.
Régime de travail en 24/48 et 95 gardes mais discussions sur le temps de travail en cours.
LINK
Bonjour à toutes et à toutes,

Actuellement SPP au SDIS de la Dordogne (24) , je cherche à permuter dans le SDIS 33 pour rapprochement familial. Je sais que toute mutation externe pour moi est synonyme de 5 ans au CTA/CODIS, mais cela ne me pose pas de problème.

J'ai le grade de Caporal avec les formations suivantes: FAECE, FOR1, FDF1, EAP1, permis C

Mon régime de travail actuel est de 12/12/24/72, soit 12h de garde jour de 7h00 à 19h00, 12h de repos nuit de 19h00 à 7h00 suivi de 24h de garde de 7h00 à 7h00 ce qui fait un total de 56 gardes de 12h et 59 gardes de 24h dont 3 pendant la période des fêtes.

Le principal gros avantage de ce régime est que nous pouvons poser 15 périodes de 12h et 15 périodes de 24h n'importe quand, ce qui nous fait 8 jours de repos lorsque l'on pose 1 période de 12h et 24h (car 3 jours de repos avant, 2 jours de congés posés, et 3 jours de repos après), 13 jours de repos lorsque l'on pose 2 périodes de 12h et 24h, 18 jours de repos d'affilés si l'on pose 3 périodes de 12h et 24h, 23 jours de repos d'affilés si l'on pose 4 périodes de 12h et 24h et 28 jours de congés si l'on pose 5 périodes de 12h et 24h ( et il nous restera encore 10 périodes!!!).

On peut donc avoir 3 fois 1 mois de congés d'affilés grâce à ce régime de travail ou alors 15x 8 jours de repos d'affilés soit environ 10 jours de vacances par mois sur toute l'année.

Les congés ne sont pas imposés et nous pouvons les poser n'importe quand sauf période des fêtes où pendant une semaine nous faisons du 24/24 trois fois (ce qui nous permet d'avoir une semaine de repos en plus des 15 déjà prévues) soit pour Noël soit pour le jour de l'an, en alternance une année sur l'autre (et permutable avec les collègues si vous préférez avoir Noël de repos ou le jour de l'an).

Si vous avez des questions ou si une permutation vous intéresse, merci de me contacter.

Merci de vos réponses

LINK
Bonjour,
Un poste dans le 16? Tu es limitrophe à ton département...
Rythme de travail 78 gardes de 24H et 10 gardes de 12H... et en 2018 possibilité de choisir soit 134 gardes de 12 heures ou garder 88 gardes.
Bonne soirée...

LINK
caporal depuis janvier 2015 je cherche à me rapprocher famillialement.
vers les départements suivants 01/05/26/42/69/73/74.
travail en 24/72, département de catégorie 1 avec beaucoup d'attraits pour la région.

LINK
Salut à tous !

Je suis SPP en Haute Garonne (Toulouse), sapeur 1°Classe (avancement de caporal en 2015) et je cherche à permuter avec un pompier du Calvados pour rapprochement familial. Notre rythme de travail est 24/48h, 95 gardes à l'année, pour la rémunération et les autres questions relatives au centre de secours vous pouvez me contacter par MP.

à bientot

LINK
Salut à tous,

Dans le carde d'un rapprochement familial, je suis à la recherche d'une
permutation avec un agent du SDIS 31 qui peut être Homme
du rang ou sous officier.
Je suis sergent au CSP La Rochelle, centre mixte d'env 6500 inters/an,
100 gardes non logé et 110 logé. Spécialités : PLG, SAV, Cyno, GRIMP,
ANIM, Feux de navire, RCH...
Avantages: IAT, tickets resto...
Le rythme de travail pour 2015 sera très probablement en 24/72 cyclé.

N'hésitez pas à me contacter...

Back to top
Boribum
Wed Oct 14 2015, 11:27AM
boribum
Registered Member #2395

Fara vreo dorinta de polemica,dicutie ori parere si cu certitudinea ca ce scriu e foarte binecunoscut deja de pompierii români : la francezi,militari sunt doar pompierii din Paris si Marsilia. Cei din Paris lucreaza în practica 15 zile pe luna si 15 zile au repaus. Cei din Marsilia,având statut de militari si marinari,au niste diferente de tratament (salarial si compensatoriu). Si daca exista vreo categorie de militari carora orice om sa fie gata sa le ridice o statuie,astia sunt pompierii.

În privinta orelor suplimentare,zice regulamentul lor : "le pompier de Paris est avant tout un militaire disponible en tout temps et en tout lieu au service de la population" . Adica e ca la soldati : mai subtire cu reclmatiile pentru ore suplimentare Si be mic de mâna : nu stiu cum se pregatesc alti pompieri,dar astia de la BSPP sunt buni de Jocurile Olimpice,fara exceptie.
Back to top
Krong
Thu Oct 15 2015, 11:54PM
Registered Member #10320

Domnule Klaus, cei din varful ISUBIF au confirmat ieri, verbal, ca "trebuie" sa muncim 91-93 ture/an in functie de vechime in munca! In calculul de mai sus am gresit nr de zile de concediu de odihna+concediu suplimentar. Cei interesati pot inlocui valorile mele cu valorile lor si vor vedea media lor de ore muncite/saptamana. Fireste, la nr de ore muncite la/pe tura intr-un an se adauga si orele in care au loc diverse activitati ordonate inafara turelor! Tot ieri, aceeasi capetenie, ne-a informat/dezinformat ca pompierii din Piatra Neamt nu au primit nici un liber din ianuarie pana acuma! Asta pentru a evidentia ca cei din ISUBIF stau bine cu 5-6 libere pana acuma! Raspunsul dumneavoastra e mult diluat de limba folosita!
Back to top
Klaus
Fri Oct 16 2015, 06:25PM
Registered Member #3279

Krong wrote ...
Raspunsul dumneavoastra e mult diluat de limba folosita!

K'mon, exista google translate, si oricum se (supra)intelege...
Primul sapeur pompier francez are regim de munca de 24/48 si 95 ture/an, regim aflat in discutie, al doilea are 12/12 si 24/72, cu 56 garzi de 12 ore si 59 garzi de 24 ore, al treilea are 78 garzi de 24 ore si 10 garzi de 12 ore, cu posibilitatea ca in 2018 sa aleaga 134 garzi de 12 ore sau sa ramana la cele 88 garzi de acum, al patrulea are regim de 24/72 ore, al cincilea 24/48, 95 garzi pe an, al saselea are ritm de 24/72 in 2015.

Despre salarizare... nivel retributii(brut): LINK

Sapeur 2e classe : de 1 486 à 1 681 €
Sapeur 1re classe : de 1 495 à 1 769 €
Caporal : de 1 509 à 1 885 €
Caporal-chef : de 1 565 à 2 139 €
Sergent : de 1 537 à 2 162 €
Adjudant : de 1 570 à 2 247 €

Lieutenant : de 1 615 à 2 472 €
Capitaine : de 1 615 à 2 866 €
Commandant : de 2 065 à 3 329 €
Lieutenant-colonel : de 2 199 à3 625 €
Colonel : de 3 046 à 4 459 €
Din astea se scad tot felul de taxe sau se adauga beneficii (numar copii, sporuri specializari, indemnizatie locativa etc.).

Un exemplu din 2011 de caporal-chef cu vechime de 7 ani - 1.934 euro/net. Cu sotia profesoara, 1.742 euro, plus alocatii, ajung la 4.079 euro/luna/familie. Gestionarea bugetului familiar este descrisa pe larg in LINK

Cat despre ce face Nitica sau Guta in Neamt, respectiv BIf, este treaba fiecaruia, de care raspunde individual, ca angajatori ce sunt. La un eventual proces, IS Guta nu poate invoca exemplul din Neamt
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 Krong (17 Oct 2015, 01:09)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF